- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Kesinlikle katılıyorum. Çalışmıyorsanız hiç sağmakta uğraşıp kendini strese sokmamalı. Acaba ne kadar sütüm çıkıyor diye merak edip de sağmamalı. Bebeğin kilo alımı iyiyse merak edip o sağma işine girişip kafayı hiç karıştırmamalı. Sütün psikolojiyle çok ilgisi var bence.yesilus @ShinSeGi kizlar benim sutum suan dolu dolu ve kizim aglamiyor artik..ustelik o yedigim seyleri bile yemiyorum..sagimi biraktim kafaya takmayi biraktim..sagdikca cian 20 cc 30 cc o kadar bozuyormus ki moralimi..ne zaman gormedim ve direk emzirdim resmen duzen oturdu..cokcok sesi geliyor yani.yarin doktora gdiicez bakalim 1 haftada kac gr aldi hic mama vermiyorum artik..doktor sagiyorum dedigimde neden sagiyorsun ki calisiyomusun dedi memeden uzaklastirma demisti simdi daha iyi anladim adamin ne demek istedigini ve bence emerken salinan sutle sagimda salinan sut cok baska bunuda bir yerde okumustum sagsam 40 cc cikmaz simdi ama kizim 1yarim saat emiyor nerdeyse ve huzurla kalkiyo memeden..calisacaksaniz tabii sagmak durumundasiniz ama calismayan arkadaslar bence hic kendini sagmakla yormamali..
Bence senin makine ile ilgili bir sıkıntın vardı , ne morarma ne acıma bunlar sağma işleminde normal değil , yoksa hem emzirip hem günde 5-6 kez sağan bende olurdu , aksine sağdıkça rahatlatıyor beniTabiiki calisinca mecbur ama ben sagimin sutu arttirdgina inanmiyorum bosuna ugrasmisim aylarca elimde pompalar goguslerimi morartmalar...sadece emzirsem yetecekmisim..sagdikca az cikti az ciktikca moral olarak coktum..yani hicc dusunmezdim bugunlere gelebilecegimi..iyiki o kdar mamaya meme reddi de olmadi diyr dua ediyorum basinda o doktoru dinleseydim her sey bambaska olacakmis
Erken evet doktorum kendi kendine açıklama yaptı , bu dönem emziği bile çıkarıp ellerini yiyebilir , en yakınında ne var eller onu deneyimlemek istiyor. Bebeklerin dünyayı keşfetmeye başlaması olarak düşünebilirsin demiştiBende oyle dusunuyordumda esimde hemen dise bagladidis icin erken diyorum bende
Raporu kadın doğumdan mı almayı düşünüyorsun. Bizim kadın doğum doktorunun sekreteri kadın doğumdan rapor alınırsa SGK 600 lira ücret alıyormuş gibi bir şey demiş. Doğru mu bu olay bilemedim. Bana biraz saçma geldi. Farzedelim sezaryenden çıktım ameliyatlıyım o halde rapor verdi mecburen. E bi de SGK para mı kesecek. Kadın doğumdan rapor alırsın bunu sorma ihtimalin var mıYarin rapor almak zorundayim. Ya doktor vermezse diye korkuyorum. Yarin bebegin de kanini alacaklar sunnet icin. 17 aralikta sunnetini yaptiracagiz nasip olursa. Insallah rapor alabilirim. Daha 3bucuk aylik minnosum. Ücretsiz izne de ayrilamiyorum kredilerimiz var. Mecbur sagim yapmak zorundayim. Çalışmıyor olsam hic sağmakla uğraşamam . Emsin ama cok zor ya. Daha babasi bile susturamiyor ağlayınca. Derdini anlatamiyor kuzucum
Benimki yuzunu yoldu kanatti baya. Kazidi sandim ama kucucuk cizikten kanamis. Eller agizda zaten. Hep sag elini sokuyordu agzina simdi sol elini de goturmeye basladi.. dis etleri hafiften kabardi benimkinin ama 3 aya ancak cikar. Kizmda 6 bitil 7. Aya basladiginda cikarmisti ilk dişlerini.Erken evet doktorum kendi kendine açıklama yaptı , bu dönem emziği bile çıkarıp ellerini yiyebilir , en yakınında ne var eller onu deneyimlemek istiyor. Bebeklerin dünyayı keşfetmeye başlaması olarak düşünebilirsin demişti
Ay erken değilim ya 6.ay itibariyle başlıyor dimiBenimki yuzunu yoldu kanatti baya. Kazidi sandim ama kucucuk cizikten kanamis. Eller agizda zaten. Hep sag elini sokuyordu agzina simdi sol elini de goturmeye basladi.. dis etleri hafiften kabardi benimkinin ama 3 aya ancak cikar. Kizmda 6 bitil 7. Aya basladiginda cikarmisti ilk dişlerini.
Makineyi burda da benden sonra alan arkadas oldu o memnundu mesela..e bebekte dunya kadar yorum vardi happymomda bakmistim orda da insanlar memnundu ben sut az geldikce yuksek ayarda 20 dk sagdim tenim zaten hassas sonuc 2 gun emzirememem olmustu..ben de bu sekilde rahat ettim sagma isi bana gore degil hemde cok yorucu geliyor calisacak olsam mecburdum ama oyle mecburiyetimde yok memeyle yapisik devam edecegiz..ama doktorum uzaklastirmaa memeden demesini dinlemedigime yaniyorum..bosuna ugrastim sagdikca gelmedikce uzuldum..suan o emerken bende cok mutluyum ve huzurluyumm..o yeteri kadarini aliyor cani istiyor duruyor oynuyor..ama bi sekilde yetiyor..tartida da farkettik..sagsaydim suan mamadan kurtulamayacagimiza kendi adima cok eminimm.. gec kesfettim ama oldu sonunda cok sukurBence senin makine ile ilgili bir sıkıntın vardı , ne morarma ne acıma bunlar sağma işleminde normal değil , yoksa hem emzirip hem günde 5-6 kez sağan bende olurdu , aksine sağdıkça rahatlatıyor beniMemede son kalanları kızıma emzirererek veriyorum , sonra biberonla veriyorum uyumaya yakın tekrar biberon uyku arasında meme , yani hayatımız süt oldu arkadaşımın ısrarıyla dün sütümün tadına baktım , bakamam tiksinirim birde tadı kötüyse kuzum bunu nasıl içiyor diye düşüneceğim dedim ama çok ısrar etti , birde verdiğim damla ve şurupların tadına da bakıyorum kızım ne içiyor diye bilmek istiyorum düşüncesiyle baktım valla gayet tatlı bir tadı var kötü değil bundan sonra dertlenirsem bana benden başkasının faydası yok derim 2 tek atarım
Ne güzel herkesin bir yöntemi kendiyle ilgili deneyerek bulduğu doğrular var , herşey yavruların sütü içinMakineyi burda da benden sonra alan arkadas oldu o memnundu mesela..e bebekte dunya kadar yorum vardi happymomda bakmistim orda da insanlar memnundu ben sut az geldikce yuksek ayarda 20 dk sagdim tenim zaten hassas sonuc 2 gun emzirememem olmustu..ben de bu sekilde rahat ettim sagma isi bana gore degil hemde cok yorucu geliyor calisacak olsam mecburdum ama oyle mecburiyetimde yok memeyle yapisik devam edecegiz..ama doktorum uzaklastirmaa memeden demesini dinlemedigime yaniyorum..bosuna ugrastim sagdikca gelmedikcr uzuldum..suan o emerken bende cok mutluyum ve huzurluyumm..o yeteri kadarini aliyor cani istiyor duruyor oynuyor..ama bi sekilde yetiyor..sagsaydim suan mamadan kurtulamayacagimiza kendi adima cok eminimm.. gec kesfettim ama oldu sonunda cok sukur
Kesinlikle..diyorum ya her yontem her insanda ise yaramiyo o yuzden keskin ifadeleri doktorlarda kullanmasa emzirme danismanlarida keskeNe güzel herkesin bir yöntemi kendiyle ilgili deneyerek bulduğu doğrular var , herşey yavruların sütü içinbolca olsunda nasıl olurda olsunn
Evet evet kesinlikleKesinlikle..diyorum ya her yontem her insanda ise yaramiyo o yuzden keskin ifadeleri doktorlarda kullanmasa emzirme danismanlarida keskehepsi tecrübeymis..bol sütlügunlere insallah
Plm123 bizim ablanin ki tam 5 aylikken patladı
Evet mesela ben duzrnli sağım yapmıyorum ama haftada 1 mochi ile sürümü sağmak iyi gelde sütun çoğaldığını hissediyorum ama üst-üste sağarsam yetmiyor o yüzden bikac gün de sağıp sagdigim sutu dışarı çıkarsam yada eve biri geldiğinde veriyorumEvet evet kesinlikleherkesin memesi nasıl bir olsun bol sütler kardeş
Teşekkür ederim hiç fikrim yok bu oyun halılarına dair netten bakınıyorum bugün siparişini vereyim dedim ölçülere bakayım daha büyüklerinden bulmaya calisayimÜstteki modelden bize hediye gelmişti
Cok kaliteli bişey değil ve cok uzun süre kullanamaz
Varsa bi tık büyügünü al derim
Ben de çalışıyorum, ilk oğlumda 9 aylıkken başlamıştım işe, gün içinde sağıp buz dolabında soğuttuktan sonra termosa koyup getiriyordum bir sonraki gün içiyordu. Sağmaya ilk o zaman başlamıştım. Şimdi de 6 ayı bitirip öyle işe döneceğim inşallah, o zaman da öyle yaparım heralde.Sütü etkileyen olumsuz dusunmekmis ben sadece gece sagiyorum sagdigimi diğer gece veriyorum akşamları çok ağlıyor bebeğim aşırı huzursuz uykuya geçtikten sonra beslenmek için kalktığında doğru düzgün ememeden dalıyor sonra sürekli kalkıyor ben kendim o kalkmadan saat kuruyorum onu emziriyorum emzirdikten sonra önceki gece sagdigim sütü ilave veriyorum böylece vicdanen rahat oluyorum bide biz ortalamanın altındayız küçük doğduk.normalde sagarak vermek meme reddine yol açıyor ama çalışan anneler içinde kurtarıcı ilerde. Benim ilk kızım beni emememisti küçük doğduğu için sagarak verdim bir süre hiç emziremedim bana doktor emzirmeyip makineyle sagarsam memelerin bir süre sonra kusecegini söylemişti sonra zor bela döndük.
Bence 3. ay için hiç de az değil.28 günde 520gr
Bak bu ay mama verme daha çok kilo alacak bebeğin. Mama verince karmaşa yaşıyorlar ve biberonun akışına alıştıkları için meme emmekle uğraşmak istemiyorlar, daha çok aç kalıyorlar ama sadece meme verince karmaşa olmuyor ve istediği kadar da içiyor sütü. Biberonda süt bitti doymadı yine istiyor kaygısı yok. İstediği kadar içiyor ve onun içebileceği kadar süt üretimi oluyor. Muhteşem bir mekanizma var zaten işleyen, tabi kafaya takmaz ve akışına bırakırsak.Benim bunu farketmem uzun zaman aldi bunun icin cok üzgünüm..doktoru dinlemek yerine herkesin sagdikca artacak sag demesini dinledim..benimde mamasiz 600 gr almis gunde bir iki kez anca verdim bu ay hic vermiyorum ve sutum yetiyor.. kaygim kalmadi cunku..onca syi yedim kilo aldigimla kaldim..dedigin gibi her seyi akisina biraksaymisim olayi halletmis olacakmisim..her sey tecrube..
Zaten biberonla beslemekle emzirmek de bir değil bence kesinlikle, verilen anne sütü bile olsa. Emzirmek anne çocuk bağını çok kuvvetlendiriyor, tabi aman yeter emdiği, emse de bıraksa gibi negatif düşünceler içerisinde değil, sevgiyleMakineyi burda da benden sonra alan arkadas oldu o memnundu mesela..e bebekte dunya kadar yorum vardi happymomda bakmistim orda da insanlar memnundu ben sut az geldikce yuksek ayarda 20 dk sagdim tenim zaten hassas sonuc 2 gun emzirememem olmustu..ben de bu sekilde rahat ettim sagma isi bana gore degil hemde cok yorucu geliyor calisacak olsam mecburdum ama oyle mecburiyetimde yok memeyle yapisik devam edecegiz..ama doktorum uzaklastirmaa memeden demesini dinlemedigime yaniyorum..bosuna ugrastim sagdikca gelmedikce uzuldum..suan o emerken bende cok mutluyum ve huzurluyumm..o yeteri kadarini aliyor cani istiyor duruyor oynuyor..ama bi sekilde yetiyor..tartida da farkettik..sagsaydim suan mamadan kurtulamayacagimiza kendi adima cok eminimm.. gec kesfettim ama oldu sonunda cok sukur
Epttavm bondigo piyanolu aldım. MemnunumTeşekkür ederim hiç fikrim yok bu oyun halılarına dair netten bakınıyorum bugün siparişini vereyim dedim ölçülere bakayım daha büyüklerinden bulmaya calisayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?