Sadece dün yediğim bişey yok ama 3 4 gündür tahin helvası ve fındık ezmesi alıp yemeğe başlamıştım özellikle şuan ikisi üzerinde düşünüyorum. Kanı görünce basım döndü resmen bianda Acaba ağrısı sizisi varmı diye vicdan yapıyorum şuan ben biraz pimpirikliyim ya hemen olgun düşünemiyorumVahvah85 canım öncelikle sakin ve soğukkanlı ol. Bahsettiğin belirtiler yüksek ihtimal besin alerjisi yada süt alerjisi. Bazı bebeklerde alerjinin bütün belirtileri olmayabilirmiş. Benim kızımda da alerji belirtileri var çok araştırıyorum. Bizde mukus ve kan yok kakada Ama yüzünde egzema gibi kızarıklık oluyor ara ara kurulukta var. Doktorum alerjik ve atopik bir cildi var dedi. Ben yediklerimden hangisinin yaptığını henüz bulamadım. Ama tahin alerjik bir besin. Birde bu zamana kadar değil sadece dün ilk defa yediğin birşey var mı? Alerji durumu ilerleyen zamanda geçiyormuş rahat ol.
Çok geçmiş olsunZor geçen bi gündü benim için dün. Öksürüğü geçmedi oğlumun, hırıltı yeniden başladı. Yeniden ve bu sefer 2 tane antibiyotik başladı doktor. Bir de nebulizatör aldık, onun da iki tane ilacı var. Alerji testi negatif çıktı. Ama doktor buna güvenemeyiz diyete devam dedi. Hayır madem güvenemiyoruz niye yaptık o zaman. Süt diyeti yanında bi de gluten verdi, içinde un olan hiçbir şeyi yemiycem. Gerçekten delirmek üzereyim. Sütüm de gitti gibi bi şey. Mete normal mama da kullanamıyor, tadı ve kokusu iğrenç bi mama verdi doktor onu veriyorum, içmek istemiyor. Böyle hiçbir şey yemeyerek nasıl olcak bilmiyorum. Neyin alerji yaptığını bilmiyoruz. Vücudundaki döküntüler geçmiyor. Hatta içime sinmedi başka bir doktora daha gittik kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledi. Bir de alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş, öyle ise aşı da vurulamayacak
Yarın için de bir alerji doktorundan randevu aldık, bakalım o ne söyliycek. Alerji ciddi anlamda bir maliyet, 10 günde 1200 lira harcadık, daha da harcıycaz tabi. Yeter ki iyi olsun bebeğimiz.
Tüm bu alerji ve bronşit dışında bir de kas gevşekliği var tabi, onun için de çocuk nörolojisine gitmemiz gerek, inşallah bir sıkıntı yoktur diye dua ediyorum, inşallah sadece gelişim farklılığıdır.
Hastalıklar bir yana, mete beni ve babasını iyice tanımaya başladı, baya sohbet ediyoruz, gülüyor bize aguluyor. Rabbim oğluma ve bütün hasta çocuklara, insanlara şifa versin. Hiçbir anne babayı evladıyla ve sağlıkla sınamasın. Bugün tam 3 aylık oldu ve hayatımın en zor 3 ayı geride kaldı. Umarım bundan sonrası kolay olur.
Alerjisine o kadar çok önem verdik ki, doktor resmen boyunu ölçmeyi unuttu. 1 ayda 500 gr almış, son 10 günde hiç kilo almamış. Doktor, hasta olduğu için kilo verebilirdi, bu da iyi bi şey dedi.
Lütfen dua edin bizim için, iyi olsun bebeğim. Bir de süt ve un içermeyen, ancak bana süt yapabilecek neler yiyebilirim? (Tahin helvası da yasak)
Bende aynı şekilde mukusu köpüklü sarı kaka oluyor bikac dr a sordum özelde devlette hatta bitanesine birebir gösterdim hicbir sorun yok kan görürsen yada rengi farklı olursa korkalım bu çok iyi demişti hangi renkten korkalım diyememisimaltını alma panigiyleSiz nasil anladiniz alerjisi oldugunu ? Bizim kaka baya mukuslu soyledigimde anne sutu alan bebekte olur deyip gectiler bende ustune dusmuyorum acikcasi
Geçmiş olsun bence tahin helvası ve fındık ezmesi yeme alerjik besin onlar olabilir kan için korkulacak bişey olsaydı doktor acil çağırırdı diye düşünüyorum inşallah bi daha olmazAlerjik anneler duyun benimoralim çok bozuldu Kızım yeşil kaka yapıyordu 2 gündür sarıya dönmüştü sevineyim derken ama az önce mukuslu ve küçük kan parçacıkları olan kaka yaptı soğukkanlı olamıyorum telaş yaptım yine.. doktora mesaj attım yediklerinzi gözden geçirin birsey dokunmuştur dedi. Dün sabah yeşillikli yumrtali patatesli salata vişne suyu falan içtim akşam yeşil fasulye kirmizilahana havuç salatası yoğurt ve vişne suyu tekrar bu sabahta omlet tahin helvası fındık ezmesi peynir ve vişne suyu tekrar Bilmiyorum hangisi yaptı omlet hariç gerisini kesin dedi tekrar olursa getirin dedi birde vücudunu kontrol ediyorum sadece sol boynunda kızarıklık var oda pişik gibi duruyor kıvrım kısmında ama.. biri derken diğeri çıkıyor yarın 2. Ay asimiz var ustuste geldi hepsi bana bir teselli
İkisini de yemeyi bırak. Kan alerjiden oluyor. Ağrısı sızısı olsa sürekli ağlar.Seni çok iyi anlıyorum bende pimpirik bir anneyim en ufacık bir değişikliğinde benim de canım sıkılıyor ama şöyle düşün bunlar çaresi olan durumlar. Rabbim korusun hepimizin evlatlarını.Bu arada yarınki aşılarınız konusunda fikir aldın mı doktorundan belki alerjik durumdan dolayı bir önerisi olabilirSadece dün yediğim bişey yok ama 3 4 gündür tahin helvası ve fındık ezmesi alıp yemeğe başlamıştım özellikle şuan ikisi üzerinde düşünüyorum. Kanı görünce basım döndü resmen bianda Acaba ağrısı sizisi varmı diye vicdan yapıyorum şuan ben biraz pimpirikliyim ya hemen olgun düşünemiyorum
saol canım siz neden uyumadinizCok gecmis olsun
aynen inşaallah geçerHemen kesiyorum onları eğer geçerse endiselenmiyimmi gecici bir durummudur
Canım geçmiş olsun inşallah ciddi birşey yokturZor geçen bi gündü benim için dün. Öksürüğü geçmedi oğlumun, hırıltı yeniden başladı. Yeniden ve bu sefer 2 tane antibiyotik başladı doktor. Bir de nebulizatör aldık, onun da iki tane ilacı var. Alerji testi negatif çıktı. Ama doktor buna güvenemeyiz diyete devam dedi. Hayır madem güvenemiyoruz niye yaptık o zaman. Süt diyeti yanında bi de gluten verdi, içinde un olan hiçbir şeyi yemiycem. Gerçekten delirmek üzereyim. Sütüm de gitti gibi bi şey. Mete normal mama da kullanamıyor, tadı ve kokusu iğrenç bi mama verdi doktor onu veriyorum, içmek istemiyor. Böyle hiçbir şey yemeyerek nasıl olcak bilmiyorum. Neyin alerji yaptığını bilmiyoruz. Vücudundaki döküntüler geçmiyor. Hatta içime sinmedi başka bir doktora daha gittik kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledi. Bir de alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş, öyle ise aşı da vurulamayacak
Yarın için de bir alerji doktorundan randevu aldık, bakalım o ne söyliycek. Alerji ciddi anlamda bir maliyet, 10 günde 1200 lira harcadık, daha da harcıycaz tabi. Yeter ki iyi olsun bebeğimiz.
Tüm bu alerji ve bronşit dışında bir de kas gevşekliği var tabi, onun için de çocuk nörolojisine gitmemiz gerek, inşallah bir sıkıntı yoktur diye dua ediyorum, inşallah sadece gelişim farklılığıdır.
Hastalıklar bir yana, mete beni ve babasını iyice tanımaya başladı, baya sohbet ediyoruz, gülüyor bize aguluyor. Rabbim oğluma ve bütün hasta çocuklara, insanlara şifa versin. Hiçbir anne babayı evladıyla ve sağlıkla sınamasın. Bugün tam 3 aylık oldu ve hayatımın en zor 3 ayı geride kaldı. Umarım bundan sonrası kolay olur.
Alerjisine o kadar çok önem verdik ki, doktor resmen boyunu ölçmeyi unuttu. 1 ayda 500 gr almış, son 10 günde hiç kilo almamış. Doktor, hasta olduğu için kilo verebilirdi, bu da iyi bi şey dedi.
Lütfen dua edin bizim için, iyi olsun bebeğim. Bir de süt ve un içermeyen, ancak bana süt yapabilecek neler yiyebilirim? (Tahin helvası da yasak)
biz eve geldik döküntüler başladıNe zamandan beri alerjik durumunuz var sizin biz 2 ay 11 gunluguz ilkkez kan geldi
olurdu tabiDoğduğundan beri yumurta yiyorum buzamana kadar bişey olurdu dimi alerji olsaydı
Maşallah sıkma canını genel olarak az alıyorlar biraz daha tempolu olacağız. Rota kaç doz 2 doz mu 200 TLBiz doktordan geldik
62 cm olmus boyumuz 3cm artmıs iyiymiş ama kilomuz sadece 520gr artmıs
Gecen hafta 400/450gr evde fark etmişti anlmıstım az aldıgını
Mamaya baslayalım riske atmayalım bir hafta kullanıp duruma göre bakalım dedi
3.aydan sonra kilo düşümleri bekleriz ama daha yeni 3aylık oldunuz bundan sonra düşmesi lazımdı dedi
Rotayı icirdi menenjitide öğleden sonra olcaz ates yapma ihtimaline karsı
Kafa terlemesine genetik veya d vitamini eksikliginden olur dedi ama zaten d vitamini kullandıgımız icin genetik oldugu kanısını düşündük
Rota 200 menenjitte 450 lira civarıymıs gidecek yaptıracak olanlara fikir olsun
Çok teşekkür ederim, size de geçmiş olsun. Hayır erken doğum olmadı ama 4 gün küvezde kalmıştı. Sen de süt diyetindesin demek. Ben bebeğimin süte alerjisi olduğundan emin değilim. Senin bebeğinde aşırı kusma veya kanlı kaka gibi sorunlar oluyo muydu? Veya sütü kesince bebeğinde ne zaman sonra bi değişiklik gözlemledin? Bir de rota aşısı oldu mu acaba?Çok geçmiş olsun Mete’ye. Erken doğum mu yaptım canım? Benim ilk kızım prematüre ve o da alerjik bir bebekti.
Süt için bol su iç. Ben de süt diyetindeyim canım. Glütensiz un alıp mayalı birşeyler yapabilirsin. Üzerine de bol su içersem sütün artar inşallah.
Bak bir de sana bir tarif bereyim ama içebilir misin bilemiyorum :) bir yaş mayayı alıp iyice ez üzerine de yarım çay bardağı pekmez dök. Git gel kaşıkla, üzerine de bir bardak su. Fışkırarak gelecek sütün inşallah.
Çok teşekkür ederim. Yoğurt yiyemiyorum ama ayva kompostosu evet şahane oluyo iyi hatırlattıncanım cok geçmiş olsunçok zor bi süreçtesin. Allah yardımcın olsun tez vakitte atlatın şu günleri.
trabzon hurması
dereotu-ev yoğurdu
bol su
şekersiz ayva kompostosu yap posasıyla ye
yeşil soğan
Ahh sorma ben de bunu anlamıyorum. Hayır madem test güvenilmez o zaman niye yaptırdık? 575 lira ödedim o gün yapılan her şeye, para tuzağı mıdır bilmiyorum. 2 tane doktora gittik ikisi de aynı şeyi söyledi, yarın bi alerji profesörüne gidicez bakalım o ne söyliycek. Düne kadar yiyordum süt ürünü bi şey olmadı, şimdi birden kestik ve oğlumda daha çok döküntü oldu. O mukuslu kaka oğlumda da var, afedersin balgam çıkaramıyor ya öksürüğünde, ilaçlarla balgamı söküldü ama tüküremediği için kakayla attıCokcok gecmis olsun baska doktorada gittin mi ? Ben artik bu gibi durumlarda bir doktorun soyledigine inanamiyorum..mesela bizim kakada da mukuslu oluyor alerji falan demediler belki ozel hastanede test vs yapilsa alerji diyecekler ne bileyim yasadiklarimdan sonra devlet hastanelerine daha guvenir oldumnegatif ciktiysa alerji testi neden guvenemiyosunuz..
Rota aasisi sanirin aslinda 2.gundu ama cok huysuz huzursuzdu gerci bugunde oyle 3 gundur aglaya aglaya uyuyo cocugun mizaci degistisaol canım siz neden uyumadiniz
aynen huyu değişmiş kuzununRota aasisi sanirin aslinda 2.gundu ama cok huysuz huzursuzdu gerci bugunde oyle 3 gundur aglaya aglaya uyuyo cocugun mizaci degisti
Çok sağol canım annelik gerçekten çok baskaymis.. Sordum ama cevap vermedi henüz bilemedimİkisini de yemeyi bırak. Kan alerjiden oluyor. Ağrısı sızısı olsa sürekli ağlar.Seni çok iyi anlıyorum bende pimpirik bir anneyim en ufacık bir değişikliğinde benim de canım sıkılıyor ama şöyle düşün bunlar çaresi olan durumlar. Rabbim korusun hepimizin evlatlarını.Bu arada yarınki aşılarınız konusunda fikir aldın mı doktorundan belki alerjik durumdan dolayı bir önerisi olabilir
Ayva kompostosu, incir, hurma, içeriğinde gluten var mı emin değilim ama boza var canım, bi de ben ısırgan, rezene, melisa çayları içiyorum, malt içecekleri bi araştır gluten var mı diye, havuç suyu da güzel süt yapıyor, bir de baklagiller güzel süt yapıyor deniyor ama ilk haşlama suyunu at ve bol kimyonla tüket. Eğer yoğurt yasak değilse ayran da süt yapmaya yardımcı olur.Zor geçen bi gündü benim için dün. Öksürüğü geçmedi oğlumun, hırıltı yeniden başladı. Yeniden ve bu sefer 2 tane antibiyotik başladı doktor. Bir de nebulizatör aldık, onun da iki tane ilacı var. Alerji testi negatif çıktı. Ama doktor buna güvenemeyiz diyete devam dedi. Hayır madem güvenemiyoruz niye yaptık o zaman. Süt diyeti yanında bi de gluten verdi, içinde un olan hiçbir şeyi yemiycem. Gerçekten delirmek üzereyim. Sütüm de gitti gibi bi şey. Mete normal mama da kullanamıyor, tadı ve kokusu iğrenç bi mama verdi doktor onu veriyorum, içmek istemiyor. Böyle hiçbir şey yemeyerek nasıl olcak bilmiyorum. Neyin alerji yaptığını bilmiyoruz. Vücudundaki döküntüler geçmiyor. Hatta içime sinmedi başka bir doktora daha gittik kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledi. Bir de alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş, öyle ise aşı da vurulamayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?