- 12 Haziran 2013
- 8.544
- 8.175
- 248
ahh en iyisini yapmışsın o zaman sen...Bana ilaci verdi doktor verirken kullanma taraftari degilim dedim ben orda sen al duruma gore bakacagiz dedi sonra ikinci gidisimde 2 ucuncu gidisimde 3 kilo vermistim. Sadece su icebiliyordum birde nadiren yogurt doktorum beslenemiyorsun boyle olmaz dedi tansiyonum.dusuktu devamli falan ilaci al artik dedi doktorum cok kizdi kendine de bebege de zarar veriyorsun dedi sen de dikkat et bu duruma ayrica kizinla ilgilenecek baska kimse yokmu seni o durumda gormese cok daha iyi birde cok kalkamiyorsan falan boyama falan gibi masa basi aktiviteleri bulabilirsin oyalanir biraz disari cikip kisa sureli temiz havada yuruyuslerde cok iyi geliyor. Bunu soluyorum ama brnim ilk haftalar cok zordu bir cocugum daha olsa ilgilenemezdim yardimci tutardim canim heralde Allah yardincin olsun senin de hepimizin de
haklısınAllahtan mide bulantısı olmayan bir anne adayayım çok şükür aksi olsaydı çalışma konusunda nasıl olurdum bilmiyorum. Herşeyin zorluğu var canım çalışmayan kişilerde aslında bütün gün evde çalışıyor tamam biraz kafasına göre oluyor ama bütün gün orası burası vs derken sizlerde durmuyorsunuz. Bende ev işi konusunda tembelim sanırımÇalışmıyor olsaydım kesiin evimi b... götürürdü. Şimdi çalışıyorum kadın tutuyorum eşimin konuşmanı engelliyorum Birde evde 4 kedim var
Zamane bebeleri cok fena bizde bir yegen var akıllara zarar bir sorulari var bazen kitlenip kaliyorsun cok zekiler masallah cingoz hepsi yemege falan mutfaga cok giriyorsan oda tetikler canim ben hic giremiyorum hala ama umutluyum gececek insallah gec basladi bende birde 8.haftamdaydim herkes artik baslamaz bulanti dedigi noktada beni yerden yere vurdu saolsun o yuzden bulanti olanlar gelin sarilalim sizi cok iyi anliyorum onun dışında bana fayda etmedi ama ayva limon ve cubuk kraker galeta vs cok iyi geliyormus deneyebilirsin belkiahh en iyisini yapmışsın o zaman sen...
umarım yakında bırakabilirsin.
.
benim bulantı saatim öyle bir saat ki eşim o saatte işte oluyor
diyorum ya akşam ezanına az kala başlıyor..
kızıma o saatte boyama , hamur etkinliği düzenliyorum ama maalesef aynı evde aynı odadayız
tuvalete de gitsem arkamdan geliyor , annecim iyi misin diye
iyiyim diyorum ama kusuyorsun diyor :)
şimdiki nesil de herşeyi bildiği için saklayamıyorsun durumu da..
şu an tepkilerini kontrol ediyorum ama kardeşini hala çok seviyor
bir kıskançlık yada sevmeme durumu henüz görmedim , görmem de inşaAllah
. kusmalarıma yemekten ve bu ara biraz hasta olduğum için diyorum
bu sefer anne kardeşim de hasta olacak mı diyor :)))
resmen iki ucu b.klu değnek soruları :)))))
öyleler aman maaşAllahZamane bebeleri cok fena bizde bir yegen var akıllara zarar bir sorulari var bazen kitlenip kaliyorsun cok zekiler masallah cingoz hepsi yemege falan mutfaga cok giriyorsan oda tetikler canim ben hic giremiyorum hala ama umutluyum gececek insallah gec basladi bende birde 8.haftamdaydim herkes artik baslamaz bulanti dedigi noktada beni yerden yere vurdu saolsun o yuzden bulanti olanlar gelin sarilalim sizi cok iyi anliyorum onun dışında bana fayda etmedi ama ayva limon ve cubuk kraker galeta vs cok iyi geliyormus deneyebilirsin belki
Canım valla astım işide sıkıntılı benim kayınvalidemde var son gittiğinde bir hafta önce doktora eşimede astım demiş o fısfıslardan vermiş. Eşimin ilk eşinden bir kızı var oda astım. Hatta ortanca oğlum (kedim) oda kronik astım özellikle her baharda kriz başlıyor küveze oksijene giriyor. bir hafta ilaç tedavisi başlıyor. İnşallah bebeklerimizde çıkmaz. Valla canım sende çok dikkat et mümkünse eve hava temizleme aleti alın ve o dönemde hiç alerjenlere maruz kalma ve yine ev temizliği için dyson elektrik süpürgesi (Bende animal pro var harika) ve arzum buharlı temizleyici öneririm. Süpürge bir zerre toz bırakmıyor ve buharla tüm mayt falan neyse yok ediyorsun. Allah yardımcımız olsun.Insallah canim gönül ister ki islerin rast gitsin insallah olumlu olsun biz bir dikkat ediyorsak senin 2etmen lazim kalp rahatsizligin varmis ben mesela alerjik astim hastasiyim doktor en fenalastigim zamanlari sordu dedim ki ilkbahar aylari oda benim sansima gebeligin son aylarina denk geliyor normalde igne vurduruyordum ama doktor o olmaz bakacagiz dedi birde de cocugumda alerjik astimli olabilirmis az ihtimal verdi ama genetikmis maalesef oyle iste insallah hepimiz saglikla kucagimiza alalim
çok çok geçmiş olsunCanım valla astım işide sıkıntılı benim kayınvalidemde var son gittiğinde bir hafta önce doktora eşimede astım demiş o fısfıslardan vermiş. Eşimin ilk eşinden bir kızı var oda astım. Hatta ortanca oğlum (kedim) oda kronik astım özellikle her baharda kriz başlıyor küveze oksijene giriyor. bir hafta ilaç tedavisi başlıyor. İnşallah bebeklerimizde çıkmaz. Valla canım sende çok dikkat et mümkünse eve hava temizleme aleti alın ve o dönemde hiç alerjenlere maruz kalma ve yine ev temizliği için dyson elektrik süpürgesi (Bende animal pro var harika) ve arzum buharlı temizleyici öneririm. Süpürge bir zerre toz bırakmıyor ve buharla tüm mayt falan neyse yok ediyorsun. Allah yardımcımız olsun.
Benim de gec dollenme 1 hafta oynuyor benimki de suan 10+4 baya yakinmisiz doktorum ilerde yakalar haftasini diyor bulanti icinde 12.haftada biter diyor ama koku hassasiyeti gecmeyebilirmis o beni biraz zorlayacak en sevdigin kokulari ya eline sur yada yaninda tasi dedi bir koku aldiginda kusman gelirse onlari kokla dedi bir elimde nane bir elimde tursu gezip duruyorumöyleler aman maaşAllah
bir kusup geldim şimdi mesela :))
maalesef bulantı anında ne yesem direkt hooop dişarıya :))
benim de 9.haftamda arttı...
şu an hala çok fazla
11+1 im bugün bende geç yumurtlamışım ben hamile kaldığım ay , takvimle uymuyor :)
sen şu an kaç haftalıksın?
Ya kedi candır ki hele hele bir çocuğun böyle bir muhteşem varlıkla büyümesi onun gelişimi için harika birşey. Umarım çocuklarında o sevgiyi o duyguyu yaşarlar. Bende 4 tane var. Ki benim hamile olduğumdan şüphelenmeme sebepte oğlum Pashadır. Normalde hayatta kucak sevmez o birden gelip bir hafta boyunca benim karnıma yatmaya başladı ve ben acabamı deyip doktora gittim hamile olduğumu öğrendimhaklısın
ben evden çalışıyorum da aslında..
aktif olarak bebek puseti örüyorum 3 yıldır .
şu ara siparişlerimi azaltmak zorunda kaldım bulantılarımla baş edemediğim için
hem kız hem bulantı hem ev işi fazla geldi :))
kediii miii ah çok severiz kızımla :)
bende bekarken evimde vardı..
çocukluğumdan gelen bir sevgi kedi sevgisi.
eşimi ikna edemedim eve almaya
benziyor durumlarımız benimde tam 1 hafta oynuyor :))Benim de gec dollenme 1 hafta oynuyor benimki de suan 10+4 baya yakinmisiz doktorum ilerde yakalar haftasini diyor bulanti icinde 12.haftada biter diyor ama koku hassasiyeti gecmeyebilirmis o beni biraz zorlayacak en sevdigin kokulari ya eline sur yada yaninda tasi dedi bir koku aldiginda kusman gelirse onlari kokla dedi bir elimde nane bir elimde tursu gezip duruyorumsenin beslenmen nasil ? Kilo durumun falan
Ayyy kiyamam senin ortancaya biz zorlaniyoruz o derdini bile diyemiyor garibim cok operim onlari dyson var bende de binbir tavsiyeyle almistim alerjimin azdigi donemde hic disari cikmamam pencereleri acmamam falan gerekiyor zor bakalim doktor kontroldeyiz o donem geldiginde kbbyle yada gogus hastaliklari uzmaniyla ortak calisiriz diyor doktorum insallah atlatiriz diyorum kolayca ikimizdeCanım valla astım işide sıkıntılı benim kayınvalidemde var son gittiğinde bir hafta önce doktora eşimede astım demiş o fısfıslardan vermiş. Eşimin ilk eşinden bir kızı var oda astım. Hatta ortanca oğlum (kedim) oda kronik astım özellikle her baharda kriz başlıyor küveze oksijene giriyor. bir hafta ilaç tedavisi başlıyor. İnşallah bebeklerimizde çıkmaz. Valla canım sende çok dikkat et mümkünse eve hava temizleme aleti alın ve o dönemde hiç alerjenlere maruz kalma ve yine ev temizliği için dyson elektrik süpürgesi (Bende animal pro var harika) ve arzum buharlı temizleyici öneririm. Süpürge bir zerre toz bırakmıyor ve buharla tüm mayt falan neyse yok ediyorsun. Allah yardımcımız olsun.
can onlar caaan :)Ya kedi candır ki hele hele bir çocuğun böyle bir muhteşem varlıkla büyümesi onun gelişimi için harika birşey. Umarım çocuklarında o sevgiyi o duyguyu yaşarlar. Bende 4 tane var. Ki benim hamile olduğumdan şüphelenmeme sebepte oğlum Pashadır. Normalde hayatta kucak sevmez o birden gelip bir hafta boyunca benim karnıma yatmaya başladı ve ben acabamı deyip doktora gittim hamile olduğumu öğrendim
sana da çokca geçmiş olsun canım..Ayyy kiyamam senin ortancaya biz zorlaniyoruz o derdini bile diyemiyor garibim cok operim onlari dyson var bende de binbir tavsiyeyle almistim alerjimin azdigi donemde hic disari cikmamam pencereleri acmamam falan gerekiyor zor bakalim doktor kontroldeyiz o donem geldiginde kbbyle yada gogus hastaliklari uzmaniyla ortak calisiriz diyor doktorum insallah atlatiriz diyorum kolayca ikimizde
Tursuyu kavanozuyla yerimde doktorum yasakladi yiyemiyorum maalesef ekmek hic yiyemiyorum ben kokuyor bana sadece yogurtla biri karistirip verince iyice ezip ozaman yiyebiliyorum sabah kahvaltim pide ve pogaca tarzinda peynir yumurta vs yiyemiyorum. Aksam yemegini saglam yerim genelde birde midem cok cok bulandiginda geceleri de bazen yedigim oluyor hayatimda hic kilo almadigim icin kilodan korkuyorum ben ama yiyebildigim herseyi yiyorum henüz almadim verdim ben iki hafta sonra ikili testim var doktor kilo almis olmani bekliyorum dedi ama sanirim aldim bu sefer bi kac sefer tatli 2kere pizza bir kere fast food yedim et ve tavuga mesafeliyim. Sebze olan herseyi de istahla yiyorum ozellikle ispanak pirasa brokoli ve semizotubenziyor durumlarımız benimde tam 1 hafta oynuyor :))
turşu mu , şok oldum turşu kokusunu aldığım an gidiyorum ben :))
.
inşaAllah doktorunun dediği gibi olur da biter..
ben sabah kahvaltımı edebiliyorum
sonra bir öğün daha yiyebiliyorum
akşam öğünüm yok :)
2 kilo aldım ben
sebebi de normalde ekmek yemezdim ama bulantılarıma tek iyi gelen ekmek olduğu için ona abandım :)
çok dert etmiyorum çünkü zayıf hamile kaldım
kızımda da 13 kilo almıştım
hepsi hatta fazlası gidiyor emerken ve peşinde koşarken :)
Ne mutlu sana sevgi dolu bir evlat yetiştiriyorsun Allah senden razı olsun. O kadar nefret doluyuzki senin gibi anneler iyiki varlarcan onlar caaan :)
kızım da çok seviyor
4 sene ilçede oturduk
kızım orda dünyaya geldi bahçeliydi evimiz
kedilerimiz vardı baktığımız
kızıma aşıladım sevgiyi elhamdülillah :))
yanlız şu toxoplazma bende pozitif çıkar sandım ama çıkmamış
sen baktırmış mıydın ona ?
o kadar sokak kedileriyle haşir neşirimdir
şaşırdım bağışık olmamama
kilodan sakın korkmaTursuyu kavanozuyla yerimde doktorum yasakladi yiyemiyorum maalesef ekmek hic yiyemiyorum ben kokuyor bana sadece yogurtla biri karistirip verince iyice ezip ozaman yiyebiliyorum sabah kahvaltim pide ve pogaca tarzinda peynir yumurta vs yiyemiyorum. Aksam yemegini saglam yerim genelde birde midem cok cok bulandiginda geceleri de bazen yedigim oluyor hayatimda hic kilo almadigim icin kilodan korkuyorum ben ama yiyebildigim herseyi yiyorum henüz almadim verdim ben iki hafta sonra ikili testim var doktor kilo almis olmani bekliyorum dedi ama sanirim aldim bu sefer bi kac sefer tatli 2kere pizza bir kere fast food yedim et ve tavuga mesafeliyim. Sebze olan herseyi de istahla yiyorum ozellikle ispanak pirasa brokoli ve semizotu
Saol canim ben cocuk yastan beri astimim cok aliskinim bu duruma fisfislar alerji ignrleri havaverilmesi falan mevzu cocugumda olmasin insallah tek derdim o annem.bana hamileyken cok sigara icermis ailede birde babannemde var astim rabbim cozumu olmayan hastalik vermesin bunlar atlatiliyor bir sekilde canims
sana da çokca geçmiş olsun canım..
ne kadar benziyoruz :)Ne mutlu sana sevgi dolu bir evlat yetiştiriyorsun Allah senden razı olsun. O kadar nefret doluyuzki senin gibi anneler iyiki varlarEvet canım benimde çocukluğumdan beri kedilerim,köpeklerim,tavuk,horoz,kuş ve balığım oldu. Ki hep şehir merkezindeydik evde büyüdü bakıldı bunlar ( tavukla horoz civcivdi aldığımız büyüyünce mecbur bahçesi olan birilerine vermişlerdi annemler) ve bu kadar hayvana rağmen bendede negatif. Evdeki 4 haricinde şirkette bir tane var. Evdekiler hiç dışarı çıkmaz ve düzenli olarak ilaçları yapılır. Şirketteki aslında sokak kedisi şirket açıkken içeri girer ve bütün gün kucağımda uyumaya çalışır. Onada ilaçlarını yaptırdım. Sevince ellerimi yıkıyorum artık gerisi Allahtan ona emanetiz.
Masallah kademeli olarak vermissin ki cok almamissin 13 kilo ideal diyor benim doktorum en yakin arkadasim 40 kilo aldi durmadan patlican yiyordu boyle baya yagli yaninda da nerdeyse 1 ekmek kizi doguma gitmeden 2gun once gordum sok olmustum haftada yarim kilo oneriyor benim doktorum ama kismet yasayip görecegim ne olacakkilodan sakın korkma
bende bir tek hamileliğimde almıştım
şimdi de öyle olacak
inan bana azimliysen direkt veriyorsun
tabii hamileyken beslenmen önemli.
kiloyu kendine alıyorsan biraz daha zor gider diye tahmin ediyorum
benim 2 kg su ödemdi sıcaklar başlamıştı mayıs ayında
doğumda 5 kilo gitmişti
40 im çıkana kadar 3 daha gitmişti
bana 5 kilo kalmıştı ki o da bebeğim 3 aylıkken gitmişti
ne çok gitmişti dedim :))
oyy geçmişin uzun bu hastalıklaSaol canim ben cocuk yastan beri astimim cok aliskinim bu duruma fisfislar alerji ignrleri havaverilmesi falan mevzu cocugumda olmasin insallah tek derdim o annem.bana hamileyken cok sigara icermis ailede birde babannemde var astim rabbim cozumu olmayan hastalik vermesin bunlar atlatiliyor bir sekilde canim
Çok geçmiş olsun, bana da oldu nedensiz 1-2 kere.Kızlar dün gece tuvalette kanamam oldu gelen taze kandı adetmişim gibi geldi doktorumu aradım hemen 3 gün önce muane ettim seni hiç bir sıkıntın yoktu iki tane progesteron jel kullan devamı gelirse acile gel gelmezse yarın sabah gel bakalım dinlen dedi. Jellerimi yaptım kanama durdu gelmedi bi daha çok şükür. Sabah hemen muaneye gittik bebeğim kıpır kıpırdı rahim ağzım kapalı plasenta olması gerektiği yerde kese de herhangi bi kanama alanı yok ilişki desen 7 gündür olmadı vajinada bi tahriş olma durumu yok progesteron jel kullaniyodum o tahriş ediyodu içimi kahverengi akıntım olabiliyordu jeli bırakali iki hafta oldu oda değil kanamanın neden olduğunu bir türlü anlayamadıkAllah kimseye yasatmasin InşAllah . kalbimde bi ferahlık vardı bişey olmıycak diye rahat durdum sabaha kadar ama gene de bir tarafım düşündürdü simdilik cok sukur bişey yok iyiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?