- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
Bilakis çok iyi yapmışsın. Meme reddinde önerilen pozisyon o zaten.Yok yavv emzik biberon bahane bizim bebişler zor bebiş, çok seçiciler yavvv... Bakalım ek gıda da ne yapacaklarbugün yere yatırmıştm oynasın, dönsün filan diye acıktı açtım memeyi o yatarken ağzına sokuverdim ben üstüne eğilip emzirmiş oldum. Çok hoşuna gitti şapşikimin, şaşkın şaşkın baka baka emdi bayağa yer çekimi etkisi ile süt daha rahat aktıysa artık ağzına, hoşuna gitti. Eşim de kızıyor sen alıştırıyorsun bu çocuğu böyle tuhaf şeylere diye
Bende öyle. Artık 90 dan aşağı vermiyorum bazen 120 oluyo. Napalim sağlıklı olsunlar da..Biz de mamayı bırakamayız artık çünkü verdikçe iştahı da açılıyo günde 4 kez 90cc veriyorum şu anda..
Emzik olmadan uykuya dalabiliyor mu? Bizimki emzik olmayınca asla uyku moduna geçemiyorBen mama verirken ağlamayı bıraktım artık sadece emmeyince ağlıyorum o da analık napalim
Ek gıdaya geçince hiç degilse doymasa da yedirecek biseyler olacak. Emziği de emzirme danışmanları uyurken emse bile meme reddi yapar diyo ondan bırakayim mi diye dusunuyorum. Benimki de sadece uyurken emiyo
Aman bırakmasınlar da gerçekten bazen o sıcaklığı istiyo huzurla emiyo nadir de olsa. Ben her şekilde deneyip emzirmeye raziyim zaten bi amuda kalkmadigim kaldı yakında onu da yapcam tam olcakEvet sürekli huyları değişiyor , bende ara ara meme veriyorum bakalım ne yapacak diye emiyor ama sanki görev gibi hani emdim bak mutlu oldun mu der gibibiberonla sağdığım sütü içiyor ama bazen bir boşlukta gibi oluyor huzursuz oluyor o zamanlar anlıyorum aslında o da meme emmek istiyor o kokunun eksikliğini hissediyor diyip emziriyorum hakikaten emiyor
Eşine kolaysa sen emzir deYok yavv emzik biberon bahane bizim bebişler zor bebiş, çok seçiciler yavvv... Bakalım ek gıda da ne yapacaklarbugün yere yatırmıştm oynasın, dönsün filan diye acıktı açtım memeyi o yatarken ağzına sokuverdim ben üstüne eğilip emzirmiş oldum. Çok hoşuna gitti şapşikimin, şaşkın şaşkın baka baka emdi bayağa yer çekimi etkisi ile süt daha rahat aktıysa artık ağzına, hoşuna gitti. Eşim de kızıyor sen alıştırıyorsun bu çocuğu böyle tuhaf şeylere diye
Gündüz emziksiz uyuyamiyo da gece zaten uykulu emziriyorum hemen yatırıyorum derken emzik aramiyo.Emzik olmadan uykuya dalabiliyor mu? Bizimki emzik olmayınca asla uyku moduna geçemiyorgaz sancıları olduğu zamanlarda alıltırmıştık emzikle uyumaya
Nadiren tüketiyorum. Ek gıdalara başladığım vakit tümüyle yemeyi keseceğim. Cips tarzı şeyleri tüketmiyorum zaten. Onun yerine kuruyemis tuketirdim senelerdir. Şimdi onu da yemiyorum biraz da olsa alerji oluyor kuzum.Sen kensin yiyor musun çikolata
Bu arada ben biberonun hala 1 numaralı emziğini kullanıyorum mama verirken..yavaş akış olsun diyeBende öyle. Artık 90 dan aşağı vermiyorum bazen 120 oluyo. Napalim sağlıklı olsunlar da..
Taviz vermemi gerektirecek bir durum yaşayacağımı sanmıyorum. Çevremde az ve öz insan var. Onlarda oğlum için en iyisini düşünecektir. Ki şimdiden aman şekere, hamura alışmasın diye kendi aramızda da konuşuyoruz.Bende öyle diyordum. 6.ay bitti ve blw ile çok keyifli bir ek gıda dönemi başladı. İlk zamanlar tatsız şeyler veriyorsun buharda pişmiş yeşil kabak bile var listede. Karşısına geçip bende yiyordum yalan yok kabakta çok zorlandım ama oğlum yedi. 16.aya kadar çikolata nedir bilmiyordu benim oğlum. Tüm sebze meyvelerden etten yoğurttan ayırmadan yiyordu. Herşeyi saatliydi. Çikolata nedir bilmediğinden tahin pekmezi kaşık kaşık yerdi kahvaltıda. Eşim kv ve KB yazık çocuk çikolatayı da öğrensin bir kereden birşey olmaz dedi ve o gün bugündür tahin pekmezi ağzına sürmez oldu. Şuan çikolatasız günümüz yok. Naçizane tavsiyem Siz siz olun ya büyük konuşmayın ya da asla taviz vermeyin.
Ek gıda için acele ediyorsunuz kızlar. Oturabiliyor olması şart. Muhallebi yapıp yattığı yerden verdiğiniz şeyin gelişimi için olumsuz olacağını düşünüyorum. Bekleyin biraz büyüsün sonra verin eline keşfetsin keyfini çıkarsın. Haz alsın. Ayrıca Meme reddi de yaşayabilirsiniz.
Kac aylik burada? Hemen tutup yiyebildi mi en basta? Kimi bebek oyuncak gibi oynayip atiyormus. Yogurt gibi daha sivi yiyecekleri nasil yedi en basta? Kasik tutabildi mi? Ben cok istiyorum blw yapmayi ama cuvallarim diye de korkuyorum.Benim büyük oğlanın blw ye başladığımızın ilk günün resmini profil yaptım. Böyle keyifle yediğini izlemek varken.
yine de anne evladı için en doğrusunu bilendir.
Ben de 1 numara kullaniyorum. 2 ye gecsem hepten bırakır beni. YukarıdaBu arada ben biberonun hala 1 numaralı emziğini kullanıyorum mama verirken..yavaş akış olsun diye
Bu arada cok tatlis ya, masallahBenim büyük oğlanın blw ye başladığımızın ilk günün resmini profil yaptım. Böyle keyifle yediğini izlemek varken.
Ben de istemsiz uyudum kaç defa. Kafam geri doğru gidince kendiliğinden uyandım irkilerek. Hep korkuyordum ya uyurum da bebek kolumdan düşerse diye. Benimki de tam tersi yerine alıştı bu ara. Bir ay öncesi yalvarıyordum oğlum uyu bak ben de uyuyakalıcam diye. Eşim de şahit olmuş defalarca uyuduğuma. Bir arkadaşım da sırf uykusuz kalıyorum diye bebeğini ortalarında yatırmaya başladı 7 aydan sonra.Ya kizlar ben iki gundur kizim kucagimda uyuyorum. Neden daha once yapmamisim diyorum. Normalde emziririm yatiririm ya hemen ya 10dk sonra uyanir. 3 aydir zombi gibiydim uykusuzluktan. Simdi bebisi gogsume alip yastikla destekliyorum, kafasinin geriye dogru oldugundan emin oluyorum, yanlislikla memenin altinda kalmasin diye, sonra saatlerce uyuyoruz. Hem de nasil guzel nefes alisverisini hissetmek. Kimseye onermiyorum, bir kaza bela olur filan ama ben zaten tilki uykusunda oluyorum ve burnunun kapanmayacagindan emin oldugum bir pozisyonda tutuyorum bebegi. Kendimi gectim de bebis nasil derin uyuyo anlatamam. Bu kiz beni kucaga fena alistirdiilerde sorun olur mu bilmiyorum ama bu gunler bir daha gelmeyecegi icin pisman olmayacagimi biliyorum. Dun bu pozisyonda kac bolum dizi izledim kendime geldim yahu...
ben rahatsızdım akşam yemeğinden sonra mutfaktaki bulasıkları toplamıs. bulaşık toplamaktan anladığı: kalan yemeklerin üzerini tepsi ile kapatıp boş tabakları lavaboya koymakAy sorma ayağım sakatlandı bana kahvaltı hazırlıyor , daha sofra hazır değil yumurtayı pişirmeye çalışıyor, dedim o en son. sıcaklar sofraya en son gider ya dedim
yaa maşallah ne güzel önemsemiş denemiş yapmış.Biz hamileyken meşhur olmuştu bu cheesecake. Ama gebelik şekerim çıkınca tadına bakamamıştım. İçimde kalmıştı eşim de biliyorDoğumdan sonra tadarım demiştim artık. Bir kafede denk geldik beğendik, eşim de e ben yaparım bunu dedi, daha bile güzelini yapıyor şimdi. Haftasonu canım kek istedi onu da yaptı sağolsun. Ay maşallah diyim
elma suyu bebeklerde grip gibi seylere birebirmis. insallah olmazlar da aklında bulunsun. ben kendim de içiyorum ıhlamur+elma çayı.Aynen benim kız gibi inşallah ayırt etmeden her şeyi sever bütün bebişler.Elma suyu verdim 2 tatlı kaşığı.geçen pasta yapınca muhallebisinden verdim 1 çay kaşığı bide sapirdatiyor ağzını ellerini yediği gibi:)))))))paça corbasindan ben de tattirdim ne versek götürüyor:))
yaa maşallahBenim büyük oğlanın blw ye başladığımızın ilk günün resmini profil yaptım. Böyle keyifle yediğini izlemek varken.
Tam 6 aylık. 3gün kuralıyla bir şey koyuyorsun önüne. Sende ordan alıp yiyorsun, sesler çıkartıyorsun nam nam diyeKac aylik burada? Hemen tutup yiyebildi mi en basta? Kimi bebek oyuncak gibi oynayip atiyormus. Yogurt gibi daha sivi yiyecekleri nasil yedi en basta? Kasik tutabildi mi? Ben cok istiyorum blw yapmayi ama cuvallarim diye de korkuyorum.
Bu yemek listesine nereden ulasabiliriz?Tam 6 aylık. 3gün kuralıyla bir şey koyuyorsun önüne. Sende ordan alıp yiyorsun, sesler çıkartıyorsun nam nam diye. (3gün olmasının sebebi alerjik reaksiyon için, başka şeyle karışmasın diye). İlk günden itibaren tuttu ve yedi. O güne kadar sizin bebişler de uzattığınız şeyi elinizden alma yeteceğine sahip olucak. Şuan ne desem havada kalıyordur. Tabi elini bazen kontrol edemeyip sağa sola düşürdüğü fırlattığı oldu , ardından bakışı bile hayranlıktı benim için. Cisimlerin düştüğünü keşfetmiş oldu.
o kadar keyifli ki. Hiç çuvallamazsın korkma. Mama sandalyesinin altına muşambalar var bunun için satılan. Temiz temiz serer, düşeni alır yıkar yersin ziyan olmaz. Klasikte daha çok ziyan oluyor. Bir liste var ona göre ne vereceğin belli. Zaten doyması için değil tatması için koyuyorsun önüne. Yaklaşık 2ay sürüyor tadım süreci. Sonra aynı besinlerden tekrar koyuyorsun o istediği kadar yiyor. Dudağına bile değdirse tamamdır. Yoğurt kefir bunları fincanla verdim eline. Birazdan onun da resmini koyarım. Favorisiydi kefir. Otları da kefirle denedim. Semizotlu dereotlu falan. Halaa bayılır. Kavga ederiz bazen yeter o kadar kefir içtiğin diye. Saklarım dolabın diplerine doğru( Bağırsakları fazla çalıştırıyor )
Hiiiiiiçççç muhallebi yada püre yada kavanoz maması yemedi. 1yaşına gelince de evde ne yemek yapıldıysa o. Tabi biz kendimize sonradan tuz baharat ilave ettik. Onun sayesinde halaa birçok şeyi tuzsuz yiyorum
Ben bazen ters tutuş yapıyorum ama sakinken dene onu..sol mememe kafası geliyo ayakları dışarı tarafta benim arkama doğru bi nevi yine sağı emiyo gibi oluyo tabi herzaman işe yaramıyo malesefÇok nadiren alıyo canım. Yanlış yazmışım sürekli sol memede, sağı istemiyor. Bugün yine aktı sağdan sütler. Sağayım diyorum ama yeterince sık sağamıyorum e bir şey de çıkmıyor o zaman.
Ben zaten hep içgüdüsel bişeyler yapıyorum sonra bi bakıyorum zaten sorunun çözümü o. Bu pozisyonu da içgüdüsel keşfetmiş oldumBilakis çok iyi yapmışsın. Meme reddinde önerilen pozisyon o zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?