2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
U UzayDeniz kizlar konusmani devamıni bilemiyorum benim bebegimde de dogdugundan beri var 2 aylikken takipli doktoruma soyledim pigment eksikligi gbi duruyor sorun yok dedi. Buyudukce bebekle birlikte büyüdü iyice kafama takmaya basladm gecen hafta goturdum hem kendi doktorumiza hem dermatologa. 5-6 tup kan aldilar :KK43: herseyine baktilar bisey bulamadilar cok şükür temiz ckti sonuclar. Dermatolog ozel bi ışıkla bakti vitiligo mu diye degilmis oda degil. İki dr da inceleyip durma cocugu dedi olur belki gecer belki gecmez ama kafaya taklcsk bisey degil dedi. Sizler naptnz?

Canım beyaz ben diye geçiyor, çocukla beraber büyüyor. Nasıl siyah ben varsa beyazı da varmış ve büyük olabiliyormuş. Özellikle güneşte yanınca daha çok belli olacakmış. Endişe edilecek bir şey değilmiş. Niye o kadar kan aldılar vitiligo mu değil mi diye ışıkla bakmaları yeterliydi, yazık yavruya :(

U UzayDeniz kizlar konusmani devamıni bilemiyorum benim bebegimde de dogdugundan beri var 2 aylikken takipli doktoruma soyledim pigment eksikligi gbi duruyor sorun yok dedi. Buyudukce bebekle birlikte büyüdü iyice kafama takmaya basladm gecen hafta goturdum hem kendi doktorumiza hem dermatologa. 5-6 tup kan aldilar :KK43: herseyine baktilar bisey bulamadilar cok şükür temiz ckti sonuclar. Dermatolog ozel bi ışıkla bakti vitiligo mu diye degilmis oda degil. İki dr da inceleyip durma cocugu dedi olur belki gecer belki gecmez ama kafaya taklcsk bisey degil dedi. Sizler naptnz?
Ben gitmedim doktora. Büyük oğlumda da leke olduğu için öyledir diye düşünüyorum. Zaten vitiligo da olsa sayısı artıyor mu büyüyor mu diye takip ediliyormuş. İlaç vermiyorlarmış bebek olduğu için. Araştırmalarım sonucu bu kanıya vardım. Bir de güneşten korumak gerekiyormuş beyaz kısmı

Geçmiş olsun sizinde böyle dilde mi basladı korktum şimd
Dilin yan kısmında vardi sonra uç kısma doğru yayıldı, sonrada boğazda çıktı.virus okunca yayılıyor ve ateş yapıyor.saglik ocağı bile olsa gecmediyse gösterseydin keske belkide pamukçuk karbonatla sil derlerm
3 gün onca alta iki disten soldaki cikti :halay:
Sira sagdakinde

9 aylik asisini yaptiran var mi saglik ocagindan hala aramadilar
9 ayına 5 gün kala yapildi bizimkide.

Dilin yan kısmında vardi sonra uç kısma doğru yayıldı, sonrada boğazda çıktı.virus okunca yayılıyor ve ateş yapıyor.saglik ocağı bile olsa gecmediyse gösterseydin keske belkide pamukçuk karbonatla sil derlerm

9 ayına 5 gün kala yapildi bizimkide.
Mikostatin kullanıyorum canım eğer geçmezse çocuk doktoruna götürcem size ilaç mı verdiler?

Gece uykusu öncesi bebeği tok tutacak tarifi olanlar var mı? 8bucuktan beri 9-10 sefer uyandık. Ve 2haftadır böyleyiz. Doymuyo heralde ben başka sebep bulamıyorum artık :(

Mikostatin kullanıyorum canım eğer geçmezse çocuk doktoruna götürcem size ilaç mı verdiler?
Aklovir ve bitkisel karadut iceren sprey verdi.kan ilacını c vitaminli cinkolu olan ferrozinko ile değiştirdi.
Gece uykusu öncesi bebeği tok tutacak tarifi olanlar var mı? 8bucuktan beri 9-10 sefer uyandık. Ve 2haftadır böyleyiz. Doymuyo heralde ben başka sebep bulamıyorum artık :KK43:
Yulaf unu yads yuseym unu pişirip içine muz yada armut eziyorum.gece uyanıyor ama 2-3 dk memede durup uyuyor.birde bizi dişler zorluyor ki uyku sevmeyen bir çocuk benimki.indallah sende işe yarar.

Gece uykusu öncesi bebeği tok tutacak tarifi olanlar var mı? 8bucuktan beri 9-10 sefer uyandık. Ve 2haftadır böyleyiz. Doymuyo heralde ben başka sebep bulamıyorum artık :KK43:
Şu ara hepimizin bebeği öyle. Yese de yemese de çok uyanıyor. Dönemsel diş vs olabilir.

Dun hic uyumadım desem yeridir.Ilk 6 ay uyudugu gibi gogsume yuzustu yatirip mi uyutmadim,ayaklarimda hafif hafif sallayarak mi uyutmadim.En son allahim sabah olsun artik diye yalvardim yani.Bu siralar uyku sifir

Ben çocuk cerrahisi ya da dişe gotururdum sanırım ama en iyisi önce çocuk doktoruna götürmek o daha sağlıklı bilgi verir ama zaten onu hemen kesmiyolarmis
Bugün 2 çocuk cerrahi uzmanı Dr ile görüştüm. İkisi de resimlere bakıp dudak bagı var dedi. Önce çocuk diş hekimi görüp onay verecek dediler. Sonra koter işlemi uygulanacak. Lazer ya da cerrahı lik olay degıl dediler. Aşırı basitmiş. Kansız bir işlem. koter kalemiyle o kısım ayrılıyor.. Dra sünneti de dedim ıkısi aynı anda yapılacak. Tek sefer maskeli anestezi yapılıp ıkı şlem aynı anda yapılacak. Dr içime sinen bir Dr. Yapılması gerekli dedi

Bugün 2 çocuk cerrahi uzmanı Dr ile görüştüm. İkisi de resimlere bakıp dudak bagı var dedi. Önce çocuk diş hekimi görüp onay verecek dediler. Sonra koter işlemi uygulanacak. Lazer ya da cerrahı lik olay degıl dediler. Aşırı basitmiş. Kansız bir işlem. koter kalemiyle o kısım ayrılıyor.. Dra sünneti de dedim ıkısi aynı anda yapılacak. Tek sefer maskeli anestezi yapılıp ıkı şlem aynı anda yapılacak. Dr içime sinen bir Dr. Yapılması gerekli dedi
Çok teşekkür ederim o zaman ben de hiç ertelemicem zaten sünneti de yaptiricam öyle yapayım o zaman.

Canım beyaz ben diye geçiyor, çocukla beraber büyüyor. Nasıl siyah ben varsa beyazı da varmış ve büyük olabiliyormuş. Özellikle güneşte yanınca daha çok belli olacakmış. Endişe edilecek bir şey değilmiş. Niye o kadar kan aldılar vitiligo mu değil mi diye ışıkla bakmaları yeterliydi, yazık yavruya :(
Ya vitiligo genetikmis ve bu yaslarda ışıkla bakıldığında hayir degil deseler bile ileriki yaslarda vitiligo tanisi konulabilirmis vs seyler soyledi dermatolog ve ailede olmadığı icin acaba teoid yada seker yada bagisiklikla ilgili yada b12 gbi vitamin eksiklernden herhangi biri sebep olabilir diye arastirmak icin bi ton kan aldilar cock dr umuz da 9 aylikken rutin kan degerlrrine baklr onlara da bakalm dedi. Derken ayni gun hepsi ust uste gelince damar yolu acip 5-6 tup kan aldilar istanbula filan yolladilar bazilarini sonuclarin ckmasi bir hafta filan sürdü:( beyaz benden hic bahsetmediler arastiraym belki bizimkide oyledir ama bizimki daginik ve buyuk bacak ve gobek kısmında var. Kan degerleri temiz olunca rahatladm rengine takılmıyorum ben oglumu böyle seviyorum sevmeyen de sevmesin :)

Ben gitmedim doktora. Büyük oğlumda da leke olduğu için öyledir diye düşünüyorum. Zaten vitiligo da olsa sayısı artıyor mu büyüyor mu diye takip ediliyormuş. İlaç vermiyorlarmış bebek olduğu için. Araştırmalarım sonucu bu kanıya vardım. Bir de güneşten korumak gerekiyormuş beyaz kısmı
Aynen bizim doktorda vitiligo degil ama olsa dahi ilac vs vermem 2 yasindsn önce mümkün degil dedi. 2 yasinda da beeeelki yani dedi. Sadece takip edelim büyüyüp buyumedigine dedi tamam dedm. (Zaten kızdı bana ne olur yani vitiligo olsa bile benim esimde vitiligo ve gozume cokta yakışıklı görünüyor bukadat taklmayin bu tarz seylere dis görüşüne vs dedi ben sadece altnda yatan bi hastalik var mi onu arastirmak icin bakiyorm kanlarna yoksa vitiligo olmasi sorun degil dedi)

Ya vitiligo genetikmis ve bu yaslarda ışıkla bakıldığında hayir degil deseler bile ileriki yaslarda vitiligo tanisi konulabilirmis vs seyler soyledi dermatolog ve ailede olmadığı icin acaba teoid yada seker yada bagisiklikla ilgili yada b12 gbi vitamin eksiklernden herhangi biri sebep olabilir diye arastirmak icin bi ton kan aldilar cock dr umuz da 9 aylikken rutin kan degerlrrine baklr onlara da bakalm dedi. Derken ayni gun hepsi ust uste gelince damar yolu acip 5-6 tup kan aldilar istanbula filan yolladilar bazilarini sonuclarin ckmasi bir hafta filan sürdü:KK43: beyaz benden hic bahsetmediler arastiraym belki bizimkide oyledir ama bizimki daginik ve buyuk bacak ve gobek kısmında var. Kan degerleri temiz olunca rahatladm rengine takılmıyorum ben oglumu böyle seviyorum sevmeyen de sevmesin :)

Bizim de büyük ve dağınık yusyuvarlak değil, göbek ve bacak içinde var. Kocaman göbeğindeki. Ben de çok seviyorum her altını açınca öpüyorum bal oğlumu 😍🥰

Gün içinde tüm ogublerini arttır ,yemeklerden sonra emzir , emdikten sonra eğer yiyebilecegine inaniyorsam ben bazen salata rendeliyorum gibi .
Akşam da her zaman yoğurt yer ; yoğurt ,yulaf, meyve, zeytinyağı ,nane ,bazen de tarçın , bazen rüşeym de ekliyorum. Hem tok tutuyo hem de çok faydalı. Yine de açlıktan oldugunu düşünüyorsan gece 11 e kadar emzir gece uykusunda. Bunlara rağmen uyaniyorsa zaten aç değildir. Bu donemlerde zaten uyku gerilemesi var bebeklerimiz hem mental hem fiziksel olarak geliştiği için . Ben bunları yapıyorum ama bu aralar benim bebeğim de uyanıyo . Beni hissetmek istiyo kucağıma alıyorum sonra yatağına koyuyorum bazen hemen uyuyo bazen ninniler söylüyorum.

Eğer aç olduğunu düşünüyorsan gün içindeki öğünleri ni artır cnm yatmadan önce iyice yedirmek de rahatsız ediyor.

Back
X