Ben de ne yapacagimi şaşırdım artik. Biberonu biraktirmayi denedim siringayla verdim o da meme reddi yaptı değişen bisey olmadı.
Emziği daha rahat bırakırız diye dusunuyorum çünkü sadece uyurken alıyor. Bi yandan da dediğin gibi emziği birden bırakmak oral fiksasyona sebep olabilir diyen psikologlardanim.
Yani gelsin artık ek gıda

Bebeğim sürekli sağ memeyi emdiği için sağ meme tazyikli, bu yüzden onu da reddetmeye başladı, ne yapıcam bilmiyorum. Öncesinde sağıyorum, geriye yatıp emziriyorum ama çare olmuyor

Kizlar selamlar bugun 3. Ay kontrolumuz vardi. Kizim 550 gr almis. Doktorumuz mamaya baslamak icin tek kriter kilo degildir dedi. Boyu ve bas cevresi iyi oldugu icin mamasiz anne sutuyle devam dedi. Rota asisini da sordum. Forumdaki neredeyse butun annelerin diyette oldugunu, bebeklerin kakalarinin kanli ve mukuslu olsugunu soyledim. O da dedi ki: her kongrede bu tartisilir, alerjik bebeklerin sayisindaki artistan bahsetti. Artik inekler bile etle besleniyor dedi. Istanbulda alerjik bebeklerin daha fazla oldugunu ve altinda yatan sebebin annenin beslenmesi oldugunu soyledi. Kisin domates yazin kereviz yenmez dedi. Mevsim sebze meyvelerini ye dedi. Ayvalikta rota asisi olan bebeklerde alerji daha az, istanbulda fazla dedi. Son olarak "ben kendi cocuklarima rota asisi yaptim" diyince biz de rota asimizi olduk bakalim.

Ya kizlar ben iki gundur kizim kucagimda uyuyorum. Neden daha once yapmamisim diyorum. Normalde emziririm yatiririm ya hemen ya 10dk sonra uyanir. 3 aydir zombi gibiydim uykusuzluktan. Simdi bebisi gogsume alip yastikla destekliyorum, kafasinin geriye dogru oldugundan emin oluyorum, yanlislikla memenin altinda kalmasin diye, sonra saatlerce uyuyoruz. Hem de nasil guzel nefes alisverisini hissetmek. Kimseye onermiyorum, bir kaza bela olur filan ama ben zaten tilki uykusunda oluyorum ve burnunun kapanmayacagindan emin oldugum bir pozisyonda tutuyorum bebegi. Kendimi gectim de bebis nasil derin uyuyo anlatamam. Bu kiz beni kucaga fena alistirdi ilerde sorun olur mu bilmiyorum ama bu gunler bir daha gelmeyecegi icin pisman olmayacagimi biliyorum. Dun bu pozisyonda kac bolum dizi izledim kendime geldim yahu...

Ben de cok seviyorum bebegimi boyle uyutmayi. Kucakta emzirme pozisyonunda cok huzurlu uyuyor. Bazen derin uykuya gectiginde yerine koymaya kiyamiyorum. Zaten ne kadar boyle kalacaklar ki, ben de keyfini cikarma taraftariyim. Onun o huzurlu suratini izlemek paha bicilemez.

Aa genze mi kacabiliyomus duymamisim. Senin de kilo alımı dusuktu dimi biz hep aynı şeyleri yaşıyoruz. Emzik de kullaniyo musun? Biz ek gıdaya geçince rahat edicez sanırım
Evet kilo alımı düşük emziği sadece gece uykuya geçirirken veriyorum yarım saat falan tutuyo onun bi etkisi olduğunu sanmıyorum aynen ek gıdayı iple çekiyorum iki gündür mamayı görünce heyecanlanmaya başladı ben de çok ağladımİnşallah memeyi bırakmazlar

Eşim san sebastian cheesecake yapıyor, ne zaman yapsa benim sütler çağlıyor Protein içerikli çünkü içinde peynir yumurta maşallahı olan bi tatlı
ne eşler var be benim eşim 2 yumurtayı zor kırar san sebastian cheesecake desem bön bön bakar bana. yaptım ama ismini bilmez hatırlamaz

Biz de belli bir yaşa kadar çikolatayla ve şekerle tanıştırmamayı düşünüyoruz. Bir tanıdığımızın kızı 8 yaşında ve hala çikolatayla tanışmadı. Örnekleri mevcut. Umarım biz de başarabiliriz çikolatayla tanıştırmamayı. Bu arada ben nefrolağa gitmiştim Doğum sonrası artık tuzlu yiyebilir miyim dedim. Tercih etmesen daha iyi olur, hatta bebeğini de tuzsuz yemeye alıştırabilirsin, ek gıdaya geçince damak tatları oluşuyor, alışırsa tuzu aramaz ilerde dedi. Sıfır tuz değil de ek gıdaya geçince az tuzlu yedirmeyi düşünüyorum.

Benimki de az emip bırakıyor, dikkatleri çok dağılıyor. Emziği sadece yatarken veriyorsan sorun olmaz. Dün ben kızım uyanınca altını değiştirdim , yatakta baya oynadım konuştum fln sonra emzirdim bu şekilde iki memeden 10 ar dakika şeklinde emdi , önde diyolog istiyorlar sanırım. Yada keyfi yerindeydi öyle denk geldi

Duruyorsa cok iyi bende annemle boyle buyudum ama bizim kiz asla yatmiyor yanimda sadece sabahlari aliyorum 1saat oynasiyoruz onun haricinde hep besigini istiyor

Bende bu sekilde yetistim 6 7 yasinda ayda yilda bir cikolata yerdim ama sonra cipsle tanistim ve bagimlisi oldum kendi cocugumuda oyle yetistirmek istiyorum ama illaki yiyecekler..hele ki ben hala abur cubur yerken cocugu nasil uzak tutarim bilmiyorum ama kacinilmaz son.
En aza indirebiliriz tabii

Ben mama verirken ağlamayı bıraktım artık sadece emmeyince ağlıyorum o da analık napalim
Ek gıdaya geçince hiç degilse doymasa da yedirecek biseyler olacak. Emziği de emzirme danışmanları uyurken emse bile meme reddi yapar diyo ondan bırakayim mi diye dusunuyorum. Benimki de sadece uyurken emiyo

E Elwing6 Biz dün 3 aylık olduk. Burdaki 3 ayrı doktordan danıştık bizde 2.aydan itibaren yaptırmamızı önerdi. Eşim biraz araştırdı makalelerdede 0-6 ay arası yakalanma riskinin yüksek olduğu söyleniyor. Riske atmak istemedik rotayla birlilte olduk aşımızı bu sabah. Şimdilik bir huzursuzluğuda yok çok şükür günlük rutin hayatına devam editor kuzucuk. Hepimizin çocuğunu Allah korusun inşallah

Kizlar kaka yaptirma yontemini buldum besledikten sonra pusette oturur gibi oturtup karnina masaj yaptiimizda kakasini yapiyor..2dir bu sekilde yapiyoruz.bir ikiniyor yavrum masajla bu pozisyonda soldan saga masaj yapin
Onuda denedim yok yapmıyor biZimki ya

Bıraktırmaya çalışıım o zaman zaten çok hevesli diil emziğe..yarın doktor kontrolü var kiloya bakıcak rota aşısı olucak bi de mamayla ilgili konuşuruz demişti bakalım ne dicek ne kadar kilo aldı minnoşum Offf ara tatil yaklaşıyo memlekette herkes bi yorum yapcak sinir olcam kesinEşim de gitmeyelim diyo valla napsam bilemedim

Az önce yazdığını okumadan tam da böyle yaptım. Benimki uyanır uyanmaz hemen emmek istiyo yoksa almiyo yine de sürekli huyları degisiyo deneyim dedim. Sonuç husran kesinlikle emmedi. Mama hazırladım hemen sutumu sagdim biraz da ondan verdim.
Emziği de sadece uyurken veriyorum. Artık uzun uzun emmiyolar zaten de bizimki de çok kisa:)

Ben ilk fırsatta gitcem memlekete. Kim ne derse desin takma. Hem memleketini aileni gorursun hem değişiklik olur. Bence fırsatın varken git.
Ben artık mamayi bırakmaktan ümidi kestim senin doktor ne diyecek bakalım

Ben ilk fırsatta gitcem memlekete. Kim ne derse desin takma. Hem memleketini aileni gorursun hem değişiklik olur. Bence fırsatın varken git.
Ben artık mamayi bırakmaktan ümidi kestim senin doktor ne diyecek bakalım
Biz de mamayı bırakamayız artık çünkü verdikçe iştahı da açılıyo günde 4 kez 90cc veriyorum şu anda..

Sen kensin yiyor musun çikolata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…