Bize 1 ay demişlerdi.1 ayda duran su bile yosunlasir,1 aydan fazla açık kullanma demişti güvendiğimiz bir drMavikelebek0134 canım sen söylemiştin sanırım calpol acıldıktan sonra ne zaman atılmalı ?
Ben 2. Ay bebege ilk sagdigom sutlerden vermistim. O sekilde cok kilo almisti. Sonra diyet baslayonca o sutleri veremedim. Dondurucuya koydugun ilk sutu ver. O sutler daha yagli.Evet ciddi azdediki bu aylarda en azından 600 gr almalarını bekliyoruz. Herkes bu dönemde iştah sorunu yaşıyor ilgileri dağınık bebeklerin vs. 10 gün içinde 300 gr daha aldırmaya bakalım dedi. Gece bazen uzun uyuyor kaldırayım mı dedim hayır gerek yok dedi
Anladım canım çok sağol sana da çok geçmiş olsun..Iyi canim sukur kanama bitti düzeldim
Parca kalsaydı kanamam kesilmezdi vücut atmak için kanama devam ederdi. Doğumdan sonra adet düzensizliği oluyor bidr aktif emziriyorum normal yani 1 yıla kadar
Allah korusun yavrularımızı ama büyümek zor iş maalesef. Bazen ateş düşürücü bile işe yaramıyor. Büyük kızım ateşlendiğinde küvette oynatırdım. Küvetin içindeyken bile 38,5 olurdu. Dışarı çıkar çıkmaz 40’a yğkselirdi. Hey gidi günler. Şimdi 10 yaşında çok nadir ateşleniyor ama bu yaşına kadar ne şişeler bitirdik.deme, yani bitebiliyor sise
En cok korktugum, bu gibi durumlarda nasil davranacagimi bilememek. Keske hasta olmadan buyumek mumkun olsaydi.Allah korusun yavrularımızı ama büyümek zor iş maalesef. Bazen ateş düşürücü bile işe yaramıyor. Büyük kızım ateşlendiğinde küvette oynatırdım. Küvetin içindeyken bile 38,5 olurdu. Dışarı çıkar çıkmaz 40’a yğkselirdi. Hey gidi günler. Şimdi 10 yaşında çok nadir ateşleniyor ama bu yaşına kadar ne şişeler bitirdik.
Oyy Allah yardımcın olsun cnm.Gercekten zor ama geçiyor yaa sen güçlü dur.Hep analar güçlü oluyor biliyorum ama bu yüzden analik bize nasip oluyor.Inan bende gurbette iki çocuk baktım.aralari 2 yaş.Herkes beni biri arabada biri kanguruda çocuk ile hatırlar.Esim öğretmen.Oglen eve gelirdi ama bakmazdı çocuklara.cunku gece sabaha kadar pc de oyun oynar sabah okula gider,okuldan gelince de uyurdu.Cocuklar durmazdı onda hal böyle olunca.Yetisme şekli o şekilde idi.kendi kendime kurar,iyice gıcık olurdum.Evde cocuklarin sesine tahammulu olmaz ama pcde online olarak oynadigi oyunda ,oyun arkadaslari ile skype uzerinden konusur, onlarin arka fonlarindan gelen cocuk gurultulerinden rahatsiz olmazdi.en cok bu agrima giderdi.O oyun oynarken cok bozmusumdur internetio zamanda kalkar gelir yanimizda oturdugu yerden horlamaya baslardi.O zamanlar kucuktum.su anki olgunlugum yoktu.Kari koca arasinin nasil olmasina dair cok bi deneyim de yoktu.Cevrede eşlerine yardım eden arkadaşları gördükce evde kavgalar eksik olmazdı.sonra frenledim kendimi.
Dedim kendine gel.Bu çocuklar dünyaya geldi ise huzurlu bir evde yasamak hakları.Esimi gormezden geldim.sanki o yok gibi kendimi çocuklarımi yetiştirmeye verdim.Zaten herşeye ben koşturuyordum,en azından kafamda kurmayarak kendimi daha fazla yıpratmayacaktım.kocama soylenmeyi bıraktım.pek muhatap olmamaya başladım.evde bi huzursuzluk hakim olunca,çocuklarda hissediyor.kendime hobi edindim.havada az bi yumuşama olduğu gibi birini kanguru diğerini arabaya koyup dışarı attım kendimi.ben kendimi rahatladıkça çocukların hırçınlığı azaldi.
Çocuklarla gülerek eğlenmeye başlayınca eşim bize kulak kabartmaya başladı,Öyle öyle bıraktı oyunu.bize daha çok zaman ayırmaya,ilgilenmeye başladı.onun takılmak için söylediği herşey (kizdirmak hoslarina gidiyor)zoruma gider küserdim,sonra ben de takmamaya başladım.Ben takmayınca yapmamaya başladı.gicik bir şekilde lohusalık bizim hakkımız iken bazen karşı cinsi daha fazla etkiliyor.
Lafı uzattım bir arkadaş olarak tavsiyem kendine yönel.sen kendini düzeltince çocukların hırçınlığı farkedecek insallah emin ol
Ahh bizdee.7 yaşından sonra geçer derlerdi,uzak gelirdi 7 yaş .Allah korusun yavrularımızı ama büyümek zor iş maalesef. Bazen ateş düşürücü bile işe yaramıyor. Büyük kızım ateşlendiğinde küvette oynatırdım. Küvetin içindeyken bile 38,5 olurdu. Dışarı çıkar çıkmaz 40’a yğkselirdi. Hey gidi günler. Şimdi 10 yaşında çok nadir ateşleniyor ama bu yaşına kadar ne şişeler bitirdik.
Ne kadar güzel yazmışsın. İbretlik bir yazı. Güç verici. Seni çok takdir ettim. Brnzer sorunlarım için örnek alacağımAllah korusun yavrularımızı ama büyümek zor iş maalesef. Bazen ateş düşürücü bile işe yaramıyor. Büyük kızım ateşlendiğinde küvette oynatırdım. Küvetin içindeyken bile 38,5 olurdu. Dışarı çıkar çıkmaz 40’a yğkselirdi. Hey gidi günler. Şimdi 10 yaşında çok nadir ateşleniyor ama bu yaşına kadar ne şişeler bitirdik.
Off çpk uzakkKız 5 oğlan 7 yaşında iken çok güzel bir tatil yaptık.mis gibiydi
2.ay asısı tamda bu zamanlar olmustuBize 1 ay demişlerdi.1 ayda duran su bile yosunlasir,1 aydan fazla açık kullanma demişti güvendiğimiz bir dr
Benim ilk koyduğum sütleri zorda kalınca tüketmiştim , şimdi ilk sütler Kasım ayının başına aitBen 2. Ay bebege ilk sagdigom sutlerden vermistim. O sekilde cok kilo almisti. Sonra diyet baslayonca o sutleri veremedim. Dondurucuya koydugun ilk sutu ver. O sutler daha yagli.
Ben malesef en azindan 10 gun daha veremeyecegim. Cocuk alerjiye randevu bulduk sonunda. Doktor muayene olmadan once sut urunleri ve yumurta ile dana etini yasakladi. Sut ve yumurta alerjiso testte cikmayabiliyormus. Muhtemelen sut alerjisi diyor. Kakada 8. Gun oldu. O da alerjiden sanirom cocuk doktorunun dedigi gibi. Alerjisi azaldiginda 6. Gun yapmisti gunde 2 defa. Simdi alerji?artti kaka 9. Gune gidiyor gece yapmazsa.
Hepsinin farklı bi huyu var bizi dolandırıyorlar resmenBenimki ya memede ya beşikte o yüzden misafirliğe gitsek çok zorlaniyorum. Mesela ayağımda sallarsam sürekli sallicam durdugum an gözleri açıyo ki birakabileyim e sersem gibi oluyo o kadar sallamaya da
İnternette gördüm canım göğüsleri fırçalamak kanalları açıyormuş hatta diş fırçası ile çok iyi oluyormuş. Bir de sıcak kompres iyi geliyor sanırım.Kızlar arkadaşımın bebiş 15 günlük.Mastit olmuş ve göğüsleri fena yara olmuş.Burda başına gelen vardi.ne kullandınız?sağıyormuş ama şiş inmemiş.Dr yaradan dolayı kanallar tıkanmış demiş.
Silikon uç da daha evvelki çocuğunda kullanmış ama çocuk memeyi reddetmiş.o yüzden bunda kullanmak istemiyor
Amin inşallahKiyamam kucakta uyuduğu zamanlarda bırak ev işini tuvalete gidemiyodum. Uyanikken de sürekli kucakta bel ağrısından ölüyodum. Esin haklı olabilir ama geçici bi donem. Uç ay dolduktan sonra yavaş yavaş düzelir. Dış dünyaya daha çok alisir. Sen de rahatlarsin.
Bizde de aşıdan sonra öyle oldu canım, sanırım aşı karın ağrısı ve aşırı gaz yapıyorDünden beri cok huzursuz kizim dun rota olmustuk ama bugun daha cok agladi uykuya geciste ortaliigi inletti kaldirdik sustu..derken babaasinin kolunda uyuyakaldi icim parcalandi ya 6dan 9a kadar agladigaz desemm baya masaj yaptim olsa pirtliyordu..asinin etkisimi acaba..agzi köpük köpük disler erkenmi cikcak niye boyle olduk anlamadim..aldim besikten karanlikta yanima yatirdim yine sustu..uyumak mi istemedi kundak yapmadim ilk kez oyle uyudu
Bizde geçen çarşamba rota aşısı olduk. O günden bu yana kakasını beş günde yapan kızım hergün kaka yaptı. Olmayan gaz sancılarımız geri geldiDünden beri cok huzursuz kizim dun rota olmustuk ama bugun daha cok agladi uykuya geciste ortaliigi inletti kaldirdik sustu..derken babaasinin kolunda uyuyakaldi icim parcalandi ya 6dan 9a kadar agladigaz desemm baya masaj yaptim olsa pirtliyordu..asinin etkisimi acaba..agzi köpük köpük disler erkenmi cikcak niye boyle olduk anlamadim..aldim besikten karanlikta yanima yatirdim yine sustu..uyumak mi istemedi kundak yapmadim ilk kez oyle uyudu
Benimki de sabah rota oldu öğlen 3.5 tan beri uyumuyor , alttan gaz çıkarıyor ve her teklif ettiğimde emiyor biberonla süt içiyor çabuk acıkıyor bu araDünden beri cok huzursuz kizim dun rota olmustuk ama bugun daha cok agladi uykuya geciste ortaliigi inletti kaldirdik sustu..derken babaasinin kolunda uyuyakaldi icim parcalandi ya 6dan 9a kadar agladigaz desemm baya masaj yaptim olsa pirtliyordu..asinin etkisimi acaba..agzi köpük köpük disler erkenmi cikcak niye boyle olduk anlamadim..aldim besikten karanlikta yanima yatirdim yine sustu..uyumak mi istemedi kundak yapmadim ilk kez oyle uyudu
Emceği çıkarıp elini nerdeyse bileğine kadar sokup öğürüyor ya bende çok korkuyorum.elini böylemi keşfetcek kendine zarar veriyoÇok tatlılar yaaaama bizimki olayı biraz abarttı, ellerini sonuna kadar ağzına sokup kendini öğürttürüyor. Kaç kere kusmak üzereyken yakaladım, yalnız bırakmaya korkar oldum
Mavikelebek0134 canım sen söylemiştin sanırım calpol acıldıktan sonra ne zaman atılmalı ?
Bizim doktor 1 ay der. 3 çocukta da bir ay sonra attım. Bebeğe zarar vermez ama etkisini kaybedermiş.
Bebeğin eline vurması ile ilacın dökülmesini yada inatçı ateşi göz önünde bulunduruyorlar galiba. Ben de kaç şişe attım öyle. Geçenlerde günlerin nasıl hızla geçtiğini anlamadığımdan 3ay önce açtığım calpolden verdim, ateşi düşmeyince aklıma geldi daha önceden açtığım. Yavrum hem boş yere içmiş oldu hemde ateşli ateşli bekledi. Çocuk ilaçlarının çoğu böyle bu arada. Prospan öksürük şurubu var mesela. O da öyle. Halbuki 3günde falan geçiyorYa ne sacma. Niye koca sise yapiyorlar o zaman? Bir bebegin bir ayda hepsini bitirmesini mi bekliyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?