2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ayyy koptum.. Benimkinde de bi ozguven var ki sorma😄😄 sunnete gerek yok dedi uroloji doktoru.. Ben böyle sağlam çocuk yaparm diyo😄😄

Erkekler ne kadar rahatlar ya gülüyorum ama sınır oluyorum valla özellikle kendi eşime.. 2 zor hamilelik 2 zor doğum.. kızım 4.5 yasa geliyor oğlum daha 1 aylık Allah a büyük konuşmak istemem ama ben kapattım çocuk mevzusunu Allah çocuklarıma sağlık versin ve herkesin evladına tabi ki 2.Yi de kardeş olsun diye yaptım zaten.. ama daha iyilesmemisim bile eşim diyo ki 3 4 sene sonra bi tane daha..
Bende dedm ki aaa bilmiyodum 2. Evliliği düşündüğünü :KK70:

Emecek yerleri kalmadığı zaman emmiyorlar. Bide 1.5 aylık olunca öğreniyor galiba. Benim ki de çok doyduğu halde ağzına verince sinirleniyor. Sinirli sinirli emip bırakıyor 🙂
Ya bu sinirlenme için erken değilmi benim kide ara ara bi ittiriyor kafa ile sağ sol atıyor defim ne oluyor bu şimdi böyleyse 3-4 aylik olunca ne edicem tekvandoya başlar herhalde.
Aranızda nurse Harvey's colex kullanan var m? Şimdi eşim eczaneden aldı deneyelimm dedik şırıngayla 5ml verin yazıyor günde 6 kere kullanılabilir yaızyor ama çok değil mi ya???? 5ml bile fazla geldi bana bidee kapağında toz varmış onun şuruba katılması lazımmş biz 5ml öyle verdik onu sonradan fark ettim içinde ki tozu katmadann 😔
Nasıl kullancamm ve faydasını gördünüz mü?
Ya da başka gaz ilacı tavsiyesi de alabilirim????????
Dr bizede verdi aynısını günde 4 defa 1 çay kaşığı ama ben kullanmıyorum içinde dereotu ve kimyon yagi bitkisel gerisi katkı bende direk kimyonu veriyorum.
Kızım da 5,300 civarı 2 numara primi bez kullanıyorum. 4 8 kg diyor sıkmıyorum da ama yine de kıpkırmızı iz oluyor 3 icin erken değil mi ya? Sizler kaç numara kullanıyorsunuz
3 numara icin erken 4500 olduk 3 gündür 2 numara molfix kullanıyoruz yan bantlar sıkmıyor hatta bu daha az kaçırıyor digerinde her gece bir posta üstü çiş oluyordu.
Nuk damaklı
Baby soft marka denedim tutmadı bugün bi unut nuk kaucuk aldım insallah tutar şimdi uyuyor uyansın denicem.
Bir emzik 40 bakıcı insallah tutar 🙏🏼
Nuk kauçuk kullanıyoruz bizde ilk günler biraz büyük gibi çok agzindan dusuruyordu ama bu aralar daha rahat tutuyor.digeride damakliysa kauçuk olanida tutar.
Oğlum 6 yasında 1 e başladı açıkcası zorlanıyorum ama sanırım 5 yaş aradan azını da düşünemezdim. 5 yaş fark olsa anaokul dönemi falan on numara bence daha küçük yaş farkı çok çok zor oluyordur Emin’im

SGK ya başvurun diyorlardı siz başvurdunuz mu? Kolay mı süreç bende bi basvuramadım.

Siz başvurdunuz mu?
Aile ve sosyal politikalar Bakanlığı'nın birimine başvuru yapılıyor.genelde belediye binalarında birimleri oluyor.form dolduruyormussun uzun bir işlem değil.esim 11 Ekim de başvurdu , basvuru gözüküyormus Kasım sonu ödemeyi ptt den alabilirsiniz demişler

Çocuğunuz yokken 4 çocuk diyorduk. Sonra yeni hamileydim 3 çocuk demeye başladık. Hamilelik zor gecti. İki iyidir dedik. Doğdu birbucuk yaşındaydı çok zorlandık ve eşim kesinlikle ikinciyi istemiyorum ben dedi. Ben zmanala isteriz ya dedim.
Sonra ikinciye karar verdik.
Şahsen ben hala ucubcu olabilir diyorum ama eşim kesinlikle istemiyor. Büyük şehir büyütme eğitim... Çok zor. Ben öğretmenim ve bu yüzden eğitim kısmı bana çok zor geliyir. Eşim de ben de çok pimpirikliyiz. Çok hassasiz. Birinci çocuk resmen 3 senede 10 yıl götürdü bizden endişe halimizle. Ama gönül istiyor 🥰
Valla bizim oglandan çok zor bı çocuk ilk yıllar alerjisi bronşit i çok yıprattı bizi. Hala biraz soğuk algınlığı olsa ödüm kopuyo. Çünkü her serum her iğne iskenceydi bı iğne için üç yaşındaki çocuğu dört yetişkin zor tutuyordu düşün . Hiç biz zaman serumu tek seferde takabilen olamadı çok beyaz tenli ve tombik bı bebekti şimdi daha normalleşti. İki yasa üç yaş dört yaş. Her yaşa girişte en az üç yaş sendromu yaşadık. Evde kavga etmeyiz sakın bı aileyiz her fırsatta gezmeye gideriz eğitici oyuncaklar kitaplar aldık al sen oyna demeyiz beraber oynarız. Baba daha çok ilgili hatta oyun konusunda. Ama fazla mı şımardi bilmiom bizi çok zorluyor bazen ya sabır çeke çeke dolaşıyorum. Bide ilk bebek çok zor oldu. İki düşük üstüne oldu beş senelik evliyken kucağımiza aldık çok düştük üstüne. Öylemi herkes bı sizin çocuğunuz mu kıymeti diyolardi. Şimdi ikinci için ilki kiskanmasin ikinciyi kucağına alma sevme diolar deli oluyorum abi bilmeli bence bebeğin de sevgiye ihtiyacı olduğunu ayrıca bebek anlamaz diolar ama anliyo anlamaz mi ben onunla konuşunca guluo sesler çıkarıo. Ne diyim hayırlı evlat olsunlar bizde iyi ebeveyn oluruz inşallah.

X XSIDE10 bence de erken. Bir de mesala emmek istedi o an işim vardı biraz ağladı diyelim. Kızdığı için ittiriyor beni, sonra sakinleşince emiyor
Doğuştan ergen bunlar 🤣
Valla bana bi ergen yetiyordu birde bebenin tripleri.iyi seninki yine işini bekleyip trip atıyor.benimki o ağlayınca aninda geleceksin hatta gelirken memen açık gel diyor.bir ağlıyor sanki saatlerdir ağlatıyorum bir yaygara basıyor hıçkıra hıçkıra ağlıyor.is falan hak getire elinde ne varsa aninda bırakıyorum.

Anne olduktan sonra hayattaki cilginliklarimiza bak 😂🤦‍♀️

Hahaha aynen öyle ama çocukla tek 20 km uzaktaki işyerime gittim sonra bi 20 km de döndüm baya çılgınca kamikazeye binmek gibi 🤪🤪

Erkekler ne kadar rahatlar ya gülüyorum ama sınır oluyorum valla özellikle kendi eşime.. 2 zor hamilelik 2 zor doğum.. kızım 4.5 yasa geliyor oğlum daha 1 aylık Allah a büyük konuşmak istemem ama ben kapattım çocuk mevzusunu Allah çocuklarıma sağlık versin ve herkesin evladına tabi ki 2.Yi de kardeş olsun diye yaptım zaten.. ama daha iyilesmemisim bile eşim diyo ki 3 4 sene sonra bi tane daha..
Bende dedm ki aaa bilmiyodum 2. Evliliği düşündüğünü :KK70:

Benim eşimde kendi diyor 3. Böyle olmaz falan bende imkansız 2 çocuk yeter diyorum askım senden olacağını kim söyledi diyor yüzsüz yüzsüz 🤦‍♀️

3 numara icin erken 4500 olduk 3 gündür 2 numara molfix kullanıyoruz yan bantlar sıkmıyor hatta bu daha az kaçırıyor digerinde her gece bir posta üstü çiş oluyordu.

Nuk kauçuk kullanıyoruz bizde ilk günler biraz büyük gibi çok agzindan dusuruyordu ama bu aralar daha rahat tutuyor.digeride damakliysa kauçuk olanida tutar.

Aile ve sosyal politikalar Bakanlığı'nın birimine başvuru yapılıyor.genelde belediye binalarında birimleri oluyor.form dolduruyormussun uzun bir işlem değil.esim 11 Ekim de başvurdu , basvuru gözüküyormus Kasım sonu ödemeyi ptt den alabilirsiniz demişler

Bacaklarımı etli bu cocukların nedir çözemedim gitti. Evde 3 numara var açıp deneyeceğim bi bakalım nasıl olacak. Oğlumda molfix denemiştim 2 saatte full dışındaydı bu yüzden korktum denemedim. 6 sene öncesi tabi belki değişmiştir. Bilemiyorum da .

Nuk kauçuğu da denedim Diger emzikler gibi ögürmüyor en azından biraz ağzında tutuyor sonra atıyor alışır belki buna daha Umut var gibi.

Dogum parası içinde bilgilerin icin teşekkürler bu hafta bende başvurayım

Valla bizim oglandan çok zor bı çocuk ilk yıllar alerjisi bronşit i çok yıprattı bizi. Hala biraz soğuk algınlığı olsa ödüm kopuyo. Çünkü her serum her iğne iskenceydi bı iğne için üç yaşındaki çocuğu dört yetişkin zor tutuyordu düşün . Hiç biz zaman serumu tek seferde takabilen olamadı çok beyaz tenli ve tombik bı bebekti şimdi daha normalleşti. İki yasa üç yaş dört yaş. Her yaşa girişte en az üç yaş sendromu yaşadık. Evde kavga etmeyiz sakın bı aileyiz her fırsatta gezmeye gideriz eğitici oyuncaklar kitaplar aldık al sen oyna demeyiz beraber oynarız. Baba daha çok ilgili hatta oyun konusunda. Ama fazla mı şımardi bilmiom bizi çok zorluyor bazen ya sabır çeke çeke dolaşıyorum. Bide ilk bebek çok zor oldu. İki düşük üstüne oldu beş senelik evliyken kucağımiza aldık çok düştük üstüne. Öylemi herkes bı sizin çocuğunuz mu kıymeti diyolardi. Şimdi ikinci için ilki kiskanmasin ikinciyi kucağına alma sevme diolar deli oluyorum abi bilmeli bence bebeğin de sevgiye ihtiyacı olduğunu ayrıca bebek anlamaz diolar ama anliyo anlamaz mi ben onunla konuşunca guluo sesler çıkarıo. Ne diyim hayırlı evlat olsunlar bizde iyi ebeveyn oluruz inşallah.
Yeni ebeveynlerde fazla ilgili galiba.çocuklar tek başına oyun oynanıyor bizimki 10 yas halen her yaptığımda yanimda ol beraber yapalım diyor.buyudukce düzelir diyorsanız düzelmiyor hep beraber oynayalım modundalar.ama bebeği seviyorum öpüyorum onunda senin gibi sevgiye ihtiyacı var sana ne yaptıysak ne kadar sevdiysek kardeşinide seveceğiz buna alış diyorum.oda çok seviyor ama yinede çocuk işte ona paşam bana ne var kizim diyorsunuz diye küsüyor evde tartışma yaratıyor . bebeğe zarar vermez ona şüphem yok ama evde ses yükseldikçe bebeğin akıl sağlığından endişe ediyorum 🙄 koca kız kavgalarımiz sıklaştı.
Aynen aynısını yapio resmen istediği saniye memeyi ağzında bulmazsa kizio 🤣
Evde her daim meme açık gezmek lazım bunlara 😋

Hahaha aynen öyle ama çocukla tek 20 km uzaktaki işyerime gittim sonra bi 20 km de döndüm baya çılgınca kamikazeye binmek gibi 🤪🤪

Benim eşimde kendi diyor 3. Böyle olmaz falan bende imkansız 2 çocuk yeter diyorum askım senden olacağını kim söyledi diyor yüzsüz yüzsüz 🤦‍♀️

Bacaklarımı etli bu cocukların nedir çözemedim gitti. Evde 3 numara var açıp deneyeceğim bi bakalım nasıl olacak. Oğlumda molfix denemiştim 2 saatte full dışındaydı bu yüzden korktum denemedim. 6 sene öncesi tabi belki değişmiştir. Bilemiyorum da .

Nuk kauçuğu da denedim Diger emzikler gibi ögürmüyor en azından biraz ağzında tutuyor sonra atıyor alışır belki buna daha Umut var gibi.

Dogum parası içinde bilgilerin icin teşekkürler bu hafta bende başvurayım
Ben 7 km uzağı göze alamadim valla.bunda uyaninca mizirdanma yok direk çığlık çığlığa ağlıyor yanimda annem babam olmadan dr bile gidemiyorum aglayinca panik oluyorum.

Molfix i kizimda denemistim 2saatte pişik yapmisti paket çöp olmuştu bende bin pişman. primadan şaşmam dedim.bundada 2 paket prima bitince yarı yariya fiyat farki olunca denemeye değer dedim iyi oldu sıkıntı olmadi devam ettik.birde prima sızdırdı sanıyordum meğer oglan cok hareketliymis molfixde arada sızdırıyor ama çocuğun bacaklar biryerde durmuyor ki çok hareketli.
Bence molfix i denemelisin eskisi gibi degil fiyat olarakta 53 krs a geliyor tanesi.

Yeni ebeveynlerde fazla ilgili galiba.çocuklar tek başına oyun oynanıyor bizimki 10 yas halen her yaptığımda yanimda ol beraber yapalım diyor.buyudukce düzelir diyorsanız düzelmiyor hep beraber oynayalım modundalar.ama bebeği seviyorum öpüyorum onunda senin gibi sevgiye ihtiyacı var sana ne yaptıysak ne kadar sevdiysek kardeşinide seveceğiz buna alış diyorum.oda çok seviyor ama yinede çocuk işte ona paşam bana ne var kizim diyorsunuz diye küsüyor evde tartışma yaratıyor . bebeğe zarar vermez ona şüphem yok ama evde ses yükseldikçe bebeğin akıl sağlığından endişe ediyorum 🙄 koca kız kavgalarımiz sıklaştı.

Evde her daim meme açık gezmek lazım bunlara 😋
Ona paşam diosunuz🙈 senin kız büyükmüş kiskansanda zarar vermez. Bizimki dört yaşında ilk zamanlar zarar vermiodu ama bu ara bebek büyümeye sevimli olmaya sesler çıkarmaya başladı abi kıskançlığa başladı. Geçen askam ben mutfaktayken pusetteydi bebek üç defa çığlık sesi geldi ben büyük oğlum numaradan çığlık atio sandım meğer bebek atmış çığlığı abisi canını yakmış oğlum naptin bebeğe dedim elini ham yaptim dedi iz yoktu elinde ama çok acıydı çığlığı Allah korudu. Nasıl yaklasicam bilmiom bebeği hiç yanımdan ayırmiyorum artık wcye bile beraber gidioz. Büyük olan hasta oldu baya salya sümük bak oğlum hastayken bebeğe yaklasmayalim bebekte hasta olur babanda hasta bebege yaklasmio dedim inadına bebeğin suratına gidip konusuo😲

Ben 7 km uzağı göze alamadim valla.bunda uyaninca mizirdanma yok direk çığlık çığlığa ağlıyor yanimda annem babam olmadan dr bile gidemiyorum aglayinca panik oluyorum.

Molfix i kizimda denemistim 2saatte pişik yapmisti paket çöp olmuştu bende bin pişman. primadan şaşmam dedim.bundada 2 paket prima bitince yarı yariya fiyat farki olunca denemeye değer dedim iyi oldu sıkıntı olmadi devam ettik.birde prima sızdırdı sanıyordum meğer oglan cok hareketliymis molfixde arada sızdırıyor ama çocuğun bacaklar biryerde durmuyor ki çok hareketli.
Bence molfix i denemelisin eskisi gibi degil fiyat olarakta 53 krs a geliyor tanesi.
Indirimleri takip edin kizlar esin molfix 2 numarayi 38 kurusa almis 3 numarayida 44 kurusa almis

İlk oğlumda dört sene önce molfiks denedim pişik yapmadı ama ya çiş sızdı yada çiş dolunca torba gibi sarkiodu. Hiç beğenmedim. Şimdi yenilenmiş bir ve iki numara kullandım çok memnun kaldım. Üç numaranın paketi değişik yeşil renk inşallah bir ve iki gibi kalitelidir. Üç nurmara aldım köşeye koydum elimdeki iki numara bitince denicem bakalım .

Trendyoldan suanda 20 tl indirim varmis kac no alayim diyor hangisi ne kadar gider bilmiyom ki ya
2 numara 3-6 kilo bebek 5 kilo olduktan sonra 3 numaraya geçebilirsin
4500 gr bizimki 2 numaraya basladik 232 li paketten 180 tane falan var elimde bir sonrakini 3 numara alırım .
3 numara 5-9 kilo 2-3 ay kullanilir.bebekler ilk aylar 1kilo aliyor ama sonrasi 600-700 gr a kadar düşüyor

Migrostada molfix bezinde indirim varmis 1 alana ikincisi %40 indirimliymis. Bizde ki bez islak mendil temizleme pamik stogunu gorseniz indirim olunca esim dayanamiyor 4 numarasinida alayim bulunsun diyor😂
Molfiks üç numara koca iki paket aldım ama iki paket normal paketle altı paket falan eder heralde. Bende indirimden aldım . Bilseydim kaçırmadım. Dört numara alamıyorum ilk bebegimde üç numaradan direk beşe geçmiştik🤣🤣 elimde patlamasin.

Back
X