Ben de ne yapacagimi şaşırdım artik. Biberonu biraktirmayi denedim siringayla verdim o da meme reddi yaptı değişen bisey olmadı.Canım asıl biberonu bıraktırmayı dene, biliyorum çok zor ama kolay şekilde doymaya alıştığı için emmiyor olabilir. Bizimki de uzun süre emmiyor memeden çıkıp çıkıp duruyor dediğin gibi şekil-meme değiştire değiştire 10 dk ya zor tamamlıyorum. Bizde biberon da yokemzik uyurken var. Emziği bıraktırmaya cesaretim yok, emzik varken bile zor uyuyor o olmasa hiç uyumayacak. Emzirmek akademsi gibi sayfalarda meme reddi varsa emziği direk çöpe atın diyor ama bazı psikologlarda birden kesmem travma yaratır azaltarak bıraktırın diyor seçim senin
Ben de cok seviyorum bebegimi boyle uyutmayi. Kucakta emzirme pozisyonunda cok huzurlu uyuyor. Bazen derin uykuya gectiginde yerine koymaya kiyamiyorum. Zaten ne kadar boyle kalacaklar ki, ben de keyfini cikarma taraftariyim. Onun o huzurlu suratini izlemek paha bicilemez.Ya kizlar ben iki gundur kizim kucagimda uyuyorum. Neden daha once yapmamisim diyorum. Normalde emziririm yatiririm ya hemen ya 10dk sonra uyanir. 3 aydir zombi gibiydim uykusuzluktan. Simdi bebisi gogsume alip yastikla destekliyorum, kafasinin geriye dogru oldugundan emin oluyorum, yanlislikla memenin altinda kalmasin diye, sonra saatlerce uyuyoruz. Hem de nasil guzel nefes alisverisini hissetmek. Kimseye onermiyorum, bir kaza bela olur filan ama ben zaten tilki uykusunda oluyorum ve burnunun kapanmayacagindan emin oldugum bir pozisyonda tutuyorum bebegi. Kendimi gectim de bebis nasil derin uyuyo anlatamam. Bu kiz beni kucaga fena alistirdiilerde sorun olur mu bilmiyorum ama bu gunler bir daha gelmeyecegi icin pisman olmayacagimi biliyorum. Dun bu pozisyonda kac bolum dizi izledim kendime geldim yahu...
Evet kilo alımı düşük emziği sadece gece uykuya geçirirken veriyorum yarım saat falan tutuyo onun bi etkisi olduğunu sanmıyorum aynen ek gıdayı iple çekiyorum iki gündür mamayı görünce heyecanlanmaya başladı ben de çok ağladımAa genze mi kacabiliyomus duymamisim. Senin de kilo alımı dusuktu dimi biz hep aynı şeyleri yaşıyoruz. Emzik de kullaniyo musun? Biz ek gıdaya geçince rahat edicez sanırım
ne eşler var be benim eşim 2 yumurtayı zor kırarEşim san sebastian cheesecake yapıyor, ne zaman yapsa benim sütler çağlıyorProtein içerikli çünkü içinde peynir yumurta maşallahı olan bi tatlı
Biz de belli bir yaşa kadar çikolatayla ve şekerle tanıştırmamayı düşünüyoruz. Bir tanıdığımızın kızı 8 yaşında ve hala çikolatayla tanışmadı. Örnekleri mevcut. Umarım biz de başarabiliriz çikolatayla tanıştırmamayı. Bu arada ben nefrolağa gitmiştim Doğum sonrası artık tuzlu yiyebilir miyim dedim. Tercih etmesen daha iyi olur, hatta bebeğini de tuzsuz yemeye alıştırabilirsin, ek gıdaya geçince damak tatları oluşuyor, alışırsa tuzu aramaz ilerde dedi. Sıfır tuz değil de ek gıdaya geçince az tuzlu yedirmeyi düşünüyorum.6.aya kadar tıbben sindirim sistemleri gelismedigi için işinin ehli doktorlar ek gıdaya başlamayı onermiyor. Bu arada keşke çikolata tattırmasaydinbir yerde okumuştum. İyi ve sağlıklı çocuklar yetiştirmek istiyorsanız ekrandan ve şekerden uzak tutun çocukları diyordu. Ben okul çağına gelene kadar basit, yapay şeker ve tatlandirici içeren hiçbir şeyi çocuğun bünyesine sokmayacagim. Yiyecekler meyveler vs bir nebze belki kabul edilebilir ama çikolata aslaa asla aslaaa
Benimki de az emip bırakıyor, dikkatleri çok dağılıyor. Emziği sadece yatarken veriyorsan sorun olmaz. Dün ben kızım uyanınca altını değiştirdim , yatakta baya oynadım konuştum fln sonra emzirdim bu şekilde iki memeden 10 ar dakika şeklinde emdi , önde diyolog istiyorlar sanırım. Yada keyfi yerindeydi öyle denk geldiKızlar daha önce yazmıştım ara ara meme reddi yaşiyoruz günü gününe uymuyo huy degistiriyo. Bi haftadır epey zorlaniyorum mesela iki uç dk emiyo birakiyo biraz konuşuyorum dikkatini dagitiyorum tekrar meme veriyorum yine iki uç dk emip birakiyo. Derken doyana kadar bu şekilde veriyorum. Tabi ayakta dansla şekil değiştire değiştire. İyice yoruldum artık çok da üzülüyorum eskiden bi saat ayrilmazdi memeden
Biberon kullanıyorum mamayi başka turlu icmiyo. Mama vermesem kilo alamiyo. En son kaşık biberon denicem.
Emzik de kullanıyorum sadece uyuturken. Emziği bıraktirsam mi nasıl birakabiliriz çok mu erken hiç mi alistirmamaliydim kafamda deli sorular tavsiyelerinizi bekliyorum:)
Duruyorsa cok iyi bende annemle boyle buyudum ama bizim kiz asla yatmiyor yanimda sadece sabahlari aliyorum 1saat oynasiyoruzYa kizlar ben iki gundur kizim kucagimda uyuyorum. Neden daha once yapmamisim diyorum. Normalde emziririm yatiririm ya hemen ya 10dk sonra uyanir. 3 aydir zombi gibiydim uykusuzluktan. Simdi bebisi gogsume alip yastikla destekliyorum, kafasinin geriye dogru oldugundan emin oluyorum, yanlislikla memenin altinda kalmasin diye, sonra saatlerce uyuyoruz. Hem de nasil guzel nefes alisverisini hissetmek. Kimseye onermiyorum, bir kaza bela olur filan ama ben zaten tilki uykusunda oluyorum ve burnunun kapanmayacagindan emin oldugum bir pozisyonda tutuyorum bebegi. Kendimi gectim de bebis nasil derin uyuyo anlatamam. Bu kiz beni kucaga fena alistirdiilerde sorun olur mu bilmiyorum ama bu gunler bir daha gelmeyecegi icin pisman olmayacagimi biliyorum. Dun bu pozisyonda kac bolum dizi izledim kendime geldim yahu...
Bende bu sekilde yetistim 6 7 yasinda ayda yilda bir cikolata yerdim ama sonra cipsle tanistim ve bagimlisi oldumKuzum çevremde yaşları 14,8 ve 5 yaşında olan 3 çocuğun 3ude ağızlarına çikolata sürmemiş. Bir tanesi patates kızartması nedir bilmiyor. İnan isteyince olabiliyor. Ben de bu şekilde yetiştireceğim inş. Zaten her şey yeterince sağlıksız. Hamburgerciler hortlamis dört bir yanda. Geçen eşim bir tanıdığı görmüş, çocukların elinde meşhur hamburgerlerden. Demiş arkadaşına ya sen niye yemiyorsun çocukların elinde hamburger kola... Adam dönmüş ben o iğrenç şeyleri ağzıma koymamesim de eee çocuklara yemediğin şeyi mi yediriyorsun demiş. Napayim abi istiyorlar demiş. Şimdi bu çok güzel bir örnek bence. Yemediğin iğrenç bulduğun şeyi çocuğuna nasıl da kıyıp yediriyorsun. Hiç tanistirmamis olsa öyle bir talepte bulunmayacak çocuklar.
Ben mama verirken ağlamayı bıraktım artık sadece emmeyince ağlıyorum o da analık napalimEvet kilo alımı düşük emziği sadece gece uykuya geçirirken veriyorum yarım saat falan tutuyo onun bi etkisi olduğunu sanmıyorum aynen ek gıdayı iple çekiyorum iki gündür mamayı görünce heyecanlanmaya başladı ben de çok ağladımİnşallah memeyi bırakmazlar
E Elwing6 Biz dün 3 aylık olduk. Burdaki 3 ayrı doktordan danıştık bizde 2.aydan itibaren yaptırmamızı önerdi. Eşim biraz araştırdı makalelerdede 0-6 ay arası yakalanma riskinin yüksek olduğu söyleniyor. Riske atmak istemedik rotayla birlilte olduk aşımızı bu sabah. Şimdilik bir huzursuzluğuda yok çok şükür günlük rutin hayatına devam editor kuzucuk. Hepimizin çocuğunu Allah korusun inşallaherken değil mi menenjit aşısı için? Bize 5 Ve 7 aylarda yazmış doktor. Burda pek çok arkadaş 9. ayda yaptırmayı düşünüyor. Biz rota yaptırdık, onun için de pek çok şey yazıldı. Allah korusun çocuklarımızı.
Kakaoluydu benim sen diyince farkettim cidden süt yaptı.Evet kesinlikle yapıyor canım
Bizzat test ettim
Onuda denedim yok yapmıyor biZimki yaKizlar kaka yaptirma yontemini buldum besledikten sonra pusette oturur gibi oturtup karnina masaj yaptiimizda kakasini yapiyor..2dir bu sekilde yapiyoruz.bir ikiniyor yavrum masajla bu pozisyonda soldan saga masaj yapin❤
Bıraktırmaya çalışıım o zaman zaten çok hevesli diil emziğe..yarın doktor kontrolü var kiloya bakıcak rota aşısı olucak bi de mamayla ilgili konuşuruz demişti bakalım ne dicek ne kadar kilo aldı minnoşumBen mama verirken ağlamayı bıraktım artık sadece emmeyince ağlıyorum o da analık napalim
Ek gıdaya geçince hiç degilse doymasa da yedirecek biseyler olacak. Emziği de emzirme danışmanları uyurken emse bile meme reddi yapar diyo ondan bırakayim mi diye dusunuyorum. Benimki de sadece uyurken emiyo
Az önce yazdığını okumadan tam da böyle yaptım. Benimki uyanır uyanmaz hemen emmek istiyo yoksa almiyo yine de sürekli huyları degisiyo deneyim dedim. Sonuç husran kesinlikle emmedi. Mama hazırladım hemen sutumu sagdim biraz da ondan verdim.Benimki de az emip bırakıyor, dikkatleri çok dağılıyor. Emziği sadece yatarken veriyorsan sorun olmaz. Dün ben kızım uyanınca altını değiştirdim , yatakta baya oynadım konuştum fln sonra emzirdim bu şekilde iki memeden 10 ar dakika şeklinde emdi , önde diyolog istiyorlar sanırım. Yada keyfi yerindeydi öyle denk geldi
Ben ilk fırsatta gitcem memlekete. Kim ne derse desin takma. Hem memleketini aileni gorursun hem değişiklik olur. Bence fırsatın varken git.Bıraktırmaya çalışıım o zaman zaten çok hevesli diil emziğe..yarın doktor kontrolü var kiloya bakıcak rota aşısı olucak bi de mamayla ilgili konuşuruz demişti bakalım ne dicek ne kadar kilo aldı minnoşumOfff ara tatil yaklaşıyo memlekette herkes bi yorum yapcak sinir olcam kesin Eşim de gitmeyelim diyo valla napsam bilemedim
Biz de mamayı bırakamayız artık çünkü verdikçe iştahı da açılıyo günde 4 kez 90cc veriyorum şu anda..Ben ilk fırsatta gitcem memlekete. Kim ne derse desin takma. Hem memleketini aileni gorursun hem değişiklik olur. Bence fırsatın varken git.
Ben artık mamayi bırakmaktan ümidi kestim senin doktor ne diyecek bakalım
Sen kensin yiyor musun çikolata6.aya kadar tıbben sindirim sistemleri gelismedigi için işinin ehli doktorlar ek gıdaya başlamayı onermiyor. Bu arada keşke çikolata tattırmasaydinbir yerde okumuştum. İyi ve sağlıklı çocuklar yetiştirmek istiyorsanız ekrandan ve şekerden uzak tutun çocukları diyordu. Ben okul çağına gelene kadar basit, yapay şeker ve tatlandirici içeren hiçbir şeyi çocuğun bünyesine sokmayacagim. Yiyecekler meyveler vs bir nebze belki kabul edilebilir ama çikolata aslaa asla aslaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?