2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Benimkide çok gazlı hep masaj halindeyiz. Yoksa uyumuyor. Bu kadar gaz bende yok bı geyiriyo adam geyirdi sanırsın 🙈 ilk bebeğim de hiç gaz yoktu emer emer uyurdu. Ne kolay bebekmis meğer.

Ya eskiden varmiydi bu kadar gazlar falan ya.Sanki son zamanlarda yediklerimizden aldigimiz vitsminlerden mi oluyor anlamiyorum.

Canım oda ısısı 23-24 derece olmalı ama biz 25 ye sabitledik. Annem ve kv yanımızda . Onlarda üç kat battaniyeye sariyo. Yeni yenj biraktirmistim havalr soğumaya başladı yine baslicaklar yani. Bence toplumda herkesin bebeğiyle ilgili olan her konuda en iyisinin annelerin bildiğini öğrenmeleri gerek. İlk çocuğum şimdi öğrendim o yüzden. Meğer ülkenin kanayan yarasiymis bu konu. Sanki herkes ağız birliği yapmış bana kendimi yetersiz hissettirmek için.
Ayni durumdayim resmen az once komsu gelmis eviniz cok sicak dedi dedi gitti esimde bak gordunmu diyo her gelene ayak uydururaak yandik

Kızlar bebeğim.emerken genzine gidiyor galiba öksürüyor nefes alamıyor uğraşıyor hemen dik kaldırıyorum ama korkutuyor emzirmeye korkuyorum tikanacak diye ne yapacam

Hepsinde oluyor o merak etme.Benim 1 numara da yapiyor oyle.Sonra korkup agliyor bir de genzine kacti diye .

Ben çok dikkat ediyorum yediklerime ama oğlum elimde çırpınıyo sancidan morariyodu. İlk kullandigimda anasonu biraz fazla katmistim şimdi ayarladım . 6 saat arayla demliyorum bi tatlı kaşığı rezene , bi çay kaşığı tane kimyon ,bi çay kaşığı anason . Bebeğim yine gazlaniyo sancilaniyo ama öyle cirpinmiyo . Bizimkinin gazi çok fazlaydı. Ben bu çayı tavsiye ediyorum kesinlikle . Ne denediysem fayda etmedi bunun dışında. Gaz damlaları da faydasız kaldı. Siz de deneyebilirsiniz . 6 saatte bir olmaz da 8 saatte bir olur ya da 12 saatte bir deneyin . Ben 6 saatte bir ancak faydasını gördüm.
Bunları ne kadar kaynatıyoruz canım bı de ne kadar su koyuyoruz

Bunları ne kadar kaynatıyoruz canım bı de ne kadar su koyuyoruz
Canım kaynatma yapmıyoruz . Sadece suyu kaynatiyorum. Şu frenc press ler varya onlarda yapıyorum. Bitkileri ölçülü koyuyorum üzerine kaynar su döküyorum ve bekletiyorum. İcebilecegi kıvama gelince çay gibi içiyorum. Ben kupa bardaklarda ya da ikeanin 330 ml lik bardaklarinda içiyorum. Ona göre hazırlıyorum. Frenc press yoksa içeceğiniz bardakta hazırlayın sonra çay sucgecinden geçirip aynı boyutta bir bardağa süzebilirsiniz. Ben çok faydasını gördüm inşallah sizde de işe yarar.

Umarım test yanlıştır tekrar tekrar verenler çokmuş sağlık ocağı hatasıdır insallah. Rabbim iyi seyler ile karşılaştırsın

Ah keske konuşmamızı anlamıyorlar susmamızı anlasalar

Yuh 2 sene sonra dönmek ne demek ya çok saçma

Evet cnm mama yazan tarihte çöp oluyor. Bende malum mama fiyatları çok o yüzden yazdım belki isteyen olur diye.

Bizim 11 12 değişip yatıyorum gece 5 6 gibi alıyorum hop dışına çıkmış oluyor cisi de kakası da masallh bütün gece emzik gibi beni kullandığı icin
insallah 🤲

Kızlar bebeğim.emerken genzine gidiyor galiba öksürüyor nefes alamıyor uğraşıyor hemen dik kaldırıyorum ama korkutuyor emzirmeye korkuyorum tikanacak diye ne yapacam
Benimki de kaçırıyo bazen iki kaşın ortasını yukarı doğru çekiyorum üç öksürmeye düzeliyor çok şükür, heycanlı bebişler durmayı bilmiyolar😍

0

Su anda nurse harvey deniyorum.Gece 11 de biogaia verdim 5 damla.Sabah 9 bucukta da nurse harvey 5 damla.Tamam uyutuyor biraz ama asiri gazli olan koca insan gibi alttan gaz cikardi.Var mi nurse harvey kullanan ?
Nurse harvey colex i bizde kullaniyorduk.icinde bitkisel yag olarak kimyon ve dereotu yagi varmış. dereotunu ben yiyorum kimyonda icerim diye kestim.dr a da dedim bebege kimyon cayi veriyorum diye iyi yapıyorsun istersen içinde kimyon yağı olan surup vereyim dedi verdiniz gerek yok dedim.bi dolu katki var .bi kimyon için o kadar katki vereceğime direk kimyon cayi veriyorum.
Doktorum biogia ek olarak onuda al kullan dedi de henuz almadm da kullanmadm da. Sen memnun kaldn mi canm? Mamasina da katabilirsin dedi. Ben kimyon suyu vermenin zarari var mi diye sormustum onun yerine bunu kullan icinde var zaten kimyon dedi
İçinde kimyon olan ilac yerine kimyonu ver bence.ben günde 1 kere mama veriyorum özelliklerde aksam veriyorum 40 cc su 20 cc kimyon suyu ekleyip 2 ölçek mama veriyorum.kimyonlu su ile yapinca gaz olayida rahat oluyor.gunde bir kerede ben kendim anason rezene kimyon karışımı içiyorum bunu bebeğe değil kendime yapıyorum.

Ogle vaktinde hava sicakken yaptiriyorum ama azaltmakta fayda var
Bende ne zaman banyo yaptırsam ertesi gün nezle
Dil kaldırıp sırtına hafif vur. Benim ki de çok kaçırıyor. Kafasını biraz yukarı kaldırarak 30derece 45 derece kadar. Öyle emzir.

0

Su anda nurse harvey deniyorum.Gece 11 de biogaia verdim 5 damla.Sabah 9 bucukta da nurse harvey 5 damla.Tamam uyutuyor biraz ama asiri gazli olan koca insan gibi alttan gaz cikardi.Var mi nurse harvey kullanan ?
Evet ben de bu ikiliyi kullanıyorum, her zaman olmasa da bazen işe yarıyor sanki. Gerçekten büyük insan gibi gaz çıkarıyor. Bir de youtube da Ayşe Öner'in gaz masajı var onu yapıyorum, o da işe yarıyor bazen.

Sut cok tazyikli geliyor olabilir. Biraz dik tutarak emzirmeye calis. Ön sütü icerken memeye makas seklinde baski yap kanal tikansin sut daha az gitsin. Ictikce cekrsin elini

Sabahtan oglum hiriltili nefes alıyordu. Gittim eczaneden serum fizyolojik aldim. Damlattim aspiratorle çektim. Oncesinde youtubeda video izledim. Cok kolaymis.
O küçücük burundan cikanlar neydi:KK57:

Öksürüyordu öğürüyordu. Temizleyince rahatladı çocuk :anne:

Oglumun poposu cok kotu pisik olmustu size de sormustum ne yapayim diye. Pazartesi saglik ocagina gitmiştik asi icin. Doktor travazol krem verdi. Cok şükür bugun iyice azaldi iyilesti.
Acemiligime geldi bilemedm. Ilk bsta kucukken yayilmadan surseydim bu kadar buyumezdi. Resmen yara oldu kanayan yerleri oldu:KK43:

Gazla pişik yarisir:confused:

Sabahtan oglum hiriltili nefes alıyordu. Gittim eczaneden serum fizyolojik aldim. Damlattim aspiratorle çektim. Oncesinde youtubeda video izledim. Cok kolaymis.
O küçücük burundan cikanlar neydi:KK57:

Öksürüyordu öğürüyordu. Temizleyince rahatladı çocuk :anne:
Serum fizyoloji tam bir kurtarıcı🙂 eşim en son eczaneden rn büyük boy serum almış gelmiş 😂

Oglumun poposu cok kotu pisik olmustu size de sormustum ne yapayim diye. Pazartesi saglik ocagina gitmiştik asi icin. Doktor travazol krem verdi. Cok şükür bugun iyice azaldi iyilesti.
Acemiligime geldi bilemedm. Ilk bsta kucukken yayilmadan surseydim bu kadar buyumezdi. Resmen yara oldu kanayan yerleri oldu:KK43:

Gazla pişik yarisir:confused:
Arada yıka ve iyice kurula. Birde altını değiştirirken biraz hava alsın, daha çabuk toparlar

Evet ben de bu ikiliyi kullanıyorum, her zaman olmasa da bazen işe yarıyor sanki. Gerçekten büyük insan gibi gaz çıkarıyor. Bir de youtube da Ayşe Öner'in gaz masajı var onu yapıyorum, o da işe yarıyor bazen.

Nasil kullaniyorsun ikisini ? Biogaiya yi gece yatmadan once 5 damla veriyorum ama bu nurse yeni aldim.Gunde 5 defa 5 damla diyen de var,gunde 2 kez 10 ar damla diyende

Back
X