aynen öyle bende söylerim canım ben kendim bile ellemeye korkarım kaldı ki eşim çalışıyor işten gelecek dezenfeke ol öyle gel al kucağına derim valla bizimkiler öyle diyor ama ilk zamanlar bi şekilde söylenir sık sık da gidip gelinmez zaten sürekli uyku emme modunda olacak bebek bizimkiler sonrası için diyor artık sizden çıkmayız diye ona bile irite oluyorum ben sevilir edilir de sizden çıkmayız ne oyuncak mı buBende canım söylüyorumda hatta 40ı çıkmadan öpülmez hatta çıksa bile doktorlar önermiyor diye. Anlamazlarsa öpmeye kalktıkları zamanda söylerim valla öyle bi huyum vardır hiç çekinmem kimse benim çocuğumdan önemli değil neticede.
anladım umarım öyle olur gözüm korkuyor biraz ama zaten annem olacak çok titizdir benden önce annem püskürtür ahahaYa zaten alınmaz kı... bana okadar kişi geldi kimse dokunmadı sadece amaaan oyy oy yeriz bılmem ne zaten kıyamaz kımse almadılar yanı... 40ı cıktı da mevlut yapınca orda en yakınım yengem teyzem falan az alıp foto cektıler hemen bıraktılar kıyamazlar ben hıc tuhaf bısey yaşamadım. Sadece esımın bı akrabası dogumdan cıktım yaklasıp öpcektı esım ters ani tepkı verdı diye zaten bıdaha olmadı :)
Bende öyle ya bide canim cekiyorki ama yiyemiyorum cokgarip :) sebzeyi densen aslinda mideyi oldukca rahatlatiyor. Meyve icin ayrimim yok yanarken falan hep yiyorum ama muz yiyemiyorum kabiz yapiyor :))Aaa aynısı bende de oldu. Hergün yediğim onsuz yaşayamam dediğim hiçbiseyi yiyemiyorum :) yediğim anda çıkarıyorum. Sebze yiyemiyorum asla. Meyve işte midem yanmadığı zaman yiyebiliyorum
O zaman bidahakine ilacı yanımda götüreyim dokundu baya diye öğrendiğim iyi oldu. Seni çok iyi anlıyorum insanın sabrı bitiyor. Ben hani gerçekten baya zorlanıyorum. Bide 12 geçince geçer diye bekliyodum geçmeyince o hayal kırıklığına uğrattı yaniKan ilacini degistiriyorlar cok rahatsiz ederse diye biliyorum ben cok rahatsiz olursan sor olmazsa benim 8. Hafta bitmek uzereyken basladi bulantilar suan 12+2 hala ara ara devam ediyor bilemiyorum gececegine dair inancim azaliyor
Bana çok fena kokuyor ya :) aslında canın çekiyorsa bi yemeye dene bakalım belki hassasiyetin geçmiştir. Sebze denedim de mahvetti beni. Canım da çekmiyor. Evet canım ondan çok az ye o dokunur :) aslında bol bol su içmek lazım da o da kokuyorBende öyle ya bide canim cekiyorki ama yiyemiyorum cokgarip :) sebzeyi densen aslinda mideyi oldukca rahatlatiyor. Meyve icin ayrimim yok yanarken falan hep yiyorum ama muz yiyemiyorum kabiz yapiyor :))
Ben de ikili testi yaptırdım ve kan değerim yüksek çıkmış bu yüzden trizomi riskim 1/121. Başta çok üzüldüm ama kuzenimle konuştm onun da aynı değeri 1/60 çıkmış amniyosentez yaptrmş sonuç temiz şimdi 6 yaşında zaten kızı. Birçok kişinin böyle olmuş boşuna üzülme bence bebeklerimiz gayet sağlıklı ben ne nifty test ne de 3lü 4lü yaptıracağım sadece detaylıya gireceğim Allaha emanetiz sonuçta, kötü düşünüp içini karartma benceKendi doktorum beni sinir etmekten başka bişey yapmıyor o sıkıntı çektim hepsini biliyor miyom ameliyatımı hiç bi doktor yapmazken bu doktorum yapmıştı iki tüpüm de alındı ayrı ameliyat oldum hepsi açık ameliyat oldu artı Haziran'da bi 11 haftalık bi kaybım var 7 yıllık evliyim. Bu 4. Tüp bebek öncesinde ki aşılama ve klomen tedavilerini hiç saymıyorum. Pimpirik olduğumuzu biliyor o yüzden yaptırmayın demiş güya. Bilemiyorum napcam başka test falan istemiyorum siz yaptırdınız mı ikili test?yaşım 33 canım
Sağol canım tüp bebek doktorum erkek ve çok çok naif bi insan aynen dediğin gibi yazmış risk biraz yüksek nipt testi yaptırın bişey çıkacağını sanmıyorum ama içiniz rahat etsin diye.takip doktorum da aldırmayacaksan yaptırma diyo mantığını çözemedim valla her yaptırıp kötü sonuç alan aldırıyor mu sanki Rabbimden gelene boynumuz kıldan ince hakkımızdan hayırlısı olsun İnşâAllah sağlıklıdır yavrumAyıp etmiş doktor yani. O kadar zor süreçten sonra olan bebeği insan umursamaz davranamaz ki. Yaşın genç bence gayet. Ben ikili yaptırdım ama sonucu daha almadım. Benim de evliliğimin dördüncü yılı klomen çatlatma iğneleri rahim filmiyle olmadı. Bu yaz tüp bebek yaptıracaktık bende pko var kısmet beklenmeyen bebek. Kendi doktorum bu süreçlerde benimleydi ve o da biliyo pimpirikli ve baya panik biriyim bebeği kaybetmek istemiyorum. Bunu şu yüzden anlattım benim doktor buna rağmen ikili yaptı belki kötü çıkar diye es geçmedi yani. Doktora çok şaşırdım. Yazdığı mesaja da şaşırdım. İnsan o değer önemli değil der ne bileyim başka test yaparız gönlünü rahat tut der nasıl mesaj o öyle. Canım istersen başka doktora da git olmadı başka doktorlar da baksın senin içinin rahat etmesi önemli şuanda
katlama şekli benımkınden çok rahat oluyor kolay.. ama bızım uc tekerlek ve tekerlerı daha büyük... güle güle kullandın mınnoşunn rahat böyle sistemMerhaba anneler
Eltiler, görümceler, kayınvalideler konuşulmuş.
Benim eltim, gorümcem yok ama kayınvalidem yokluklarını aratmıyor sağ olsunçok fena çok. Anlatsam roman olur.
Bugün bebisimizin ilk eşyasını aldık. Insallah saglikla kullanmakta nasip olur.
yok yarın verır ben kızımda da sıkıntı yaşamadım.. en fazla kabızlık vs olurÇok sevindimaslında bi kere ben de denedim bulandığı halde zorlayıp yemiştim sindiremedim o beni daha kötü yapınca bidaha denemedim. Kan ilacı verdi mi doktor peki o nasıl etkiledi
Yanı hastaneye gelemeyen eve geldı çalışanlar ben bıraz uzak oturuyorum ama eve gelenler hep benım cok yakınlarımBizde çok yakınlar hastaneye gelir normal tanıdıklarımız 40 çıkmadan gelmez yani şöyle söyliyim eve 40ı çıkmadan gidilmez. Burda öyle değilmiş adet herşeyin hayırlısı zaten bebek yatak odasında olucak allah izin verirse ben misafirlerin yanında olurum bebek uyuyor derim çok insan içine sokmak istemem
yok bende baştan kıskanırım ben yaaa falan dıyordum ama zaten bebıs toparlayana kadar kımse almıyor( benden mı korkuyorlar bılmemaynen öyle bende söylerim canım ben kendim bile ellemeye korkarım kaldı ki eşim çalışıyor işten gelecek dezenfeke ol öyle gel al kucağına derim valla bizimkiler öyle diyor ama ilk zamanlar bi şekilde söylenir sık sık da gidip gelinmez zaten sürekli uyku emme modunda olacak bebek bizimkiler sonrası için diyor artık sizden çıkmayız diye ona bile irite oluyorum ben sevilir edilir de sizden çıkmayız ne oyuncak mı bu
anladım umarım öyle olur gözüm korkuyor biraz ama zaten annem olacak çok titizdir benden önce annem püskürtür ahahabende bi paylaşamama durumu da var şimdiden kıskanıyorum ya geçer mi acaba az ele avuca gelince de çok mıncıklansın istemem mesela
Burda bir arkadasa senin gibi dokunmustu doktoruna solemis ve o degistirmisti ordan biliyorum. 12. Hafta itibariyle tamamen biter diyordum ben ondan cok uzuldum galibaO zaman bidahakine ilacı yanımda götüreyim dokundu baya diye öğrendiğim iyi oldu. Seni çok iyi anlıyorum insanın sabrı bitiyor. Ben hani gerçekten baya zorlanıyorum. Bide 12 geçince geçer diye bekliyodum geçmeyince o hayal kırıklığına uğrattı yani
Diğer doktorun olumlu konuşmuş çok sevindim canım. Yani test yaptırmayıp doğumda ortaya çıksa o şokla nasıl adapte oluncak. Doktor resmen saçma konuşmuş. Tabii ki kimse aldırma niyetiyle yapmıyo ama yaptırıyoruz yani. Bebişin iyidir bence canım bak diğer doktor olumlu konuşmuş nipt testi yaptırırsın için iyice rahatlar hemSağol canım tüp bebek doktorum erkek ve çok çok naif bi insan aynen dediğin gibi yazmış risk biraz yüksek nipt testi yaptırın bişey çıkacağını sanmıyorum ama içiniz rahat etsin diye.takip doktorum da aldırmayacaksan yaptırma diyo mantığını çözemedim valla her yaptırıp kötü sonuç alan aldırıyor mu sanki Rabbimden gelene boynumuz kıldan ince hakkımızdan hayırlısı olsun İnşâAllah sağlıklıdır yavrum
Canım çok sağol içimi rahatlattın. Bende şimdilik başka test düşünmüyorum düşünmek istemiyorum bol dua edelim bende bebeklerimizin sağlıklı olduğunu düşünüyorum İnşâAllah AllahımBen de ikili testi yaptırdım ve kan değerim yüksek çıkmış bu yüzden trizomi riskim 1/121. Başta çok üzüldüm ama kuzenimle konuştm onun da aynı değeri 1/60 çıkmış amniyosentez yaptrmş sonuç temiz şimdi 6 yaşında zaten kızı. Birçok kişinin böyle olmuş boşuna üzülme bence bebeklerimiz gayet sağlıklı ben ne nifty test ne de 3lü 4lü yaptıracağım sadece detaylıya gireceğim Allaha emanetiz sonuçta, kötü düşünüp içini karartma bence
Yemin ederim aynisini dusundum : )Hmm o zaman bu soyisim koyma sıkıntısından hiç bahsetme. Bi isim beğen dün gece rüyamda bu ismi gördüm rüyam çok netti gerçek gibiydi ben soyismimi koymak istiyorum ama sanırım rüyamda gördüğüm ismi koymak zorudayım de. Bide internette hemen sabah araştırdım rüyada isim görünce bu bi habermiş koyulması gerekirmiş napcam ben şimdi de :))
Çantama atayım da ilacı iyi oldu öğrendiğim. Bende sadece kabızlık yapmadı içtiğim gibi ağrı saplanıyo bana ağır geldi ilaç. İşte ben de mesela 9 10 11 olurken hadi 12 ye az kaldı hadi geçecek diye bekledim. Geçmeyince insan üzülüyor. Bide hani 13 e yaklaştım ben artık bebek yenilenlerden de besleniyo ya e beslenememek vicdan azabı yaptı banaBurda bir arkadasa senin gibi dokunmustu doktoruna solemis ve o degistirmisti ordan biliyorum. 12. Hafta itibariyle tamamen biter diyordum ben ondan cok uzuldum galiba
Ben deniyorum canim ceken herseyi ama yok yenmiyor hayatta. Kokuyor. Hassasiyetim son sürat devam resmen cocugum yemek seciyor :)) aaa sebze bana cok iyi geliyor. Midemi cok rahatlatiyor. Ozellikle brokoli ve pirasa :) ve daha once sebze yemeyen insandim ben :) bu arada ben litrelerce su iciyorum her dakika resmen o bastan beri kokmadi ama kokuyorsa bu bimde falan satilan matara tarzi seyler var bi tarafa sebze ustune su koyuyorsun taze nane limon salatalik vs atip o sekilde icebilirsin diye düsünüyorumBana çok fena kokuyor ya :) aslında canın çekiyorsa bi yemeye dene bakalım belki hassasiyetin geçmiştir. Sebze denedim de mahvetti beni. Canım da çekmiyor. Evet canım ondan çok az ye o dokunur :) aslında bol bol su içmek lazım da o da kokuyor
Aynen soyisminden zorla ayrılıyosun istemiyosun ayrılmak numarası yaparsın :)) yani bence de araştır belki sıkıntı yoktur ben hiç duymadım soyadını çünkü. İsim duydum da soyisim ortak ya sayılır mı bilemedimYemin ederim aynisini dusundum : )
Soyadimin onune ekleriz derim mecbur koymamiz gerekiyormus diye sonra bilir ben cift isim sevmem icim aciyacak ama bari soyadimdan vazgeceyim derim diye : )))
Bir yanimda koy soyadini diyor nasilsa bireyse bir sahisa ait degil azcik daha arastirayim : )
Aslında doktorum çok iyi biri bazen böyle deliliği tutuyo:) değiştirmeyi düşündüm ama yapamadım içimi dışımı biliyo derler ya öyle :) araştırma hastanesi aylar öncesinden randevu veriyormuş aradım telefonla mantığa bak 2 ay önceden doldu randevular dediler mümkün değilmişBen ikiliyi henüz yaptirmadim bu haftasonu olacak ama yerinde olsam bir arastirma hastanesine giderim canim bu testlerin kesinligi yokmus cünkü arti olarak fetal dna ve amniyosentez yaptirabilirsin bir secenek olarak. Bu arada doktorunun uslubu cok kotu degistirmeyi dusundun mu hic ? Ne kadar üzmüş seni
Çok zor oluyo gerçekten de sadece yemek de değil böyle parfüm deterjan sabun şampuan herşey kokuyo bana. Banyo etmem tam bi işkence :) musluk suyu da kokuyo berbat ediyo beni. Ben de tam tersi bak eskiden sürekli sebze yerdim ot yemeklerine bayılırdım. Şimdi mümkün değil :) suyun kokması berbat canım. Eskiden limon sıkıyodum da düşük tansiyon var bende kendi kendimi az daha evde bayıltıyordum :) takılıyorum artık öyleBen deniyorum canim ceken herseyi ama yok yenmiyor hayatta. Kokuyor. Hassasiyetim son sürat devam resmen cocugum yemek seciyor :)) aaa sebze bana cok iyi geliyor. Midemi cok rahatlatiyor. Ozellikle brokoli ve pirasa :) ve daha once sebze yemeyen insandim ben :) bu arada ben litrelerce su iciyorum her dakika resmen o bastan beri kokmadi ama kokuyorsa bu bimde falan satilan matara tarzi seyler var bi tarafa sebze ustune su koyuyorsun taze nane limon salatalik vs atip o sekilde icebilirsin diye düsünüyorum
9 ay leblebi ve serumla beslenen var canim sükret haline o sekilde de düsünme ben hic beslenmiyor benimki diye dusunmuyorum süt icemiyorsam sutlac yiyorum mesela yada direk yumurta ve tavuk yiyemiyorum. Pure corba tadinda yapiyorlar oyle yiyorum. Sende oyle seyler deneyebilirsin belki isine yarar. Nasil et yiyemeyen bebeklere bir sekilde kamufle edip yediriyorlar oyle tavugun kokusu bile kalmiyor resmenÇantama atayım da ilacı iyi oldu öğrendiğim. Bende sadece kabızlık yapmadı içtiğim gibi ağrı saplanıyo bana ağır geldi ilaç. İşte ben de mesela 9 10 11 olurken hadi 12 ye az kaldı hadi geçecek diye bekledim. Geçmeyince insan üzülüyor. Bide hani 13 e yaklaştım ben artık bebek yenilenlerden de besleniyo ya e beslenememek vicdan azabı yaptı bana
Aynen soyisminden zorla ayrılıyosun istemiyosun ayrılmak numarası yaparsın :)) yani bence de araştır belki sıkıntı yoktur ben hiç duymadım soyadını çünkü. İsim duydum da soyisim ortak ya sayılır mı bilemedim
Evet canım o doktorum bambaşka bi insan memorialde ama gebe takibi yapmıyor maalesef düşünsene transfer oldum bitti ama doktorum hala mesajlarıma cevap yazıyor uzunca Rabbim ondan razı olsunDiğer doktorun olumlu konuşmuş çok sevindim canım. Yani test yaptırmayıp doğumda ortaya çıksa o şokla nasıl adapte oluncak. Doktor resmen saçma konuşmuş. Tabii ki kimse aldırma niyetiyle yapmıyo ama yaptırıyoruz yani. Bebişin iyidir bence canım bak diğer doktor olumlu konuşmuş nipt testi yaptırırsın için iyice rahatlar hem
Ya acikcasi iyi dusunup birsey yapmamayi deneyebilirsin. Yada riske atamam diyorsan fetal dna yaptir derim ben. Ya da ekstra bir doktora git görün farkli fikirler duymak iyidir. Ama ne yaparsan yap cok stres yapmamaya calis canim bebege cok cok zararliAslında doktorum çok iyi biri bazen böyle deliliği tutuyo:) değiştirmeyi düşündüm ama yapamadım içimi dışımı biliyo derler ya öyle :) araştırma hastanesi aylar öncesinden randevu veriyormuş aradım telefonla mantığa bak 2 ay önceden doldu randevular dediler mümkün değilmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?