2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bugün 31 günlük olduk.
Pazartesi için randevu aldım bakalim ne diyecek.

Uzamış sarılık testleri yapıldimi . uzamış sarılıkta karaciğer değerlerine bakılması gerekiyormuş.

Pazartesi randevumuz hem çocuk dr hem endokrinoloji ye randevumuz var.hangi testleri isteyecek bilmiyorum.
bende salı gitcem en son 11di düşüşe gecdi ışık aldığı için değeri 18 e yakındı bakalım ne diyecek

Ayy uyurken bile özlüyorum kuzumu, sarılmayım da ne yapayım 🤗 Benim kv de görüntülü konuşurken bebeği öptüğümü gördü, daha çok küçük öpmeyin diyo 😥 Bu bebek benim içimden çıkmış, benden mi mikrop kapacak.

Şimdiye kadar annem baktı, haftaya kv gelecek. Taa ordan yorum yapıyor. Bebeğin göbeği düşene kadar çatladı. Bu bebek ne zaman yıkanacak, koktu koktu diye. Eşim anlatıyor, anne diyor doktor göbek düşsün 1 gün bekle öyle yıkanacak dedi diye, üstüne 3 aradığında daha sordu. En son banyo yaptırdık, eşim de video attı. Bu seferde bana bebeğin kilosu iyi ama derileri daha boş boş sarkıyor diyo (3400 doğdu bebeğim). Bu kv milletinin hepsi cins. 🤷‍♀️ Haa bir de yazmıştım ya ateşim çıktı, hastaneye gittik diye, bana diyor ki lohusanın 40 gün mezarı açık olurmuş, kendine bak. Ne güzel destek 👏 Zaten doğum yapınca sana 20 gün bakacağım diyordu, halen tam şu gün geleceğim diye ses seda yok. Allahtan en zor ilk haftaları annemle atlattık, yoksa kv ile papaz olurduk. 🙊
Geçen instagramda bir çocuk doktoru paylaşmıştı. Anne öpücüğünde şifa var diye. Anne bebeğini öptüğünde yüzünde ki mikroplardan örnek alırmış. Süt onlardan koruyucu antikor üretirmiş. Senin kv ye söyle 😂

İyi akşamlar kızlar uzun zamandır giremedim herkes doğum yaptı herhalde inşallah hepimiz sağlıkla büyütürüz🤲🏻 Kızlar siz inanırmısınız bilmiyorum ama ben bebeklerin kırkının çıkarılmasına çok inanıyorum. Çarşamba günü kırkımızı çıkartık çok şükür gece 1 e kadar ağlayan kızım sakinleşti artık o ağlamaları kalmadı. Ben hep inandım kurkını çıkartayım kızım rahatlıyacak diye çok şükür ki öyle de oldu🙏🏻🙏🏻 Birde bir uyku uzmanının videosunu izledim dediklerini de yapıyorum sizede tavsiye ederim kadının dediğini yapınca tabi bebeğin sancısı yoksa çok işe yarıyor

İçimde öyle bir kasvet varki devamlı bu çocuk nasıl büyüyecek acaba doyuyor mu acaba uyandırsam emzirsem mi ağlıyor geceleri çığlık çığlığa kafamdan herşey siliniyor sadece gidip uyuyup rahatlamak istiyorum savaşmak değilde ağlıyınca ağlıyorum bazende hissizim bu mu lohusalık

Allahım affetsin elindekinin kıymeti çok büyük ama bu kafamdaki sesler bana ait değil
:(
Canım o hepimizde oluyor arada çaresizlikten insan ne düşündüğünü bile bilmiyor🥺 Kaç günlük bebeğin? Zamanla herşey düzenine oturuyor bol dua et bebeğine de dinlet

Ayy uyurken bile özlüyorum kuzumu, sarılmayım da ne yapayım 🤗 Benim kv de görüntülü konuşurken bebeği öptüğümü gördü, daha çok küçük öpmeyin diyo 😥 Bu bebek benim içimden çıkmış, benden mi mikrop kapacak.

Şimdiye kadar annem baktı, haftaya kv gelecek. Taa ordan yorum yapıyor. Bebeğin göbeği düşene kadar çatladı. Bu bebek ne zaman yıkanacak, koktu koktu diye. Eşim anlatıyor, anne diyor doktor göbek düşsün 1 gün bekle öyle yıkanacak dedi diye, üstüne 3 aradığında daha sordu. En son banyo yaptırdık, eşim de video attı. Bu seferde bana bebeğin kilosu iyi ama derileri daha boş boş sarkıyor diyo (3400 doğdu bebeğim). Bu kv milletinin hepsi cins. 🤷‍♀️ Haa bir de yazmıştım ya ateşim çıktı, hastaneye gittik diye, bana diyor ki lohusanın 40 gün mezarı açık olurmuş, kendine bak. Ne güzel destek 👏 Zaten doğum yapınca sana 20 gün bakacağım diyordu, halen tam şu gün geleceğim diye ses seda yok. Allahtan en zor ilk haftaları annemle atlattık, yoksa kv ile papaz olurduk. 🙊
Ben de tam şu bilgiyi paylaşacaktım;) daha çok öpüyorum ben:)

Eklentiler

• BCB32CCA-7D62-4FF7-A9B7-50F346D61EFC.webp
    BCB32CCA-7D62-4FF7-A9B7-50F346D61EFC.webp
    56,9 KB · Görüntüleme: 51
28 günlük olduk ve bugün dışarı çıktık çok iyi geldi yaa... Biraz çok dışarda durduk acıkınca sızlandı ama zaman mekan bulup hemen emzirdim 😁 yaklaşık 6 7 saat dışardaydık, büyük cesaret 😁
Lohusa sıkıntısı yaşayanlar tavsiyemdir kendimi iyi hissettim. Yoksa delirecektimmmm..
43. Gün ve bugün ilk defa dışarı çıktım kızım ağlamaktan maf oldu🥺 Bütün mağaza benimle ilgilendi resmen kalabalık sevmiyor kızım sürekli evde kalmak istiyor galiba. Sanırım babasına çekmiş

İyi akşamlar kızlar uzun zamandır giremedim herkes doğum yaptı herhalde inşallah hepimiz sağlıkla büyütürüz🤲🏻 Kızlar siz inanırmısınız bilmiyorum ama ben bebeklerin kırkının çıkarılmasına çok inanıyorum. Çarşamba günü kırkımızı çıkartık çok şükür gece 1 e kadar ağlayan kızım sakinleşti artık o ağlamaları kalmadı. Ben hep inandım kurkını çıkartayım kızım rahatlıyacak diye çok şükür ki öyle de oldu🙏🏻🙏🏻 Birde bir uyku uzmanının videosunu izledim dediklerini de yapıyorum sizede tavsiye ederim kadının dediğini yapınca tabi bebeğin sancısı yoksa çok işe yarıyor

Bende cok inanirim hatta bizde 40 tan calmak derler annem yarin 40 imizi dökecek.darisi bize hepimize olsun insallah.

Bugün 31 günlük olduk.
Pazartesi için randevu aldım bakalim ne diyecek.

Uzamış sarılık testleri yapıldimi . uzamış sarılıkta karaciğer değerlerine bakılması gerekiyormuş.

Pazartesi randevumuz hem çocuk dr hem endokrinoloji ye randevumuz var.hangi testleri isteyecek bilmiyorum.
Annede tiroid olması uzamış sarılık sebebi de o yüzden sordum.

Benm 47 gün mü ne oldu hala devam edio bı iki gün ara verio sonra tekrar. Son iki hafta sarı veya kahve akıntıya döndü iki hafta da öyle sürdü. Kırk gün olunca bitcek derken şimdi bı gün temiz bı gün kan gelio. Doktor normal dedi . Çok sıkıldım artık
Benim de ilk 15 gun oldu sonra 15 gun sari akinti geldi 6 gundur yeniden basladi...9 ay regli olmadik sanki onun acisi cikiyor:skandal:

Kendini iyi hissediyorsan boşver gelmesin . Açık mezar varsa buyur önden deseydin😈 lohusaya dencek laf mı. Ben doğuma giderken hep korktum doğumda bana bişey olursa iki çocuk nolcak arkada düşünüp düşünüp ağladım hep. Ben on günlükken yalnız kaldım çok zor oldu ama başımda durup cok karışınca yada laf sokunca sabredemiyorum. Kalp kırmak da istemiyorum. Allah kimssyeuhtac etmesin
Yaaa buna ben de çok ağlamıştım. Bana bir şey olursa yavrum evde annemle kardeş gelecek diye beklerken anne gelmezse ne yapar diye. Ahhh hatta şu an bile ağlıyorum. Çok acı. O kadar korkuyordum ki.... Küçüğü buyuturler de büyüğüm bana kokuma hergun koynunda uyumaya alışık ne yapar benim yavrum diyordum.
Sonra bir de oğlum çok küçük bana bir şey olursa beni hatırlamaz bunca güzel anımız onun aklında kaybolur gider diye ağlıyordum.

Bende cok inanirim hatta bizde 40 tan calmak derler annem yarin 40 imizi dökecek.darisi bize hepimize olsun insallah.
İnşallah canım 🤲🏻 Bizde de öyle derler ağırlık olurmuş anne ve bebek üzerinde kırk çıkınca geçermiş ben inanıyorum ki gerçekten çok iyi oldu ikimiz içinde. İnşallah sizde rahatlarsınız🤲🏻

Bizde tam tersi oldu malesef. Uyuyan sakin bebek gitti. Zor uyuyan ağlayan bebek geldi 🙁

Kizlarrr çok şükür doğum yaptım çok zordu bebiş şükür 3 200 ama ayesi yuksek bide battsniyeye sarmıştım kilo veriyor ama bide göğüste uyuyor herkes alıştırma diyo koyunca ağlıyor ne yapim detaulari yazacam
Ahh hadi gözümüz aydın hayırlı uğurlu olsun bebeğin sağlıkla büyütün. Onun yeri senin koynun. Oradan çıktı oraya alışık. Ne demek alıştırma. O oraya ait. Ben ilk bebeğimde baskasi kucağına alınca bile zoruma giderdi onun bana ihtiyacı var diye. Hep kucağımda koynumdaydi. Doğuma gittiğim gün bile kucagimdaydi büyük oğlum. Ama ikincide bunu yapamıyorum. Ve çok üzülüyorum. Evet alisinca zor oluyir bazı şeyler ama ilk aylar alışkanlık değil ihtiyaç vardır. O kuzu karnından çıktı. Kalbinin atışı ile huzur bulacak. Bak benim de uyandırıp kucagima alasim geldi. ❤️

Bizde tam tersi oldu malesef. Uyuyan sakin bebek gitti. Zor uyuyan ağlayan bebek geldi 🙁
Aaaa niye öyle oldu acaba🤔 Bizim 2 hafta hiç sesi çıkmadı sonra kolik oldu akşam 18 de başlardı ağlamaya gece 01 kadar artık ağlamaktan yorulup uyuyordu. Çok şükür 4 gündür zor uyusa da ağlamıyor o şekilde 1 saat uğraşıyorum uyutuyorum 5 dk sonra gözler açık derin uyuması zor oluyor ama ağlamasında buna razıyım

Kizlarrr çok şükür doğum yaptım çok zordu bebiş şükür 3 200 ama ayesi yuksek bide battsniyeye sarmıştım kilo veriyor ama bide göğüste uyuyor herkes alıştırma diyo koyunca ağlıyor ne yapim detaulari yazacam
Gözün aydın canım tam tersi sen göğsünde uyut ki kayınvalden seni biraz rahat bıraksın

Gözünüz aydın sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi. Sormak istediğim şu : sancı çekerken duşa nasıl giriyorsunuz? Yani hastane çantama ince bornoz gibi bir şey koysam mi? 2 normal doğum yaptım ama o zaman duş yaptirmiyorlardi. O yüzden bilemedim
Ben ilk doğumda uzun süre sancı çektim mesela 10 dk'da bir sanvi geliyorsa 9. dk duşa giriyordum Sancı gelip bitince çıkıp yürüyordum. Sonra sancinin geleceğini ongordugum dk'da hemen duş. Sancı bitimi tekrar yürü.
Bunun için yanıma iki havlu almıştım büyük. Suyu karnima ve Belime tutuyordum

Ben ilk doğumda uzun süre sancı çektim mesela 10 dk'da bir sanvi geliyorsa 9. dk duşa giriyordum Sancı gelip bitince çıkıp yürüyordum. Sonra sancinin geleceğini ongordugum dk'da hemen duş. Sancı bitimi tekrar yürü.
Bunun için yanıma iki havlu almıştım büyük. Suyu karnima ve Belime tutuyordum
Dogum sancisini cok merak ediyordum nasip degilmis ☺️ Siz anlattikca da ozeniyorum 😬

İçimde öyle bir kasvet varki devamlı bu çocuk nasıl büyüyecek acaba doyuyor mu acaba uyandırsam emzirsem mi ağlıyor geceleri çığlık çığlığa kafamdan herşey siliniyor sadece gidip uyuyup rahatlamak istiyorum savaşmak değilde ağlıyınca ağlıyorum bazende hissizim bu mu lohusalık

Allahım affetsin elindekinin kıymeti çok büyük ama bu kafamdaki sesler bana ait değil
:(
Canım ben de öyleydim . Bugün 20 gunluguz stresten silik damaklarim tamemen kabardı. Annem vs kv malum büyüklerin de kendi fikirleri var benim gücüm olmadığı için sözüm de gecmiyodu goguslerimden sütler akıyo onlar bu çocuk doymuyo diyorlardı. Artık ben bu çocuğa nasıl bakicam fikri kafamdan bi saniye gitmiyodu. Bu günü de geçirebilecek miyiz diye dusunuyodum . bugün kendimi biraz daha iyi hissediyorum saçma sapan rüyalar görmedim dün gece ilk defa . Hep 3 ay olunca rahatlarsın diyolar ama bana bir gün bir yıl gibi geliyo anlamiyolar. Kırkını çıkarmasını bile görebilecek miyim diye düşünüyordum
Yaaa buna ben de çok ağlamıştım. Bana bir şey olursa yavrum evde annemle kardeş gelecek diye beklerken anne gelmezse ne yapar diye. Ahhh hatta şu an bile ağlıyorum. Çok acı. O kadar korkuyordum ki.... Küçüğü buyuturler de büyüğüm bana kokuma hergun koynunda uyumaya alışık ne yapar benim yavrum diyordum.
Sonra bir de oğlum çok küçük bana bir şey olursa beni hatırlamaz bunca güzel anımız onun aklında kaybolur gider diye ağlıyordum.
Valla benim ilk meleğim ama Doğum yaparken pozisyon sorunu oldu çok zorlandım . Ebe bebek geliyo derken benim kafamda ben bu çocuğu doguramicam ya o olucek ya ben diye geçirdim bi yandan da bebeğimin annesiz büyümesini istemiyorum diyodum.

Back
X