- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Ben bayılmıştım yok öykü değil Allah korusun :)Öykü mü bayıldı ben kaçırmışım haberim yok canım. Sanki sen bayıldın gibi kalmış aklımda. Çok geçmiş olsun.
Bizim hastaneye gelenler eve bi daha geliyor çünkü, o yüzden pek istemiyordum. Bunlar benim iş arkadaşlarım o yüzden bir kahveyle geçiştirmek istemedim, neden zahmet ettin biz senden çay mı tabak mı bekledik dediler ama ben kendimi rahat hissetmezdim o zaman da.
Bu arada oğlum bu sabah beni gülücüklerle karşıladı nihayet, ve çok şükür
Ruh hastası ya sana yazıklr olsun oglan cocugunu ayırması yetmiyor birde aklına neler sokup cocugun psikolojisini bozmusKaç gündür kv leri cekistiriyoruz bir dertte benden gelsin sabah sabah sinir oldum gene giyabinda.
Benim oglanla kız arasında 2 yaş var.su an ikinci cocugu olanlar bilir buyuk kiskanmasin diye kucukle fazla ilgilenemezsijiz bile.bizde oyleydik.gurbetteydik zaten.kv kızıma hamile kalmamı hiç istemedi ona neyse oğlum küçük diye.oglanin adında kp adı var kızda da beklediler ama koymadım kv adini onun da etkisi var.
Kızım 2 oğlum 4 yaşında iken memlekete geldik kv baktı çocuklarıma,oğlum halinden çok memnundu ama kızım çok hassastı hiç ayrilmak istemiyordu benden.Ama oğlumun kıskançlığı artarak devam ediyordu.Kvden eve gelmek istemiyor her eve gelişimiz bağırış çağırış zorla oluyordu.kv oğlumun her istediğini yapıyordu ve kızımın tilki gibi sinsi!olduğunu vurguluyordu.oglum aşırı hırçın kızım kendi halinde sakın bir çocuk idi.kızımın sakinliği kv ye göre sinsilikten.kizima soruyordum babaanneyi seviyormusun diye evet diyordu,esim annesi ile çok kavga etti kvnın oğluma aşırı düşkün olup her istediğini yapması nedeniyle.kizim 4 oğlum 6 olana kadar kv bakti sonra okula başladılar.ama oğlumun kızıma karşı öfkesi hala bitmiyor
Iki gün önce oğlum kızımın sakladığı bir kartı almış(saçma sapan birşey ama değer verip saklamış) yırtmaya çalışırken kızım abi yırtma dedi oğlanda hışımla karışma bana sadece bakıyordum(yalan söylemiş bakıyorum diyerek) diyerek yırttı.kizim ağlamaya başladı abisi ağla bilerek ağla diyor.mudahale ettim artık neden öyle diyorsun dedim diyor ki;
Babannem öğle diyordu kardesin hep annen baban sana kızsın diye bilerek ağlıyor,o annenlerin kızı sen benim oglumsun,annenler kardeşini seviyor ben seni seviyorum diyormuş.şok oldum
Oğlum sürekli ara ara anne beni sevmiyorsunuz der beni seviyor musun diye sorar sürekli hep bu yüzden mis.
Iki gündür eşimle kavga etmemek için tutuyorum ama beynim de kurdukça kuruyorum.Simdi ki bebeğime de kv bakmak istediğini söylemişti ama bakmasını hiç istemiyorum.
Ne yapmalıyım o kadar ofkeliyim ki öfkeyle kalkan zararla otururmuş o şekilde öfke ile hareket etmek istemiyorum
Of ya çocuğun psikolojisini bozmuş. Bu Kv iyi birşey mi yaptığını sanıyor şimdi. Kendilerini sevsinler diye yaptığına bak.Kaç gündür kv leri cekistiriyoruz bir dertte benden gelsin sabah sabah sinir oldum gene giyabinda.
Benim oglanla kız arasında 2 yaş var.su an ikinci cocugu olanlar bilir buyuk kiskanmasin diye kucukle fazla ilgilenemezsijiz bile.bizde oyleydik.gurbetteydik zaten.kv kızıma hamile kalmamı hiç istemedi ona neyse oğlum küçük diye.oglanin adında kp adı var kızda da beklediler ama koymadım kv adini onun da etkisi var.
Kızım 2 oğlum 4 yaşında iken memlekete geldik kv baktı çocuklarıma,oğlum halinden çok memnundu ama kızım çok hassastı hiç ayrilmak istemiyordu benden.Ama oğlumun kıskançlığı artarak devam ediyordu.Kvden eve gelmek istemiyor her eve gelişimiz bağırış çağırış zorla oluyordu.kv oğlumun her istediğini yapıyordu ve kızımın tilki gibi sinsi!olduğunu vurguluyordu.oglum aşırı hırçın kızım kendi halinde sakın bir çocuk idi.kızımın sakinliği kv ye göre sinsilikten.kizima soruyordum babaanneyi seviyormusun diye evet diyordu,esim annesi ile çok kavga etti kvnın oğluma aşırı düşkün olup her istediğini yapması nedeniyle.kizim 4 oğlum 6 olana kadar kv bakti sonra okula başladılar.ama oğlumun kızıma karşı öfkesi hala bitmiyor
Iki gün önce oğlum kızımın sakladığı bir kartı almış(saçma sapan birşey ama değer verip saklamış) yırtmaya çalışırken kızım abi yırtma dedi oğlanda hışımla karışma bana sadece bakıyordum(yalan söylemiş bakıyorum diyerek) diyerek yırttı.kizim ağlamaya başladı abisi ağla bilerek ağla diyor.mudahale ettim artık neden öyle diyorsun dedim diyor ki;
Babannem öğle diyordu kardesin hep annen baban sana kızsın diye bilerek ağlıyor,o annenlerin kızı sen benim oglumsun,annenler kardeşini seviyor ben seni seviyorum diyormuş.şok oldum
Oğlum sürekli ara ara anne beni sevmiyorsunuz der beni seviyor musun diye sorar sürekli hep bu yüzden mis.
Iki gündür eşimle kavga etmemek için tutuyorum ama beynim de kurdukça kuruyorum.Simdi ki bebeğime de kv bakmak istediğini söylemişti ama bakmasını hiç istemiyorum.
Ne yapmalıyım o kadar ofkeliyim ki öfkeyle kalkan zararla otururmuş o şekilde öfke ile hareket etmek istemiyorum
Dedim oğluma bunları babana da anlatacaksın diye.ama durup durup sinirden kuduruyorum küçücük kızımın vebaline nasıl girebiliyir aklim almiyorRuh hastası ya sana yazıklr olsun oglan cocugunu ayırması yetmiyor birde aklına neler sokup cocugun psikolojisini bozmus
Eşine söylesen oğlunla birlikte konussanız anlatmaz mı onada
Durumun varsa bakıcı alıcaksın eve yoksa cocuklarının psikolojilerini bozuyor kadın ömrü billah ugrastırır hepinizi
ben hep tek meme veriyorum bitiremiyor çünkü benim bebelerin bana garezi bana 15 kilo aldırıp 4kilo doğuyor larSabah tek meme verip diğerini sağdığımda daha az kusuyor . Bu sabah çok yorgundum üşendim. Göğsüm Rahatlasın diye de emsin dedim, yine heryer battı. Kusmaktan yorgun düşüp uyudu şimdi.
Çocuğun psikolojisini bozup 2 kardeş arasına girmiş çok yazık acilen eşinle konuş , anneni uyarmaların ile yaramamış de benim oğluma bunu kimse yapamaz annene baktırmayacağım de, ya işte böyle olaylardan sonra insan güvenemez bir daha bu nasıl kötü niyetKaç gündür kv leri cekistiriyoruz bir dertte benden gelsin sabah sabah sinir oldum gene giyabinda.
Yaa sende mi duydun çok üzücü yaa.belirli aralıklarla hep sürüyor beni seviyor musun diye sevdiğimi söylüyorum ama tatmin edemiyorum duyduklarından sonra nasıl başa çıkacağım bilmiyorum.uzaklasmasini istmiyromOf ya çocuğun psikolojisini bozmuş. Bu Kv iyi birşey mi yaptığını sanıyor şimdi. Kendilerini sevsinler diye yaptığına bak.
Bende benzer birşey duymuştum çocukken ve halaa annemin beni sevdiğine inanamıyorum. O yüzden de üniversiteyi de uzakta okumak istedim, yuvamı da km ‘lerce uzakta yaptım.Hep ablamı sevdiğini düşündüm. Annem ne kadar eşit davransada.
Benimkilerin arasında da 2yaş var. Kv gel öp babaanneyi diyor. Oğlum sıkılmış artık gelmek istemeyince o zaman kardeşini alırım diyor. Ağzını her açmasında kıyas. Ben de her fırsatta abi kardeş birbirlerini çok seviyorlar biz de ona göre konuşmalıyız diyorum.
Kv ile konuş ve olduğu gibi anlat. Böyle birşeye inanamadığını ve çok üzüldüğünü söyle
Sorma resmen düşman etmis yavrularımı.Konuşacağım cnm eşimle olmayacak boyleÇocuğun psikolojisini bozup 2 kardeş arasına girmiş çok yazık acilen eşinle konuş , anneni uyarmaların ile yaramamış de benim oğluma bunu kimse yapamaz annene baktırmayacağım de, ya işte böyle olaylardan sonra insan güvenemez bir daha bu nasıl kötü niyet
Masallah. Benimkinde de dudak bagi var. Doktora gostermedim. Ust dudagi ve dis eti arasinda perde gibi kucuk birsey. Kizimda da vardi hala var. Ust dudagini disari kiviramiyor. Internetten baktim memenin sadece uc kismini alabilirmis. Evet bejimki de sadece uc kismini aliyor ama catlak olaylari gecti artik. Cani acisin istemiyorum. Bilemedim ne yapsam.Dün sağlık ocağına gittik asiya 36 günlük olarak..9 günlükken gitmiştik topuk kanı için.o zaman 4.400 çıkmıştı kıyafeti ile.dogum kilosu 3600.Dün 5500 cıktı kıyafeti ile ama ben çok güvenmiyorum sağlık ocağı ölçümüne.4 günlükken hastane kontrolünde sadece bezli 3550 çıkmıştı.Almisiz biraz masallah.Sadece beni emiyor.bu arada salı dil bağı için randevu aldık.onu yaptıralım sırada sünnet var nasipse.
Korkma artik icinde birikmez. Yeniyken olmasi gereken kanaman birikmistir. Benim de birikmisti ama azdi benim. Doktorum kontrol esnasinda farkedip bosaltti ve kalani da hap ile akti bitti.Bende olmadı biliyormusun
Rahimde kan birikmiş o yüzden verdi bayıldıgımdaki kadar yogun olabilir demişti hafi onuda gectim normal regldeki gibi bile olmadı kanamam
Yine icimde birikmesinden korkuyorum
Anam sinsi olan kaynananmis gavur kadin. Cek kaynanayi kenara sen benim cocuklarimin?arasini mi aciyon bak baklaim bundan sonra yuzlerini görebilecek misin de. Her zaman nasil davranoyorsan tam tersi sekilde tehdit et. Simdiki bebege de kesinlikle bakici bul. Kaynanani tehdit etmeden once esin ile de sakince konismaya calis. Cocuklar anlasamiyor oglan hep kizi aglatiyor meger babannesi boyle diyormus, seni sevmoyorlar kiz kardesini seviyorlar doye cocugun psikolojisini bozmus dersin. Esin anneci midor bilmem. Kac yillik evlisin. Mesela ben evliligimin ilk 5cyilinda bu durumuxesime anlatsam beni haksiz cikarirdi. Simdi 8 yillik eclitim su anda beni dinler kulak verir. Ondan kac yillik evlisin dedim. Yukaridaki oneriler benim ofke ile yapacagim seyler.Kaç gündür kv leri cekistiriyoruz bir dertte benden gelsin sabah sabah sinir oldum gene giyabinda.
Ay benimkiler de seninkilerden. 10 dakikada 3 defa uyandi kendini sevdirdi agladi ayildi geri uyudu. Uyku yok bizde de. Istah da oyle. Uyuklaya uyuklaya emiyor benim oglan. Durtukleye durtukleye emziriyorum. Ana kucaginin asili oyuncagi dikkatini cekiyor ona guluyor sipam. Konusacakmisim ona hep. Oda dinleyecekmisben hep tek meme veriyorum bitiremiyor çünkü benim bebelerin bana garezi bana 15 kilo aldırıp 4kilo doğuyor lar
eee
gerisi yok iştahsız bebelerim
sütüm var ağzına dayiyom ağzını kapatıyor
herkesin derdi ayrı işte annesi sütüm yok diye ağlar bebesi açım diye bizimki de memeye arkasını dönüyor tok çocuklarım bunun ablası da böyleydiiştahlı ve uykulu bebe doğuramiyorum
Bizimki dilin altında beslenme ve konuşma problemi yaparmış.sukur beslenmesinde sorun yok emebiliyor ama konuşmada bozukluk olmasın dedim.bir de ne kadar erken yapılırsa o kadar kolay olurmuş ilerlerse kalinlastigi için daha zor olurmusMasallah. Benimkinde de dudak bagi var. Doktora gostermedim. Ust dudagi ve dis eti arasinda perde gibi kucuk birsey. Kizimda da vardi hala var. Ust dudagini disari kiviramiyor. Internetten baktim memenin sadece uc kismini alabilirmis. Evet bejimki de sadece uc kismini aliyor ama catlak olaylari gecti artik. Cani acisin istemiyorum. Bilemedim ne yapsam.
Bu benim hikayem sanki. Biz küçükken halam ve babaannem benim anne tarafına benzediğini söyleyip hep dışladılar beni. Abim onlara benziyordu güya. Abim beni her ağlattığında annem babam ona kızdığında suçlu ben oluyordum onlara göre, annem babam benim yüzümden abime kızıyorlardı, halam bunu söylediğinde içime öyle bir şey oturmuştu ki. Ben de 5-6 yaşlarındaydım bu olaylar olduğunda ama büyüyene dek sürdü bu ayrım. Ben sakin, abimse hırçın bi çocuktu. Ama ben abimi çok seviyordum, o da beni. Kavga da etsek ağlayıp bağırsak da etle tırnaktık, bunu her ne kadar göz ardı etseler de.Kaç gündür kv leri cekistiriyoruz bir dertte benden gelsin sabah sabah sinir oldum gene giyabinda.
Sen oglana biraz daha sık seni cok seviyorum oglum de istersen. Kaynananin sevmiyorlar hislerini oyle sil. Ikinizi de cok seviyorum de. Benim kizim da beni seviyor musunuz siye sık sik soruyor. Acaba benim kaynana da demismidir. Siz kardesimi daha cok seviyorsunuz doyor. Hayir kizim ikinizi de sevkyoruz diyorum. Kardesi olduktan sonra kizimi biraz ihmal ettim onun da etkisi var. Benege gelen hediyeleri de cok kiskandi. Gelen oyuncaklari kendine istiyor. Pelus fil almisti esim onu kiza verdik. Hediye gelen oyincak ayiyi istedi hayir kizim onunla da kardesin oynasin hepsi senin olamaz dedik. Bakalim nasil denge oturtacagiz. Anne ve babalarin o kadar cok sevgileri var ki butun coxuklarina esit olarak yetebilir diyorum. 5 tane cocugum olsa hepinizi ayni severim merak etme diyorum.Yaa sende mi duydun çok üzücü yaa.belirli aralıklarla hep sürüyor beni seviyor musun diye sevdiğimi söylüyorum ama tatmin edemiyorum duyduklarından sonra nasıl başa çıkacağım bilmiyorum.uzaklasmasini istmiyrom
Aynen kendilerini sevsinler diye yaptı
Eşimle konuşacağım ya kendi konuşsun ben konuşursam ipler kopma noktasına gelir.o anası araları bozumsa bile düzelir ama benle zor
Bende hep araları iyi olsun istiyorum çocuklarımın.kizim sevgi dolu abisinin peşinde hep
11 yıllık evliyim cnm.Eşim çocuklara bakarken bir dışlanmışlık hissediyor onu belirtemeyip oğlanı simartiyorsun diye kızıyordu annesine.hatta bir sefer büyük kavga etti eskiler döküldü vs öfkeyle çıktık evlerinden.bir süre eşim konuşması annesi ile.simdi epeydir aramıyorum o haftada 10 günde bir arıyor.oğluma da dedim babannene çok kızdım,sana böyle şeyler söylediği için kavga edebilirim o zaman gitmeyiz birdaha sizi de göndermem dedim.anne lütfen köyü çok seviyorum orda serbest olmayı çok seviyorum babannemgil yokken gidelim o zaman köye diyor .eşimi ikna etmeliyim annem varken bakıcı mi tutacağız diyecek kesin.olmadj gözümü karartıp izne ayrılırım baksın kocam yoksa kendi kendime sinirden haatalanacagimAnam sinsi olan kaynananmis gavur kadin. Cek kaynanayi kenara sen benim cocuklarimin?arasini mi aciyon bak baklaim bundan sonra yuzlerini görebilecek misin de. Her zaman nasil davranoyorsan tam tersi sekilde tehdit et. Simdiki bebege de kesinlikle bakici bul. Kaynanani tehdit etmeden once esin ile de sakince konismaya calis. Cocuklar anlasamiyor oglan hep kizi aglatiyor meger babannesi boyle diyormus, seni sevmoyorlar kiz kardesini seviyorlar doye cocugun psikolojisini bozmus dersin. Esin anneci midor bilmem. Kac yillik evlisin. Mesela ben evliligimin ilk 5cyilinda bu durumuxesime anlatsam beni haksiz cikarirdi. Simdi 8 yillik eclitim su anda beni dinler kulak verir. Ondan kac yillik evlisin dedim. Yukaridaki oneriler benim ofke ile yapacagim seyler.
Sinsi yontem ise bir sure kaynanaya gidip gelmeyi artan bir sekilde azaltmak. Bebege de bakici tutmak veya ucretsiz izne ayrilmak. Neden ayrildin veya neden gelmkyorsun deyince de yaptiklarin yuzinden sana gelesim gelmiyor da diyebilirsin.
Benimkinde dexbeslenmesinde sorun olursa aldiriliyormus ama güzel emebiliyor. Bizimki genetik benden geliyor. Annemde bende ve kizim ile oglumda da var. Benimki kucukken kopmus. Kiziminki duruyor.Bizimki dilin altında beslenme ve konuşma problemi yaparmış.sukur beslenmesinde sorun yok emebiliyor ama konuşmada bozukluk olmasın dedim.bir de ne kadar erken yapılırsa o kadar kolay olurmuş ilerlerse kalinlastigi için daha zor olurmus
Biz dört defadır 5. günde fitil şekilli gliserin ile yaptırıyoruz maalesef canım ama doktor fitile ara verin dedi, aptamil conformil mama önerdi ona başladık 3. günümüz, kabızlık ve gaz karşıtı mama imiş. Bekliyoruz bakalım inşallah işe yarar. Bu arada ben zeytinyağlı pamuklu çubukla da uyarmıştım işe yaramadı.Canim siz kakasini nasil yaptirdinizlimelemon
Saglikli anne saglikli cocuklar buyutur. Oncelik senin sagligin sonra çocuklarının . Bu kadin 2 coxugunu birbirine dusurduyse 3.ye neler yapmaz. Esin ile konuyu konus anlat. Sonrasinda da ya bakici tutacagim ya da ucretsiz izne ayrilip kendim bakacagim de. Ucretsiz izne ayrilmandansa bakiciyi kabul etmek zorunda kalir. Sakin annem ile konusurum cocuklara iyi davranacakmis masalina inanma.11 yıllık evliyim cnm.Eşim çocuklara bakarken bir dışlanmışlık hissediyor onu belirtemeyip oğlanı simartiyorsun diye kızıyordu annesine.hatta bir sefer büyük kavga etti eskiler döküldü vs öfkeyle çıktık evlerinden.bir süre eşim konuşması annesi ile.simdi epeydir aramıyorum o haftada 10 günde bir arıyor.oğluma da dedim babannene çok kızdım,sana böyle şeyler söylediği için kavga edebilirim o zaman gitmeyiz birdaha sizi de göndermem dedim.anne lütfen köyü çok seviyorum orda serbest olmayı çok seviyorum babannemgil yokken gidelim o zaman köye diyor .eşimi ikna etmeliyim annem varken bakıcı mi tutacağız diyecek kesin.olmadj gözümü karartıp izne ayrılırım baksın kocam yoksa kendi kendime sinirden haatalanacagim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?