Kızlar kızım resmen anne diyor
Bu dönem sesleri tekrar etmeye dönmeye bilincli bişeyleri tutmaya basladıgı haftalarmıs yani yine bir atak dönemindeyiz
Bariz bir sekilde anne dememi tekrar ediyor aklınızda olsun bol bol kelimeleri yüzüne baka baka tekrar edin
Birde bugun hic uyanmak istemiyor
Ya hava kapalı diye yada atak döneminin etkileri
İnmiyor bir türlü kucagımdan memeden
Gliserin kansuk yarısını uyguluyoruz , dışkıyla çıkıyor. Eczaneden direkt alabiliyoruzArkadaşlar bebişleriniz uzun süre kaka yapamadığında kullandığınız ilaç ya da fitil neydi, eczaneden direkt alabilir miyiz?
Benim de çok canım sıkılıyor. Bu sabah sf le açtım ama öyle hor hor nefes alınca gözüme uyku girmedi beşten sonra uyumadım bende. Nem ölçeri eşime sordum yanlış ölçmüyordur doğru dedi. Bence kuzey cephe olmasından güneş görmüyor çünkü. Önü arkası bina dolu evin güneşi alamıyor. Güneş görmemesi de ayrı canımı sıkıyor. Birde kendi evimizKıyamam ben ona yaÇok sinirlerim bozuluyor burnu tıkalı olunca sanki nefes alamıcakmış gibi geliyor. Çok tıkandığında sabaha karşı da olsa ağlatma pahasına kalkıp burnunu temizliyorum sanki biraz rahatlar gibi geliyor evimiz çift taraflı güneş görüyor belki onun etkisidir. Ya da sizin nem ölçerin yanlış ölçme durumu olabilir mi bilemedim
Hadi inşallah bulursun ne olduğunu.Benim bebekte reflu varmis cocuk alerji doktoru pusetteki gibi dik yatiron dedi. Besiginin bas tarafini yukseltmistim allahtan ama o kadar cok dik degil. Biraz daha yukseltecegim.
Kolundan alerji testi yapildi. 2 koluda minok minim delindi agladi kuzum. Alerjisi cikmadi. Doktor bana diyet verdi 1 aylik. Hafta hafta deneye egim yasaklilari. Once sadece yogurtlu yumirtasiz kek. 1 hafta sonra yogurt ve yumurta sarisi ile kek yiyecekmisim. 3.hafta peynirli pogaca.4. Hafta yogurt corbasi deneyecekmisim. Once firinda deneyip sonra tencere yemeklerine gececekmisim. Yogurt corbasindan sonra firinda dana eti yapacakmisim.
Sut urunleri yumurta ve dana eti yasak. Findik fistik badem ceviz de yasak. Nareciye ve cig domates yasak. Tahin yasak. Bu yasakli diyeti 1 hafta yapacakmisim. Sonra da tek tek yasaklari deneyecegim jaftalar baslayacak.
Eczaci bize satmadi. Ben kulak çubuğuna vezelin surup popisine koydum. Aksam ve sabah koydum. Oglene kakasini yapti.Arkadaşlar bebişleriniz uzun süre kaka yapamadığında kullandığınız ilaç ya da fitil neydi, eczaneden direkt alabilir miyiz?
Benimki kusmuyor oyle cok cok. Karnini sıkıştırırsak beya duz yere yatirirsam kusuyor.Hadi inşallah bulursun ne olduğunu.
Bizim bebe de ilk ay çok kusunca gece belden yukarısını yastığın üstüne gelecek şekild e yatırarak onlemistim kusmayı.Gunduz zaten gözüm üstünde olunca düz yatiriyordum.Simdilerde artık kusma çok olmuyor.
Inşallah siz de atlatırsınız bir an önce
Bizim 3 ay dolmasına 17gun var bi doktorun özeline gidiyorum böyle şeyler anlatmaz ise gitmeyeceğim bizim boy kilo ölçüyor şikayet var mı ciğerleri dinliyor rutin şeyler yapıp yolluyor. Bi de vitamin ilacı falan vermişti. Saglik ocagindaki doktor da onları yapıyor daha da ilgili.Sadece uyurken değil uyanıkkende koy kalkmaya calıssın
Ama kusma ihtimaline karsı mutlaka yanında ol
Biz 3.ayı doldurduk bu kontrolumuzde doktor kol altlarından tutup matın üstünde adım attırdı
Bu ay yapması gereken gelişimlerden biriymiş
Arada bende kaldırıp koltuk üstünde adım attırıyorum :)
Teşekkürler yapmaya başladım dediğin gibi.Doktor geçen ay başlayın dedi bize , yuvarlayarak döndürün dedi , sırtüstü döndürürken yine yuvarlayıp döndürün dedi
Babası daha önce yapmıştı ben adama cazgirlik yaptım çocuğuma bir şey olacak küçük yapma diyeCanım ben de bırakıyorum yüzüstü sen yanında ol bisey olmaz. Nerdeyse bir aylık bile değildi annem başlattı. Şimdi canı isterse kafasını dik tutuyo donuyo istemezse kafasını eğip ellerini yaliyo
Tamam canım çok teşekkür ederim. Koydum hemen gun icinde sık sık yaparimGobegi dustukten sonra yuzustu yatitmaya baslaniyor. Hemen bugun basla yuzustu yatirmaya once 1 dakika sursun sonra 2 3 dakikaya cikarirsin. Boyun ve omuz kaslari guclenmeli. Zihinsel gelisimi icin onemli yuzustu yatmasi.
@balbebis bende aynı şekilde zeytinyağı sürdüm zorlanarak akşam yaptiEczaci bize satmadi. Ben kulak çubuğuna vezelin surup popisine koydum. Aksam ve sabah koydum. Oglene kakasini yapti.
Allah kolaylık versin canım inşallah bulursun. Senin gibi bende mi yapsam acaba neyin etkilediğini bulmak için. Bir de bişey soracağım sana senin bebişinin de poposunda kızarıklık oluyor mu? Benim bebeğim de kızarıklık var ama pişik değil. Alerji ile mi alakalı acaba bilemedimBenim bebekte reflu varmis cocuk alerji doktoru pusetteki gibi dik yatiron dedi. Besiginin bas tarafini yukseltmistim allahtan ama o kadar cok dik degil. Biraz daha yukseltecegim.
Kolundan alerji testi yapildi. 2 koluda minok minim delindi agladi kuzum. Alerjisi cikmadi. Doktor bana diyet verdi 1 aylik. Hafta hafta deneye egim yasaklilari. Once sadece yogurtlu yumirtasiz kek. 1 hafta sonra yogurt ve yumurta sarisi ile kek yiyecekmisim. 3.hafta peynirli pogaca.4. Hafta yogurt corbasi deneyecekmisim. Once firinda deneyip sonra tencere yemeklerine gececekmisim. Yogurt corbasindan sonra firinda dana eti yapacakmisim.
Sut urunleri yumurta ve dana eti yasak. Findik fistik badem ceviz de yasak. Nareciye ve cig domates yasak. Tahin yasak. Bu yasakli diyeti 1 hafta yapacakmisim. Sonra da tek tek yasaklari deneyecegim jaftalar baslayacak.
Aynı benim çocukBir bucuk saat süren aspiratör sesinden iyi bence
Sallamayla babasında uyuyor bende sürekli aranıyor
Yapısık gezicek illa kucakta uyuyacak oda tilki uykusu derin uyusa gene gam yemicem meme agzında bırakmadan hızlıhızlı nefes alıp uyuyor
Cok zor cocuk cok
Ben iki aydır yalnızımAynı benim çocukiyi kötü bi düzen oluşturmuştum ama o da gitti yakın zamanda şu an annemler bizde onlar gidince tek napcam diye düşünmekten kafayı yicem nerdeyse şikayet etmiyorum ama cidden çok yoruluyorum sırtım bütün kemiklerim öyle bi ağrıyo ki sabah ezanına kadar uyumuyor bi de sürekli konuşacaksın gezdireceksin oturmayacaksın hiç bütün evi dolanıyorum geceden sabaha kadar en son çöküyorum bi yere kalıyorum eşimin işi zor olmasa zaten istirahat günlerinde fazlasıyla ilgileniyor ama o da gece uykusuz ise gitmek zorunda kalınca üzülüyorum resmen hiç uyumak istemeyen bi çocuğumuz var bazı geceler sabaha kadar göğsümde kalıyor bu kadar süt nereye gidiyor bilmiyorum 3 aylık kontrole de daha gitmedik inşallah bi sorun yoktur uyumasın da bişey olmasın napalım
Ben zeytinyagi surdum popoya icirdim sabah..olmadi fitilden az bisi koydum yinede yapmadi 6.gun yine@balbebis bende aynı şekilde zeytinyağı sürdüm zorlanarak akşam yapti
Gliserin kansuk. Ben aldım ama biri alamadım diye yazmıştı verilebiliyor yani bikac eczane yoklayin alabilirsinizArkadaşlar bebişleriniz uzun süre kaka yapamadığında kullandığınız ilaç ya da fitil neydi, eczaneden direkt alabilir miyiz?
Ya bizim 6.gun az bise fitil koydum onunlada yapmadi demekki yok dedim yarin daha buyuk mu versemGliserin kansuk yarısını uyguluyoruz , dışkıyla çıkıyor. Eczaneden direkt alabiliyoruz
evet muhtemelenAllah kolaylık versin canım inşallah bulursun. Senin gibi bende mi yapsam acaba neyin etkilediğini bulmak için. Bir de bişey soracağım sana senin bebişinin de poposunda kızarıklık oluyor mu? Benim bebeğim de kızarıklık var ama pişik değil. Alerji ile mi alakalı acaba bilemedim
Zeytinyağı sütun içine koyuyordum ben bir iki gün devam et hemen etki etmiyorBen zeytinyagi surdum popoya icirdim sabah..olmadi fitilden az bisi koydum yinede yapmadi 6.gun yine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?