Mamadan sonra yetmiyor agliyor diyenler, benim bebis de emdikten sonra memede kalmayi seviyor, yatirinca agliyor bu illa ac oldugu anlamina gelmez ki... mama bittikten sonra emzik ya da meme verseniz? Belki besine degil de emmeye ihtiyac duyuyordur? Ben de sagip verdigimde hizlica tuketir sonra aglardi. Ya valla her kafadan ayri ses cikiyor. Insan kimi dinleyecegini sasiriyor.

Sivi degildi ama cok katı da degildi. 2.si daha siviydi.
Cok zorlanarak yapmis ama kafasi ter icinde kalmis. Kolay kolay terlemiyor benimki. Ilkokul daha kolay olur

Kızım hasta üç gündür ateşi çok fazlaydı 40ı geçti, şimdi biraz düştü çok şükür

İnsanın içi gidiyor ya ne gülmesi kaldı ne sesi.

Oğlumda bugün 3 aylık oldu onu da götürdük kontrole
7.130 filandı 7 kilo yazdı, 62 cm de boyumuz
Yine iyi almış o kadar uyumaya.
Ebe de doyduğu için uyuyor bu dedi

Bizden bu kadar. Sayfaları okuyamadım kusura bakmayın neyi kaçırdım bilmiyorum

Gecmis olsun cok canim.hay masallah

En guzeli icgudusel hareket etmek herkesin tecrubesi kendineymis onu anladim..bizimkide 1saat emse bile memeden ayrilinca agliyo bi iki salliyorum gazi cikiyo susuyo doymamakla hic ilgisi yokmus yani ama ilk dogdugunda hicbir sey bilmiosun her agladiginda doymuyo bu diyordum

60 cc çok olur mu ya büyüdüler artık. Doktora 60 veriyorum dedim ben, niye veriyosun ki 60la doymaz zaten dedi, emzirme üstüne veriyorum sanki doyuyo dedim iyi tamam ama daha fazla da verebilirsin 60la doymaz dedi. Fazla değil bence gayet iyi veriyoruz

Ben de bunu düşündüm. Geçen gün emdi baya da memede oyalandı, daldı uykuya. Yerine yatırdım 5 dk sonra uyandı, hazır süt sağmıştım vereyim belki içer birazcık uyur dedim aaa 70 cc hepsini içti bi solukta sanki aç burakıyoruz :)
Bi de benimki doyunca kapatıyo ağzını, dudaklarını kilitliyo resmen daha fazlasını içmez biliyorum. Her bebek farklı kesinlikle, benimki pek memede doymuyor ne yazık ki, emme refleksinin iyi olmaması da bunda etken tabii

Ağlarsa üstüne bi daha verirsin demişti doktor ama 90 içtikten sonra hiç ağlamıyo o yüzden artırmıyorum şimdilik bakalım
Sorun şu ki karnı biraz doysa bile ağlamıyorlar
O yüzden bu sağlıklı bir tespit olmuyor
Ben misal 60 cc veriyorum hala çekiyor içmek istiyor , 30 luk daha yapıp getiriyorum ağzına almıyor , ama baştan 90 lık yapsam devamını o an içecek , bunu demek istedim istersen fazla verip dene içerse ihtiyacını daha iyi tespit edersin. Üzüldüğün için fikrimi söylemek istedim

Aynen memede doymuyor , ordan 30-40 cc alıyorsa kalanı biberonla tamamlıyoruz bizde sistem bu

Ben bi yerde 2-3 saat içinde süte karışır diye okumuştum. Nerden okudugumu hatırlamıyorum da bulursam tekrar atayim buraya da.
Z Zzynp19 canım gidaya göre de değişiyor çünkü kana karışma süreleri de farklı
mesela süt icersek çok hızlı karışır kana
ama mesela sütlü bi tatlı daha geç olabilir
örneğin et grubu 2 3 saat
herkesin metabolizma hızı farklı

Kızlar bugün 3 ay kontrolümüz vardı saglikocaginda boy ve kilo gelişimi gayet iyi çok şükür eBe ile konustum bana kolik durumun seseryan kaynaklj oldugunu ve probiyotik baslamami onerdi hem gaz vesaire iyi gelir hemde 4. Ayda d vitamini basliycaz kabizlik yapmasinin simdiden basla dedi bol kefir ic dedi aranizda kullanan onerebilecegi bi maka olan varsa alabilirim

Eklentiler

• Screenshot_20191209-124102_Samsung Internet.webp
    33,2 KB · Görüntüleme: 34
Benimki tüm gün memede zaten, mamayı sırf alışkanlıktan içtiğini düşünüyorum. Daha fazla verirsem emmesi azalır, memeyi çerez gibi kullanıyor çünkü çoğunlukla.

masaallah canim 3 aylik percentile ni yakaladı mi ya da geçti galiba
anne sütü ileyse harika

Yaaa ben hiç onu denemedim bugün bi öğününde öyle yapıcam bakıım napcakteşekkürler

Geçmiş olsun oğluşa da maşallah diyelimBence gece hiç uyanmasa da olur

Aynen memede doymuyor , ordan 30-40 cc alıyorsa kalanı biberonla tamamlıyoruz bizde sistem bu
Önceleri üzülüyordum ama galiba alıştım artık. Durumu kabullenmek süreci yönetmeyi daha da kolaylaştırıyor. Napayım emziriyorum, sağıyorum ve mama veriyorum. Şu önümüzdeki 4-5 ay da böyle biterse geri kalandan korkmuyorum :) inşallah iştahlı ve yemek seçmeyen bebektir bizimkiler

Geçmiş olsun canım Maşallah kuzuya toparlar annesi merak etme

Aynen emziriyorum , sağıyorum fakat zor geçen günlerde sağmayı aksattığım için mama takviyesi yapmıştım. Sonra sapmayı arttırdım sütüm arttı ve mamayı bıraktım , sütüm arttı stok yapmaya başladım
Ne durumdasın nasıl hangi cihazla sağıyorsun bilmiyorum ama sağmak arttırıyor sütü

Benimki tüm gün memede zaten, mamayı sırf alışkanlıktan içtiğini düşünüyorum. Daha fazla verirsem emmesi azalır, memeyi çerez gibi kullanıyor çünkü çoğunlukla.
Çerez gibi mi :)) yaa bu tontikler niye böyle şeker :)) emin doyun bebelerim işte, yok illa uğraştırcaklar bizi :) sağlık her şeyden önemli, mama bile büyük nimet o yüzden iyi olduğu her güne şükrediyorum eminim sen de öylesindir. Haklısın evet daha fazla vermeyelim bence de, doymazlarsa bakarız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…