Bizim kiz cok hareketli ama donemiyor yuzustu pek yatirmiyorum ondan mi oldu acaba unutuyorim hep gun icindeBebekleri dönmeye başlayan arkadaşlar hiç hareket yaptırıyor muydunuz bebeğinize hani jimnastik gibi falan. Bizim oğlan çok tembel de
Ben meme+mama şeklinde besliyorum. Bu aralar hiç doymuyomus gibi hissediyorum. İyice obur oldu:) 5. Ayın başında başlamayı düşünüyorum.Sağol canım geçen gün beni sabaha kadar yedi bitirdi. Eşim mama alalım doymuyor herhalde dedi
Bu ay sonunda hafiften başlamayı düşünüyorum ek gıdaya
Sallanarak uyuma da devam ediyoBiz biraktik canin etkisino kaybetti zaten..dönencenin klasik muzikleri doga sesleri var onunla uyuyo gunduzleri gece acmiyorum..bizde de sallanarak uyuma var bakalim nasil birakacagiz :)
Her gün yüzüstü yatiriyorum bi de kendim sağa sola donduruyorum. Etkili olmuş mudur bilmiyorum zaten benim tospis her gün donmuyo canı isterse, istemezse ben yardım etsem bile donmuyoBebekleri dönmeye başlayan arkadaşlar hiç hareket yaptırıyor muydunuz bebeğinize hani jimnastik gibi falan. Bizim oğlan çok tembel de
yok kız bu dediğim doktor değil. instagrammer gibi bisey komik bi kızHayır bilmiyorum canım öyle dr takibi yapmıyorum
6 aya kadar herşeyden yedirmiş oluyorum ben. Kızım şuan herşeyi yer ayrım yapmaz 4 ay olmadan başlamıştım
Şimdi de öyle yapacağım inşallah.
Tatsın tatsın cimcime baksın nasılmış tatları ☺
Geçen gün çikolata uzattık nasıl yalıyor sıpam
Aynı sorunları yaşıyorum kaşık biberonun genize kaçtığını duyduğum için ona da cesaret edemiyorum bi de biberonda da çektikçe geliyo kaşık biberonda da öyle.. ikisi de meme gibi olmuyo kızım ön sütü alıyo sonrası için çok zorlanıyorum çünkü biberondan her çektikçe gelmesine alıştıKızlar daha önce yazmıştım ara ara meme reddi yaşiyoruz günü gününe uymuyo huy degistiriyo. Bi haftadır epey zorlaniyorum mesela iki uç dk emiyo birakiyo biraz konuşuyorum dikkatini dagitiyorum tekrar meme veriyorum yine iki uç dk emip birakiyo. Derken doyana kadar bu şekilde veriyorum. Tabi ayakta dansla şekil değiştire değiştire. İyice yoruldum artık çok da üzülüyorum eskiden bi saat ayrilmazdi memeden
Biberon kullanıyorum mamayi başka turlu icmiyo. Mama vermesem kilo alamiyo. En son kaşık biberon denicem.
Emzik de kullanıyorum sadece uyuturken. Emziği bıraktirsam mi nasıl birakabiliriz çok mu erken hiç mi alistirmamaliydim kafamda deli sorular tavsiyelerinizi bekliyorum:)
6.aya kadar tıbben sindirim sistemleri gelismedigi için işinin ehli doktorlar ek gıdaya başlamayı onermiyor. Bu arada keşke çikolata tattırmasaydinHayır bilmiyorum canım öyle dr takibi yapmıyorum
6 aya kadar herşeyden yedirmiş oluyorum ben. Kızım şuan herşeyi yer ayrım yapmaz 4 ay olmadan başlamıştım
Şimdi de öyle yapacağım inşallah.
Tatsın tatsın cimcime baksın nasılmış tatları
Geçen gün çikolata uzattık nasıl yalıyor sıpam
Ben de katiyim bu konuda. Ozellikle sekerle ilgili cok sey okudum. Neredeyse butun hastaliklarin temeli sekerli beslenme. Tabi ki sonsuza kadar engel olamayiz ama en azindan seker konusunda bilincli cocuklar yetistirirsek ileride abartmazlar. Kendi elimle vermeyi asla dusunmuyorum ama malesef bazen bizim disimizda gelisen seyler oluyor. Simdiden dusundukce daraliyorum. Ama yapacak bir sey yok. Bu konuda idolum ablamdir. Oyle guzel yetistirdi ki cocuklarini. Dogru durust paketli gida yemez cocuklari. Kucukken bile markete goturdugumde ne istersin diye sordugumda cips sagliksiz istemem derlerdi. Simdi genc oldular, tabi ki yiyorlar arada sirada ama bilincli olduklari icin asla abartmiyorlar.6.aya kadar tıbben sindirim sistemleri gelismedigi için işinin ehli doktorlar ek gıdaya başlamayı onermiyor. Bu arada keşke çikolata tattırmasaydinbir yerde okumuştum. İyi ve sağlıklı çocuklar yetiştirmek istiyorsanız ekrandan ve şekerden uzak tutun çocukları diyordu. Ben okul çağına gelene kadar basit, yapay şeker ve tatlandirici içeren hiçbir şeyi çocuğun bünyesine sokmayacagim. Yiyecekler meyveler vs bir nebze belki kabul edilebilir ama çikolata aslaa asla aslaaa
Canım bu dediğim bi kerelik bişeydi.6.aya kadar tıbben sindirim sistemleri gelismedigi için işinin ehli doktorlar ek gıdaya başlamayı onermiyor. Bu arada keşke çikolata tattırmasaydinbir yerde okumuştum. İyi ve sağlıklı çocuklar yetiştirmek istiyorsanız ekrandan ve şekerden uzak tutun çocukları diyordu. Ben okul çağına gelene kadar basit, yapay şeker ve tatlandirici içeren hiçbir şeyi çocuğun bünyesine sokmayacagim. Yiyecekler meyveler vs bir nebze belki kabul edilebilir ama çikolata aslaa asla aslaaa
Canim ama belli bir yasa kadar bizim kontrolumuzde. Biz vermesek yemeyecek. Bir yastan sonra tabi ki yiyecek ama ben kendi elimle vermeyi dusunmuyorum. Ne kadar gec tansiirsa o kadar iyi. Sekerli gidaya erken alisan bebegin ileride beslenme problemi olabilecegini dusunuyorum.Canım bu dediğim bi kerelik bişeydi.
6 aydan sonra ek gıdaya geçen çocuklarda çok fazla zorluk çekildiğini biliyorum.
O yüzden bu benim tercihim ☺
İster istemez o çikolata yenecek canım bak o gün geldiğinde ağzı gözü çikolata olmuş hali seni güldürecek
Ben de yüzüstü yatırmıyorum. Aslında kafasını kaldırmayı çok erken öğrenmişti ama şimdi yüzüstü yatırdığımda kafasını kaldırmıyor unutmuş.Bizim kiz cok hareketli ama donemiyor yuzustu pek yatirmiyorum ondan mi oldu acaba unutuyorim hep gun icinde
Bebeğim doğmadan önce pimpirikli annelere çok gülerdim şimdi onlardan da pimpirikli oldumHerşeyin tadına bakacak nasılsa
O kadar tepki vermeseydin keşke ☺
Yedirmedik bizde
İnşaallah kolayca geçer operasyon, hayırlı olsun şimdiden. Hiç bişeye canını sıkma. Benim de 4.ayda adet gelmiş oldu ama adet gibi değil 1 hafta çok çok az lekelenme oldu bitti. Senin de öyle olur belki.Benim kaynana taburcu oldu bugun. Esim once onu almaya gitti. Oglen de bizi aldi hastaneye gidecegiz insallah. Evden cikmadan evi supurur oyle cikariz diye palan yapiyordum kendi kendime ama mumkun olmadi. Canimi sıkmak istemiyorum. Kalp yetmezligi diyen doktoru da daha onceki doktorlar gibi gogus hastaliklarina gitsin demis. Ama hastaneden taburcu oldugu gun baska bolume muayene olamiyormus sisyem geregi. O nedenle esim gorumcem ile annesini ozel hastaneye birakti orada gogus hastaliklarina gorunecek. Bizde yola ciktik hastane icin. Yanima gogus pompami aldim cunku bu cocuk ac bekleyecek oralarda.
Dun uzun sure emzirmedim diye midir nedir adetim geldi. Bebek emdikten sonra kesildi ama bu sabah lekelenme seklinde yine basladi. 4. Ayda adet oldum bu bebekte.
Kuzum çevremde yaşları 14,8 ve 5 yaşında olan 3 çocuğun 3ude ağızlarına çikolata sürmemiş. Bir tanesi patates kızartması nedir bilmiyor. İnan isteyince olabiliyor. Ben de bu şekilde yetiştireceğim inş. Zaten her şey yeterince sağlıksız. Hamburgerciler hortlamis dört bir yanda. Geçen eşim bir tanıdığı görmüş, çocukların elinde meşhur hamburgerlerden. Demiş arkadaşına ya sen niye yemiyorsun çocukların elinde hamburger kola... Adam dönmüş ben o iğrenç şeyleri ağzıma koymamCanım bu dediğim bi kerelik bişeydi.
6 aydan sonra ek gıdaya geçen çocuklarda çok fazla zorluk çekildiğini biliyorum.
O yüzden bu benim tercihim
İster istemez o çikolata yenecek canım bak o gün geldiğinde ağzı gözü çikolata olmuş hali seni güldürecek
Canım asıl biberonu bıraktırmayı dene, biliyorum çok zor ama kolay şekilde doymaya alıştığı için emmiyor olabilir. Bizimki de uzun süre emmiyor memeden çıkıp çıkıp duruyor dediğin gibi şekil-meme değiştire değiştire 10 dk ya zor tamamlıyorum. Bizde biberon da yokKızlar daha önce yazmıştım ara ara meme reddi yaşiyoruz günü gününe uymuyo huy degistiriyo. Bi haftadır epey zorlaniyorum mesela iki uç dk emiyo birakiyo biraz konuşuyorum dikkatini dagitiyorum tekrar meme veriyorum yine iki uç dk emip birakiyo. Derken doyana kadar bu şekilde veriyorum. Tabi ayakta dansla şekil değiştire değiştire. İyice yoruldum artık çok da üzülüyorum eskiden bi saat ayrilmazdi memeden
Biberon kullanıyorum mamayi başka turlu icmiyo. Mama vermesem kilo alamiyo. En son kaşık biberon denicem.
Emzik de kullanıyorum sadece uyuturken. Emziği bıraktirsam mi nasıl birakabiliriz çok mu erken hiç mi alistirmamaliydim kafamda deli sorular tavsiyelerinizi bekliyorum:)
Aa genze mi kacabiliyomus duymamisim. Senin de kilo alımı dusuktu dimi biz hep aynı şeyleri yaşıyoruz. Emzik de kullaniyo musun? Biz ek gıdaya geçince rahat edicez sanırımAynı sorunları yaşıyorum kaşık biberonun genize kaçtığını duyduğum için ona da cesaret edemiyorum bi de biberonda da çektikçe geliyo kaşık biberonda da öyle.. ikisi de meme gibi olmuyo kızım ön sütü alıyo sonrası için çok zorlanıyorum çünkü biberondan her çektikçe gelmesine alıştı
bizimki nerdeyse dogdu doğalı yuksek altinda hary potterlar varCajim doktor bana reflu icin yatagijin basucunu yukseltmemi soyledi. Puset gibi dik olsun, duz yere yatirma dedi. Emzirirken de dik pozisyonda tutuyotum. Duz yere yatarsa kusuyor benimki de. Besigi ayaklarindan yukselttik.
Eşim san sebastian cheesecake yapıyor, ne zaman yapsa benim sütler çağlıyorGünaydın ❤
Akşam 12 ye geliyordu tosbağam emdi ve uyudu.
Gece 5 de uyandım üstüm hep ıslakgöğüslerim dolmuş taşmış şok oldum
Kıyafetlerimi değiştirip Emzirdim hemen, şimdi yine aynı durumdayım
Yemeklerden değilde sanırım dün yaptığım kek yüzünden oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?