Ben dun aksam 2 defa sagdim ve 30 dk sağdım. Ilk sagdigimi zaten dolaba koydum. 2. Sagdigimda 20 cc cikti onu da dolaba koydum. Sabah kalkinca birlestirdim. 10 dakikada benden cikmaz ki. Benim sut bitiyor saginca ona ragmen devam esiyorum 20. Dakikadan sonra sut cikiyor asil.Facede emzirme akademisi grubunda gündüz 2 saatte bir gece 3 saatte bir 10 dk sağın dediler süt arttırmak için. Bugün denemeye başlayacağım ama inşallah benim kız engel olmaz. Bi de benim 10 dk da çok az süt çıkar onları sağdıkça birleştirmem gerek, birleştirmeyi nasıl yapsam? İlk sağdığımı 2 saat dışarda bekletip ikinci sağdığımı da ekleyip öyle mi dolaba koysam?
Memeyi almadığı için mi sağıyordunuz sütü kızlsrAyağım baya ağrıyor ağrı kesici kullanıyorum , değnekle geziyorum evde
Ben 5 kez sağıyorum sabaha karşıda sağarsam 6 kez oluyor
sabah erken , öğleden önce , öğlen , akşam , gece , bazen sabaha karşı
Biliyorsun düzenli sağınca hiç azalmıyor aksine artıyor günden güne
Çok teşekkür ederim canım inşallahGeçmiş olsun inşallah biranonce düzelir ayağın. Her sagmanda kaç CC cikiyo? Ben 1 kez sagiyorum gece 80 CC cikiyo aslında biraz daha cikicak gibi mochi bosaltmiyo elle sıksam çıkar ama uyku sersemi ugrasamiyorum
Sağımı azaltıkça vücut kendini ona göre ayarlıyor resmen , arttırdıkça da daha fazla süt üretiyorBen dun aksam 2 defa sagdim ve 30 dk sağdım. Ilk sagdigimi zaten dolaba koydum. 2. Sagdigimda 20 cc cikti onu da dolaba koydum. Sabah kalkinca birlestirdim. 10 dakikada benden cikmaz ki. Benim sut bitiyor saginca ona ragmen devam esiyorum 20. Dakikadan sonra sut cikiyor asil.
Bugun 9.30da sagdim. 10.30da emzirdim. 12.30 da sagacagim.
Ben calisacagim icin sutum artsin diye baslamistim sagmaya stok amacli. Sonra sagmayi azaltinca sut de azaldi. Tekrar?arttirmak icin sagmayi da arttirmam lazim.Memeyi almadığı için mi sağıyordunuz sütü kızlsr
Daha önceki sağdıçların alerji yapmışmıydı? Sonradan çıktı bu alerji sanki , inşallah biran önce düzelir. Eşim işe giderken 7.30 gibi sağıyorum sonra 11 gibi sonra 14 - 17- 21 -gece 12 gibi ortalama saatleri bu şekilde benimBen de oyle yapayim bari. 9.30 da sagdim. 10 da emzirdim. Kalani emmis oldu. Yagli kismi emdi uyuklaya uyuklaya. 12.30da sagacagim. Beni sagmaktan sogutan meme reddi ve su alerji oldu.
Simdi diyet yapiyorum ve önceki sagdiklarim diyetsiz ve onlari verememe durumum var. Ne olacak o sutler çöp. 1 ay yetecek sut var. Meme reddi oldugunda da biberon vermeden kendimi emzirdim cok sukur atlattik. Ama boyle giderse de sut bitecek memislerde. Sagmam lazim. Insallah diyet cok uzun surmez. Bakalim sali gunu doktor ne diyecek.
Yok canım memeyi alıyor. Ben daha taburcu olurken doktorum günde 3 kez sağmamı tavsiye etmişti , süt arttırmak için saçma içecekler almana gerek yok yemeye yüklenmene gerek yok sağım yaparak arttırabilirsin demişti. Lohusalıkta dinlenip sütümü artırmak içinde öğlen sağıp gece biberonla süt içirdi kv. Öyle bir düzene geçtim. Bebeğimin kilo alımı bu dönemde yavaşlasa da sütle ilgili değil mama takviyesine gerek yok , biberonu ve memeyi reddediyor , sonra geçiyor ama etrafa olan ilgisi artığı için iştah azalmasının benim sütümle ilgili olmadığını biliyorum en azından. Kızım biberonda çok sütümü ziyan etti içmeyip , azalttığı dönemde buzluğa stok yaptım , bende Ocak sonunda işe başlayacağımMemeyi almadığı için mi sağıyordunuz sütü kızlsr
Onceden benim de oyleydi. Sabah kizi okula yolladiktan sonra 8.30 da basliyordum.Daha önceki sağdıçların alerji yapmışmıydı? Sonradan çıktı bu alerji sanki , inşallah biran önce düzelir. Eşim işe giderken 7.30 gibi sağıyorum sonra 11 gibi sonra 14 - 17- 21 -gece 12 gibi ortalama saatleri bu şekilde benim
Ben calisacagim icin sutum artsin diye baslamistim sagmaya stok amacli. Sonra sagmayi azaltinca sut de azaldi. Tekrar?arttirmak icin sagmayi da arttirmam lazim.
Çok teşekkür ederim canım inşallah
Önceleri toplam 60 cc çıkarken , şimdi 100 cc çıkıyor. Gün içinde bazı sağma seanslarında 1 memeden 80 toplamda 160 çıkıyor. 180 çıktığı da oluyor
Neden bilmiyorum , geçen gün 240 cc çıktı nasıl oldu bende anlamadım60 cc göğüs kalkanında birikmişti 180 de sağınca 240ı gördüm yani
11 gun cok uzun 7.gunde kabiz olmusti bizim kiz cocuk rahatsizlik hissetmiyor muAyni kaygilari ben de yasiyorum ama benimki 11 gun oldu kaka yapmayali. Bugun 4 tane cisli bezi var. Be i de 5 dk emiyor sonra emmiyor. Biberonu da zorla 70 80 cc iciyor. Nasil emecek bilemiyorum. Cocuk ac kaldigi icin sindirecek birsey bulamadi da ondan mi kaka yapmiyor diyorum. Egzamadan dolayi sut yumurta peynir yogurt vs kisaca sut urunleri de gitti. Sutum azaldi sanki. Kafam karisti bu kaka olayinda.
Yarin rapor almak zorundayim. Ya doktor vermezse diye korkuyorum. Yarin bebegin de kanini alacaklar sunnet icin. 17 aralikta sunnetini yaptiracagiz nasip olursa. Insallah rapor alabilirim. Daha 3bucuk aylik minnosum. Ücretsiz izne de ayrilamiyorum kredilerimiz var. Mecbur sagim yapmak zorundayim. Çalışmıyor olsam hic sağmakla uğraşamam . Emsin ama cok zor ya. Daha babasi bile susturamiyor ağlayınca. Derdini anlatamiyor kuzucumyesilus ShinSeGi kizlar benim sutum suan dolu dolu ve kizim aglamiyor artik..ustelik o yedigim seyleri bile yemiyorum..sagimi biraktim kafaya takmayi biraktim..sagdikca cian 20 cc 30 cc o kadar bozuyormus ki moralimi..ne zaman gormedim ve direk emzirdim resmen duzen oturdu..cokcok sesi geliyor yani.yarin doktora gdiicez bakalim 1 haftada kac gr aldi hic mama vermiyorum artik..doktor sagiyorum dedigimde neden sagiyorsun ki calisiyomusun dedi memeden uzaklastirma demisti simdi daha iyi anladim adamin ne demek istedigini ve bence emerken salinan sutle sagimda salinan sut cok baska bunuda bir yerde okumustum sagsam 40 cc cikmaz simdi ama kizim 1yarim saat emiyor nerdeyse ve huzurla kalkiyo memeden..calisacaksaniz tabii sagmak durumundasiniz ama calismayan arkadaslar bence hic kendini sagmakla yormamali..
Tabiiki calisinca mecbur ama ben sagimin sutu arttirdgina inanmiyorum bosuna ugrasmisim aylarca elimde pompalar goguslerimi morartmalar...sadece emzirsem yetecekmisim..sagdikca az cikti az ciktikca moral olarak coktum..yani hicc dusunmezdim bugunlere gelebilecegimi..iyiki o kdar mamaya meme reddi de olmadi diyr dua ediyorum basinda o doktoru dinleseydim her sey bambaska olacakmisYarin rapor almak zorundayim. Ya doktor vermezse diye korkuyorum. Yarin bebegin de kanini alacaklar sunnet icin. 17 aralikta sunnetini yaptiracagiz nasip olursa. Insallah rapor alabilirim. Daha 3bucuk aylik minnosum. Ücretsiz izne de ayrilamiyorum kredilerimiz var. Mecbur sagim yapmak zorundayim. Çalışmıyor olsam hic sağmakla uğraşamam . Emsin ama cok zor ya. Daha babasi bile susturamiyor ağlayınca. Derdini anlatamiyor kuzucum
Onceden 8. Gun yapmisti zwytinyag ile. Kati degildi ama su gibi de degildi. 6. Gununde doktora sormustum. Zeytinyag ver demisti. Simdi vazelin de surdum ama yapmiyor. Sanirim cocuk acile gidecegiz. Eczaneye gondermistim esimi fitil alsin diye. Eczaci doktora gitmeniz lazim diyip vermemis. Cok sinir oldum eczaciya.11 gun cok uzun 7.gunde kabiz olmusti bizim kiz cocuk rahatsizlik hissetmiyor mudoktorlar 10 gun normal diyorlar ama ben dinlesem cocugu perisan edecektim..resmen buyuk insan gibi kaka yapti yaptikca sivilasti sanki orada tikanmis..
Canım kaç kg aldı ki miniğin doktor mama başladı?Boyu iyi evet birde cok cok hareketli hic durmuyor eli bacagı
Mama doktor verdi bi haftalık bize bizde aynı markadan almıstık evde duruyor
Gözlemleyip bakıcam ona göre vericem
Herkeste eger ac olsa aglar diyor durmaz vs veya kusmaz bu kadar diyor cevrem
Pazartesi kusmalarını kaka miktarınıda söyleyeceğim doktora cocuguda gereksiz sisirmekte istemiyorum mamalarla
Dondurucuya mı koydun dolaba mı?Ben dun aksam 2 defa sagdim ve 30 dk sağdım. Ilk sagdigimi zaten dolaba koydum. 2. Sagdigimda 20 cc cikti onu da dolaba koydum. Sabah kalkinca birlestirdim. 10 dakikada benden cikmaz ki. Benim sut bitiyor saginca ona ragmen devam esiyorum 20. Dakikadan sonra sut cikiyor asil.
Yarin rapor almak zorundayim. Ya doktor vermezse diye korkuyorum. Yarin bebegin de kanini alacaklar sunnet icin. 17 aralikta sunnetini yaptiracagiz nasip olursa. Insallah rapor alabilirim. Daha 3bucuk aylik minnosum. Ücretsiz izne de ayrilamiyorum kredilerimiz var. Mecbur sagim yapmak zorundayim. Çalışmıyor olsam hic sağmakla uğraşamam . Emsin ama cok zor ya. Daha babasi bile susturamiyor ağlayınca. Derdini anlatamiyor kuzucum
Tabiiki calisinca mecbur ama ben sagimin sutu arttirdgina inanmiyorum bosuna ugrasmisim aylarca elimde pompalar goguslerimi morartmalar...sadece emzirsem yetecekmisim..sagdikca az cikti az ciktikca moral olarak coktum..yani hicc dusunmezdim bugunlere gelebilecegimi..iyiki o kdar mamaya meme reddi de olmadi diyr dua ediyorum basinda o doktoru dinleseydim her sey bambaska olacakmis
Bende normalde 20 dk sağımda 30-40 cc anca çıkıyor ama düzenli 2 saatte bir 10 dk sağınca bi zaman sonra çıkan süt artıyor diyorlar. Deneyeceğim bakalım ama kızı nasıl oyalacağım uyanıkken onu bilmiyorum. Ben de 3 tane biberon var (2si pompanın zaten) saklamak için birleştirmem lazım, süt saklama kabım vs de yok, tupper kaplarımı kaynatıp onlarda mı biriktirsemBen dun aksam 2 defa sagdim ve 30 dk sağdım. Ilk sagdigimi zaten dolaba koydum. 2. Sagdigimda 20 cc cikti onu da dolaba koydum. Sabah kalkinca birlestirdim. 10 dakikada benden cikmaz ki. Benim sut bitiyor saginca ona ragmen devam esiyorum 20. Dakikadan sonra sut cikiyor asil.
Dolaba koydum. 100 cc cikarsa donsurucuya koyuyorum.Dondurucuya mı koydun dolaba mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?