Kesinlikle katılıyorum. Çalışmıyorsanız hiç sağmakta uğraşıp kendini strese sokmamalı. Acaba ne kadar sütüm çıkıyor diye merak edip de sağmamalı. Bebeğin kilo alımı iyiyse merak edip o sağma işine girişip kafayı hiç karıştırmamalı. Sütün psikolojiyle çok ilgisi var bence.
B

Bence senin makine ile ilgili bir sıkıntın vardı , ne morarma ne acıma bunlar sağma işleminde normal değil , yoksa hem emzirip hem günde 5-6 kez sağan bende olurdu , aksine sağdıkça rahatlatıyor beni Memede son kalanları kızıma emzirererek veriyorum , sonra biberonla veriyorum uyumaya yakın tekrar biberon uyku arasında meme , yani hayatımız süt oldu arkadaşımın ısrarıyla dün sütümün tadına baktım , bakamam tiksinirim birde tadı kötüyse kuzum bunu nasıl içiyor diye düşüneceğim dedim ama çok ısrar etti , birde verdiğim damla ve şurupların tadına da bakıyorum kızım ne içiyor diye bilmek istiyorum düşüncesiyle baktım valla gayet tatlı bir tadı var kötü değil bundan sonra dertlenirsem bana benden başkasının faydası yok derim 2 tek atarım

Bende oyle dusunuyordumda esimde hemen dise bagladi dis icin erken diyorum bende
Erken evet doktorum kendi kendine açıklama yaptı , bu dönem emziği bile çıkarıp ellerini yiyebilir , en yakınında ne var eller onu deneyimlemek istiyor. Bebeklerin dünyayı keşfetmeye başlaması olarak düşünebilirsin demişti

Raporu kadın doğumdan mı almayı düşünüyorsun. Bizim kadın doğum doktorunun sekreteri kadın doğumdan rapor alınırsa SGK 600 lira ücret alıyormuş gibi bir şey demiş. Doğru mu bu olay bilemedim. Bana biraz saçma geldi. Farzedelim sezaryenden çıktım ameliyatlıyım o halde rapor verdi mecburen. E bi de SGK para mı kesecek. Kadın doğumdan rapor alırsın bunu sorma ihtimalin var mı

Benimki yuzunu yoldu kanatti baya. Kazidi sandim ama kucucuk cizikten kanamis. Eller agizda zaten. Hep sag elini sokuyordu agzina simdi sol elini de goturmeye basladi.. dis etleri hafiften kabardi benimkinin ama 3 aya ancak cikar. Kizmda 6 bitil 7. Aya basladiginda cikarmisti ilk dişlerini.

Ay erken değilim ya 6.ay itibariyle başlıyor dimi

Makineyi burda da benden sonra alan arkadas oldu o memnundu mesela..e bebekte dunya kadar yorum vardi happymomda bakmistim orda da insanlar memnundu ben sut az geldikce yuksek ayarda 20 dk sagdim tenim zaten hassas sonuc 2 gun emzirememem olmustu..ben de bu sekilde rahat ettim sagma isi bana gore degil hemde cok yorucu geliyor calisacak olsam mecburdum ama oyle mecburiyetimde yok memeyle yapisik devam edecegiz..ama doktorum uzaklastirmaa memeden demesini dinlemedigime yaniyorum..bosuna ugrastim sagdikca gelmedikce uzuldum..suan o emerken bende cok mutluyum ve huzurluyumm..o yeteri kadarini aliyor cani istiyor duruyor oynuyor..ama bi sekilde yetiyor..tartida da farkettik..sagsaydim suan mamadan kurtulamayacagimiza kendi adima cok eminimm.. gec kesfettim ama oldu sonunda cok sukur

Ne güzel herkesin bir yöntemi kendiyle ilgili deneyerek bulduğu doğrular var , herşey yavruların sütü için bolca olsunda nasıl olurda olsunn

Ne güzel herkesin bir yöntemi kendiyle ilgili deneyerek bulduğu doğrular var , herşey yavruların sütü için bolca olsunda nasıl olurda olsunn
Kesinlikle..diyorum ya her yontem her insanda ise yaramiyo o yuzden keskin ifadeleri doktorlarda kullanmasa emzirme danismanlarida keske hepsi tecrübeymis..bol sütlügunlere insallah

Kesinlikle..diyorum ya her yontem her insanda ise yaramiyo o yuzden keskin ifadeleri doktorlarda kullanmasa emzirme danismanlarida keske hepsi tecrübeymis..bol sütlügunlere insallah
Evet evet kesinlikle herkesin memesi nasıl bir olsun bol sütler kardeş

Plm123 bizim ablanin ki tam 5 aylikken patladı
ben de saten diyordum bunun disler kizdan farkli diye. Kizda 6 ay bitti 7. Ayin basinda alttan 2 dis patlamisti.
Kakamizi yaptik sonunda. Sabah kulak cubugu ile vazelin koymustum popisten. Pusette otururken yapmis ama kafasi ter icinde kalmis. Onceki 6 gunluk kakadan farki yoktu. Yani katilasmamisti.

Evet evet kesinlikle herkesin memesi nasıl bir olsun bol sütler kardeş
Evet mesela ben duzrnli sağım yapmıyorum ama haftada 1 mochi ile sürümü sağmak iyi gelde sütun çoğaldığını hissediyorum ama üst-üste sağarsam yetmiyor o yüzden bikac gün de sağıp sagdigim sutu dışarı çıkarsam yada eve biri geldiğinde veriyorum

Üstteki modelden bize hediye gelmişti
Cok kaliteli bişey değil ve cok uzun süre kullanamaz
Varsa bi tık büyügünü al derim
Teşekkür ederim hiç fikrim yok bu oyun halılarına dair netten bakınıyorum bugün siparişini vereyim dedim ölçülere bakayım daha büyüklerinden bulmaya calisayim

Ben de çalışıyorum, ilk oğlumda 9 aylıkken başlamıştım işe, gün içinde sağıp buz dolabında soğuttuktan sonra termosa koyup getiriyordum bir sonraki gün içiyordu. Sağmaya ilk o zaman başlamıştım. Şimdi de 6 ayı bitirip öyle işe döneceğim inşallah, o zaman da öyle yaparım heralde.

Bak bu ay mama verme daha çok kilo alacak bebeğin. Mama verince karmaşa yaşıyorlar ve biberonun akışına alıştıkları için meme emmekle uğraşmak istemiyorlar, daha çok aç kalıyorlar ama sadece meme verince karmaşa olmuyor ve istediği kadar da içiyor sütü. Biberonda süt bitti doymadı yine istiyor kaygısı yok. İstediği kadar içiyor ve onun içebileceği kadar süt üretimi oluyor. Muhteşem bir mekanizma var zaten işleyen, tabi kafaya takmaz ve akışına bırakırsak.

Zaten biberonla beslemekle emzirmek de bir değil bence kesinlikle, verilen anne sütü bile olsa. Emzirmek anne çocuk bağını çok kuvvetlendiriyor, tabi aman yeter emdiği, emse de bıraksa gibi negatif düşünceler içerisinde değil, sevgiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…