Lansinoh kullanıyorum, tekli olan. Fena değil idare ediyor. Evet evet haklısın bu ara ben de azalttım sağmayı, artırmam lazım. Mamayı azalttım ama tamamen bitiremedim. Ben kalkıp sağım yapayım en iyisi hazır Mete de uyudu :)) yarım saat vaktim var :))

Çok geçmiş olsun cocuk hasta olunca evin neşesi gidiyo gerçekten..
Oğlun da maşallah çok güzel kilo almış kimine sık sık emmek yarıyo kimine uzun uyku. Genelleme yapanları dinlemiyorum artık her bebegin gelişimi kendine özel :)

Ben buna katiliyorum. Biberon verdigim zamanlarda deneyimlemistim bunu.

Benim minik bana sok yasatti bu gece. Saat 9'da uykuya daldi. Uyumadan once pek emmedi. 1 saat kadar once emdigi icin cok ac degildi diye dusundum. Ben de zorlamadim nasil olsa uyanir acikinca diye. Gece bi uyandim saate bakayim diye. Saat 5:11! Bizimki hala uyuyor. Kaldirip emzirdim. Ac kurt gibiydi. Bu kadar saat nasil ac kaldi aklim almadi. Uyandirmasam daha uyuyacak. Emer emmez tekrar uyudu. Uzun zamandir memelerim sertlesmiyordu. Onca saat emzirmeyince tas olmuslar resmen. Agridan duramadim. Sabah sagarak bosalttim. 3-4 kez emse de agri gecmemisti. Aksam sarmisakli kofte yemistim. Galiba bulgur da sisirdi. Bebegim ilk kez bu kadar uzun uyudu. Hayirlara vesile olsun

Benimki bıraksam 9 10 saat uyuyacak. Saat kur 4 saati gecikmesin uyandırmadan usulca memeye tuttur. Bazı bebislerin uykusu daha ağır basıyor ve aç olsalar da uyanmıyorlar. Benimki de o gruptan. Ben 4 saatte bir emziriyorum artık. Gece bebekleri uyandırmayın meme için diyen doktorlar da beni şaşırtıyor doğrusu. Biz bile susayıp su içmeye kalkıyoruz. Onların midesinde ne kadar yer tutuyor emdikleri... Hele de sadece anne sütü alanlar.

Bir de sarımsak, soğan ve taze soğan gerçekten sütü bollastiriyor. Kendimden biliyorum.

Doktordan geliyoruz simdi..devlet hast.de cok sevdiigim bi doktor vardi..kilosu 5.600du 5.900 olctuk kilosu ortalama dedi..ince pijamalari vardi 100 150 gr dussem yine 1 haftada iyi almis diye dusunuyorum mama vermiyorum cunku
*ası konusunda ben menenjti 9.ayda oneriyorum dedi evet 2 cesiti varmis ama ikisinide 9.ay ve sonrasi yapiyorum suan krese vs gitmiyor devletin yaptigi asilarla zaten fazla yukleniyoruz alerjik reaksiyon verebiliyor,ozel hastaneler tercih edebiliyor erken ama ben etmiyorum dedi..
*kabizlik konusunda hergun zeytinygi verebilirsin cay kasiigi ile dedi bende d vit.icinde oldugunu soyledim.olsun ayri ver dedi..
*uyku konusunda da biraksam 8 saat uyuyor dedim.. 6 saati gecirme dedi morcivertkedi

Son düzenleme:
60 veriyorum ben ağlıyor. Peşinden gaz çıkartıp emziriyorum ağlaması devam ederse. Midesini büyütmek istemiyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum.
90 yapıp bi deneyebilirsin canim..benimkide mamanın peşine ağlıyodu tekrar hazırlıyodum çocuk gerçekten doymadıgındqn ağlıyor..fazla versen hepsinin içmez zaten fazla gelse kusar
60 la mide felan büyümez şuan 120 de içebilir bizim bebişler

Çok sevindim kilo düzenine girmesine bizde 3. Ayda 1 kilo almisiz uykusuz emmelerin tek faydası kilo alimimiz oldu sanırım canım ebe bana probiyotik ve kefir önerdi gaz kabızlık ve bagirsak florasinaiyi gelicek sen kullan bebeğinde faydalansın 4. Ayda başlayacağımız takviye kabız yapabiliyor önlemimizi alalım dedi şimdiden bi araştır sende netten probiyotik olmasada kefirden kimseye zarar gelmez

O super bende sevindim Demir takviyesi dimi ? Onuda soyledi bizimki simdiden kabiz zaten ama birazda genetikmidir nedir..emdigi yaramiyormu diye dusunuyodum ama kilosu iyi..benimde duzenim o sekilde cok duzenli calismaz herhalde benzedi kefir gaz yaparmi ki..

Şişkinliğe gaza iyi geliyormuş kefir doğal probiyotik ya yapıcağını düşünmüyorum

Eklentiler

• Screenshot_20191209-124102_Samsung Internet.webp
    33,2 KB · Görüntüleme: 53
Ama benimki ilk kez bu kadar uyudu. Tekrari ne zaman olur kimbilir. Hep boyle uyusa ben de uyandiririm sanirim.

Kızlar dün bebeğim iki kez katıldı. Aniden ağlamaya başlayıp nefesi kesildi. Dudakları morardı. Yaklaşık 20 saniye sürdü. Sonra nefes aldı, bir anda gevşeyip kısık sesle ağlamağa başladı. İkincisinde eşim uyutuyordu. Ben duştaydım. Koşarak çocuğu kaptım elinden. Hafif poposunu sıkıp yüzüne doğru üfleyince kendine geldi. Diğer kızlarımda da 1-2 kez olmuştu o yüzden sakince idare ettim süreci ama sonrasında fenalıklar bastı beni ya nefes almasaydı napardım diye. Ambulans çağırsam kaç dakikada gelir ya da nefes almayan çocuk ambulansın gelmesini nasıl bekler diye

Oyy geçmiş olsun niye olur ki birden bire.
Bizimki de gece 2 kez çığlık çığlığa ağladı çok zor sakinlestirdim.zaten kolumda yatıyordu noldu anlamadim

Ay çok geçmiş olsun neden oluyor ki acaba
Bu yöntem işe yarıyor mu yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…