Zaten çok zor bi insan büyütmek yetiştirmek keşke daha da zorlastirmasalar.. meme veya mama sağlıklı olsunlar daTeşekür ederim yorumun için evet hamilelikten beri burdaydim eskiyim yani 3 aylık olduk ve neredeyse o yorymlardan sonra insan içine cikmadim sadece beni anlayan kişilerle görüştüm hala da öyle yapıyorum ilk kez gördüğüm kişiler de de şimdi artık onlar yorum yapmadan mama veriyorum bebeğimin tercihi yalancı meme de veriyorum çünkü istiyor ilaç da veriyorum çünkü reflu diye hemen açıklama yapıyorum ki söylentiler cogalmasın :) bu arada bebeğim alerjik yapıya da sahip mama da sknti yaşadık nerdeyse mama da içemeyecekti çok şükür ki dediğiniz gibi mamalar var
Ahah bende burdan baktıkça panik olup watsaptan dr un başına ekşidim ama şuan tamamen düzeldi adamda rahatladı bendeBizim gibi birini duyunca rahatladim yaa biz de bardak krem vs hicbir sey kullanmayinca acaba doktorun karambolune mi geldik demistim
Bu foto diyet oncesi. Diyetten sonra biraz azaldi. Kirmizi deg8ller artik. Puturler de hafifledi. Tek tek neye alerjisi oldugunu deniyoruz.
Kortizonlu kren verdi. 2 gun surup 5 gun ara verecegiz. Sonra yine 2 gece krem 5 gun ara 2 gece krem 5 gun ara seklinde gidecek. Ama ben daha kremi almadim kortizonlu diye. Sad3ce diyet ile bile cok azaldi bizimki. Ama ek gida zamani benege de diyet duzenlenecek.
Cok benzemiyor. Ama andiriyor. Bizomkiler de sonunce boyle gorunmeye basladi. Onceden yanik gibi kabarti halinde kirmizilik vardi. Simdi şiş kismi yatisti.Plm123 baksana bizim solmuşlara nasil benziyor mu ?
O sesli mesaj bana da geldi , olumlu düşünceye her zaman inanırım zaten , fakat o mesajı unuttum gayet stresli bir dönemdeyim kaptırdım kendimiKızlar inanır mısınız bilmem ama bikaç yerden sesli mesaj geldi bana. Bu 3gün çok önemliymiş hep olumluyu düşünmemiz lazımmış. Olumlu olumsuz ne düşünürsek önümüzdeki 10yılı etkileyecekmiş falan. Pek inanmam böyle şeylere ama taş atıp kolum mu yorulacak hem olumlu düşünmek doğal olarak insana iyi gelir. İlk gün bugündü. Yazamadım buraya bir türlü. Bol sütümüz var, 2yıl emzireceğiz, bebişlerimiz ömrü boyunca hep mutlu sağlıklı olucak inşaallah, yuvamızda kahkahalarımız yankılanacak, istediğimiz ne varsa Rabbim bekletmeden hayırla sonuçlandıracak inşaallah diyelim. Amin
Canım alıyorsa her fırsatta rmzirmeye çalış bebekte gribin eniyi ilacı anne sutu geçen hafta benden oglumada geçti her fırsatta emzirerek 1 gün De atlattı ablamın önerisiyle (bana dr senin sütun antibiyitik yerine geçer daya memeyi dedi diye )O sesli mesaj bana da geldi , olumlu düşünceye her zaman inanırım zaten , fakat o mesajı unuttum gayet stresli bir dönemdeyim kaptırdım kendimisırtımda sütyen kısmında kurdelen bar kaşımamak için zor duruyorum hem stres hem evin sıcaklığı ayağıma zaten basamıyorum hep başkalarından birşey isteyip beklemek durumundayım bebekle olunca ekstra zor üstüne birde ayağıma buz uygulamaktan grip olmak üzereyim atlatmaya çalışıyorum , eşimin gribi yeni geçiyor kızımda öksürüp hapşırıyor üst üste geldi çok gerginim Allah’a şükür sütüm etkilenmedi , zaten memeden uzaklaştı bu dönem grip başlangıcı diye emzirmede ısrarcı olamıyorum. Biran önce iyileşip emzirmeye geri dönmem lazım ☹ Neyse olumlu düşünüyorduk değil mi çok şükür kuzularımız yanımızda sağlıkla sütlerini içip kaka yapıp uyusunlar inşallah
Biz bardak krem yag sargi bezi vs kullanmadik 18 gun oldu son 4 5 dikisi kaldi baya baya iyilesti artik hic sıkıntımiz da olmadi cok sukur ben de cok korkuyorum ama hic de korkulacak gibi degil en iyisi bu zamanda yaptirmak gelmis gecmis olsun simdidenSunnet yaptiranlar kac gunde iyilesti bebekler. Sali gunu biz de yaptiracagiz. Bardak doyenler olmus. Nasil kullanilacak bardak. Ornek foto atar misiniz.
3 gun ilac kullandik. Sonra banyo yaptirdim. Kantaron disinda ilac kullanmadik banyodan sonra. Doktor oyle gormek istedi. Bardagi iki gun daha kullanin dedi. Toplamda bir haftada gecti. Hala arada kantaron dokuyoruz. Agrisi sadece eve gelince sargiyi cikarinca oldu. Bi daha aglamadi bizimki. Calpol bikac kez verdim belki agrisi vardir diye. Fitile gerek olmadi. Bardak da karton bardagin dibini kesiyorsun, bezi kapatirken pipinin uzerine koyuyorsun ki bez pipiye degmesin.Sunnet yaptiranlar kac gunde iyilesti bebekler. Sali gunu biz de yaptiracagiz. Bardak doyenler olmus. Nasil kullanilacak bardak. Ornek foto atar misiniz.
Hay Allahım , Allah sabır versinBenim kaynana yine acilde. Yine ayni sikayetler. Kendini birakivermeler. Bu defa da oglan sunnet olacak onu sabote ediyor sanirim.keske hic duyurmasaydik. Yine su icmemeye baslamis. Acaba ilaclarini kullaniyor mu esim acilde, kizim aglayarak uyudu babami isterim diye.
Ayyy allah yardımcınız olsun, biz de önümüzdeki ay düşünüyoruz. Nasıl geçti gününüz, nasıl geçmekte? Acaba sonrasındaki bakımı da zor mu ya ben de çok korkuyorumKizlar benim de gozume uyku girmiyor. Sunnet olacagiz bugun insallah. Ama sanki ben olacakmisim gibi korkuyorum. Kafamda deli sorular var. Su an bile duyabiliyorum oglumun aglayislarinikucakta sakinlesen bir cocuk benim oglum. O bardagi koyunca kucaga alinabilecek mi ki? Insallah cabucak gecer ya
Bizim dil bağını çocuk doktorumuz söylemişti. Çocuk cerrahi a yöneltti. Ona gittiğimizde farketmemis dudak bağını. Ameliyat günü gördü ilk muayene ederken. Onu da yaparım aradan çıksın dedi. Aralıklı dis ve carpiklasma yapıyormuş dudak bağı. 3 tane aynı anda operasyon olduk. Ama geçti bitti işte. Eve bol karton bardak ve 5 numara bez al canım. Geçmiş olsun şimdiden. Olup kurtulwcaklar işte ne güzelBenim gittigim doktor dudak bagina mudahale etmiyoruz dedi. Cocuk cerrahiydi. Cali gunu de bizim sunnetimiz vardi. Cidden cok endişeliyim. Ama onun iyiligi icin diye disinup rahatliyorum. 2 gundur cisi sari renkli ve az acaba pipisi tikandi mi diyorum. Hic degilse o kaygi ortadan kalkar. 5 numara bez ben de alayim
Ah canım çok iyi anlıyorum seni çok korkmuş olmalısın, zaten istesek de uzun uzun derin uyuyamıyoruz artık bi kulağımız hep bebeklerimizde. Allah korusun, allaha emanetler. Bu ara sanki daha çok tetikteyiz, zamanla tükürük yutmayı da öğrenecekler başlarını yana çevirmeyi de. Bir bebek büyütmek ne endişeli bir şey.Cok kotuyum kizlar 4den beri uyuyamadim..o da onu oyle kaldirdigim icin hep irkildi zipladi zor daldi..isik kapattirmadi isiklar acik uyuduk..babam burdaydi sagolsun o cocugu salladi.ya duymasaydim..bundan sonra rahat uyuyamam zaten..2.kez yasiyorum 1gun arayla..dediginiz gibi cok tukuruk salgiliyor bu ara.ben yan yatirip yastikla destdklesemde kafayi duz yapiyor
Bu gece öyle denedim aldı 2 kez öyle emzirdim kakasında bile faydası oluyor benim sütüm bugğn kakası iki renkti maam yiyince koyu renk yapıyor benşm sütüm altın sarısoydıUyuklarken emzir. 3 saatte bir emzir. Gece de telefon isiginda emzir. Benimki cok sukur oyle yaparak geri memeye dondu. Emiyorsa emzigi ver emerken cikar kendi memeni sok agzina o sekilde de ginduzleri en azindan 5 dk emzirebildim ben.
Oyle oldu canim zaten ben uyumayinca o da uyumadi aldim yanima koydum konustuk uzun uzunAh canım çok iyi anlıyorum seni çok korkmuş olmalısın, zaten istesek de uzun uzun derin uyuyamıyoruz artık bi kulağımız hep bebeklerimizde. Allah korusun, allaha emanetler. Bu ara sanki daha çok tetikteyiz, zamanla tükürük yutmayı da öğrenecekler başlarını yana çevirmeyi de. Bir bebek büyütmek ne endişeli bir şey.
Sakin ol biraz daha sen, kuzunu ürkütmemeye çalış, inan sendeki gerginliği hisseder. Büyüyecekler :) her şey daha kolay olacak, hem bizler hem onlar için
Sen de lütfen neye alerjisi olduğunu çözersen yaz lütfen. Ben dün biraz peynir yedim ve süt içtim. Sanki yüzünde biraz çıktı ama emin değilim çünkü vücudundaki artmadı. Ne yapacağımı şaşırdım artıkBu foto diyet oncesi. Diyetten sonra biraz azaldi. Kirmizi deg8ller artik. Puturler de hafifledi. Tek tek neye alerjisi oldugunu deniyoruz.
Ya aslinda cok dogru soyluyorsun ben ve kardesim de mamayla buyumusuz mesela elaleme ne ki senin ne verip ne vermedigin. Ben de bana disaridan mudahale edenlere artik cok takmamayi ogrendim. Kendi bebelerine istediklerini versin sen sanki bilmiyo musun emzirmeyi. Ne kadar kafana takma desem de faydasi olmayacagini biliyorum ama dedigim gibi biz mamayla buyumusuz cok sukur hicbir eksigimiz yokBen de sadece mama veriyorum mecburen mama veriyorum ama bu kötü hissetmeleri atlatamadim sanki yetwrlu anne değilmişsin gibi davranıyor bazı kişiler sanki keyfi mama vermişsin gibi bu psikolojiyi dilerim kimse yaşamasın kalabalık bi ortama girdiğimde elimde biberon gören aaaaa mama mi die söylenmelerini ve bakışlarını ömrüm boyunca unutamam en çok zoruma gidense bunu kendi cinsimin yapmasıdır sabki zehir veriyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?