- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 45
İlk haftalar aşırı erkek doğuyorduİki farklı doktora gitmiştim. Geçen hafta ikili testte kız büyük ihtimalle dedi, bugün de başka doktor kesin kız, üçlü çizgisi göründü sen oksurunce dedi. Zaten cinsiyetleri belli artık iyice. İlk başta kızin da, erkeğin de tomurcuk şeklinde ama artık 14.haftada ayrım var.Kemik yapısından da anlıyorlar. İçine doğan ne? Benim tam tersi doğmuştu
Ilk dogumum takip etmişti bilgili bir doktordurInternet üzerinden araştırmadan almıştım randevuyu hüseyin özyurt muane olmuştum canım kalbini orda dinlemiştik
Evet maalesef kötü kokuyor ama ben zorla içmeye çalişiyom. Sende meyve veya buzlu cam şekerler olur ya ekşili falan sonrasında onlardan birtane ağzına at belki iyi gelirZaten yazarken doktorum tembihlemişti bunu kullanamazsan devit 3 damlana devam edebilirsin diye. Muanemde tartısı 1.5 kilo fazla ölçüyormuş üstümdeki kıyafetlerle de 3 kilo almış göründüm 1 kilo aldığım halde 3 kilo gibi kabul etti doktorum dikkatli ol dedi. Eve gelip decaviti attım aninda çıkarmaya başladım heralde doktor bana bu hapı zayıflayayım diye verdi dedimhapı attıktan sonra o kokusu ağzımdan asla geçmedi afedersin idrarım dahi o koku vardı çok su ictigim halde
Tahmin ettiydim bence de daha erken çünkü. Benim geç döllenme ya sata göre hesapladı ondan gel dedi sanırım ama sonuç çıkmaz böyle bence. Durumunun hafiflemesine çok sevindim canım. Haklısın belki ondan artık gözlerim kararıyor. Normal yiyip içemiyorum hala. Dün eve geldim zaten normalde asla olmaz bi uyumuşum vücut yorulmuş gece uyandım. Sonra ağrılar geri geldi bu sefer gece ayaktaydım :)))Ben bugün devlete kayit actirmaya gittim baktilar 11+2 olmus ikili icin daha ufak dediler 54 mm ne oyle birsey olmasi gerekiyormus en az 1 haftaya gel yapalim dediler ama ben ozele gidicem seni de yeniden cagirabilir evet. Bende ilaci birakmaya calisiyorum artik sadece geceleri bulaniyor benim seninde insallah azalma olur kuzum ya benimde insallah tam.olarak biter. Bende de düsük tansiyon vardi bulantidan yiyemezken cok rahatsiz oluyordum simdi biraz yiyebildigim icin o kadar etkilemiyor. Sen de bulantidan yiyip icemiyorsan o etkiliyodur tansiyonunu canim
GünaydınGünaydıın herkesee
Daha önceden bebek kaybı yaşayanımız var mı aramızda? Benim iki kayıbım var ve bugün içime kurt düştü iyimi herşey yolunda mı ki diye endişe dolu geçiyor 3. Hamileliğim
bebeğimi çok merak ediyorum her kontrol yüreğim ağzımda gidiyorum doktorun ağzının içine bakıyorum herşey yolunda demesi için
şu an için kilo almamak güzel bence.. ben 2 kilo aldım. ama burda hiç kilo almayan da var 6 kilo alan da var. biraz bünye ve beslenme tipiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.. sağlıklı ve düzenli beslenip kilo almıyorsan bu çok güzelKızlar kilo alamıyorum ben sizde durumlar nasıl 12 hafta daha hiç alamadım bulantım da Yok şükür ama kilo alamıyorum iyi mi kötü mü bilemiyorum
naçizane bu konuda fikrimi paylaşmak isterim. ikili tarama yaptırdınız diyelim.ve sonuç yüksek riskli grupta çıktı. bebeğinizi aldırma/aldırmama kararı size aittir. eğer ikili testte riskiniz yüksek çıkarsa amniyosentez ile sonuç netleştirilir, bebeğiniz down sendromlu veya değil şeklinde size kesin bilgi verilir. amniyosentez sonucu bebeğini downlu olduğu kesinleşirse yine de bebeğinizi aldırmak zorunda değilsiniz. ama bebek downluysa ve bunu doğduğunda öğrenirseniz daha kolay mı olacak zannediyorsunuz? bence kesinlikle hayır. bu bebeklerin bakımı ve eğitimi çok özen istiyor. bunlarla ilgili bilgi sahibi olmuş olacak ve daha iyi hazırlanabileceksiniz. doktorun sizinle tartışması hiç hoş değil tabi. bu testi yapıp yaptırmamak sizin kararınız tabi ki. ama yaptırmanızın sizin açınızdan hiçbir sakıncası yok. karar size kalmış.Canım varsayalımki bebekte birşey var allah korusun, o bebek benim her türlü kabulum aldırmayı düşünmedim tabi bu birazda görüş meselesi. Bende panik atakda var bebek doğana kadar içim içimi yer çok aşırı stresli bir insanım ben, bi evladımı daha kaybettim ben doğumdan 9 ay sonra daha fazla yıpranmak istemiyorum.Onun için madem müdahale edilemeyecek birşey hiç bilmiyim daha iyi benim için. Birde çok duyuyorum yanlış sonuç bile çıkabiliyomuş bilmiyorum ben böyle düşünüyorum.
ben 16. haftama giricem 2 kilo aldm şuan ama ilk 3 ay bende almadım bulantı yaşayanlar daha az alıyorKızlar kilo alamıyorum ben sizde durumlar nasıl 12 hafta daha hiç alamadım bulantım da Yok şükür ama kilo alamıyorum iyi mi kötü mü bilemiyorum
seni 20.haftadan sonra da dinlemek isterim:) aniden alıyorsun. ben de o dönemde almamıştım kilo. şimdi 20. haftadayım. göbüş ilerde yol alıyorum, ceketlerim bile dar gelmeye başladı.Kızlar kilo alamıyorum ben sizde durumlar nasıl 12 hafta daha hiç alamadım bulantım da Yok şükür ama kilo alamıyorum iyi mi kötü mü bilemiyorum
Ne güzel işte yaaKızlar kilo alamıyorum ben sizde durumlar nasıl 12 hafta daha hiç alamadım bulantım da Yok şükür ama kilo alamıyorum iyi mi kötü mü bilemiyorum
ben yeni yeni hissetmeye başladım. özellikle akşamları otururken ve sırtüstü yatarken oluyor. bir iki kez pıt pıt vuruyor:)barsak hareketi değil çünkü daha üstte, göbek deliği civarında oluyor hareketler:)Rahim genişlediği için oluyor o hisler. 20. Haftadan önce bebeğin rahim duvarına çarpacak kadar kas gücü olmuyormuş. @Slnselinsln
tebrikler, sağlıkla gelsinler
O haftalarda zaten kilo alınmaması gerekiyor.. ben de hiç kilo almadım 1,5 kilo vermiştim onun 1 kilosu geri geldi sonra hep sabit kaldı.. doktor normal dedi gelişimi de iyi çok şükür.. hiç karnım yok herkesin vücut tipi bünye farklı önemli olan bebişler sağlıklı olsun canımKızlar kilo alamıyorum ben sizde durumlar nasıl 12 hafta daha hiç alamadım bulantım da Yok şükür ama kilo alamıyorum iyi mi kötü mü bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?