Ay başıma geleni sormayın her zaman garantici bir insanımdır her şeyden fazla fazla bulundururum ihtiyac olur diye.pişik kremi bile 2 tane yağı fln vs. ama en cok ihtiyac olan bez bitti prima care 2 numarasini aldım fazla fazla hala var sanıyorum gece de maşallah kızım arka arkaya 3 defa yapınca farkettim(( nöbetçi eczanede de yokmus.beni bir telaş aldı sonra aklımıza geldi evde hasta bezı vardı rahmetli babamdan kalma onlari kestik.3 saat idare etsin diye.bekliyorum şu an sizdirma fln olursa hemen degistireyim diye.dedesinden kalanları kullaniyor kizim

2 ögün emziremedim.ölüyorum zannettim.goguslerim sisti nefes alamadim..gulcos bayram etti tabii..tek gogusten ilk defa 70 cc sagdim...gogusleerin dinlenmeye ihtiyaci var demekki..bir ogunu mamayla yapmak dahs mantikli...ki süt biriksin

Senin dedigin gibi sisi icerde pompadan zor ciki bir baktimki moarmis bu elektrikli isi bana gore degil mochiyle sagmaya devam edicem
Yüksek mi açıyorsun acaba ayarını
Gerçi ben de ilk sağımlarda ağlıyordum
Eşim daha iyi çeker diye ayarı yükseltelim deyince boğacaktım onu
Şimdi alıştım ve 1 ya da 2de sağıyorum, süreyi uzun tutmaya çalışıyorum
Bir de psikolojimi düzelttim şöyle ki
Oturup öylece pompayı izliyordum hem acı çekiyordum hem de az geliyor diye üzülüp moralim bozuluyordu
Sonra buradaki o makaleyi okudum benim sütüm var diye ikna oldum ve sağarken oyalanmak için Leyla ile Mecnun açıp izlemeye başladım
Çok rahatım artık elhamdulillah kafam dağıldı
Bir de süre de gerçekten önemli gelmiyor gelmiyor sonra bi anda gelmeye başlıyor
Son olarak ben elimle masajla destekliyorum aşağı doğru sütleri indirme şeklinde
İnşallah faydası olur

2 ögün emziremedim.ölüyorum zannettim.goguslerim sisti nefes alamadim..gulcos bayram etti tabii..tek gogusten ilk defa 70 cc sagdim...gogusleerin dinlenmeye ihtiyaci var demekki..bir ogunu mamayla yapmak dahs mantikli...ki süt biriksin
Eski mamacilar sana kac haftadir soyluyor. Ben kizimda öğlen mama verip digerlerini tamamen kendi sutumden veriyordum. Boylece daha az mama almis oluyor, ( günde 5 öğünde 30 cc versen, tek öğünde versigon 100 ccden fazla vermis olursun toplamda.)hem de memeler dinleniyor sut birikiyor. Bebek de tam doymus oluyor.

Canim elektrikli pompana sans tani. Dus7k ayarda sağ. Sagmadan once sicak su ile yika memisleri. Sagarkende elinle masaj yap. Benimki 3 kademeli ve ben 1. Kademesini kullaniyorum. Ilk haftalarda bilemedim yuksek ayarini açtım cabuk sagsin diye, meme ucu sekil degistirdi. Bebek de emiyor catlatti sagolsun daha cok acimisti. Simdi oyle acimiyor ben sagmayi ogrendim.
Bebek emdikten sonra sagarsam 60 cc cikiyor. Bebek biberondan icip tamamen sagiyorsam 130 cc sut sikiyor elektrikli ile. Ben inaniyorum daha da artacak cunku duzenli sagamiyorum. Duzenli sagdigim zamanlar daha fazla cikiyordu.

Evet herkes çabuk iyileştiğini söylüyor
Ama Çevremdeki çoğu kişi daha el kadar bebeyi sünnet mi ettirdiniz diyor
Sinir ediyorlar
Çocuk cerrahı kendi kliniği açmış sadece sünnet üzerine
Ücreti 500 liraydı 450 ödedik
İlaçları da 85 lira tuttu
İlaç dediğim de Sargı bezleri, iki krem ve kantaron yağı

Vakum ayarini dusuk tutmayi dene bir de. Belki de cok yuksek vakumdaydi.

E Elwing6 aa en önemli noktayı unutmuşum
Ufak sıcak su torbası var bende A101’de desenini beğenip öylesine almıştım şimdi elimden düşmüyor
Ona sıcağa yakın su koyup göğsüme koyup öyle sağıyorum
Mastit olunca söylemişti hemşire

Vakum ayarini dusuk tutmayi dene bir de. Belki de cok yuksek vakumdaydi.
Teskler kizlar...en dusuk ayardaydi.manuelle tek gogusten 30 cc sagarken elektriklide 2 gogusten anca o kadar cikiyo..goguslerimin sekil degistirmeside cabasi..onunla sagarim artik mamayi 1 ögun olarak verip sut biriktirmek cok mantikli

6dan 8e kadar yine uykuya dalmasini bekledim hala tam dalmis degil besigi sallaniyo hafif muzik actim pispisladim bizimki uykuya dalamiyo

6dan 8e kadar yine uykuya dalmasini bekledim hala tam dalmis degil besigi sallaniyo hafif muzik actim pispisladim bizimki uykuya dalamiyo
Uyku dalma problemi birkaç gündür bizde de var. Uykusuzluktan ağlıyor resmen. Uyuyor 10 dk sonra uyanıyor . Niye böyle oldu anlamadım

Kizlar, dun doktor kontrolumuz vardi. Kilo alimi cok iyiymis, doktor da sasirdi. Ben artik sadece emziriyorum. Sagarak da nadiren veriyorum, ugrasmak zor geliyor artik. Bazen mecburen sagiyorum, aslinda sagip stok yapmak isterdim acil durumlar icin. Ben onceleri sadece emzirmekten bunalmistim ne yalan soyleyeyim. Ama artik alistim. Bir de dun doktorun soyledikleri cok motive etti beni. Sutun yaramis, kaliteli yagli sutun var falan deyince cok sevindim, mutlu oldum. Bir ayda 1370 gr almis. Size tavsiyem cocugum doymuyor diye dusunmeyin. Her aranisi ac oldugu anlamina gelmiyor. Kilo aliminda sikinti yoksa emzirin kizlar. Zamanla bebek de terbiye olur.

Bir de doktor bana kehribar kolye tavsiye etti. Bir seyler duymustum bununla ilgili ama tam olarak ne ise yarar bilmiyorum. Kullananiniz var mi? Nereden aldiniz?

Gaz problemi icin de biogaia ve nurse harvey's verdi. Dun aksam kullanmaya basladik. Zaten aksam yine gaz atagi gecirdik. Duzenli kullanmazsan ise yaramaz dedi. Bakalim insallah ise yarar bundan sonra.

2. Ay asilariyla rota virusu asisi onerdi. Onu da yaptiracagiz gelecek ay.

Bugün 5 günündeyiz acil spnial sezaryan ile dünyaya geldi hastanede iken 40 dakika sağma ile hiç gelmedi denecek kadar az 5mL 1 ml gibi geldi dün süt gelmeye başladı gogsum doldu sertleşti

Göğüslerin kesinlikle dinlenmeye ihtiyacı var

Bugün 5 günündeyiz acil spnial sezaryan ile dünyaya geldi hastanede iken 40 dakika sağma ile hiç gelmedi denecek kadar az 5mL 1 ml gibi geldi dün süt gelmeye başladı gogsum doldu sertleşti
Hemen pompa al ozaman. Memeni tamamen bosalt. Sen sagdikca ve emzirdikce stun cok artacak. Yeniyken cok sut salgilaniyor. Bastam arttirmis olursun. Vucuda cok sut salgilatmis olursun. Benim dogumda 1 damla cikmiyordu 37 haftalik dogunca.

Kızlar Ben sporcu sütyeni kullanıyorum doğumdan beri, rahat oluyor diye
normal sütyen takamıyorum,
Geçen gün normal taktım dışarı çıkarken
göğüs pedi olmasına rağmen göğüs ucum kıpkırmızı oldu ve acayip ağrıdı
Benim gibi olan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…