Çok geçmiş olsun baya zorlanmış kuzuBiz olduk. İlk 2 gün çok zorlu geçti. Ağlama krizleri vs. Doktor 4 saat arayla 1 calpol 1 fitil vereceksin dedi. Fitil yarimsar 2 kere verdim. Calpol toplamda 1.5 gün verdim. İlaca bogmadim çocuğu. Sunnete birlikte hem dil bağı hem dudak bağı ameliyatı da olduk. Belki o yüzden çok zorlu geçti 2 gün. Hatta bin pişman oldum yaptirmasaydik diye. Ağladı bağrında yavrum. Ama şu an üzerinden 11 12 gün geçti ve iyiki olmuş diyorum. İyileşti pipisi. Zaten kucağına almayacaksın. Özellikle ilk 5 gün. Sürekli yatar pozisyonda olacak. Kucağa alma amacın gazı varsa gaz cikarma süresi kadar. Bardagi ben ilk bu sabah takmadım. Onunla kucağa almak biraz zor oluyor. 3 numara beze geçmiştik. Bardakla 5 numara bez aldık. Başta pişman oluyor insan ama çabuk iyileşiyor. 3.gun bizimki eski halinden daha hareketli hale geldi. Kıpır kıpır bacaklar durmuyordu hiç. Pansumanlarini düzenli yap. Her alt açma da pansuman ini değiştir. Steril kalması önemli. 2 gün bardak konulmadı bizim. Üzeri kremlı merhemi sargı beziyle kapalı kaldı. Ama 2 saatte bir yeniledik. Kaka yaptığında batı on sıktık pipisine. Geçti bitti işte. İnş seni kide çabucak iyileşir. İlk geldiklerinde çok ağlıyorlar panik yapma. 15 dk sonra falan memeye al sakinlesiyor memede... Geçmiş olsun şimdiden...
Oluyor canım oluyor. Hep hormonların oyunuyeniden çocuk yapmayı isteyelim, üreyip çoğalalım diye hormonlar kötü anıları unutturup güzelleri hatırlatıyor
Ben özlemiyorum o günleriAy evet kesinlikle o ilk doğduğunda ilk annelik hissi bambaşka bende durup durup o güne keşke geri dönsek diyorum eşime dönüp dönüp bakıyorum resimlerine. Kocaman oldular gibi geliyo
Ne guzel anlatmissin cok tesekkur ederimBiz olduk. İlk 2 gün çok zorlu geçti. Ağlama krizleri vs. Doktor 4 saat arayla 1 calpol 1 fitil vereceksin dedi. Fitil yarimsar 2 kere verdim. Calpol toplamda 1.5 gün verdim. İlaca bogmadim çocuğu. Sunnete birlikte hem dil bağı hem dudak bağı ameliyatı da olduk. Belki o yüzden çok zorlu geçti 2 gün. Hatta bin pişman oldum yaptirmasaydik diye. Ağladı bağrında yavrum. Ama şu an üzerinden 11 12 gün geçti ve iyiki olmuş diyorum. İyileşti pipisi. Zaten kucağına almayacaksın. Özellikle ilk 5 gün. Sürekli yatar pozisyonda olacak. Kucağa alma amacın gazı varsa gaz cikarma süresi kadar. Bardagi ben ilk bu sabah takmadım. Onunla kucağa almak biraz zor oluyor. 3 numara beze geçmiştik. Bardakla 5 numara bez aldık. Başta pişman oluyor insan ama çabuk iyileşiyor. 3.gun bizimki eski halinden daha hareketli hale geldi. Kıpır kıpır bacaklar durmuyordu hiç. Pansumanlarini düzenli yap. Her alt açma da pansuman ini değiştir. Steril kalması önemli. 2 gün bardak konulmadı bizim. Üzeri kremlı merhemi sargı beziyle kapalı kaldı. Ama 2 saatte bir yeniledik. Kaka yaptığında batı on sıktık pipisine. Geçti bitti işte. İnş seni kide çabucak iyileşir. İlk geldiklerinde çok ağlıyorlar panik yapma. 15 dk sonra falan memeye al sakinlesiyor memede... Geçmiş olsun şimdiden...
Anneme bu ara cok huzursuz emmek istemiyo dedim atak zamanidir dedi sen nerden biliyon atağı diye guldumbazen de çok yanlış uygulamaları var. O yüzden söylediklerini araştırıp doğruysa oyle yapıyorum ben
Bence en doğru zamanlar aklı erip de yaptirmaktansa. Daha erken bile yaptıranlar var bak burda korkma. İnşallah çabuk iyileşir
kuzum yaa bu çok canlı solmamış sen alerjeni aramaya devam etCanim yuzundeki boyle.
Kizlar benim de gozume uyku girmiyor. Sunnet olacagiz bugun insallah. Ama sanki ben olacakmisim gibi korkuyorum. Kafamda deli sorular var. Su an bile duyabiliyorum oglumun aglayislarinikucakta sakinlesen bir cocuk benim oglum. O bardagi koyunca kucaga alinabilecek mi ki? Insallah cabucak gecer ya
Aynı duygulardayizbizde bugün olacağız bekliyoruz şu an
Ben de sadece mama veriyorum mecburen mama veriyorum ama bu kötü hissetmeleri atlatamadim sanki yetwrlu anne değilmişsin gibi davranıyor bazı kişiler sanki keyfi mama vermişsin gibi bu psikolojiyi dilerim kimse yaşamasın kalabalık bi ortama girdiğimde elimde biberon gören aaaaa mama mi die söylenmelerini ve bakışlarını ömrüm boyunca unutamam en çok zoruma gidense bunu kendi cinsimin yapmasıdır sabki zehir veriyoruzKendini kötü hissedecek birşey yok. Bu grupta sadece mama ile besleyen bi anne var bildiğim kadarıyla ama zevk için değil uğraştığı halde doktor sütün olmayacak dediği için. Ben de mama veriyorum farklı bir sebepten. Sütüm var ama çocuk kilo almıyor, beslenmemi değiştirdim vitamin vs kullanıyorum ama olmuyor karnı doyduğu halde kilo almıyor. Doktor test yapalım neden kilo almıyor dediğinde inan memeymiş mamaymış hiç umrumda olmadı. Inşallah birşey çıkmaz da benim sütüm kilo aldırmıyordur dedim. Bazı öğünler 30cc mamayla çocuk 1 haftada 450gr aldı. Demem o ki önemli olan sağlıklı olmaları
Evet en mantıklısı oDinlemiyor kuzum. Kayinpeder de o ne derse ona inaniyor. Ictim diyor. Inaniyor bilemez ki. Dogumdan sonra gorumcem 2 ay kaldi yaninda. Onun da kendi evi cocuklari var. Zaten ona cok naz yapiyor annesi. Kisaca herkes caresiz kalmis durumda. Psikiyatristine goturup hastaneye o bokunden yatsa mi diye düşünüyorum. Cunku en buyuk hastaligi psikolojik.
Ben pampers kullandim molfixler bitsin yine pampers alicam cok memnun kalmistim molfixte sizdirmaya basladi
Geç kalmış sayılmazsınız canm bi kac güne toparlar inşbenim annem de size bu yasinizda kutu fasulyr yumurta tattiriyordum fln dedi de onlari yapmam ben de
Cok sagol canim. Iste keske yenidoganken yaptirsaydim diyorum. Simdi biraz daha farkinda bazi seylerin. O zaman da yumurtaliginda sıkıntı vardi doktor erteledi
Geldik hastaneye biz de
Ben yeniyim burda. Oğlum doğduktan sonra benzer şeyler yaşayanlar var diye yazmaya başladım çok da iyi geldi burası hamileyken takip etmiyodum çok.. Sen eskilerdensin sanırım beni tanimiyorsundur yaşadıklarını ben de yasadim. Başlarda kendimi çok yetersiz hissediyordum yavaş yavaş aştim.Ben de sadece mama veriyorum mecburen mama veriyorum ama bu kötü hissetmeleri atlatamadim sanki yetwrlu anne değilmişsin gibi davranıyor bazı kişiler sanki keyfi mama vermişsin gibi bu psikolojiyi dilerim kimse yaşamasın kalabalık bi ortama girdiğimde elimde biberon gören aaaaa mama mi die söylenmelerini ve bakışlarını ömrüm boyunca unutamam en çok zoruma gidense bunu kendi cinsimin yapmasıdır sabki zehir veriyoruz
Dinlemiyor kuzum. Kayinpeder de o ne derse ona inaniyor. Ictim diyor. Inaniyor bilemez ki. Dogumdan sonra gorumcem 2 ay kaldi yaninda. Onun da kendi evi cocuklari var.
Kızların hepsi babaya aşık:) biz ihtiyaç giderici olarak görevlere devam:)))) ama ben de öyleydim rahmetli babama çok düşkündüm.Bu arada babam hic yapmadigim bir seyi yapiyo evi gezdiriyo nesnelere dokunduruyo hepben henuz tutmuyo bilincli diye yapmiyodum ama her seye dokunuyorlar evde..kar kuresi var mesela calistiriyo once bakiyolar sonra yavas yavas yaklastiriyo dokunuyo kesfetmesi icin cok guzel taktikler babasinin fotosunu gosteriyo aggu aggu diye tepki veriyo bizim kiz neyse bugun kavusuyorlar
Inanilmazda degisti huylari cok huysuz yaramaz bi kiz geldi 1 haftadir umarim gecicidir
Teşekür ederim yorumun için evet hamilelikten beri burdaydim eskiyim yani 3 aylık olduk ve neredeyse o yorymlardan sonra insan içine cikmadim sadece beni anlayan kişilerle görüştüm hala da öyle yapıyorum ilk kez gördüğüm kişiler de de şimdi artık onlar yorum yapmadan mama veriyorum bebeğimin tercihi yalancı meme de veriyorum çünkü istiyor ilaç da veriyorum çünkü reflu diye hemen açıklama yapıyorum ki söylentiler cogalmasın :) bu arada bebeğim alerjik yapıya da sahip mama da sknti yaşadık nerdeyse mama da içemeyecekti çok şükür ki dediğiniz gibi mamalar varBen yeniyim burda. Oğlum doğduktan sonra benzer şeyler yaşayanlar var diye yazmaya başladım çok da iyi geldi burası hamileyken takip etmiyodum çok.. Sen eskilerdensin sanırım beni tanimiyorsundur yaşadıklarını ben de yasadim. Başlarda kendimi çok yetersiz hissediyordum yavaş yavaş aştim.
Hem emzirip hem mama veriyorum ama sadece emzirdigim öğünde sutumle doymuyo heralde diye düşünmeden edemiyorum. Mamadan önce kilo alımı dusuktu çünkü. Mamayla ortalamayı bile yakalayamadik biraz artirdim.
Çevreden bizim zamanımızda mama mi vardı şimdiki anneler emzirmiyo benim sutum taaa tavana fiskiriyordular vs bitmedi. Ağlayarak mama hazirladigim çok oldu.
Sonra dedim mama da bizim için bi nimet ya olmasaydı neyle doyuracaktim oğlumu kendime geldim kim ne söylüyorsa cevap vermeye başladım içimde tutmadım. Şimdi daha iyiym.
Sadece emzirmekle anne olunmuyor ki onları bizden iyi anlayan yok aç mı uykusu mu var oyun mu istiyo kucak mi en iyi biz biliyoruz kimse de bizim yerimizi tutamaz kendini daha fazla yıpratma.
1999 depreminde kardeşim iki aylikti annemin sütü kesildi emziremedi bi daha aralarındaki bağ çok kuvvetlidir yani sadece emzirmekle bağ kurulmuyor sen bebeğin için en iyi annesin unutma
Biz hic bardak falan koymadik doktor hicbir sey vermedi bize ilac krem vs. Herkes bardak diyoKizlar benim de gozume uyku girmiyor. Sunnet olacagiz bugun insallah. Ama sanki ben olacakmisim gibi korkuyorum. Kafamda deli sorular var. Su an bile duyabiliyorum oglumun aglayislarinikucakta sakinlesen bir cocuk benim oglum. O bardagi koyunca kucaga alinabilecek mi ki? Insallah cabucak gecer ya
Benim gittigim doktor dudak bagina mudahale etmiyoruz dedi. Cocuk cerrahiydi. Cali gunu de bizim sunnetimiz vardi. Cidden cok endişeliyim. Ama onun iyiligi icin diye disinup rahatliyorum. 2 gundur cisi sari renkli ve az acaba pipisi tikandi mi diyorum. Hic degilse o kaygi ortadan kalkar. 5 numara bez ben de alayimBiz olduk. İlk 2 gün çok zorlu geçti. Ağlama krizleri vs. Doktor 4 saat arayla 1 calpol 1 fitil vereceksin dedi. Fitil yarimsar 2 kere verdim. Calpol toplamda 1.5 gün verdim. İlaca bogmadim çocuğu. Sunnete birlikte hem dil bağı hem dudak bağı ameliyatı da olduk. Belki o yüzden çok zorlu geçti 2 gün. Hatta bin pişman oldum yaptirmasaydik diye. Ağladı bağrında yavrum. Ama şu an üzerinden 11 12 gün geçti ve iyiki olmuş diyorum. İyileşti pipisi. Zaten kucağına almayacaksın. Özellikle ilk 5 gün. Sürekli yatar pozisyonda olacak. Kucağa alma amacın gazı varsa gaz cikarma süresi kadar. Bardagi ben ilk bu sabah takmadım. Onunla kucağa almak biraz zor oluyor. 3 numara beze geçmiştik. Bardakla 5 numara bez aldık. Başta pişman oluyor insan ama çabuk iyileşiyor. 3.gun bizimki eski halinden daha hareketli hale geldi. Kıpır kıpır bacaklar durmuyordu hiç. Pansumanlarini düzenli yap. Her alt açma da pansuman ini değiştir. Steril kalması önemli. 2 gün bardak konulmadı bizim. Üzeri kremlı merhemi sargı beziyle kapalı kaldı. Ama 2 saatte bir yeniledik. Kaka yaptığında batı on sıktık pipisine. Geçti bitti işte. İnş seni kide çabucak iyileşir. İlk geldiklerinde çok ağlıyorlar panik yapma. 15 dk sonra falan memeye al sakinlesiyor memede... Geçmiş olsun şimdiden...
Çok geçmiş olsun canım gerçekten çok korkutucu bir durum acaba burnu mu tıkalı aklıma o geldi sen anlatınca burnu tıkanırsa uyurken ağzınıda kapatırsa nefes alamayıp daralmış olabilirmi o panikle tükürüğü boğazınamı kaçıyor acaba doktora bir danış öyle olunca insanın aklı çıkıyorO panikle uyandirdim ya hala uyumadi cocuk ortaliigi yikiyo isigi kapattirmiyo acik olcakmis ayagima aldim isiga baka baka ayagimda uyudu
Bizim gibi birini duyunca rahatladim yaa biz de bardak krem vs hicbir sey kullanmayinca acaba doktorun karambolune mi geldik demistimÇok geçmiş olsun baya zorlanmış kuzubelkide biz ilk ay olduğundan hiç zorluk yaşamadık fitile bile gerek duymadım ben bardak sargı vesaire hiç kullanmadım 4 gün iyileşme sürecince kremleri kullandık oda bitti hatta sargı bezi bile yoktu eve gelince farkettim ama normalmiş bi sıkıntısı olmadi
Bu foto diyet oncesi. Diyetten sonra biraz azaldi. Kirmizi deg8ller artik. Puturler de hafifledi. Tek tek neye alerjisi oldugunu deniyoruz.kuzum yaa bu çok canlı solmamış sen alerjeni aramaya devam et
kıyafet deterjan vs. vs.
Rabbim kolaylaştırsın işini
işimizi biz de dün baya baya kustuk
yüzümüzdekiler solgun ama pütürler gitmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?