ben varımMalesef mama yiyoruz anne sütü yetersiz kalıyo beslenemiyo yavrum aklama kadar memede kalmak istiyor önce emziriyorum sonra memede kalan sütü sağıyorım veriyorum eğer doymazsa mama takviyesi yapıyorum göğüs uçlarım fena oldu emzirirken ağlıyorum
Canım aynen bende senin gibiyim benimki göğsümde uyuyup kalıyo doymuyo çekmekten yoruluyo mama vermek zorunda kalıyorum bu sefer kilo kaybediyor bugün kontrolümüz var sabah bakalım kilo almışmı
Epiduralden olabilir canım gaz sancısıda omuza vuruyor ayyy hastanede ne çektim ilk gece omzuma aşağısına vuran bir ağrı ga sancısı dedi hemşire gaz giderici serum takmıştı
Kızlar çok üzüldüm kontrolümüz vardı bugün kuzum sadece 10gr almış doktor mamayı kıaıtlama ne kadar istiyorsa ver sütün yetmiyorki sürekli emmek istiyor dedi memede bir saat kalıyo önce emzir sonra sağdığın sütü takviye yap yetmiyorsa mama vericeksin dedi salı günü tekrar çağırdıkilo almaya başlamalı artık dedi
Önce emdikten sonra mama vermen sorun değil canım. Demekki doymuyor kuzucuklar. Aman sarılık olmasınlar da. Bizim ilk kontrol faaciaydı. 300 gram kilo kaybı ve de sarılık 13 çıktı doktor kızdı bi dahaki kontrole böyle olursa hastaneye yatırım dedi, sert bi doktordu bi desonra mamayı arttırdık, mama sonrası 1 çay kaşığı su verdik (doktor söyledi). 2 gün sonra sarılık 11 oldu, 4 gün sonra 9 oldu artık kan vermenize gerek yok geçiyor dedi.
Az önce sütümü sağdım 10 dk birini 10 dk diğerini yaklaşık 20 cc çıktı. Ama benim kız çok farklı sürelerde emiyor, bazen 5 dk bazen 40 dk. İşte bu kafa karıştırıyor acaba ne kadar süt içtiüstüne 45 cc mama veriyoruz mecbur. Doğru düzgün bir doktor bulucam, kafama göre hallolcak bi mesele değil
Canım emzirmeyle bende doyuyor diye diretiyordum , hastaneden çıkmadan hemşire 1 doz 30 ml aptamil yazdı her ihtimale karşı aldık , yetmeyince takviyeye biberonla başladım toplamda 5 kez gün vermişimdir
Bu arada sür sağma işine yoğunlaştım , az geliyordu sağdıkça çoğaldı çoğaldıkça verdim , verdikçe istedi , kayınvalide de sürekli emzir sarılık olmasın diyordu ama ilk geceler sürekli kalkıp 2 saatte bir arada 1 saatte bire düşünce emzirmeler baya yorgun düştüm ben ve memelerimduş sonrası süt sağdıkça çoğaldı ve mamayı kestim , hatta uykumu dinlenenilmek için sağdığım sütleri gece vermeye başladım böylece bebeğin uykusu kaçmadan tekrar uykuya geçiş yapabildi
ben varımMalesef mama yiyoruz anne sütü yetersiz kalıyo beslenemiyo yavrum aklama kadar memede kalmak istiyor önce emziriyorum sonra memede kalan sütü sağıyorım veriyorum eğer doymazsa mama takviyesi yapıyorum göğüs uçlarım fena oldu emzirirken ağlıyorum
Canım aynen bende senin gibiyim benimki göğsümde uyuyup kalıyo doymuyo çekmekten yoruluyo mama vermek zorunda kalıyorum bu sefer kilo kaybediyor bugün kontrolümüz var sabah bakalım kilo almışmı
Epiduralden olabilir canım gaz sancısıda omuza vuruyor ayyy hastanede ne çektim ilk gece omzuma aşağısına vuran bir ağrı ga sancısı dedi hemşire gaz giderici serum takmıştı
Takvimin silinmesinde bi keramet olabilir. Takvimi silinen doğuruyor, doğum belirtilerinin içine yazabilirizTakvimim silinmiş
Aynı sayılırız 37+6 bugünHa ha
Zamansız gelirse şaşırma o zaman annesi
Kaçıncı haftadasın
Lohusalihi dibine kadar yasiyorum..size de oluyor mu bilmiyorum ama uyku denen bir sey yok dikisin bitis yerinde sutur kalmis kendi kendime duser dedi dun muaynnede ama nedense sag dikis yerim hala aciyo..uyku pozisyonu alamiyorum hep gergin.2 eylulden beri uyumadim diyebilirim..bana doktor 2.gun git banyo yap dedi burda goruyorum 1hafta yapmayanlar var bandajida cikarttilar benden..
Uyuyamadikca esimde yanimda horladikca bana basiyorlar..ana ogul uyku diye ölcekler..gece kaldirdim kalktii nerde diyo ne nerde diyorum cocuk girisi diyooyat yerine dedim..dusunun yani cocugun gazini nasil al diyeeksin !!! Uyku uyku uykuuuu sanki dogumu kv ve esim yapti !!!
ödem yapti ayaklarim sisti kalkamiyorum yatamiyorum bir de ustune memeler perisan..sut olsun diye emzir emzir bir hal oldum..cocuk gibi aglayasim var...kv burda ama oglunu dusundugunu daha cok gordum..hastanede bile oglum uyu uyu demesi nasil anne ozlemimi tetikleedi tarif bile edemem..sabaha kadr uyumuyorum tek basima mucadele eder gibiyim..onca seye ragmen emzirirken acidan aglarken bi tebessum ediyo kucagimdaki..
Evet memede uyuyor cogu zamanda gogsumde..neyle sagdiniz ya ? Benden daha en fazla 20 cc cikmistir..Canım süt için en onemli şey uyku ve su, şu malt içeceklerini de ise yariyor.benim bebekte memede cok kaliyor bana sut az geldi diye degilde kendini güvende hissettigi icin gibi geliyor bir nevi emzik yapti beni 1 saat duruyo ilk dakkalar emiyor sonra agzinda tutuyor cekince uyaniyor. Dun dedim acaba doymuyo mu, ilk gunler o sarı sütlerden sagip dondurmustum ondan çıkarıp verdim 50 cc içti sayılır gene meme istedi yani ben açlıktan olduğunu düşünmüyorum emzik yapti beni.
Bu kadar benzerlik olur yaaaHepimiz ayni seyi yasiyoruz..lara arkadasimla birebir..goguste uyuyor..hatta ben uyumuyorum o uyuyo.. arkdsinda dedigi gibi emiyor ama o gögusten ne kadar geliyo anlamiyorum fosur fosur bir sutum yok sıktgmda geliyor damla damla rahatliyorum demekki geliyor diye ama biraktigi an yalanmaya sapirdatmaya basliyor pesine 2siringa mama veriyorum 2 saat arayla rutine doktum ama memeyi ne zaman isterse veriyorum..bu seferde aksama kadr sut kalmiyor..yemedigim icmedigim sey kalmadi..bugun kontrol var tekrar..
yesilus "um neyle sagdin ? Mochi aldim ben anca birini emerse oluyor süt..elektrikli pompa mi alayim ya
Vee kizlar bizimki sadece sol gogsumu istiyor sagi tutmuyor neden ?
Kıyamam kuzum yaaa. Bence sen geceleri ara sıra çok ağrım var dayanamıyorum diye kv mi kaldır, anne sen gazını çıkarıp altını açar mısın de. Hiç çekinme. Eşini de rahata alıştırma derim, maden gece kalkmıyor akşam otururken ver eline sen git 1 saatte olsa uyu canım yoksa sinir harbi yaşarsın uykusuzluktan. Bi de sana güzel haber süt arttıkça prolaktin hormonu yükselip mutluluk hormonu salgılatıyormuş inşallah her gün biraz daha mutlu oluruz. Sezeryan ağrıların yakında hafifler o zaman daha da rahat edersin.Lohusalihi dibine kadar yasiyorum..size de oluyor mu bilmiyorum ama uyku denen bir sey yok dikisin bitis yerinde sutur kalmis kendi kendime duser dedi dun muaynnede ama nedense sag dikis yerim hala aciyo..uyku pozisyonu alamiyorum hep gergin.2 eylulden beri uyumadim diyebilirim..bana doktor 2.gun git banyo yap dedi burda goruyorum 1hafta yapmayanlar var bandajida cikarttilar benden..
Uyuyamadikca esimde yanimda horladikca bana basiyorlar..ana ogul uyku diye ölcekler..gece kaldirdim kalktii nerde diyo ne nerde diyorum cocuk girisi diyooyat yerine dedim..dusunun yani cocugun gazini nasil al diyeeksin !!! Uyku uyku uykuuuu sanki dogumu kv ve esim yapti !!!
ödem yapti ayaklarim sisti kalkamiyorum yatamiyorum bir de ustune memeler perisan..sut olsun diye emzir emzir bir hal oldum..cocuk gibi aglayasim var...kv burda ama oglunu dusundugunu daha cok gordum..hastanede bile oglum uyu uyu demesi nasil anne ozlemimi tetikleedi tarif bile edemem..sabaha kadr uyumuyorum tek basima mucadele eder gibiyim..onca seye ragmen emzirirken acidan aglarken bi tebessum ediyo kucagimdaki..
Evet memede uyuyor cogu zamanda gogsumde..neyle sagdiniz ya ? Benden daha en fazla 20 cc cikmistir..
Amin canım sağol iki saat kaldı bekliyoruzlimelemon canım Allah yardımcın olsun ,
güzel geçer inşallah doğumun
Sağlıkla kavuşursun inşallah yavruna
Oyy allah kolaylık versin ivsallh canım bol sütlü ağrısız lohusaliklara inşallahAmin canım sağol iki saat kaldı bekliyoruz ☺
Gündas olucak bizim oğlanlar desene09.09.19
pazartesi
geliyor oğlum teyzeleri
Tşk ederimÇok imrendim şuan
Hadi bakalım sayılı gün çabuk geçer ☺
Inş herşey yolunda gider sağlıkla gelsin bebişGünaydın kızlarbugün 40 haftayı bitirdim. Kontroldeyim. Bakalım neler olacak? Oğluşum 4 kiloyu geçerse sıkıntılı bir süreç olacak. İnş normal doğurabilirim
Stres yapmamaya çalış olan sütün de olumsuz etkilenmesin annesi. Doktorun dediklerini uygularsın inş alır kilosunu bebişKızlar çok üzüldüm kontrolümüz vardı bugün kuzum sadece 10gr almış doktor mamayı kıaıtlama ne kadar istiyorsa ver sütün yetmiyorki sürekli emmek istiyor dedi memede bir saat kalıyo önce emzir sonra sağdığın sütü takviye yap yetmiyorsa mama vericeksin dedi salı günü tekrar çağırdıkilo almaya başlamalı artık dedi
Benimde geçen hafta perşembe geldi öyle pembemsi kahvemsi bişey nisanmis meğer ogun hatta üç gün tatlı tatlı sancim oldu ama sonra bise kalmadı sonuç hala bekliuorum. Ama senin gününde gelmiş bebeğin hayırla gelir inşallahSabah 6 gibi lavaboya kalktım ki pembemsi bişey gelmişBugün de randevum vardı öğleden sonra giderim doktora
Bu nişan işleri belli olmuyomuş 3-4 günü bulduğu da oluyomuş doğumun
Kız bel ağrım da geçti sankiheyecanla belim ağrıyo mu sandım acaba
İnşallah uyuyamadım daha da
Ay hepimiz sağlıcakla kolayca kavuşalım inşallah
Allah yardımcın olsun canım anaların hakkı ödenmez. Inş bir süre sonra düzene oturur herşeyLohusalihi dibine kadar yasiyorum..size de oluyor mu bilmiyorum ama uyku denen bir sey yok dikisin bitis yerinde sutur kalmis kendi kendime duser dedi dun muaynnede ama nedense sag dikis yerim hala aciyo..uyku pozisyonu alamiyorum hep gergin.2 eylulden beri uyumadim diyebilirim..bana doktor 2.gun git banyo yap dedi burda goruyorum 1hafta yapmayanlar var bandajida cikarttilar benden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?