Doktorum çok relaks biriBiz 74 günlük olduk mamayı tamamen bıraktık bu hafta hiç mama vermedim 170 gr almıs doktor en az 200 gr bekliyoruz mama ver dedi hiç vermek istemiyorum. az gram alınca sizin doktorlarınız ne diyor
Bizim doktor çok rahat adamBizim atopik dermatit öyle başladı. Kaşlarında sarı sarı kabuklanma oldu kızarıklık da vardı Sonra Göz kapaklarında oldu. Daha sonra kulak arkası ve el bileklerine geçti. Saçlarında konak var mı belki de doktorların seboreik dermatit dediği de olabilir. O durumda da kaşlarda pullanma oluyormuş. Yani doktora gitsen de hepsi aynı şeyi söylüyor. Bebek bu cildi hassas dikkat lazım nemlendireceksin diyorlar
Evet canım meme reddi gibi ama geçici olabilir panik yapma. Bir de sakın kafasına filan bastırma zorlama daha çok ters tepiyor, onun yerine ara ver 15 dk sonra bi daha meme teklif et, güzel müzikler veya beyaz gürültü açabilirsin, ayakta emzirebilsin, hatta biz hoplaya zıplaya evi dolaşarak emzirdikMasallah yine bi suru sey yazmissiniz hic yetisemiyorum kiben bugun dayanamadim saglik ocagina goturdum oglumu. 13 gunde 280 gram almis oglum hemsire gayet iyi dedi ama bilmiyorum benim sutum mu yetmiyor acaba. On sutu sagip yagli kismi vereyim mi dedim. On sute de ihtiysci var hatta geri kalan tum besleyici degerler proteinler mineraller fln on sutte daha fazla dedi. Bilmiyorum napicam. 4.ayda da boyle az alirsa mamays baslarim artik.
Kızlar bu arada birkac gundur oglum soyle emiyor:
Buyuk bi heyecanla aliyor memeyi sonra daha sutun gelmesini beklemeden kafayi geri çekiyor. Sonrs daha 1 saniye geçmeden tekrar aliyor memeyi. Sonra bikac yudum cekip yine kafayi geri cekiyor. Bazen zorluyorum kafayi cekmesin diyr bu sefer tum bedenini duz hale getirip bedenini de geri cekiyor. Meme reddi boyle bir sey mi?
Bir de emzirmeye basladigimda ilk once bi 20 defa fln bos cekiyor oglum sonra sut geliyor
Şimdilik başka yerinde yok. Benim de cildim çok kuru hatta saçımda egzama varGürültülü kaka bizde de var. Kulak arkasında varsa el ve ayak bileklerine bir de diz ve dirseklere dikkat et bakalım var mı kuruluk. Alabilirsin kremi gayet iyi nemlendirdi, o alındaki pütürlük gitti tamamen. Şimdi süt diyetini bozucam bakalım bi değişiklik olcak mı. İnşallah seninki de alerji falan değildir birazcık cilt kuruluğudur sadece
Rota olalı da çok oldu etkisi kalmamıştır herhalde. Bizim mamayla da mamasız da yapamıyordu, yani tamamen kendi yapamama durumuydu sanırım artık kaka yapmayı öğreniyorDotayla alakalı mı ki acaba benim kızda 2 günde bir yapıyor Bayadır ben maöadsn mı ki acaba demiştim
Canım ben çok araştırdım bi kere emzik biberon varsa çok zorBenşm kıızm da memeyi iyice bırakacak gibi bugğn sabah tuttu gek göğsü emdi biraz ötekini vereyim dedim almadı asla gün içinde de hiç almıyor ana öğün olarak artık mama veriyorum hep çok üzülüyorum meme reddiyle alakalı vldeolar izledim uyguluyorumayakta koşarak zıplayarak aklınıza gelebilecek her şekilde deniyorum napmam lazım artık
Can sıkıntısından da bize sarıyorlar sanırım. Benimki de kucağından iniyordu yere yatırdığım an çığlık çığla ağlıyordu, resmen şebeklik yapa yapa koydum yere yarım saat deli gibi hareketler, sesler, şarkılar gülücükler ata ata izlediBen yine emzik oldum yaa..saatlerce emmek istiyo 1 saat emsin kaldirsam kiyamet kopuyo az once emdi emdi kustutoksa emzigi atiyo almiyo zaten..surekli ziril ziril aglama modunda lohusaligin ilk gunlerindeki gibiyim perisan geziyorum yine sagolsun gülce yemek yiyorum oyle yalandan agliyoki alayim diye aggu aggu yanina geliyorum susuyo sanirim artik kullanma zamanlaridageldi ihtiyactan degilde resmen keyfiii agliyo
Evet benim de sag mememde oyle yapiyo. Insallah gecer bu surecMamayla ilgili ben aç olduğunu hissedersem veriyorum..en doğru kararı sen verirsin canım
O emme şeklinin aynısını yaşadım hatta yaşamaya devam ediyorum bu sefee sol memede oyle yapıyo..ilk başlarda öyle emdi sonra aglamaya basladi istemedi..uyku aralarinda emzirdim yattığı yerden emzirdim ana kucaginda otururken emzirdim..emmesi için hee yolu denemeye çalıştım..şimdi biraz daha iyi gibi ama bu seferde sol mememi istemiyo sağı alıyo
İlk emmeye başladıgı da benimde öyle oluyo biraz cekmesi gerekiyo sütün gelmesi için
O zaman bu aylarda normal mi ki bircogumuzun böyleyseBenimki de almak istemiyor ayakta emziriyorum. Hatta bugün sol göğsü almadı kafasını daha çevirmiyor
Cok sagol canimEvet canım meme reddi gibi ama geçici olabilir panik yapma. Bir de sakın kafasına filan bastırma zorlama daha çok ters tepiyor, onun yerine ara ver 15 dk sonra bi daha meme teklif et, güzel müzikler veya beyaz gürültü açabilirsin, ayakta emzirebilsin, hatta biz hoplaya zıplaya evi dolaşarak emzirdikçok şükür bayağa geçti eskisi kadar yapmıyor artık ama bizde sürekli meme değiştirme huy kaldı 2-3 dk bi memeyi emiyor bırakıyor diğer memeye geçiyoruz bu şekilde bi kaç tur atıyoruz.
Kilo alımı fena değil, sınır da gibi. Doktor 3 aydan sonra haftalık en az 150 gram demişti sizin nerdeyse 300 olmuş. Çok içine sinmiyorsa bebek emdikten sonra biraz sağım yapıp onları kaşıkla takviye yapabilirsin ben öyle yapıyorum bu ara inşallah faydası olur.
Evet gelebiliyormuş emzirme danışmanlarının sayfalarında gördüm. Relaktasyon diyorlar bu duruma. Ama özel yardım almak lazım herhaldeKızlar bişi merak ediyorum .Memeden süt tamamen kesilmişse ,yani bebek artık emzirilmemişse bi ay kadar tekrar o memeden süt getirilebilir mi yoksa tamamen bitti mi o durum fikri olan var mi?
SüpersinDelikli kevgir deriz biz ondan avrsa hiç alma bence ben tencereye su koyup levgşride üstüne koyuyorum al sana buharlı pişirici
Bizim doktorumuzda cildi kuru ondan atopik dedi yani alerji düşünmedi bol bol nemlendirme yap dedi. Ben de linola yüz kremi kullanıyorum doktorumuzun tavsiyesiyle memnunum. Vücut için de mustela losyon kullanıyorum ama normal ciltler için olanını doktorumuz kullanabilirsin dedi.Ama ben yinede içim rahat etsin diye alerji doktoruna gittim o da aynı şeyleri söyledi çok hafif düzeyde dedi. Bu durum genelde genetikmiş zaten sende varsa maalesef olma ihtimali var.Bizim doktor çok rahat adamilk ay gittiğimizde sormuştum yenidoğanlarda olur öyle yüzüne pek bişey sürme boşver geçer dedi. Atopikdermotit mi ne öyle bişey demişti sanırım o da. Bi ara kaybolmuştu yine çıktı benim de cildim çok kuru, saçımda egzama var bana inşallah.
Ben mideden dolayı omzumda rahatladigini düşünüyorum..dik durdugu için..reflu rahatsız ediyo bence..basinin altina yastık koydum bugün gün içinde rahat yattıAynen benim oglum da böyle. Yataga koydugumda bacaklarini karnina çekiyor oyle siddetli degil ama kesik kesik ikiniyor. Omzuma alinca hic sesi cikmiyor uyumaya devam ediyor. Ben de gazi olsa omzumda da ikinir diye dusunuyordum
Surekli o haldeyiz cocuk bi degisti pusetten poposunu kaydira kaydira taa asagiya iniyo hicbir yerde durmicakmis kucagima aliyorum gogsume tavuk gibi kafa atiyoCan sıkıntısından da bize sarıyorlar sanırım. Benimki de kucağından iniyordu yere yatırdığım an çığlık çığla ağlıyordu, resmen şebeklik yapa yapa koydum yere yarım saat deli gibi hareketler, sesler, şarkılar gülücükler ata ata izlediben yorulup durunca başladı yine ağlamaya al beni kucağına diye gülce de can sıkıntısından emmek istiyor olabilir oylamaya çalışsan?
Yatirarak dene bi bende ise yaramisti..yada ana kucagindayken üstten memeni vereceksinBenşm kıızm da memeyi iyice bırakacak gibi bugğn sabah tuttu gek göğsü emdi biraz ötekini vereyim dedim almadı asla gün içinde de hiç almıyor ana öğün olarak artık mama veriyorum hep çok üzülüyorum meme reddiyle alakalı vldeolar izledim uyguluyorumayakta koşarak zıplayarak aklınıza gelebilecek her şekilde deniyorum napmam lazım artık
Ben uyku zamani degil de altini degistirdikten sonra konusuyorum gulusuyoruz biraz o zaman yastiga yatiriyorum sirtindan itibaren. Orda da rahat duruyor. Evet refluden kaynskli olabilir ama reflu yataginda da cok rahat uyumuyorBen mideden dolayı omzumda rahatladigini düşünüyorum..dik durdugu için..reflu rahatsız ediyo bence..basinin altina yastık koydum bugün gün içinde rahat yattı
Surekli o haldeyiz cocuk bi degisti pusetten poposunu kaydira kaydira taa asagiya iniyo hicbir yerde durmicakmis kucagima aliyorum gogsume tavuk gibi kafa atiyoemmeye calisiyo surekli oyun ya da meme dedigin gibi ama bizimki 10 dk duruyo artik sarkilara oyunlara..sanki yeni dogdu meme derdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?