Bilakis çok iyi yapmışsın. Meme reddinde önerilen pozisyon o zaten.

Emzik olmadan uykuya dalabiliyor mu? Bizimki emzik olmayınca asla uyku moduna geçemiyor gaz sancıları olduğu zamanlarda alıltırmıştık emzikle uyumaya

Aman bırakmasınlar da gerçekten bazen o sıcaklığı istiyo huzurla emiyo nadir de olsa. Ben her şekilde deneyip emzirmeye raziyim zaten bi amuda kalkmadigim kaldı yakında onu da yapcam tam olcak

Eşine kolaysa sen emzir de
Gerçekten bizim bebisler zor hem biberon hem emzik alıp emen bebek de çok. Ama ikinci nasip olursa büyük konusmayim da iyice emmeyi öğrenmeden emzik vermem.
Meme reddi kolay asilmiyor şekilden şekile giriyoruz inan ki ben de senin gibiyim evin içinde yapmadigim kalmadı sipaciga

Emzik olmadan uykuya dalabiliyor mu? Bizimki emzik olmayınca asla uyku moduna geçemiyor gaz sancıları olduğu zamanlarda alıltırmıştık emzikle uyumaya
Gündüz emziksiz uyuyamiyo da gece zaten uykulu emziriyorum hemen yatırıyorum derken emzik aramiyo.

Sen kensin yiyor musun çikolata
Nadiren tüketiyorum. Ek gıdalara başladığım vakit tümüyle yemeyi keseceğim. Cips tarzı şeyleri tüketmiyorum zaten. Onun yerine kuruyemis tuketirdim senelerdir. Şimdi onu da yemiyorum biraz da olsa alerji oluyor kuzum.

Taviz vermemi gerektirecek bir durum yaşayacağımı sanmıyorum. Çevremde az ve öz insan var. Onlarda oğlum için en iyisini düşünecektir. Ki şimdiden aman şekere, hamura alışmasın diye kendi aramızda da konuşuyoruz.
Evet bazı arkadaşlar ek gıdaya geçmek için çok ani hareket ediyorlar. Çocuk yemek secmesin diyeymis ki bana çok mantıksız geliyor. 2.5 aylik bebek ağzına ne soksan hayır diyemez zaten. 6 aylık bebeğe de birden önüne kuzu çevirme koymayacagiz. Yani tat tomurcukları zaten gelişkin ne verirsen onu yiyecek çocuk.... Sen 3 yaşına kadar brokoli vermeyip birden önüne koyarsan yemez tabi. 6 aydan itibaren her sebzeyi vakitlice uygun şekilde vereceğim Allah nasip ederse. Bakalım her şey vaktinde güzel.

Benim büyük oğlanın blw ye başladığımızın ilk günün resmini profil yaptım. Böyle keyifle yediğini izlemek varken.
yine de anne evladı için en doğrusunu bilendir.
Kac aylik burada? Hemen tutup yiyebildi mi en basta? Kimi bebek oyuncak gibi oynayip atiyormus. Yogurt gibi daha sivi yiyecekleri nasil yedi en basta? Kasik tutabildi mi? Ben cok istiyorum blw yapmayi ama cuvallarim diye de korkuyorum.

Bu arada ben biberonun hala 1 numaralı emziğini kullanıyorum mama verirken..yavaş akış olsun diye
Ben de 1 numara kullaniyorum. 2 ye gecsem hepten bırakır beni. Yukarıda Mavikelebek0134 yazmış erken ek gıdaya geçiş meme reddi yapabilir diye. Ben de erken vermeyi düşünüyorum ama meme reddinden korkuyorum. Ote yandan erken vermezsem yemek seçer diye korkuyorum. Tecrübesizlik ne zor

Ben de istemsiz uyudum kaç defa. Kafam geri doğru gidince kendiliğinden uyandım irkilerek. Hep korkuyordum ya uyurum da bebek kolumdan düşerse diye. Benimki de tam tersi yerine alıştı bu ara. Bir ay öncesi yalvarıyordum oğlum uyu bak ben de uyuyakalıcam diye. Eşim de şahit olmuş defalarca uyuduğuma. Bir arkadaşım da sırf uykusuz kalıyorum diye bebeğini ortalarında yatırmaya başladı 7 aydan sonra.

Ay sorma ayağım sakatlandı bana kahvaltı hazırlıyor , daha sofra hazır değil yumurtayı pişirmeye çalışıyor, dedim o en son. sıcaklar sofraya en son gider ya dedim
ben rahatsızdım akşam yemeğinden sonra mutfaktaki bulasıkları toplamıs. bulaşık toplamaktan anladığı: kalan yemeklerin üzerini tepsi ile kapatıp boş tabakları lavaboya koymak
yaa maşallah ne güzel önemsemiş denemiş yapmış.
elma suyu bebeklerde grip gibi seylere birebirmis. insallah olmazlar da aklında bulunsun. ben kendim de içiyorum ıhlamur+elma çayı.
Benim büyük oğlanın blw ye başladığımızın ilk günün resmini profil yaptım. Böyle keyifle yediğini izlemek varken.
yine de anne evladı için en doğrusunu bilendir.
yaa maşallah

Kac aylik burada? Hemen tutup yiyebildi mi en basta? Kimi bebek oyuncak gibi oynayip atiyormus. Yogurt gibi daha sivi yiyecekleri nasil yedi en basta? Kasik tutabildi mi? Ben cok istiyorum blw yapmayi ama cuvallarim diye de korkuyorum.
Tam 6 aylık. 3gün kuralıyla bir şey koyuyorsun önüne. Sende ordan alıp yiyorsun, sesler çıkartıyorsun nam nam diye . (3gün olmasının sebebi alerjik reaksiyon için, başka şeyle karışmasın diye). İlk günden itibaren tuttu ve yedi. O güne kadar sizin bebişler de uzattığınız şeyi elinizden alma yeteceğine sahip olucak. Şuan ne desem havada kalıyordur. Tabi elini bazen kontrol edemeyip sağa sola düşürdüğü fırlattığı oldu , ardından bakışı bile hayranlıktı benim için. Cisimlerin düştüğünü keşfetmiş oldu.
o kadar keyifli ki. Hiç çuvallamazsın korkma. Mama sandalyesinin altına muşambalar var bunun için satılan. Temiz temiz serer, düşeni alır yıkar yersin ziyan olmaz. Klasikte daha çok ziyan oluyor. Bir liste var ona göre ne vereceğin belli. Zaten doyması için değil tatması için koyuyorsun önüne. Yaklaşık 2ay sürüyor tadım süreci. Sonra aynı besinlerden tekrar koyuyorsun o istediği kadar yiyor. Dudağına bile değdirse tamamdır. Yoğurt kefir bunları fincanla verdim eline. Birazdan onun da resmini koyarım. Favorisiydi kefir. Otları da kefirle denedim. Semizotlu dereotlu falan. Halaa bayılır. Kavga ederiz bazen yeter o kadar kefir içtiğin diye. Saklarım dolabın diplerine doğru ( Bağırsakları fazla çalıştırıyor )
Hiiiiiiçççç muhallebi yada püre yada kavanoz maması yemedi. 1yaşına gelince de evde ne yemek yapıldıysa o. Tabi biz kendimize sonradan tuz baharat ilave ettik. Onun sayesinde halaa birçok şeyi tuzsuz yiyorum

Mavikelebek0134 bende şeyi merak ediyorum. mesela çorba. nasıl yiyecek? çorbayı ben kendim kaşıkla yedirip eline haslanmıs havuç falan mı vermeliyim? bende çok istiyorum. kendi kendine yiyen ve yemek seçmeyen çocuğa bayılıyorum. insallah becerebiliriz peki öğün saatinde evde değilsen? baska bir evdeysen?

Bu yemek listesine nereden ulasabiliriz?

Ben bazen ters tutuş yapıyorum ama sakinken dene onu..sol mememe kafası geliyo ayakları dışarı tarafta benim arkama doğru bi nevi yine sağı emiyo gibi oluyo tabi herzaman işe yaramıyo malesef
Bide baktım çok aç ve durmuyo o zaman da yatırıyorum yattığı yerden veriyorum mememi Koalacikk sen de bi dene canım belki öyle alır..bende senin yaşadıklarını yaşıyorum mememi uyanıkken güzelce gelip almıyor..ama bi şekilde yollar deneyerek vermeye çalışıyorum..benim ki ayakta asla almiyo sallanarakta almıyo bide hiç konuşma o esnada yanında konuşan biride olmasın o sekilde dene emzirmeyi birde benim kini emzirirken esmaül hüsna açtım hoşuna gitti o şekilde emdi tabi yine sağ mememi

Bilakis çok iyi yapmışsın. Meme reddinde önerilen pozisyon o zaten.
Ben zaten hep içgüdüsel bişeyler yapıyorum sonra bi bakıyorum zaten sorunun çözümü o. Bu pozisyonu da içgüdüsel keşfetmiş oldum memişleri görünce gözleri parlıyor resmen, heyecanlanıyor, gülümsüyor ama iş uzun uzun emmeye gelince yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…