Sağol canım. Evet iyi ki uyardın. Bebeklerin özellikle başlarının arka kısmı ve kulak arkaları çok hassastır. Darbeyi buralardan aldıysa hemen hastaneye koşun. Ön kısım kemikli olduğundan diğer kısımlardan daha güçlüdür. Ben düşme anını görmedim. O yüzden bilmeden hastaneye koştum. Ama meğerse darbeyi sağ kulak arkasından almış kuzum.

Kalıcı bi hasarı olmamış çok sukur
Benim en korktuğum bu şekilde kafa ustu dusme ve yanma. Yanıklarda ilk ne yapmamız gerekiyor onu da tam bilmiyorum. Aslında bi ilk yardım eğitimi almamız lazım gerçekten. Giden varsa burada da paylaşabilir mi bildiklerini?

Benim de öyle, hemen dolmuyor. Göğüsler dolu dolu olmayınca da minnak kızım keyifle ememiyor kızıyor ama bu kısa süreli sağım işi pratik oldu. Tek problem sürekli süt sağma aparatlarını yıka kurut vakit alıyor, bi de sağarken acımıyordu ama bugün göğüs uçlarım acır oldu. Gündüz 3 saatte bir gece 4 saatte bir şeklinde 15 dk lık sağım yapmayı deneyeceğim bi de bi ara. Gerçekten 10 cc bile çıksa kardır. 7 kere sağsan 70 cc süt eder, bi öğün de takviye olur.

Günaydınnn bu sabah bir hafiflemeyle uyandımmmm çünkü belime kadar olan saçlarimi makasla iki hamleyle küt kestim tabi maymundan hallice bir şeye benzedim. Yamuk yumuk oldu. En azından kuaföre gidene kadar kurtulmuş oldum. Zaten havalar soğudu. Dışarı çıktığımız yok. Sunnetliyiz de... Hafta sonuna doğru kuaföre gitme planım ar bakalım bizim bicirikla nasıl üstesinden geleceksem.. Kesme sebebim takviyeler kullanmama rağmen çok dökülüyor olmasıydı. Aldığım takviyeler hem bana hem bebege hem saça yetmiyordu... Oh be

Sallayarak da mı uyumuyor canım? Bizim yan sallanan ana kucağı var ayakta sallama gibi oluyor ona koyup sallayınca önünde sonunda mecburen uyuyor (bazen 1 saat sallamam gerekiyor). Bi de eeee piiişşş demem gerekiyor yoksa ağlıyor. Eeee ee piiişşş piiişşş sesinden tiksindim

Anladım canım aynı durum bendede var şimdi

Hayırlı sabahlar kızlar giremedim bir kaç gundur mesajları okuyacağım müsait bir vakit kendimden haber vereyim dedim
Biz dün doçent çocuk doktoruna gittik kaka testi yaptık doktor odasında çay kaşığı kadar kaka yapmıştı ordan aldı yolladı O test temiz geldi gizli kan yok gözüküyor ama doktor resimlerde var dedi o kakada olmadigi içinde kan var yazılmamış dedi falan. Kesin alerjik diyemedi Süt ürünlerini 15 gün deneyelim bakalım dedi diyete girdim ne yicegimi şaşırdım bende ben çok yunurta yerdim onu da kesicem yoğurt peynirden çok yumurta yiyorum ama bakacaz artık. Birde bizim kız atak haftasına mi girdiii büyüyormu anlamadım pusette çığlık atıyor gündüz 10 dk uyuyor kucakta gezicekmisiz yada oynucakmisiz

Canım yanıklarda çocuğun üstündeki kıyafwti keserek çıkarmak gerekiyor. Soymaya çalışırsak yanık deri de kalkmasın diye Cilt katmanlardan oluştuğu ve yanma alt katmanlara doğru devam edeceği için hemen yanan bölgeyi suya tutmalıyız. Mümkün olduğunca uzun süre suya tuttuktan sonra hastaneye koşmak gerek. Çok ciddi bir yanık değilse evdeki silverdin vs gibi kremler uygulanabilir. Yanık bölgeyi sarmıyoruz ya da üzerine yoğurt, diş macunu vs sürmüyoruz. Allah hiçkimsenin başına vermesin inşallah.

sen kendin melisa-papatya çayı içmeyi falan denedin mi? gerçekten zor bir bebek. uyku cok önemli. nasıl dayanıyor anlamıyorum. bu uyku sorununun huzursuzluğu oluyor mu peki?
Enteresan bi sekilde agrısı sızısı yoksa yani aşı olmamıssa veya gaz bastırmamıssa hic huzursuz bi cocuk değil
Salıncakta yada oyun halısında yada besiginde biraz biraz oyalanıyor sonra baslıyor cıglık atmaya al beni diye ama aglamıyor mesela bildigin cıglık atıyor cevap veriyorsun susuyor falan
Aglaması anca aksam dokuz on gibi oluyor uyut artık beni diye oda
Kahve icmedim bi hafta cay zaten icmiyorum cikolata vs de yemedim melisa cayı ictim ama yok banamısın demedi
Calpol etki etmiyorki resmen iki cay kagısına tekabul yarım ölcek veriyorum o banamısın demiyor daha ne olsun karnı tok gazı yok kakası yok sıcaklık iyi vs vs ama yok uyumuyor
Değişik bi cocuk gercekten

Ben ilkyardımcıyım ama burda hangi birini nasıl anlatabilirim bilemedim
Almıs oldugum eğitimin app i var istersen indir kısa kısa videolarla bebeklere bogulmada nasıl davranılmalı veya suni tenefüs nasıl olur vs gibi bikaç dk lık videolar var
Batı ilkyardım eğitim merkezi
Uygulamanın ismi

Gecmis olsun.. sacimi ben de dayanamayip kestirdim ama kendi kuforume degil baska yere kestirdim. Cok kisa kesti begenmedim. Sunnet maceranizi anlat bana bir ara. Bizimki de sunnet olacak.

Ohh güle güle uzat :)
Ben hamile kaldıgımda o kısa anne sacına geciş yapmıstım
Ancak hala deli gibi dökülüyor
Dikey şarjlı süpürge almam lazım her yer benim sacım

Gerçekten de öyle canım çok sağol
Evet kilosu iyi tosbağam iyi almış
Tabiki her çocuk bi olsa aynı fabrika çıkışlı olurlardı

Bir bucuk saat süren aspiratör sesinden iyi bence
Sallamayla babasında uyuyor bende sürekli aranıyor
Yapısık gezicek illa kucakta uyuyacak oda tilki uykusu derin uyusa gene gam yemicem meme agzında bırakmadan hızlıhızlı nefes alıp uyuyor
Cok zor cocuk cok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…