Biz 74 günlük olduk mamayı tamamen bıraktık bu hafta hiç mama vermedim 170 gr almıs doktor en az 200 gr bekliyoruz mama ver dedi hiç vermek istemiyorum. az gram alınca sizin doktorlarınız ne diyor
Doktorum çok relaks biri bizim geçen ay 390 gram aldı ona rağmen şuana kadar aldığı toplam kilo idare eder diye illa mama ver demedi, aç olduğunu hissedersen ver dedi. Bir de ilk 3 ay haftalık en az 200 gram 3. Aydan sonra haftalık 150 gram alması gerekiyormuş. Ben yine de kızımın kilosu sınırda gittiği için günde 3-4 sefer emdikten sonra 10 dk sağım yapıyorum 60-80 cc civarı süt çıkıyor onu veriyorum bir seferde 60-75 cc civarı mama veriyorum bakalım bu ay nasıl kilo alacak meme reddi olmasın diye de kaşıkla veriyorum

Bizim doktor çok rahat adam ilk ay gittiğimizde sormuştum yenidoğanlarda olur öyle yüzüne pek bişey sürme boşver geçer dedi. Atopikdermotit mi ne öyle bişey demişti sanırım o da. Bi ara kaybolmuştu yine çıktı benim de cildim çok kuru, saçımda egzama var bana inşallah.

Ben yine emzik oldum yaa..saatlerce emmek istiyo 1 saat emsin kaldirsam kiyamet kopuyo az once emdi emdi kustu toksa emzigi atiyo almiyo zaten..surekli ziril ziril aglama modunda lohusaligin ilk gunlerindeki gibiyim perisan geziyorum yine sagolsun gülce yemek yiyorum oyle yalandan agliyoki alayim diye aggu aggu yanina geliyorum susuyo sanirim artik kullanma zamanlaridageldi ihtiyactan degilde resmen keyfiii agliyo

Evet canım meme reddi gibi ama geçici olabilir panik yapma. Bir de sakın kafasına filan bastırma zorlama daha çok ters tepiyor, onun yerine ara ver 15 dk sonra bi daha meme teklif et, güzel müzikler veya beyaz gürültü açabilirsin, ayakta emzirebilsin, hatta biz hoplaya zıplaya evi dolaşarak emzirdik çok şükür bayağa geçti eskisi kadar yapmıyor artık ama bizde sürekli meme değiştirme huy kaldı 2-3 dk bi memeyi emiyor bırakıyor diğer memeye geçiyoruz bu şekilde bi kaç tur atıyoruz.

Kilo alımı fena değil, sınır da gibi. Doktor 3 aydan sonra haftalık en az 150 gram demişti sizin nerdeyse 300 olmuş. Çok içine sinmiyorsa bebek emdikten sonra biraz sağım yapıp onları kaşıkla takviye yapabilirsin ben öyle yapıyorum bu ara inşallah faydası olur.

Şimdilik başka yerinde yok. Benim de cildim çok kuru hatta saçımda egzama var sadece hamileyken cildin yağlanmıştı egzamam o zaman geçmişti. Alerji değildir inşallah ama bana da çekmesin egzama çok zor

Dotayla alakalı mı ki acaba benim kızda 2 günde bir yapıyor Bayadır ben maöadsn mı ki acaba demiştim
Rota olalı da çok oldu etkisi kalmamıştır herhalde. Bizim mamayla da mamasız da yapamıyordu, yani tamamen kendi yapamama durumuydu sanırım artık kaka yapmayı öğreniyor

Canım ben çok araştırdım bi kere emzik biberon varsa çok zor ilk onlardan kurtulman lazım. Sonra uykuda, ayakta, hoplaya zıplaya, gerekirse duşta ten tene vs emzirmeye çalışacaksın.

Can sıkıntısından da bize sarıyorlar sanırım. Benimki de kucağından iniyordu yere yatırdığım an çığlık çığla ağlıyordu, resmen şebeklik yapa yapa koydum yere yarım saat deli gibi hareketler, sesler, şarkılar gülücükler ata ata izledi ben yorulup durunca başladı yine ağlamaya al beni kucağına diye gülce de can sıkıntısından emmek istiyor olabilir oylamaya çalışsan?

Kızlar bişi merak ediyorum .Memeden süt tamamen kesilmişse ,yani bebek artık emzirilmemişse bi ay kadar tekrar o memeden süt getirilebilir mi yoksa tamamen bitti mi o durum fikri olan var mi?

Evet benim de sag mememde oyle yapiyo. Insallah gecer bu surec

Cok sagol canim az once yine bi savas atlattik ama dedigin gibi daha fazla israr etmedim birqzdan yine veririm beyaz gurultu acip. Olmazsa evi gezmelere baslariz. Emsin de baska bse istemem

Kızlar bişi merak ediyorum .Memeden süt tamamen kesilmişse ,yani bebek artık emzirilmemişse bi ay kadar tekrar o memeden süt getirilebilir mi yoksa tamamen bitti mi o durum fikri olan var mi?
Evet gelebiliyormuş emzirme danışmanlarının sayfalarında gördüm. Relaktasyon diyorlar bu duruma. Ama özel yardım almak lazım herhalde

Bizim doktorumuzda cildi kuru ondan atopik dedi yani alerji düşünmedi bol bol nemlendirme yap dedi. Ben de linola yüz kremi kullanıyorum doktorumuzun tavsiyesiyle memnunum. Vücut için de mustela losyon kullanıyorum ama normal ciltler için olanını doktorumuz kullanabilirsin dedi.Ama ben yinede içim rahat etsin diye alerji doktoruna gittim o da aynı şeyleri söyledi çok hafif düzeyde dedi. Bu durum genelde genetikmiş zaten sende varsa maalesef olma ihtimali var.

Aynen benim oglum da böyle. Yataga koydugumda bacaklarini karnina çekiyor oyle siddetli degil ama kesik kesik ikiniyor. Omzuma alinca hic sesi cikmiyor uyumaya devam ediyor. Ben de gazi olsa omzumda da ikinir diye dusunuyordum
Ben mideden dolayı omzumda rahatladigini düşünüyorum..dik durdugu için..reflu rahatsız ediyo bence..basinin altina yastık koydum bugün gün içinde rahat yattı

Surekli o haldeyiz cocuk bi degisti pusetten poposunu kaydira kaydira taa asagiya iniyo hicbir yerde durmicakmis kucagima aliyorum gogsume tavuk gibi kafa atiyo emmeye calisiyo surekli oyun ya da meme dedigin gibi ama bizimki 10 dk duruyo artik sarkilara oyunlara..sanki yeni dogdu meme derdi

Yatirarak dene bi bende ise yaramisti..yada ana kucagindayken üstten memeni vereceksin

Ben mideden dolayı omzumda rahatladigini düşünüyorum..dik durdugu için..reflu rahatsız ediyo bence..basinin altina yastık koydum bugün gün içinde rahat yattı
Ben uyku zamani degil de altini degistirdikten sonra konusuyorum gulusuyoruz biraz o zaman yastiga yatiriyorum sirtindan itibaren. Orda da rahat duruyor. Evet refluden kaynskli olabilir ama reflu yataginda da cok rahat uyumuyor

o kafa atmalar bizde de var. Aynada kendini gorunce yapiyor daha cok onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…