Maşallah ya, ben emzirdikten sonra veriyorum 75i zor bitiriyor hatta 60 yetiyor gibi. Benim kızın midesi küçük sanırım. Ya da kaşıkla verdiğim için fazlasını istemiyorBende öyle. Artık 90 dan aşağı vermiyorum bazen 120 oluyo. Napalim sağlıklı olsunlar da..
Aynen aynen, zaten sırf tecrübelerimi hayata geçirebilmek için bile ikinci bebeği istiyorum. İnşallah olur ve de onu şöyle rahat rahat bol bol emzirmek nasip olur. Ben ilk 3-4 hafta pek vermedim emzik çok nadir veriyordum kv, annem, eşim bişey olmaz ver ver deyip durdular ben yokken verdiler hep çok alıştı, aslında iyi oluyor ama meme reddi olamasaEşine kolaysa sen emzir de
Gerçekten bizim bebisler zor hem biberon hem emzik alıp emen bebek de çok. Ama ikinci nasip olursa büyük konusmayim da iyice emmeyi öğrenmeden emzik vermem.
Meme reddi kolay asilmiyor şekilden şekile giriyoruz inan ki ben de senin gibiyim evin içinde yapmadigim kalmadı sipaciga
Biz prima 3 numaradayız ama o bile öyle büyük geliyo ki gözüme baktıkça duygulanıyorum el kadardı bezi nasıl böyle olduAz önce 4 numara beze başladık. Dün gibi prematüre minicik bezleri bağladığım günler
Düşününce gözlerim doldu
Ne güzel benim küçük cadı alıştı emziğe memede nadiren uyuyakalıyor, beşiğe koyduğum an emzik aranıyorGündüz emziksiz uyuyamiyo da gece zaten uykulu emziriyorum hemen yatırıyorum derken emzik aramiyo.
Dişi mi çıkıyor 6 aylıkken çıkıyor sanıyordum. Erken de çıkıyorsa Allah kolaylık versinBen çocuğun altını üstüne getiriyodum gazdan dolayı 2 aylıkken başladı dönmeyetabi bu hiç iyi olmadı bi yandan şu an yatakta yada pusette tek bırakamıyorum yastıkla falan destek koymama rağmen dönüyor kendini ittiriyor bi defa düştü Allah'tan yorganın üstüne düşmüştü mesafe de çok yakındı yere ödüm koptu artık sürekli uyurken kontrol ediyorum uyanıkken zaten fena maşallahımız var şu anda da diş çıkarma problemimiz var ateşi çıkıyor sürekli kaç gecedir sabahlara kadar uyumuyoruz kızımla deli gibi uykusu var ama uyuduğu an bile eli damağında sürekli kaşıyıcı istiyo kendisi uzun süreli tutamadığı için ben tutuyorum o kaşıyo az bi de pişik oldu çok şükür atlattık inşallah yakın zamanda biter sıkıntımız en korktuğum şey erken zamanda geldi başıma bakalım hayırlısı artık tecrübeli anneler bu dönemde bebeği rahatlatmak adına ne yapmalıyım tavsiyeleri duymak isterim ❤
Canım bende öyle emziriyorum kucağımda almadıginda o şekilde alıyo..hatta burda Z Zzynp19 sana mı demiştim canım dene diye..denedin mi etkili oldu muYok yavv emzik biberon bahane bizim bebişler zor bebiş, çok seçiciler yavvv... Bakalım ek gıda da ne yapacaklarbugün yere yatırmıştm oynasın, dönsün filan diye acıktı açtım memeyi o yatarken ağzına sokuverdim ben üstüne eğilip emzirmiş oldum. Çok hoşuna gitti şapşikimin, şaşkın şaşkın baka baka emdi bayağa yer çekimi etkisi ile süt daha rahat aktıysa artık ağzına, hoşuna gitti. Eşim de kızıyor sen alıştırıyorsun bu çocuğu böyle tuhaf şeylere diye
Suanda ne kadarlık ki diş çıkarıyoBen çocuğun altını üstüne getiriyodum gazdan dolayı 2 aylıkken başladı dönmeyetabi bu hiç iyi olmadı bi yandan şu an yatakta yada pusette tek bırakamıyorum yastıkla falan destek koymama rağmen dönüyor kendini ittiriyor bi defa düştü Allah'tan yorganın üstüne düşmüştü mesafe de çok yakındı yere ödüm koptu artık sürekli uyurken kontrol ediyorum uyanıkken zaten fena maşallahımız var şu anda da diş çıkarma problemimiz var ateşi çıkıyor sürekli kaç gecedir sabahlara kadar uyumuyoruz kızımla deli gibi uykusu var ama uyuduğu an bile eli damağında sürekli kaşıyıcı istiyo kendisi uzun süreli tutamadığı için ben tutuyorum o kaşıyo az bi de pişik oldu çok şükür atlattık inşallah yakın zamanda biter sıkıntımız en korktuğum şey erken zamanda geldi başıma bakalım hayırlısı artık tecrübeli anneler bu dönemde bebeği rahatlatmak adına ne yapmalıyım tavsiyeleri duymak isterim ❤
Hahahahben rahatsızdım akşam yemeğinden sonra mutfaktaki bulasıkları toplamıs. bulaşık toplamaktan anladığı: kalan yemeklerin üzerini tepsi ile kapatıp boş tabakları lavaboya koymak
yaa maşallah ne güzel önemsemiş denemiş yapmış.
elma suyu bebeklerde grip gibi seylere birebirmis. insallah olmazlar da aklında bulunsun. ben kendim de içiyorum ıhlamur+elma çayı.
yaa maşallah
Bende 2 emziği dönüşümlü kullanıyorum , değiştirmek gerekir heraldeKızlar emzikleri yenilemek gerekiyor mu? Bizim ikiliydi ben sırayla bi birini steril edip veriyorum bi diğerini. İki tane dönüşümlü kullanıyoruz zaten. Belli bir zaman sonra yenilemek gerekirm mi, yoksa 6.aya karar aynı emzikle mi devam ediyoruz? (0-6 ay için olan var şuan)
Evet ben de inanmadım ilk zaman ama sonra belirtilerimiz artınca annem de yanımda olduğu için anlayabildim yoksa tecrübesizlik çok kötü bu durumlardaDişi mi çıkıyor 6 aylıkken çıkıyor sanıyordum. Erken de çıkıyorsa Allah kolaylık versinEn azından bu süreci erken atlatmış olacaksın
ben tek emzik kullanıyorum ve artık onu kullanmak istemiyorum içime sinmiyor. her gün mutlaka kaynatıyorum, gün içerisinde sık sık yıkıyorum ama içime sinmiyor yine de.Kızlar emzikleri yenilemek gerekiyor mu? Bizim ikiliydi ben sırayla bi birini steril edip veriyorum bi diğerini. İki tane dönüşümlü kullanıyoruz zaten. Belli bir zaman sonra yenilemek gerekirm mi, yoksa 6.aya karar aynı emzikle mi devam ediyoruz? (0-6 ay için olan var şuan)
Uzerinde bir ayda degistirin diyor. Ben de 3 taneyi donusumlu kullaniyorum ama bir tanesini ilk aydan beri diger 2 tanesini 2. Aydan beri kullaniyorum. Birinciyi atmanin zamani geldi galiba.Kızlar emzikleri yenilemek gerekiyor mu? Bizim ikiliydi ben sırayla bi birini steril edip veriyorum bi diğerini. İki tane dönüşümlü kullanıyoruz zaten. Belli bir zaman sonra yenilemek gerekirm mi, yoksa 6.aya karar aynı emzikle mi devam ediyoruz? (0-6 ay için olan var şuan)
Aman yeterki emsinlerde artık hangi pozisyon olursaÇocuklar da değişiklik arıyor demekkibi sonraki emzirme pozisyonumuz amuda kalkmak olacak kesin
Yaklaşık 3 buçuk aylık oluyoSuanda ne kadarlık ki diş çıkarıyoinşallah atlatirsınız en az sıkıntıyla
Seker konusunda hassas olmak lazim benim ilk cocuk 8 yasinda hala şeker yese kabariyor. 2 yasina kadar bilmesi şekeri. Sonra babanne dayadi cikolatayi. Nasipse 2. De hic dusunmuyorum tatli ve tuzluyu denemeyi. 3 yasindan sonra denesin.Taviz vermemi gerektirecek bir durum yaşayacağımı sanmıyorum. Çevremde az ve öz insan var. Onlarda oğlum için en iyisini düşünecektir. Ki şimdiden aman şekere, hamura alışmasın diye kendi aramızda da konuşuyoruz.
Evet bazı arkadaşlar ek gıdaya geçmek için çok ani hareket ediyorlar. Çocuk yemek secmesin diyeymis ki bana çok mantıksız geliyor. 2.5 aylik bebek ağzına ne soksan hayır diyemez zaten. 6 aylık bebeğe de birden önüne kuzu çevirme koymayacagiz. Yani tat tomurcukları zaten gelişkin ne verirsen onu yiyecek çocuk.... Sen 3 yaşına kadar brokoli vermeyip birden önüne koyarsan yemez tabi. 6 aydan itibaren her sebzeyi vakitlice uygun şekilde vereceğim Allah nasip ederse. Bakalım her şey vaktinde güzel.
Kiz ben 3. Emzikteyim. Ilkini 1 ay. 2.sini de 2. Ay kullandim. 2 ve 4.yu donus8mlu kullaniyorum. Ilk emzigi ani diye saklayacagim.ben tek emzik kullanıyorum ve artık onu kullanmak istemiyorum içime sinmiyor. her gün mutlaka kaynatıyorum, gün içerisinde sık sık yıkıyorum ama içime sinmiyor yine de.
Ama ne zaman? 3 ay oldu bile nerdeyseBende 2 emziği dönüşümlü kullanıyorum , değiştirmek gerekir heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?