Mazeret izni aldim 2 hafta. Normalde gecwn hafta baslamam lazimdi. Rapor almam lazim alamazsam pazartesi baslamam gerececek. Cok uzuluyorum bu konuda . Bebek henuz cok kucuk. Minnacik hatta. 66 gunluk henuz.
Rapor al arkadasim. Gerekirse her hafta git saglik ocagina, uydur bi sey belim agriyor vs. Bizim hakkimiz bebegimizle olmak. El kadar bebek nasil birakmamizi isterler anlamiyorum.

Canim besledikten sonra belli bir muddet dik tutmazsam benimki de kusuyor. Altini acarken baski oluyor mideye bacaklarini kaldirdigimiz icin. Mumkunse beslemeden once degistir altini ya da bir sure bekle altini acmadan.

Bugün doktora gittik aynen anlattım bacak çekme yok ıkınma yok aşırı ağlıyor gaz olabilir mi dedim evet dedim gazdandır dedi ama tartiya ciktik 25 günde 600 gr almış çok az buldu acliktanda ağlayabilir dedi mama artır dedi çok üzüldüm zaten minicik doğdu bidr kilo almazsa ben neyapicam bilmiyorum. O ağlama anlarında sutum yetmiyo mu düşüncesinden defalakarca mama da verdim eminim açlık değil ama doktor açlığa yogunlasti. Ama ikinmadanda gaz olabiliyormus nery83 , S Serrarana18 .

Son düzenleyen: Moderatör:
Mazeret izni aldim 2 hafta. Normalde gecwn hafta baslamam lazimdi. Rapor almam lazim alamazsam pazartesi baslamam gerececek. Cok uzuluyorum bu konuda . Bebek henuz cok kucuk. Minnacik hatta. 66 gunluk henuz.
Benim iznim 19 kasımda bitiyor, 38 haftalık doğduğu için o iki haftayı izne eklediler. Kalan günleri rapor ve ücretsiz izinle tamamlicam 15 tatile kadar inşallah. İkinci dönem de çalışmak istemiyordum ama maddiyat müsade etmeyecek sanırım.

Canım bence aldığı kilo çok kötü değil, çoğu yerde 1 ayda en az 600 gram diyor alması gereken kilo. Benim kızın da çok emmesine çok çiş yapıyor olmasına rağmen istediğim gibi değil sanki. Benim aklıma tek gelen sanırım yağlı sütü çok çekemiyorlar, asıl kilo yapan da oymuş. Üşenmeyip her emzirme sonrası kalan sütü sağıp vermek lazım ama nerdeee ben günde en fazla 2 kere sağınm yapmaya fırsat buluyorum ve cidden emdikten sonra sağdığım süt bayağa yağlı oluyor.

Bi doktordan duymuştum gazı olmasa da bağırsak ağrısı olabilirmiş, bağırsakları geliştiği için.

Biogaia kullanıyo musun bağırsak gelişimi için? Benim minnoş da az kilo almış çarşamba tekrar tartıcak ona göre mama takviyesi yapılcak

Csnim bebegin kac aylik? 600 grsm az degil bence bebnim ilk bebek oyleydi. Ayda 500 600 gram alirdi. Sindi 2.yi arada sagdigim sutlerle besliyorum. Bebekcemdikten sonra sagiyorum. Sen de sag 3 saatte 1. 10 cc bile ciksa memende sut birakma ki daha fazla sut uretilsin. Ben sagarak arttirdim sutumu.
Mamayi nekadar veriyorsun. Bence 1 öğununde tamamen mama ile besle. Boylece memende sonrski beskenme saatine kadar sut birikir. Mamayi da 90 veya 100 cc hazirla bak bakalim bitiebilecek mi. Bitirirse yeter ona bitiremezse de kac cc ile doydugunu anlarsin.

Peki dogum 1 eylylden once mi sonra mi. Benimki 37 haftalik dogdu ama o 2 haftayi eklemediler. C7nku yaza denk gelmis. 19 agustos benim dogum.

Bebeğe kim bakacak
Kardesimi ayarladim ama cok da guvenemiyorum. Ya vazgecerse diye de korkuyorum. Ayagini kirdi o da ama bebege bakilacak zamana kadar iyilesir diye dusunuyorum. Kasim sonuna kadar iyilesir herhalde kirik. Evlerimiz cok yakin. Yabanci birindense teyzesinin bakici olmasi iyi olur bebek icin de. Hem kardesime de katki olur. Ben nasil olsa bakiciya para odeyecegim. Onjn yerine kardesime oderim. Insan guvenemiyor kimseye. Eger o bakmam derse arkadaşlarımın tanidiklari araciligi ile bakici bulmak istiyorum. Yapacak birsey yok mecbur.

Bende 600 -1000 gr alması gerek diye biliyorum ama benim bebek küçük doğdu yeni dogmus bebek kilosuna geldik yeni

Biogaia kullanıyo musun bağırsak gelişimi için? Benim minnoş da az kilo almış çarşamba tekrar tartıcak ona göre mama takviyesi yapılcak

Biogaia aldim 3 haftada bitti miktarı o mu döküldü mu bilmiyorum dün metsil aldik bide onu deniycez. Siz ne kadar kilo aldınız ayda?

600 gr az değil ama bebek minik doğdu şuan 1 ay 28 günlük daha yeni doğmuş bebek gibi çok üzüldüm gerçekten bakamiyom bu bebelere karnimdada disardada. Aslında sutum fazla diye düşünüyorum bilmiyorum yanlış mi düşünüyorum gece sabah hep sert oluyo gün içinde yumusuyo. Sürekli akiyor sutum. Benimki gece cok iyi beslenmiyor sankiaz emip uyuyor zorla emziriyorum gece gunduzde sık sık emiyor 2-3 beklemiyor. Mamayi bugun 100 cc deniyim pompayida siparos ettim umarim memeyi birakmaz

yesilus daha yeni okudum ve şok oldum canım çokta üzüldüm gayette haklısın senin haberin iznin olmadan böyle bişey yapması kabul edilemeyecek bişey inşallah esinle en kısa sürede düzelir aranız

Ilk kanguru deneyimini ariza cikarmamasi adina yakin civarda yaptim.zaten kucak kuşu oldugundan tam 1 saat parkta dolandik misil misil uyudu eve girdik aglamaya basladi demekki artik kanguruya atip bu gezentiyi gezebilirim

Eklentiler

• 20191025_152849.webp
    34,8 KB · Görüntüleme: 76
Bizim kıza mestil fayda ediyor. Hatta bi ara bırakalım dedik içirmediğimin ertesi günü çocuk çıldırdı gece 4e kadar ağladı hemen tekrar başladık damlaya ertesi gün sakinledi.
şimdi gittim eczaneden mendil aldım. Nasıl kullaniyosunuz bana günde 3 kez 5 er damla dedi. Eğer fayda etmezse bio gaia diye bi damla var o daha iyi dedi 3 aylık bebeğim var bende bunu kullanıyorum dedi eczacı.

Ya ben şu memede süt bitme olayını bi çözemedim. Artık damla damla zor geliyorsa mı bitmiş oluyor? 20-25 dk sağıyorum sonra elimle bi sıkıyorım basen fışkırarak bazen damla damla hala süt oluyor. Mememi sıkıp da hiç süt çıkmadığı hiç olmadı ama süt azalınca damla damla çıkıyor

şimdi gittim eczaneden mendil aldım. Nasıl kullaniyosunuz bana günde 3 kez 5 er damla dedi. Eğer fayda etmezse bio gaia diye bi damla var o daha iyi dedi 3 aylık bebeğim var bende bunu kullanıyorum dedi eczacı.
Biz günde 3 kere 8 damla kullanıyoruz. Aynen doktor bize de fayda etmezse bio gaiga vereyim dedi ama mestil fayda etti çok şükür. Bizim kız tadını pek sevmiyor damlayı verince arkakasımdan hemen emzik veriyorum tükürmesin diye. İnşallah size de fayda eder. Kızıma yapay şeyler vermek istemezdim ama damla vermeyince ağla ağla perişan oldu ağrıdan

Bir buçuk ayda 1 kilo almış başta iyi gidiyodu son zamanlar hiç almamış nerdeyse

Birakmaz canim. Ben gece uykusu hemen geliyor cabuk emsin diye biberon ile vermeyi tercih ediyorum. Benim sutum akmiyor hic. Sagip sagip at fazlasini dondurucuya. Seninki 90 cc bitirebilir. Onu icince de emme araligi 3 saate cikar sen merak etme. Bakamiyorum deme. Yapi meselesi. Ben de 2. Den sonra dedim ilkine bakamamisim diye. Ilk bebek yapiliydi benim boy olarak ust sinirdaydi ama kilo az aliyordu. Hala daha yemek yemeyi sevmez. Bunda akillandim. Emziriyorum bazen sutum az olabiliyor biberon ile veriyorum arada. Hic kendini kotu hissedip sutune de stres yikleme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…