Geçmiş olsun. Menenjitin hangi türünü yaptırdınız acaba?@Elwing6 Biz dün 3 aylık olduk. Burdaki 3 ayrı doktordan danıştık bizde 2.aydan itibaren yaptırmamızı önerdi. Eşim biraz araştırdı makalelerdede 0-6 ay arası yakalanma riskinin yüksek olduğu söyleniyor. Riske atmak istemedik rotayla birlilte olduk aşımızı bu sabah. Şimdilik bir huzursuzluğuda yok çok şükür günlük rutin hayatına devam editor kuzucuk. Hepimizin çocuğunu Allah korusun inşallah
Solu hiç mi almıyo ? Benimkide solda çok ağlıyor uyku arasında alıyo bazen onda bile ağlıyorBebeğim sürekli sağ memeyi emdiği için sağ meme tazyikli, bu yüzden onu da reddetmeye başladı, ne yapıcam bilmiyorum. Öncesinde sağıyorum, geriye yatıp emziriyorum ama çare olmuyor
Artık algılarıda açılmaya başladı tabi..inşallah canım sonradan memeye düşerler inanki hep emmek istesin razıyım..Evet kilo alımı düşük emziği sadece gece uykuya geçirirken veriyorum yarım saat falan tutuyo onun bi etkisi olduğunu sanmıyorum aynen ek gıdayı iple çekiyorum iki gündür mamayı görünce heyecanlanmaya başladı ben de çok ağladımİnşallah memeyi bırakmazlar
Bende acele etmeyi düşünmüyorum usulünce zamanı gelince hepsini tadar ve onlarında bir damak tadı var , bazı yiyecekleri elbet seçer Farklı formatlarda deneyerek yedirmeye çalışırım vazgeçmem yani çok faydalı bir gıdaysa. Tatlı olayına bende sıcak bakmıyorum , kayınvalide diğer torunu 1 yaşını geçmişti , biz pasta yerken pasta tattırdı canı çeker diyor6.aya kadar tıbben sindirim sistemleri gelismedigi için işinin ehli doktorlar ek gıdaya başlamayı onermiyor. Bu arada keşke çikolata tattırmasaydinbir yerde okumuştum. İyi ve sağlıklı çocuklar yetiştirmek istiyorsanız ekrandan ve şekerden uzak tutun çocukları diyordu. Ben okul çağına gelene kadar basit, yapay şeker ve tatlandirici içeren hiçbir şeyi çocuğun bünyesine sokmayacagim. Yiyecekler meyveler vs bir nebze belki kabul edilebilir ama çikolata aslaa asla aslaaa
Aynen ya zor geliyor anlatmak uğraşmak , 15-20 liralık menü alırım susarlar diyordur. Bize anlattılar belki dinlemedik ama uygulamalı teşvik edici bir şekilde uzaklaştırılmadık. Çünkü ailemiz de sağlıklı beslenme ne bilmiyordu belki ama bizim kadar zararlısını da tüketmiyordu. Daha güzelini anneniz size yapar diyip evde ayranlı fırınlanmış patates ve ev hamburgeri yapılabilir al sana aile aktivitesiKuzum çevremde yaşları 14,8 ve 5 yaşında olan 3 çocuğun 3ude ağızlarına çikolata sürmemiş. Bir tanesi patates kızartması nedir bilmiyor. İnan isteyince olabiliyor. Ben de bu şekilde yetiştireceğim inş. Zaten her şey yeterince sağlıksız. Hamburgerciler hortlamis dört bir yanda. Geçen eşim bir tanıdığı görmüş, çocukların elinde meşhur hamburgerlerden. Demiş arkadaşına ya sen niye yemiyorsun çocukların elinde hamburger kola... Adam dönmüş ben o iğrenç şeyleri ağzıma koymamesim de eee çocuklara yemediğin şeyi mi yediriyorsun demiş. Napayim abi istiyorlar demiş. Şimdi bu çok güzel bir örnek bence. Yemediğin iğrenç bulduğun şeyi çocuğuna nasıl da kıyıp yediriyorsun. Hiç tanistirmamis olsa öyle bir talepte bulunmayacak çocuklar.
Kızım 2 yaşında iken evimizde misafir dışında çay demlenmezdi.Tadina bakmisligi da yoktu.Gece uykudan uyanıp çay iccem diye ağlamıştı.Ben şok...Hayır su istersin ,süt istersin çay nedir arkadaş...Bazen tadını bilmesede isteyebiliyorlarBende acele etmeyi düşünmüyorum usulünce zamanı gelince hepsini tadar ve onlarında bir damak tadı var , bazı yiyecekleri elbet seçer Farklı formatlarda deneyerek yedirmeye çalışırım vazgeçmem yani çok faydalı bir gıdaysa. Tatlı olayına bende sıcak bakmıyorum , kayınvalide diğer torunu 1 yaşını geçmişti , biz pasta yerken pasta tattırdı canı çeker diyortadını bilmiyor nasıl canı çeksin yani , çay kaşığıyla çocuğu çaya alıştırdılar büyük insan gibi çay istiyor 2 yaşında ne gerek var ki faydası yok zararı var. Alıştıran büyükler aslında. Biz ne kadar sakınsakta zamanı gelince ister istemez o sularda yüzecek bir başka çocuğun elinde görüp isteyecek , belki kuzeni yerken o da yiyecek ama zararlı boyalı olduğunu anlatıp , evde sağlıklısını birlikte yaparak minimuma indirebiliriz bence en azından bu çaba olmalı yani
Ay sorma ayağım sakatlandı bana kahvaltı hazırlıyor , daha sofra hazır değil yumurtayı pişirmeye çalışıyor, dedim o en son. sıcaklar sofraya en son gider ya dedimne eşler var be benim eşim 2 yumurtayı zor kırarsan sebastian cheesecake desem bön bön bakar bana. yaptım ama ismini bilmez hatırlamaz
Nimenrix 2+1 doz şeklinde olanını yaptırdık. Bir dahaki aşı 5.ayda yapılcak 12. Aydada pekiştirme aşısı olacak. Rota ile birlikte 550 TL ücret ödedikGeçmiş olsun. Menenjitin hangi türünü yaptırdınız acaba?
Çok nadiren alıyo canım. Yanlış yazmışım sürekli sol memede, sağı istemiyor. Bugün yine aktı sağdan sütler. Sağayım diyorum ama yeterince sık sağamıyorum e bir şey de çıkmıyor o zaman.Solu hiç mi almıyo ? Benimkide solda çok ağlıyor uyku arasında alıyo bazen onda bile ağlıyortek memeylede nasıl doyuracam bilmiyorum.bu red olayi benimde çok canımı sıkıyo ve çare bulamıyorum dua ediyorum
Geçmiş olsun canım. Bize bexero yazmış 5 ve 7 aylarda.Nimenrix 2+1 doz şeklinde olanını yaptırdık. Bir dahaki aşı 5.ayda yapılcak 12. Aydada pekiştirme aşısı olacak. Rota ile birlikte 550 TL ücret ödedik
Tesekkur ederiz canım. Biraz fazla ağladı çünkü iğne yerini baya sonuna kadar girdi bacağına çok çığlık attı bende mahvoldum ama herşey onun iyiliği içinGeçmiş olsun canım. Bize bexero yazmış 5 ve 7 aylarda.
Evet sürekli huyları değişiyor , bende ara ara meme veriyorum bakalım ne yapacak diye emiyor ama sanki görev gibi hani emdim bak mutlu oldun mu der gibiAz önce yazdığını okumadan tam da böyle yaptım. Benimki uyanır uyanmaz hemen emmek istiyo yoksa almiyo yine de sürekli huyları degisiyo deneyim dedim. Sonuç husran kesinlikle emmedi. Mama hazırladım hemen sutumu sagdim biraz da ondan verdim.
Emziği de sadece uyurken veriyorum. Artık uzun uzun emmiyolar zaten de bizimki de çok kisa:)
Biz hamileyken meşhur olmuştu bu cheesecake. Ama gebelik şekerim çıkınca tadına bakamamıştım. İçimde kalmıştı eşim de biliyorne eşler var be benim eşim 2 yumurtayı zor kırarsan sebastian cheesecake desem bön bön bakar bana. yaptım ama ismini bilmez hatırlamaz
Bende öyle diyordum. 6.ay bitti ve blw ile çok keyifli bir ek gıda dönemi başladı. İlk zamanlar tatsız şeyler veriyorsun buharda pişmiş yeşil kabak bile var listede. Karşısına geçip bende yiyordum yalan yok kabakta çok zorlandım ama oğlum yedi. 16.aya kadar çikolata nedir bilmiyordu benim oğlum. Tüm sebze meyvelerden etten yoğurttan ayırmadan yiyordu. Herşeyi saatliydi. Çikolata nedir bilmediğinden tahin pekmezi kaşık kaşık yerdi kahvaltıda. Eşim kv ve KB yazık çocuk çikolatayı da öğrensin bir kereden birşey olmaz dedi ve o gün bugündür tahin pekmezi ağzına sürmez oldu. Şuan çikolatasız günümüz yok. Naçizane tavsiyem Siz siz olun ya büyük konuşmayın ya da asla taviz vermeyin.6.aya kadar tıbben sindirim sistemleri gelismedigi için işinin ehli doktorlar ek gıdaya başlamayı onermiyor. Bu arada keşke çikolata tattırmasaydinbir yerde okumuştum. İyi ve sağlıklı çocuklar yetiştirmek istiyorsanız ekrandan ve şekerden uzak tutun çocukları diyordu. Ben okul çağına gelene kadar basit, yapay şeker ve tatlandirici içeren hiçbir şeyi çocuğun bünyesine sokmayacagim. Yiyecekler meyveler vs bir nebze belki kabul edilebilir ama çikolata aslaa asla aslaaa
Yok yavv emzik biberon bahane bizim bebişler zor bebiş, çok seçiciler yavvv... Bakalım ek gıda da ne yapacaklarBen de ne yapacagimi şaşırdım artik. Biberonu biraktirmayi denedim siringayla verdim o da meme reddi yaptı değişen bisey olmadı.
Emziği daha rahat bırakırız diye dusunuyorum çünkü sadece uyurken alıyor. Bi yandan da dediğin gibi emziği birden bırakmak oral fiksasyona sebep olabilir diyen psikologlardanim.
Yani gelsin artık ek gıda
Aynen benim kız gibi inşallah ayırt etmeden her şeyi sever bütün bebişler.Elma suyu verdim 2 tatlı kaşığı.geçen pasta yapınca muhallebisinden verdim 1 çay kaşığı bide sapirdatiyor ağzını ellerini yediği gibi:)))))))paça corbasindan ben de tattirdim ne versek götürüyor:))yok kız bu dediğim doktor değil. instagrammer gibi bisey komik bi kız
ben şuana kadar meyvelerden tattırdım. paça çorbası suyundan verdim 1 kaşık. sevdiohhh etine de otuna da düşkün olur insallah. tavuk suyu verdim 1 kaşık. hiç yüzünü ekşittiği bişey olmadı
Canım koltuk altına alarak emzirmeyi denesene. Çanta tutuşu, futbol tutuşu vs diyorlar. Belki işe yararBebeğim sürekli sağ memeyi emdiği için sağ meme tazyikli, bu yüzden onu da reddetmeye başladı, ne yapıcam bilmiyorum. Öncesinde sağıyorum, geriye yatıp emziriyorum ama çare olmuyor
Ben çocuğun altını üstüne getiriyodum gazdan dolayı 2 aylıkken başladı dönmeyeBebekleri dönmeye başlayan arkadaşlar hiç hareket yaptırıyor muydunuz bebeğinize hani jimnastik gibi falan. Bizim oğlan çok tembel de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?