Sağol canım. Evet iyi ki uyardın. Bebeklerin özellikle başlarının arka kısmı ve kulak arkaları çok hassastır. Darbeyi buralardan aldıysa hemen hastaneye koşun. Ön kısım kemikli olduğundan diğer kısımlardan daha güçlüdür. Ben düşme anını görmedim. O yüzden bilmeden hastaneye koştum. Ama meğerse darbeyi sağ kulak arkasından almış kuzum.Çok geçmiş olsun dönmeler de başladı yavaş yavaş artık çok dikkatli olmak lazım.
nery83 neler yasamissin öyle hayretler içinde okudum çok da üzüldüm çok geçmiş olsun. Ben de olay anında çok sogukkanliyimdir daha sonra patlak verir ama yine de arkadaşınıza o kadar soğukkanlı olamazdim heralde..
Kızlar buraya yazıp yazmama konusunda kararsız kalmistim Allah korusun tabi herkesin başına gelecek diye bisey yok. Benim bi arkadaşımın yeğeni 3 yaşında sandalyeden dusurek öldü. İlk mudaheyi yapmamislar çok sert dusmedi sanip çocuk öyle uyumuş ertesi gün atesi çıkıp gariplikler de sezince acile gitmişler tabi çok geç kalınmış malesef
Kalıcı bi hasarı olmamış çok sukurSağol canım. Evet iyi ki uyardın. Bebeklerin özellikle başlarının arka kısmı ve kulak arkaları çok hassastır. Darbeyi buralardan aldıysa hemen hastaneye koşun. Ön kısım kemikli olduğundan diğer kısımlardan daha güçlüdür. Ben düşme anını görmedim. O yüzden bilmeden hastaneye koştum. Ama meğerse darbeyi sağ kulak arkasından almış kuzum.
Benim de öyle, hemen dolmuyor. Göğüsler dolu dolu olmayınca da minnak kızım keyifle ememiyor kızıyorYa benim 2 saatte göğüslerim dolmuyo ki hiç, amca 3,5 saat falan geçecek ki biraz sütüm olsun. O kadar hurma incir vs. yememe rağmenbelki de az da çıksa sağarsam dediğin gibi çoğalır. Hiç öyle denemedim, az çıkıyo dedim bıraktım. Dediğin doğru 10 cc bile olsa faydadır
Sallayarak da mı uyumuyor canım? Bizim yan sallanan ana kucağı var ayakta sallama gibi oluyor ona koyup sallayınca önünde sonunda mecburen uyuyor (bazen 1 saat sallamam gerekiyor). Bi de eeee piiişşş demem gerekiyor yoksa ağlıyor. Eeee ee piiişşş piiişşş sesinden tiksindim2 sabahsa iyiymiş bizimki uykuya düşman doğmuş
Gece 11de uyudu 2de kalktı emzirdim yarım saat hop altına yaptı e tabi değiştirirken gayet güzel uyandı acıldı
Saat 4.30tu eşime verdim uyumuyor diye bi bucuk saatuyudum öyle sonra eşim gitti işe devraldım öyküyü yine bi emzirdim uyumuyor gözü kapalı ama kucagında kalıcak gözleri hareket ediyor kapalı olsada
Azcıkta olsa uyusun diye actım aspiratör sesini tabi bende duyuyorum o sesi kafam şişti bi bucuk saattir onu dinlemekten ama bi türlü derin uykuya gecemiyor
Anladım canım aynı durum bendede var şimdiTest yaptırmadım canım domates ve tahin net olarak kanlı gelmesine sebep oldu çözdüm onları yemiyorum süt ürünleri devam ve zaten çok değildir porsiyonum
Doktora da bebeğe sıkıntı veriyor mu bu mukuslu kaka dedğimde yok vermez demişti şimdilik böyle inanmak istiyorum
Kan görmedikçe evham yapmıyorum
Canım yanıklarda çocuğun üstündeki kıyafwti keserek çıkarmak gerekiyor. Soymaya çalışırsak yanık deri de kalkmasın diyeKalıcı bi hasarı olmamış çok sukur
Benim en korktuğum bu şekilde kafa ustu dusme ve yanma. Yanıklarda ilk ne yapmamız gerekiyor onu da tam bilmiyorum. Aslında bi ilk yardım eğitimi almamız lazım gerçekten. Giden varsa burada da paylaşabilir mi bildiklerini?
Enteresan bi sekilde agrısı sızısı yoksa yani aşı olmamıssa veya gaz bastırmamıssa hic huzursuz bi cocuk değilsen kendin melisa-papatya çayı içmeyi falan denedin mi? gerçekten zor bir bebek. uyku cok önemli. nasıl dayanıyor anlamıyorum. bu uyku sorununun huzursuzluğu oluyor mu peki?
Ben ilkyardımcıyım ama burda hangi birini nasıl anlatabilirim bilemedimKalıcı bi hasarı olmamış çok sukur
Benim en korktuğum bu şekilde kafa ustu dusme ve yanma. Yanıklarda ilk ne yapmamız gerekiyor onu da tam bilmiyorum. Aslında bi ilk yardım eğitimi almamız lazım gerçekten. Giden varsa burada da paylaşabilir mi bildiklerini?
Gecmis olsun.. sacimi ben de dayanamayip kestirdim ama kendi kuforume degil baska yere kestirdim. Cok kisa kesti begenmedim. Sunnet maceranizi anlat bana bir ara. Bizimki de sunnet olacak.Günaydınnnbu sabah bir hafiflemeyle uyandımmmm çünkü belime kadar olan saçlarimi makasla iki hamleyle küt kestim tabi maymundan hallice bir şeye benzedim. Yamuk yumuk oldu. En azından kuaföre gidene kadar kurtulmuş oldum. Zaten havalar soğudu. Dışarı çıktığımız yok. Sunnetliyiz de... Hafta sonuna doğru kuaföre gitme planım ar bakalım bizim bicirikla nasıl üstesinden geleceksem.. Kesme sebebim takviyeler kullanmama rağmen çok dökülüyor olmasıydı. Aldığım takviyeler hem bana hem bebege hem saça yetmiyordu... Oh be
Ohh güle güle uzat :)Günaydınnnbu sabah bir hafiflemeyle uyandımmmm çünkü belime kadar olan saçlarimi makasla iki hamleyle küt kestim tabi maymundan hallice bir şeye benzedim. Yamuk yumuk oldu. En azından kuaföre gidene kadar kurtulmuş oldum. Zaten havalar soğudu. Dışarı çıktığımız yok. Sunnetliyiz de... Hafta sonuna doğru kuaföre gitme planım ar bakalım bizim bicirikla nasıl üstesinden geleceksem.. Kesme sebebim takviyeler kullanmama rağmen çok dökülüyor olmasıydı. Aldığım takviyeler hem bana hem bebege hem saça yetmiyordu... Oh be
Gerçekten de öyle canım çok sağolÇok geçmiş olsun cocuk hasta olunca evin neşesi gidiyo gerçekten..
Oğlun da maşallah çok güzel kilo almış kimine sık sık emmek yarıyo kimine uzun uyku. Genelleme yapanları dinlemiyorum artık her bebegin gelişimi kendine özel :)
Bir bucuk saat süren aspiratör sesinden iyi benceSallayarak da mı uyumuyor canım? Bizim yan sallanan ana kucağı var ayakta sallama gibi oluyor ona koyup sallayınca önünde sonunda mecburen uyuyor (bazen 1 saat sallamam gerekiyor). Bi de eeee piiişşş demem gerekiyor yoksa ağlıyor. Eeee ee piiişşş piiişşş sesinden tiksindim
Sağol canım benimGeçmiş olsun canım ☹ Maşallah kuzuya toparlar annesi merak etme
Sağol canımGeçmiş olsun oğluşa da maşallah diyelimBence gece hiç uyanmasa da olur
Öndeyiz gelişim olarak canımmasaallah canim 3 aylik percentile ni yakaladı mi ya da geçti galiba
anne sütü ileyse harika
Sağol canımGecmis olsun cok canim.hay masallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?