Canım hiç sütüm yetmiyo dememek lazimmis,beyin otomatik etkileniyormus süt mutlaka yetermiş bebege. Bir doktor dinlemistim aynen şunu demişti sokakta yaşayan memelileri düşünün ay sutum yetmiyo mama yapayım deme şansları var mi çokta beslenmedikleri halde bir şekilde yavruları doyuyor demişti. Ilk kızımda dinlemistim çok etkilemişti beni. Mama bebeklere daha güzel geliyor bir süre sonra memeyi reddedebiliyorlar akıllı bidiklar

Kaç günlüktü? Sarılık oldu mu? O çok etkiliyor

Hepimiz ayni seyi yasiyoruz..lara arkadasimla birebir..goguste uyuyor..hatta ben uyumuyorum o uyuyo.. arkdsinda dedigi gibi emiyor ama o gögusten ne kadar geliyo anlamiyorum fosur fosur bir sutum yok sıktgmda geliyor damla damla rahatliyorum demekki geliyor diye ama biraktigi an yalanmaya sapirdatmaya basliyor pesine 2siringa mama veriyorum 2 saat arayla rutine doktum ama memeyi ne zaman isterse veriyorum..bu seferde aksama kadr sut kalmiyor..yemedigim icmedigim sey kalmadi..bugun kontrol var tekrar..

yesilus "um neyle sagdin ? Mochi aldim ben anca birini emerse oluyor süt..elektrikli pompa mi alayim ya

Vee kizlar bizimki sadece sol gogsumu istiyor sagi tutmuyor neden ?

Lohusalihi dibine kadar yasiyorum..size de oluyor mu bilmiyorum ama uyku denen bir sey yok dikisin bitis yerinde sutur kalmis kendi kendime duser dedi dun muaynnede ama nedense sag dikis yerim hala aciyo..uyku pozisyonu alamiyorum hep gergin.2 eylulden beri uyumadim diyebilirim..bana doktor 2.gun git banyo yap dedi burda goruyorum 1hafta yapmayanlar var bandajida cikarttilar benden..

Uyuyamadikca esimde yanimda horladikca bana basiyorlar..ana ogul uyku diye ölcekler..gece kaldirdim kalktii nerde diyo ne nerde diyorum cocuk girisi diyoo yat yerine dedim..dusunun yani cocugun gazini nasil al diyeeksin !!! Uyku uyku uykuuuu sanki dogumu kv ve esim yapti !!!

ödem yapti ayaklarim sisti kalkamiyorum yatamiyorum bir de ustune memeler perisan..sut olsun diye emzir emzir bir hal oldum..cocuk gibi aglayasim var...kv burda ama oglunu dusundugunu daha cok gordum..hastanede bile oglum uyu uyu demesi nasil anne ozlemimi tetikleedi tarif bile edemem..sabaha kadr uyumuyorum tek basima mucadele eder gibiyim..onca seye ragmen emzirirken acidan aglarken bi tebessum ediyo kucagimdaki..

Canım süt için en onemli şey uyku ve su, şu malt içeceklerini de ise yariyor.benim bebekte memede cok kaliyor bana sut az geldi diye degilde kendini güvende hissettigi icin gibi geliyor bir nevi emzik yapti beni 1 saat duruyo ilk dakkalar emiyor sonra agzinda tutuyor cekince uyaniyor. Dun dedim acaba doymuyo mu, ilk gunler o sarı sütlerden sagip dondurmustum ondan çıkarıp verdim 50 cc içti sayılır gene meme istedi yani ben açlıktan olduğunu düşünmüyorum emzik yapti beni.

Evet memede uyuyor cogu zamanda gogsumde..neyle sagdiniz ya ? Benden daha en fazla 20 cc cikmistir..

Bu kadar benzerlik olur yaaa benim kızda öyle solu alıyor, sağı bi türlü tutmuyor. Benim sağ göğüs ucu az daha küçük sanırım ondan. Silikon göğüs ucu aldım ben mamajoo harika bişey, onu takınca solu da alıyor. Silikon göğüs ucu aldığımdan beri emmesi arttı, sütüm de arttı. Bi dene istersen pahalı bişey de değil.

Kıyamam kuzum yaaa. Bence sen geceleri ara sıra çok ağrım var dayanamıyorum diye kv mi kaldır, anne sen gazını çıkarıp altını açar mısın de. Hiç çekinme. Eşini de rahata alıştırma derim, maden gece kalkmıyor akşam otururken ver eline sen git 1 saatte olsa uyu canım yoksa sinir harbi yaşarsın uykusuzluktan. Bi de sana güzel haber süt arttıkça prolaktin hormonu yükselip mutluluk hormonu salgılatıyormuş inşallah her gün biraz daha mutlu oluruz. Sezeryan ağrıların yakında hafifler o zaman daha da rahat edersin.

Evet memede uyuyor cogu zamanda gogsumde..neyle sagdiniz ya ? Benden daha en fazla 20 cc cikmistir..

Ben ilk kızım küçük doğmuştu ilk 15 gün hiç emmedi hep sağdım verdim avent manüel ve elektrikli bir makine almıştım onlarla sağmıştım hep, avent manüel elektirikliden daha iyi çıkarıyordu sütü. Şimdi onların lastikleri eskimiş sagmiyo. Bu kez 20 liralık pompa aldim onla sağdım ilk 4 -5 Gün ama Bi anda çıkmadı 50 cc tabi az az 1-1.5 saatte biriktirdim dolapta sonra dondurdum. Mesela tek memeyi emerken diğer meme kendiliğinden süt akıyor mu? Bide kaç günlük bebiş? Ilk 1-2 hafta doğum kilosunu yakalamali bebek

Günaydın kızlar bugün 40 haftayı bitirdim. Kontroldeyim. Bakalım neler olacak? Oğluşum 4 kiloyu geçerse sıkıntılı bir süreç olacak. İnş normal doğurabilirim
Inş herşey yolunda gider sağlıkla gelsin bebiş

Stres yapmamaya çalış olan sütün de olumsuz etkilenmesin annesi. Doktorun dediklerini uygularsın inş alır kilosunu bebiş

Benimde geçen hafta perşembe geldi öyle pembemsi kahvemsi bişey nisanmis meğer ogun hatta üç gün tatlı tatlı sancim oldu ama sonra bise kalmadı sonuç hala bekliuorum. Ama senin gününde gelmiş bebeğin hayırla gelir inşallah

Allah yardımcın olsun canım anaların hakkı ödenmez. Inş bir süre sonra düzene oturur herşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…