2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bu sabah da yok ama maşallah huzursuzluğu yerinde . Gece boyu sürekli kalktı. Bu diş çok yoruyor meleğimi inşallah heycanla bekliyorum
Yaptığınız farklı bir şey var mı? Farklı bir yere gitmek, yeni insanlar, uyku öncesi farklı oyun....
Bu kar da gece uykusunu bozar. Bir de emziriyor musun? Gece emerse çok kolay çıkıyor diş. Daha doğrusu ağrıyı azaltıyor o da bebeği rahatlatıyor. Aynı zamanda emme refleksi ile de rahatlıyor.

Kizlar neredeyse hic disari cikmadigimiz ciktigimizda da yalinayak oldugmuz icin ilk def sandalet veya ilk adim ayakkabisi almaya karar.verdim.Sizler ne kullaniyorsunuz ? Metreyle olctum.Arada baya bi fark var.Biri minik ayak digeri koca ayak😄 Ne alalim sizce ?
Bebek tam yürümeye başlamadan pek önerilmiyor aslinda. Hatta eskiler sağlam bassin diye evde ayakkabı giydirirdi ama bu da yanlismis. Bebek evde ciplak ayak ya da kaymaz taban çorap/patik ile yurumeliymis. Görsellik için diyorsan ben ayakkabı şeklinde patigimsi bir şey almıştım 5-10 liraya ilk oğluma bayramda giydirmistim :) ama sıcakta onda bunaltmaz mi?
Gerçi seninkiler sıralayıp yürüyor mu ben onu düşünmeden yazdım ama ...
Eğer kullanacaksan mutlaka burnu kapalı ve ayak bileğini tutan ayakkabı olmalı. Delikli yazlıklar var. En az 3 yasa kadar burnu kapalı olmalı. Birbucuk 2'ye kadar da bileği kavramali

Bu sabah da yok ama maşallah huzursuzluğu yerinde . Gece boyu sürekli kalktı. Bu diş çok yoruyor meleğimi inşallah heycanla bekliyorum
Benim bebiş de diş çıkarırken sabaha kadar sürekli kalktı ve çok huzursuzdu. Dişi damağı kesince rahatladı. Uykusu düzene girdi

Yaptığınız farklı bir şey var mı? Farklı bir yere gitmek, yeni insanlar, uyku öncesi farklı oyun....
Bu kar da gece uykusunu bozar. Bir de emziriyor musun? Gece emerse çok kolay çıkıyor diş. Daha doğrusu ağrıyı azaltıyor o da bebeği rahatlatıyor. Aynı zamanda emme refleksi ile de rahatlıyor.
Normalde gece deliksiz uyuyodu o yüzden emzirmiyodum ama diş başladığından beri her istediğinde veriyorum zaten iki tane emiyo sonra damaklarinin arasına sıkıştırıp kaydiriyo yani dişlerini kasiyo. Kucahimdan inmiyo.
Benim bebiş de diş çıkarırken sabaha kadar sürekli kalktı ve çok huzursuzdu. Dişi damağı kesince rahatladı. Uykusu düzene girdi
Ne kadar sürdü kesmesi 😁ben sürekli diş kontrolü yapıyorum

Bebek tam yürümeye başlamadan pek önerilmiyor aslinda. Hatta eskiler sağlam bassin diye evde ayakkabı giydirirdi ama bu da yanlismis. Bebek evde ciplak ayak ya da kaymaz taban çorap/patik ile yurumeliymis. Görsellik için diyorsan ben ayakkabı şeklinde patigimsi bir şey almıştım 5-10 liraya ilk oğluma bayramda giydirmistim :) ama sıcakta onda bunaltmaz mi?
Gerçi seninkiler sıralayıp yürüyor mu ben onu düşünmeden yazdım ama ...
Eğer kullanacaksan mutlaka burnu kapalı ve ayak bileğini tutan ayakkabı olmalı. Delikli yazlıklar var. En az 3 yasa kadar burnu kapalı olmalı. Birbucuk 2'ye kadar da bileği kavramali

Hem boş kalmasin hem de yerden kapiyolar sanki buz gibi oluyo ayaklari aksam kaŕinlari agriyo devamli gaz cikariyolar.Ugur tutuna tutuna siraliyor da emre emekliyor gerci o da kalkiyor tutunarak artik.Oyle adim atsinlar yurusunler degil tam olarak istegim.Korumasi acisindan.Bir arastirayim bakalim.

Rint oğlum hep adım atıyor bizimle destek alıp ,kesinlikle oturmak istemiyo veya emeklemek diyeyim. Ilk adım ayakkabısı almalı miyım patilerden bende aldım ama daha giydirmedim. Yanı demem o ki hep adım halindeyiz lazimmi🤔

Normalde gece deliksiz uyuyodu o yüzden emzirmiyodum ama diş başladığından beri her istediğinde veriyorum zaten iki tane emiyo sonra damaklarinin arasına sıkıştırıp kaydiriyo yani dişlerini kasiyo. Kucahimdan inmiyo.

Bazi bebekte 3 gün bazı bebekte 3 hafta 😬 en zoru ilk diş ama. Ben de hergun kontrol ediyordum bıraktım kontrolü, ertesi gün eşim aaaa damak yarılmış dış çıkmış dedi 🙈 dedik hemen al bir tam altın. Dişi ilk bulan altın alır 😂

Hem boş kalmasin hem de yerden kapiyolar sanki buz gibi oluyo ayaklari aksam kaŕinlari agriyo devamli gaz cikariyolar.Ugur tutuna tutuna siraliyor da emre emekliyor gerci o da kalkiyor tutunarak artik.Oyle adim atsinlar yurusunler degil tam olarak istegim.Korumasi acisindan.Bir arastirayim bakalim.
şunlar iş görebilir gibi.

Eklentiler

• IMG_20200711_113226.webp
    IMG_20200711_113226.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_20200711_113356.webp
    IMG_20200711_113356.webp
    64,3 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20200711_113336.webp
    IMG_20200711_113336.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 41

Alt daha çabuk çıktı ama 2 haftayı buluyor yaklaşık 😊

Rint oğlum hep adım atıyor bizimle destek alıp ,kesinlikle oturmak istemiyo veya emeklemek diyeyim. Ilk adım ayakkabısı almalı miyım patilerden bende aldım ama daha giydirmedim. Yanı demem o ki hep adım halindeyiz lazimmi🤔
Rinte sormuşsun beni alıntılamışsın yanlışlıkla 😊 bence ayakkabı şu anda dışarı da yürümediği için lazım değil. Ayakkabısız yürümesini öneriyor doktorlar da zaten.

Rinte sormuşsun beni alıntılamışsın yanlışlıkla 😊 bence ayakkabı şu anda dışarı da yürümediği için lazım değil. Ayakkabısız yürümesini öneriyor doktorlar da zaten.
Happymoms Happymoms evde ayakkabı kullanılmıyor canım Incredible incredible Incredible incredible 'in dediği gibi. ❤️Kışın patik tarzı tabanı olmayanlardan alınabilir. Dışarıda park bahçe vs yuruyecegi zaman ayakkabiya geçiş yaparsın. Kışın da ev ayakkabısı panduf vs için tabansiz yani altı da ince kumaş ya da deri gibi malezeme ama kaydırmaz olması gerek.

Cokk guzelmis ben daha ortopedik bisey bakmistim ama bunlar da cok guzel
Ortopedikler dışarıda park bahçe vs tam yürüdüğü zaman :) bunlar yer ile teması kessin diye. Bunların kapalilari da kışın ev için var :)
Bir de bebekler için anatomik diye geçiyor. Ortopedikler doktor tavsiyesi ile özel kullaniliyor.

Hazır ayak ayakkabı konusu açılmışken
Bebekler yürümeye başlayınca düz taban olduğunu fark edip endiselenebilirsiniz. Bütün bebekler doğumdan sonra duztaban. 2 yaş civarı düzelmeye başlıyor. Bunun için de evde ayakkabısız ve dışarıda da anatomik ayakkabı giyilmesi gerek. İlk iki yıl asla ikinci el ayakkabı kullanılmamalı

Hazır ayak ayakkabı konusu açılmışken
Bebekler yürümeye başlayınca düz taban olduğunu fark edip endiselenebilirsiniz. Bütün bebekler doğumdan sonra duztaban. 2 yaş civarı düzelmeye başlıyor. Bunun için de evde ayakkabısız ve dışarıda da anatomik ayakkabı giyilmesi gerek. İlk iki yıl asla ikinci el ayakkabı kullanılmamalı

Emrenin karnimda durusundan sol ayagi hafif ice donuktu.4-5ayda masajla hallettik sukur.Yogundan ciktigi gun 11 gunlukken ortopediste goturmustuk.Doktor soylemisti hafiften duztabanlok var diye.O yuzden Emrede biraz ince eleyip sık dokumak istiyorum.🤷‍♀️

Happymoms Happymoms evde ayakkabı kullanılmıyor canım Incredible incredible Incredible incredible 'in dediği gibi. ❤Kışın patik tarzı tabanı olmayanlardan alınabilir. Dışarıda park bahçe vs yuruyecegi zaman ayakkabiya geçiş yaparsın. Kışın da ev ayakkabısı panduf vs için tabansiz yani altı da ince kumaş ya da deri gibi malezeme ama kaydırmaz olması gerek.
Basit bisiler alma klazim o zaman. tecrübeli anneler kalp ben 🤩❤❤❤

Bazi bebekte 3 gün bazı bebekte 3 hafta 😬 en zoru ilk diş ama. Ben de hergun kontrol ediyordum bıraktım kontrolü, ertesi gün eşim aaaa damak yarılmış dış çıkmış dedi 🙈 dedik hemen al bir tam altın. Dişi ilk bulan altın alır 😂
Her gün diyorum bugün pik yaptı ama saat saat daha hircinlasti. 3 saat önce artık ememeyince bir çay kaşığını tam doldurmadan calpol verdim yarım saat sonra kendine geldi biseyler yiyebildi . Hala çok huzursuz. Valla daha çok altın hak ediyo büyük iş başarıyo ve çok zorlanıyo.
Alt daha çabuk çıktı ama 2 haftayı buluyor yaklaşık 😊
Bizim üst dişler şimdilik . Valla sadece ön üst mü yanlarda var mı kesinlikle durmuyo ki bakayım ya da elimle biraz masaj yapayım yok. Soğuk şeyler veriyorum o biraz rahatlatiyo

Her gün diyorum bugün pik yaptı ama saat saat daha hircinlasti. 3 saat önce artık ememeyince bir çay kaşığını tam doldurmadan calpol verdim yarım saat sonra kendine geldi biseyler yiyebildi . Hala çok huzursuz. Valla daha çok altın hak ediyo büyük iş başarıyo ve çok zorlanıyo.

Bizim üst dişler şimdilik . Valla sadece ön üst mü yanlarda var mı kesinlikle durmuyo ki bakayım ya da elimle biraz masaj yapayım yok. Soğuk şeyler veriyorum o biraz rahatlatiyo
Üst dişler bizde alta göre daha çok zorladı. Birde çıksa bile alta göre daha geç uzuyo. Patlaması da zor oldu uzun oldu. Damak içinde beyazlık görebilirsen bi kaç güne patlayacaktır csnm

Benim ki de mamama diye ağlamaya başlıyor ben mutfağa girince, ye desem yemez 😁 tezgahta yemek yiyorum ona vermiyorum falan sanıyor sanırım. Günde 2 Makina çamaşır çıkıyor benim de. Ütü bizim evde de bitti. Ütüsüz çıkıyoruz çıkarken 😁

Diş döneminde 2 bize yeter dedim 😁
Onun için yaptığım yemekleri yemiyor. Ama biz abur cubur yiyorsak istiyor. Yada dün ıslak kek yaptım onun için ağladı. Verdim. Çok sevdi .🤪. Çorbalara yemeklere ağzını açmayan oğlum kek icin daha yokmu dedi resmen😂

Back
X