2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Benimki biraz daha bol canım normal göğüs bedenim değil sütle beraber büyüyorlar çünkü 😅
Anlıyorlar sensörlü bebek bunlar kardeşimde kucağından indirirdi anlardı hep kucağında yatardı 40çıktı düzen oturmaya başladı yine belli saatte kucakta ama sallayıp bırakınca ayağında durabiliyor falan 🤷🏻‍♀️Mobilya beşiğinde bende geceleri yatırmaya çalışıyorum bir kaç saat işte yatabildiği kadar sürekli kalkmaları saymazsak yoksa dediğin gibi koltuk tepelerindeler o kadar parayı boşa vermişiz sallamalı almadım bilerek 😅şimdi sallanan portatif bir şey aldım gelsin bakalım duracak mı kardeşimde denedim onun sallanan beşiği hafif uyanmaya başladığında salladık durmaya devam etti aynı etkiyi gösterir bu aldığımda inşallah 🥴 gaz rahatsız ediyor uyuyamıyor bütün gün kıvranmadan dursa dururum ama kıvranınca içim gidiyor elim ayağıma dolaşıyor 😑

Iki ayri damla kullandigina gore senin bebegin de en az benimkiler kadar gazli.Ben 2 ayri damla vermiyodum ama artik vericem.1 numara ikinmaktan helak oluyor.Caresizliktem sinirleniyorum bazen aglayasim geliyor.

Merhaba kızlar.
Bir kac gündür giremedim bayağı yazisma olmus okuyamadim. Umarim hepiniz ve bebisleriniz iyidir. Biz iyiyiz. Şükür sarılık ve enfeksiyondan kurtulduk. Kilo alımı da başladı. Cumartesi günü sünnet olacağız. Bir kosturmaca gidiyor. Kızım oyun ilgi istiyor. Oğlum memeden ayrılmak istemiyor. Ben uykusuz ruh gibi ayaktayim.
Merhaba canım, ne guzel atlatmisiniz hastalıkları.hadi geçmiş olsun. biz çok iyi değiliz maalesef ablamiz hastalığını oğluma da bulastirdi sanki . Hafifçe öksürüyor yavrum inşallah ilerlemez. Hep memede, çok uykusuzum 😔 kızım daha çok yoruyor beni. Yaklaşma dedikçe ağzının içine girdi bebeğin. Siz kirkiniz çıktı mı ki sünnet oluyorsunuz?

Canım günde 20 30 gram almaları halinde yeterliymiş en az 600 gram aylık alıyor gibiyse gerisini duyma. Süt için uyku o kadar önemli ki konuşacağına uyumana fırsat Verse keşke senin ilki de çok küçük

Oy maşallah grubun son bebeği de doğdu allah analı babalı büyütsün
Seni çok merak etmiştim iyi olmana çok sevindim. Allah bebeğine ailene bağışlasın.

Kızlar yaaa, bebek görmek için eve gelmek isteyenleri ne zamandan itibaren kabul edeceksiniz? Ben 10 gün oldu evime geleli. Eşim evin canına okumuş, gece gündüz temizliyorum temizliyorum bitmiyor. Derin dondurucuya bişeyler hazırlayıp atayım dedim ama nafile. Hamileyken düşük tansiyondan bişey yapamamıştım, 3 aydır da evde yoktum.
Büyüğüm heryerin itinayla canına okuyor, küçüğüm günün çoğunda bana yapışık, onunla biraz kıyafet derleme toplama yapabiliyorum ancak. En büyüğüm, koca bebek, eşim:d yaptığı işi düzeltmek için arkasından iki katı efor sarfetmek gerekiyor. Nasıl başa çıksam bilemedim. Bebek bi 6 aylık olsun öyle mi gelin desem:/ mevlüt okutmayı da düşünmüyorum, kimsemiz yok zaten, gelmek isteyenler bikaç komşu, iş dolayısıyla beni tanıyan birileri olacaktır diye düşünüyorım
Dün komşum geldi. Onun haricinde eşimin akrabaları burda, 40 ı çıksın diye beklediler. İki ayı geçsin öyle kabul edeyim diyorum. Onlarda gelecek olsa 3-4 posta olacak. Hepsine de tek tek hazırlık yap, temizlik gözümde büyüyor. Belki kuran okutup hepsini aynı gün çağırıp biraradan çıkarabilirim. Dışarıdan birşeyler yaptırırım yemek olarak da.
Benim de büyük evin canına okuyor küçük sürekli yapışık bana. Evin normal işini zor yapıyorum.

Canım benim annem ve kv yanımda gündüz sağım yaptığım sütleri onlar gece veriyo böylece ben de dinlenmiş oluyorum

Annem ve kv yi evin sıcak olduğuna inandiramiyorum . Zar zor 25 de sabitledim ama görseniz onlar 3 battaniyeye sariyo sürekli tartışıyoruz. Ben herşeyi bildigimi zannediyomusum ama hiç bir şey bildiğim yokmuş

Benimde aksine gündüz em em bende yemeğe vakit kalmıyor düzgün süt aksama bitiyor. Ama gece 2 saat uyuduktan sonra doluyor gece kızım kalkmasa da acıya dayanamayıp sağmaya kalkıyorum gece sağdıgım gündüz yada akşam üzeri biberonla içiriyorum. Siz gece uyuyunca göğüsler taş olmuyor mu?

Bizde ev 24 derece 25 e çıkınca camları acıyorum. Kızım da bi çıtçıtlı badi. Bi uzun kollu penye bi ayaklı penye pijama giyiyor o kadar. Uyurken penye battaniye örtüyorum o kadar. Annem kalsaydı kesin 3 battaniye örterdik bizde tuvalete kalksam kundak yapıyordu sağolsun üşüyor çocuk diye :kızgın:

Kizlar kaka lekesi nasil cikiyor?

Ben lekelileri önce bizim sabunla yıkayıp sonra bebek sabunu ile yıkıyorum maalesef

Banyosunu ne aralikla yaptiriyosun.. Bence banyo da etkili oluyo.. Ne zmn banyoyu azalttm eymende kirmizi sivilceler gibi seyler belirdi.. Kaşlarda da konak olmuş😕 simdi yine bigun yaptiriyorum bi gum yaptirmiyorum.. Zaten saclari yaglanio hemen.

2 bilemedin 3 günde bir gibi keşke hergün yaptırsam. Ama günde 2 3 kez poposunu alırken lavaboda bi yıkıyorum yarı bedeni yıkanıyor sayılır mı :halay:

Goz rengi konusu gecmis.Minigin daha net daha acik maviye yakin ,oburunun daha koyu mavi lacivert henuz.Ne zaman degisiyor tam olarak ?
Kirki çıkınca genelde göz rengi belli olur. Eşim doğduğu gün göz rengini anladı iki oğlumda gözü mavi dedi . Ben daha gözünü bile açık görmemiştim. Gerçekten mavi gozluymus. İkincisi bana ela gibi geldi ama kırkı çıkınca iyice ortaya açtı maviş oldu ikinci oglusumda 🥰🥰 ilk oğlum tip olarak benm kopyam ikinciyi cozemedik kime benzediğini herkesten almış sanki çok karışık 🙈

Ayy kızlar sinir oldum sabah sabah.. Hamileyken bana gelip kalan arkadaşım istanbula gelcekti yani yarin gelecek.. Neyse gecen hafta yazisirken söyledi.. Bende dil ucuyla gel bende kal demiştim.. Birincide olmaz demiş.. Ikinci defa gel beklerim diyince olabilir aslnda onceki geceden gelsem diye demişti.. O zmndan yüzüm düştü.. Ustelemeyip hani gelip gelmiyceni sormuycaktm ki anlasin diye.. Geçen gruptan yazmis pzt gece 11de sende olcam diye.. Bende gel beklerim dedim.. Ulan dedim o yuzsuzluk yapio gelio bende bu sefer telef olamiycam cocuk filan da var bu sefer.. Hamileyken beni mahvetti zaten viaportta uykusuz ve sicakta kitledi.. Bu sefer kaldiramam dedim hemde eymenim daha önemli dedim.. Guzel bi dille yazdım.. Dedim baska zaman olsa boyle bisey yapmam da eymen sünnet olcak bu hafta hep kontrollerimiz var.. Disari bi cikinca nevrimiz dönüyor.. Gibi gibi hem yasadiklarimi anlatan hemde guzelce reddeden bi dille yazdim.. Az önce bileti almislar canim ya diye yazmış.. Bi gece kalsam olur mu dedi😠 yani benim onca yazdgm şeyin üstüne nasil bu kadar yüzsüz olabildi anlamiyorm.. Bende yakinlarda ogretmenevi var onu söyledim.. Bu hafta hep kontrollerimiz var bizim yarin maraton basliyo dedim.. Bana arkadas gelecekti onu da iptal ettim dedim hatta.. Sonra tmm canim demis..bende normal zamanda hayatta kimseye kapımı kapatmam kusura bakma dedim.. O yuzsuzluk yaptiysa bende yaparim yani.. Napim yaa.. Sinir oldum sabah sabah😐

Senin bu arkadaş kaynanadan beter valla.

Kızlar ya çok tatlı ihtiyacı hissediyorum .enerjim mi düşüyor emzirmekten anlamadm. Lutfen bana yalnız olmadığımı söylesin biri. 😭

Ben ben deli gibi tatlı birseyler yiyorum

Kafa biraz zor basıyor galiba onların. Bi başkasını(eşi olsun ya da başkası) düşünüp, onun yükünü hafifletme fikri de söylene söylene işlenecek birşey. Bir de herşeyden ziyade keyiflerinden ödün vermek istemiyorlar. “Sen annesin” mottosunu tutturmuşlar, sanki biz de onlar gibi etten kemikten değiliz, yorulup tükenmeyiz gibi muamele yapıyorlar. Ben çok tükendiğim bir anda halim yok diye inlediğimde aynı tepkiyi almıştım. Bi şekilde dahil edip düşündürmek lazım kendimizi
Benim eşimde aynı modda hatta bazen yüzsüzlük diz boyu cennet ayaklarınızın altına boşuna mı serildi cefası olacak tabi diyor bide.

kızlar annem gıttı cok kotu durumdayım sabahdan berı aglıyorum cocuk durmuyor suttum yetmıyor 2tanede okula gıtten cocuklarım var onlarda ılgı ıstıyor yazılı haftası tam evde ıs bıtmıyor ben nasıl altından kalkıcam bugun cok kotuyum 14gun oldu dogum yapalı 40mı bekleyemedı annem

kızlar annem gıttı cok kotu durumdayım sabahdan berı aglıyorum cocuk durmuyor suttum yetmıyor 2tanede okula gıtten cocuklarım var onlarda ılgı ıstıyor yazılı haftası tam evde ıs bıtmıyor ben nasıl altından kalkıcam bugun cok kotuyum 14gun oldu dogum yapalı 40mı bekleyemedı annem
Allah kolaylık versin 🙏🏻 valla bu durumların bi çaresi yok. Kv den gelmesini falan isteseniz.
Benim şuan ikisi de yanımda ben şimdiden korkuyorum gidecekleri günü düşünüp ağlıyorum

Goz rengi konusu gecmis.Minigin daha net daha acik maviye yakin ,oburunun daha koyu mavi lacivert henuz.Ne zaman degisiyor tam olarak ?
8 9 ay gibi iyice şekil alıyor göz rengi ama tam oturması 1 yaşı buluyor. Benim yeğenlerinden ikisi dogumdaki mavi renk geçince masmavi çakır bir hal almıştı. Bir yaşına kadae öyle kaldi. Sonra hafif değişimler oldu. 2 yaşında tam oturdu Öyle kalacağını sanıyorduk ama şimdi biri ela biri kahverengi.
Oğlumun da öyle önce mavi sonra yeşil sonra ela sonra kahve oldu. Şimdi ela ama. Benim gözlerim yeşil. O yüzden bir renklidir göz beklentimiz vardı.

Kızlar sütüm bi var bi yok ne yapacağımı şaşırdım nolır akıl verin
Emzirmeye devam. Valla benim de bazen öyle oluyo ama hep emziriyorum. Boş çekiyo galiba diyorum memeyi ağzından alırken süt akıyo yani kanallardan çekiyo. Yoksa memelerim bazen bomboş hissediyorum o kadar yumusuyo ki

Back
X