2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Son iki gündür dışarı çıkıyoruz bebeğim uyumadigi zamanlarda kapının önü de olsa dışarı çıkıyoruz. Dışarda daha iştahla yiyo ve daha fazla yiyo. Uyku vakti gelince kesinlikle evde oluyoruz huzuru bozulmasın diye. Tavsiyem kesinlikle dışarı çıkın çocuklara çok çok iyi geliyo. Şapkalar aldım cekistirmiyo sevdi . Küçük kilimimiz var bi ağacın altına seriyorum oğlum çimlere dokunuyo etrafı izliyo . Gölgede bile dursak güneşten faydalanabiliyo. Yoruluyo tabi aşırı değil uyku vakti gelince de rutinlerimizi yapıyoruz uyuyo. Henüz emeklemiyo ve diş yok 7 buçuk ayı geride bıraktık.
Bu arada eşim 1 temmuz gibi gelicek 😁😍🎊🎉

Son iki gündür dışarı çıkıyoruz bebeğim uyumadigi zamanlarda kapının önü de olsa dışarı çıkıyoruz. Dışarda daha iştahla yiyo ve daha fazla yiyo. Uyku vakti gelince kesinlikle evde oluyoruz huzuru bozulmasın diye. Tavsiyem kesinlikle dışarı çıkın çocuklara çok çok iyi geliyo. Şapkalar aldım cekistirmiyo sevdi . Küçük kilimimiz var bi ağacın altına seriyorum oğlum çimlere dokunuyo etrafı izliyo . Gölgede bile dursak güneşten faydalanabiliyo. Yoruluyo tabi aşırı değil uyku vakti gelince de rutinlerimizi yapıyoruz uyuyo. Henüz emeklemiyo ve diş yok 7 buçuk ayı geride bıraktık.
Bu arada eşim 1 temmuz gibi gelicek 😁😍🎊🎉
Hadi gözün aydın kavuşma vakti geldi demek ne kadar kalacak yanında.
Bende çıkartıyorum dışarı 2 gün abla için mecbur çıkarttım. eve dönüş yolunda uyuyor iyi geldi diye bende bugün bina önüne merdivenlere oturdum izledi etrafi sokakta arabasında 2 tur attik eve girerken ağladı girmek istemedi eve.etrafi izmelekten yoruluyor iyi oluyor.

Geçmiş olsun.istanbulda isen Zeynep Kamil hastahanesinde çocuk endokrinoloji bölümü var ve Dr hanım bal gibi bir profesör .kendi bizzat muayene ediyor tetkikleri isteyip sonuç çıkacağı güne randevu verip takip ediyor.
Teşekkür ederim ama İstanbula değilim. Ateş çok dirençli bukez sanırım endokrine götürcem.

Arkadaşlar benim kızım her şeye ağzını kapıyor.ek gıda kabusum oldu.insan önce açar bir kez alır begenmezse kapar demi ama bizimki kapıyor sadece yoğurdu kapalı dudağına degdiriyorum,mecburen yalıyor sonra yoğurt olduğunu anlayınca açıyor ağzını.sadece yoğurdu severek yiyor bir de meyve purelerini.napabilirim başına böyle bişey gelen var mı???
Bizimde ilk zamanlar boyleydi yogurdu sevmesi isimi kolaylastirdi cunku yogurdun icine birseyler karistirarak alistim muz,sehriye yogurt corbasinida yiyordu onu dene oyle oyle alisti simdi yogurda ne katsam yiyor cunku yogurtlu 😁

ismihazan ismihazan sanırım araba koltuğunu sen söylemiştin ya joie every stage, zam gelmeden biz de aldık, ne alalım diye bilememiştik senin yazdığını görünce baktık beğendik aldık, teşekkür etmek istedim🤗
Rica ederimm 0-36 olanı aldınız değil mi :) 9-36 olan bunun kadar eğim vermiyor çünkü

Öyle diyor da ben kadını ütüsüz bişeyle görmedim. Kocasını çekiyor arada bir o da öyle hiç ütüsüz değil🤣 ev desen her gün 50 kere paylaşıyor mis gibi temiz bir ev. Kadın hep ojeli maşalı rimelli. Çocugu 7 de uyudugu için yapıyordur diyorsun dogru olabilir. Benimki de 7-8 arası uyuyor ama benim enerjim kalmıyor saçıma ojeme. O yüzden bende bir gariplik mi var diyorum ya🤣 kendime liste yaptım bugün. Kabulleneceğim şeyler-değiştireceğim şeyler diye. Bu bile iyi geldi🤩
Bende bitik haldeyim🙁 hergun yemek bulasik camasir hep ayni seylerden cok bunaldim.kendime hic vakit ayiramiyorum tepede bi topuz geziyom hala heryer daginik.bugun bi karar aldim hergun bi is dagilimi yapacagim bigun evi supurup silsem bigun lavabo banyo temizlesem vs.bigun de hic birsey yapmayim sadece kendime ve kizima ayiracagim dusumuzu yapip kisisel bakimimizi yapmayi dusunuyorum ogun aksamda kahvalti,yumurta yeriz napayim yoksa kafayi oynatacagim.

Nazlıaltacı ben de takip ediyorum. Onun doğduğundan beri iyi uyuyan bir bebeği var, karantinadan önce haftada 1 temizliğe abla geliyor diyordu, şimdi gelmiyormuş. Çamaşırları kurutma makinesinden çıkınca sıcak sıcak elimle düzlüyorum diyordu. Karantinadan önce hergün dışarıda bebekle gezip yemek vs yiyip geliyordu, şimdi de evde granola, salata vs basit şeyler yiyor. Ekstra eşi de mutfaktan anlıyor. Yani saatlerce emek harcamıyor. Ek gıda için buhar makinesinde brokoli yapıp duruyor çocuğa, kahvaltıda bile :KK12:Süpürge için de moplu gezen robot süpürgelerden aldı en son. Benim evim de dağınık deyip karışık halini de paylaşmıştı bir gün. Yani ona bakıp ben ne haldeyim demeyin kızlar. Herşeyi mükemmel yapmaya çalışırsak olmuyor tabiki ya da eşler o kadar yardım etmiyor.
Ben işleri genelde bebeğim uyanıkken yapmaya başladım. Süpürge sesine bayılıyor, onla oda oda gezip süpürüyorum, her seferinde silmekle uğraşmıyorum. Kurutma makinesi çamaşır konusunda beni epey rahatlatıyor, ben de sıcakken düzlediğim için ütülük şey nadir çıkıyor. Çamaşır atarken bile bebeğimi sepete oturtup beraber atıyorum. Bulaşık konusunda da mottom az bulaşık çıkarmak. Spotifydan müzik açıyorum, ben rahatsam bebeğim de sakin oluyor, baktım ağlarsa da yarım bırakıyorum. Bebeğimin bulaşıklarını akşama kadar biriktirip hepsini bir elde yıkıyorum. Bebeğimin banyosunu eşim işten gelince artık korona yüzünden hemen duşa giriyor, ona veriyorum duştayken yıkayıp bana veriyor.
Bakım konusunda saçımı bebeğim akşam uykusuna geçince boyuyorum. Maşa ve hafif makyaj 5 dklık iş, onu da yine bebeğimi sepete oturtup yanında yapabilirim ama saçım açık olunca oğlum çekiştiriyor, makyajı da bebeğimi çok öptüğüm için yapasım gelmiyor. Nadir yapıyorum canım sıkılırsa. Ev kıyafeti konusunda kışın hep eşofman giyiyordum, eşofman insanı depresifleştiriyor. Havalar ısındıkça elbiseye geçtim, yazın en rahat şey evde elbise. Tüğler konusunda epilatörün sesi de bebeğin ilgisini çok çekiyor, onu beşiğe oturtup yerde yapıyorum ya da jilet venüs hep banyoda elimin altında.
Esler biraz isin ucundan tutsa yada yemege yarfim etse butun sorun cozulecekde tabagini kaldirmaya acizler

Öyle diyor da ben kadını ütüsüz bişeyle görmedim. Kocasını çekiyor arada bir o da öyle hiç ütüsüz değil🤣 ev desen her gün 50 kere paylaşıyor mis gibi temiz bir ev. Kadın hep ojeli maşalı rimelli. Çocugu 7 de uyudugu için yapıyordur diyorsun dogru olabilir. Benimki de 7-8 arası uyuyor ama benim enerjim kalmıyor saçıma ojeme. O yüzden bende bir gariplik mi var diyorum ya🤣 kendime liste yaptım bugün. Kabulleneceğim şeyler-değiştireceğim şeyler diye. Bu bile iyi geldi🤩
Harikasın :)
Bazı şeyler olmayınca olmuyor. Benim eşim bu süreçte genelde evdeydi. Yardım da etti. Ama ya iş bende ya çocuklar. Evi toparlıyoruz yeni düzen oluşturmaya. Ama yok olmuyor. Hergun yeni bir aksiyon ile uyanıyoruz zaten. Bugün uyandık kajvaltidan kalkınca büyük küçüğe kalın sert bir kitap fırlattı. Davranış düzeltme içini dokmesini sağlama derken... Öğlen oldu. Yemek yaptım. Hop bir daha.
Benim büyük yine küçüğü istemiyor. Soru şu ki biz bugukle çok ilgileniyoruz buna rağmen böyle olunca da... Ben de bu konuda o kadar tükenmiş hissediyorum ki... Tahmulum kalmıyor. Yani hiçbir şey dört dörtlük olmuyor. Boşver sosyal medya fenomenlerini. Oyuncu anne Merve var. Bu ara onu takibe aldım. Kadın geçen gün günü nasıl düzenlediğini anlatmış. Hatta bunu anlatırken çektiği fotoğrafta Ocak pis onu da anlatmış :) Eğer saçma bir şey çıkmazsa aynı mantiktayiz. Sabahın safaginda uyandı ikisi de. Şimdi zar zor uyuttum. Yarım saate başlayacaklar uyanmaya. Daha ekmek yapacağım. Oyyy evin hali perişan. Ama saat kaç olursa olsun ev toparlayıp yatıyorum. İki çocuk olunca büyüğün dağınıklığı çok fazla oluyor.
Eşim yoksa günüm şöyle:
Önceki akşamdan yemeği yap yapamıyorsa soğanı dogra kapalı kutuya koy kenara.
Sabah uyan çocuklarla oynas üst değişimi vs.
Kahvaltı. Büyük kahvaltiya devam ederken küçüğe mama sandalyesine yeni bir şeyler koy o keşfederken hemen bulaşığı topla hatta yemek koy.
Sonra da tüm gün işler çıktıkça anında hallet. Yani kıyafet mi çıktı bekletme at sepete. Bulaşık anında makinaya. Dojuleni hemen sil. Eşim yoksa öğlen yemeğimiz makarna 🙈 büyük oğlan çok seviyor çünkü.
Akşam çocuklar uyuyunca hızlıca evi toparla.
Ama eşim varsa inan hiçbir şeye ywtisemiyorum. Yardım ettiği halde.

Son düzenleme:
Oğlum emziği hiç öyle severek emmemisti. Uzun zamandır da emmiyordu. Alıştırmaya çalışıyorum ahhhh ahhhh

Kızlar bebeğimi aylardır çıkarmadık dışarıya.gecen hafta doktora götürdük 15 dklık yol arabayla. Kustu. Olabilir üşütmüştür dedik sonraki gün babaannesine götürdük yine arabayla. Yine kustu. Bugün dedesine gidiyorduk ki 10 dk sonra yine kustu arabada. Kusma dediğim az birsey değil. Kıyafetleri üstü başı batıyor. Gittiğimiz yerde banyo yaptırıp üstünü değişiyorum. Çok panikliyorum napabilirim bunun için? Doktorumuza da yazdım cevap vermedi henüz

Kızlar bebeğimi aylardır çıkarmadık dışarıya.gecen hafta doktora götürdük 15 dklık yol arabayla. Kustu. Olabilir üşütmüştür dedik sonraki gün babaannesine götürdük yine arabayla. Yine kustu. Bugün dedesine gidiyorduk ki 10 dk sonra yine kustu arabada. Kusma dediğim az birsey değil. Kıyafetleri üstü başı batıyor. Gittiğimiz yerde banyo yaptırıp üstünü değişiyorum. Çok panikliyorum napabilirim bunun için? Doktorumuza da yazdım cevap vermedi henüz
Araba mı tutuyor acaba

Araba tutuyor muhtemelen. Bir de hemen yedirip çıkıyorsanız ondan da olur, mümkün olduğunca yemeğin üzerine saatler geçsin öyle çıkın..

Bende 3cocukla hiçbir düzenim yok işler bitmiyor eşim gece çalışıyor bebek durmuyor üst dişler geliyor ben eski ben değilim ne olacak bizim halimiz
İnsanın yanında destek şart, annem geldi hafta sonu için, o kadar iyi geldi ki, evi derledi topladı gitti resmen.

Benim 2, düzeni sağlamak zor. 3 olunca işin daha zor.

Back
X