Geçen ay nasıldı ki?
Seninkiler iyi kilo alıyordu normalde
Bizim aşıdaki değerlerle aynı
6.190 gr
59 cm di 14 ekim de

Geçen ay nasıldı ki?
Seninkiler iyi kilo alıyordu normalde
Geçen ay da az almıştı. 5.350 idi. Çok kusuyor 2 aydır. Evde heryer kusmuk oldu. Ama doktorlar reflü olsaydı hiç kilo alamazdı diyorlar. Cuma kendi doktorumuz kontrol edecek ona da sorayım bakalım.

Doğum sonrasi bitmeyen kanama yüzünden plasentadan parca kalmış her iki doğumundan sonra aynı sebeple kürtaj oldum malesef
Senin de mi parca kalmıştı? Bende de kalmış plasentanın zarı Dr 40in çıkana kadar kendiliğinden atabilir yoksa kurtaj demisti. 40 tan sonraki kontrolde bisey kalmamış dedi kurtaj da olmadım yani çok sukur. Adet düzensizliğinin bunla ilgisi var mı ki yoksa sadece emzirdigimiz için mi ki? Bahsetmistim ara ara adet ağrısı gibi bi sancim oluyo ama olamadım hala. Acaba parça kaldı da Dr mu goremedi ki ondan mı ağrı cekiyorum sende böyle olmuş muydu?

Geçen ay da az almıştı. 5.350 idi. Çok kusuyor 2 aydır. Evde heryer kusmuk oldu. Ama doktorlar reflü olsaydı hiç kilo alamazdı diyorlar. Cuma kendi doktorumuz kontrol edecek ona da sorayım bakalım.
Kusmasına rağmen iyi kilo almış ama
Üşütüyor mu acaba
O yüzden de kusabilir
Bi dr a götür canım bencede
Zaten ilk aylar kilo alabiliyorlar sonra zayıflıyor bebekler
Bu dönem çok önemli onlar için

E Elwing6 ben bir çeşit bile yapamıyorum bırak üç çeşidi Eşim işten gelince yapıyor, çoğu zaman kayınvalide getirdi şimdiye kadar. Bebek üstümden inmiyor uyumuyor da gündüzleri, tuvalete zor gidiyorum ağlamaktan katılıyor.

Ara ara dert yananlar , yani sıkıntımız olsa da bir şekilde hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz. Unutup bebeğimizle güzel vakit geçiriyoruz herşey geçiyor ama bitmiyor
Bizim evde olan kavgadan sonra kv ile normale döndük mecburen döndü yani, ben elimden geleni yaptım çünkü.
2 görümcemle aram kötü büyük olanla yaşadığım problem sonrası konuşmak isteme talebime bile dönmedi ama ben onun çocuğunun doğumgününe gittim , sonra kendi ve eşimin doğumgünü vardı orda görüştük , amacı konular konuşulmadan ört bas edip hayatına dönmek ve ailesine yaptığı dedikodularda kendini haklı şekilde gösterip , o şekilde kalmasını istemesi. Yani benimle yüzleşip konuşacak cesareti yok. Ben herşeyi unutmaya hazırdım. Eskisi gibi olamasakta küskün kalmak bana göre değil, niyetler bilinsin istedim ama fırsat verilmedi. Kendileri bilir.
Esas mesele eşimle aramı düzeltmiştim
Fakat daha öncede söylediğim gibi eşim ailesine çok bağlı. O kavgada eşim ortada durdu fakat ben eşimede bağırıp hakaretevari konuşunca eşim ailesinin gözünde küçük düştü. Yok benim 35 yılımı çöpe arttın ailemin gözünde , benim enerjimi aldınız, olan bana oldu artık hiç hevesim yok vs gibi laflarla en çok kendisinin yara aldığını söylüyor
Ve biz uzun yıllar flört sonrası evlendik çok sevdik çok mücadele ettik , ilk yıl zor oldada sonrası rüya gibi bir evlilikti. Eşim evi için benim için yapmadığı şey yoktu gerçekten hep iyi olayım birlerin eksik olmasın diye gözümün içine bakar beni rahat ettirmeye uğraşırdı. Doğum öncesine kadar mükemmeldi herşey , zor bir lohusalık geçirdim malum , eşim beni hep anladı hep yardımcı oldu telkin etti, tek sığınağım dayanağım oydu. Bunu da aşmıştık ve ben normale dönmeye başlamıştım , kızımın bakımı konusunda özgüvenim yerine gelmeye başladıkça üstümden attım kötü havayı
Hani filmlerde dizilerde olur ya , herşey fazla iyidir , fazla güzeldir ve mutlaka birşeyler olur bozulur aynen öyle oldu. Ailesi yardımcı olurken herşeyi mahvedip gitti, günah keçisi ben oldum , haklıyken haksız duruma düşürüldüm toparlaması da bana kaldı.. Unutuyoruz yaşanılanları hayatımıza dönüp kızımızın tadını çıkarıyoruz fln ama eskisi gibi olamıyoruz. Sanki sihirli değnek gitti tokmakla vurdular kafamıza bense huzursuzluktan nefret ederim , ağlayıp üzülsemde o duyguları hemen def edip 5 dakika sonra normale dönebiliyorum. Kendime hayatı zindan etmeyi hiç sevmiyorum. Ama çocuktan sonra evlilik sınanıyor gerçekten. Biz 2 kişilik hayatımıza 3 kişi devam ederken çok güzel olacaktık , ama zaman geçsede alışsakta , ilişkimiz eskisi gibi olamıyor
Düzelir mi dersiniz Eşim hala evi için ben ve Kızımız için elinden geleni yapıyor geceleri benimle kalkıp benimle yatıyor , ev konusunda eksikleri anında tamamlayıp ihtiyaç soruyor , ayda bir temizlik için Kadın alacakken sen yorulma deyip 15 günde bir alalım dedi , bir sürü borcumuz olmasına rağmen Ama gel gör ki duygusal ilişkimiz yara aldı İlişkimizin düzelmesi için 4 ay öncesine ışınlanmak istiyorum

Kusmasına rağmen iyi kilo almış ama
Üşütüyor mu acaba
O yüzden de kusabilir
Bi dr a götür canım bencede
Zaten ilk aylar kilo alabiliyorlar sonra zayıflıyor bebekler
Bu dönem çok önemli onlar için
Canım ben Mersin’deyim. Klimamız sürekli açık. Klimasız hava 23 derece zaten, klimayla 26 oluyor. Baya sıcak yani. O yüzden ince giydiriyorum. Bu ay az alması normal ama geçen aydan azalma olmuştu. Sütüm de fazla. Çok da emiyor ama az almış işte.

Buyuk tartismalardan sonra aralar gemen duzelmiyor malesef. Ama zamanla duzelecek endise etme. Sen ki cok kararli ve kafasina koydugunu yapan bir insansin anladigim kadariyla, bunu da cozersin.

nerdesin canım il olarak
doktorunun cevabını burayayazıp beni de etiketlesene bizim evde de her yer kusmuk
kilo alımı düşük senin kız da kilolu doğdu diye hatırlıyorum

gerçekten sabırlısın. yani şu durumu ben yaşasaydım beni empoze etmelerine asla izin vermezdim. eşin, ailesine çok düşkün olabilir. ama bu düşkünlük doğru ile yanlışı ayırt edemeyecek kadar olmamalı. bence senin hatan %100 haklı olduğun bi konuda adım atmak oldu. kv icin adım atabilirsin eşinin annesi. ama görümcene karsı tavrından ödün vermemeliydin. bu onu şımarttı, seni haksız duruma düşürdü. neyse olan oldu, ev huzurunuzda bir sıkıntı yoksa bi aksam konusabilirsin buraya yazdıklarını. onun cevabı ne olacak?

Buyuk tartismalardan sonra aralar gemen duzelmiyor malesef. Ama zamanla duzelecek endise etme. Sen ki cok kararli ve kafasina koydugunu yapan bir insansin anladigim kadariyla, bunu da cozersin.
inşallah yani benim ve senin aileni bir kenarda bırakıp kendi ailemize dönebilir miyiz artık yeter dedim yani. En ufak bir şeyde eski konular açılıyor çünkü
Evet aynen kararlıyım , çabalarımla emeğimle üstesinden gelemeyeceğim şey yok diye düşünürken bu sefer sert kayaya çarptım
Yine de Allah sabredenin yanındadır deyip beklemekten başla çarem yok , Arada konuşup hislerimi anlatıyorum ama adamda bezmiş vaziyette

yesilus Koalacikk nerde yanlış yapıyorum acaba Gündüz memede uyudukları yetiyor oğluma, kucağımdan yerine koyunca uyanıyor. Çok yıpranıyorum böyle olunca.

nerdesin canım il olarak
doktorunun cevabını burayayazıp beni de etiketlesene bizim evde de her yer kusmuk
Yazarım canım. Aynen elimde bez sürekli kusmuk siliyorum. Kapı çalıştır açarken utanıyorum. Sağım solum kusmuk oluyor hep.

Benimki 2880 doğdu. Hastane çıkışı 2650. Çok zayıf değildi ama tombul da değildi. Bakalım doktor ne diyecek.

nerdesin canım il olarak
Mersin’deyim bu arada :)

Boyuna vermiş olabilir
Benim kızımda ilk iki ay çok kilo alıp 3 Ayda sadece 220 gr alıp 4 cm uzamıştı
Diğer ay toparlanmıştı
Şuan bizim kilo iyi ama çokta almış gibi durmuyor. Kontrolde belli olur
Evet biliyorum orda yaşadığını canım
Belki çok sıcak seviyordur ayaklarını sıcak tut mümkün olduğunca

Evet sabırlıyım gerçekten haklısın. Kv eski insan kendi düşünceleriyle doğru yolu bulamazdı ben o yüzden kendimi anlatmak istedim , çünkü kafasında çok kuran bir insan. Ve gelin bize kendi evinde ayıp etti düşüncesi vardı. Bende kişiselleştirmemeleri gerektiğini lohusalığın benim ruhsal durumla ilgili olduğunu anlatmaya çalıştım. Yüz yüze bakacaksak onların bana kırgınlığı benim evimin huzursuzluğuydu çünkü
Görümce konusunda ben malesef genel olarak haklı olduğum konularda da anlaşılmak için çabalayan taraf oluyorum. Benim adım atıp konuşmak istemem ona cesaret ve yüzsüzlük vermiş olabilir ama eşim ve kv biliyor benim düşüncelerimi en azından. Düzeltmek için adım attığımı da.. ben adımımı atıp vicdanen rahatlamayı seçiyorum her zaman , tevekküle çok inanırım. Ama görümceler hiç ilgi alanımda değil artık olan oldu , eşimle aramız bozuldu , kavgada hiddetlenmem beni haksız duruma soktu ama ciddi anlamda tahrik edildim

yesilus Koalacikk nerde yanlış yapıyorum acaba Gündüz memede uyudukları yetiyor oğluma, kucağımdan yerine koyunca uyanıyor. Çok yıpranıyorum böyle olunca.
Bir uzman memede uyutmayın demişti o benim hep aklımda , uyumaya yakın bilinci yerindeyken yatağına koymayı dene , orda uyuması gerektiğini bilsin minik. Ya da uyandıysa inat et saçını okşa, sohbet et, ninni söyle uyumadan peşini bırakma , bilmiyorum işe yarar mi ama benimki de yatağa koyunca gözünü açıyordu bunun için uğraştım bir dönem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…