- 18 Ekim 2018
- 877
- 1.052
- 28
- 36
İnşallah 9 ay sürmez canım ya. Ne bileyim şu uygulamalar var ya orda yazıyodu artık yenilenler bebeğe gidiyo diye ondan üzüldüm öyle. Yapcak bişey yok tabi. Bu hafta ailem gelecek bakalım belki annem dediğin gibi kokusuz yapar. Ben mutfağa hiç giremiyorum9 ay leblebi ve serumla beslenen var canim sükret haline o sekilde de düsünme ben hic beslenmiyor benimki diye dusunmuyorum süt icemiyorsam sutlac yiyorum mesela yada direk yumurta ve tavuk yiyemiyorum. Pure corba tadinda yapiyorlar oyle yiyorum. Sende oyle seyler deneyebilirsin belki isine yarar. Nasil et yiyemeyen bebeklere bir sekilde kamufle edip yediriyorlar oyle tavugun kokusu bile kalmiyor resmen
Ayrıyeten iki doktorlada görüştüm birisi nipty diğeri ise amniyosentez önerdi biri pahalı şuan sırf içim rahatlasın diye o parayı verecek imkanım yok imkanım olsaydı belki amniyosentez de zaten çok riskli o riski göze alacağımı sanmıyorumYa acikcasi iyi dusunup birsey yapmamayi deneyebilirsin. Yada riske atamam diyorsan fetal dna yaptir derim ben. Ya da ekstra bir doktora git görün farkli fikirler duymak iyidir. Ama ne yaparsan yap cok stres yapmamaya calis canim bebege cok cok zararli
Yani benim etrafımda çocuğuna kendi soyismini koyanlar oldu. Hani akraba ismine insanlar temkinli ama soyismiyle ilgili sıkıntı olmaz sanırım. Araştır bakalım belki soyismin kalır :)ohh çözdük : )
Evet biraz bakayim iyimser yorumlar yazilar bulursam kararimiz sabit kalir
Yemek disinda hicbirseyle sorunum yok yemek kokuyor sadece bana parfüm vs. Kendim kullaniyorum hala deterjan kokusuna bayilirim. Banyoyla da cok sıkıntım yok diyelim. Hamilelikten once pirasayi bana hicbir guc yediremezdi sanirim. Bizimki sebzeci olacak belli :)) ben de düsük tansiyon hastasiyim ama limonun belli bir derecesi birsey yapmiyor tabi her su içmede olsa sıkıntı olur. Nane dene kokusu keskindir suyu bastirir tabi tiksinmiyorsan yada salatalik dene senin benden bayagi kötüymüs yalniz bende kafayi yedim diye dolaniyorum ortalikta Allah yardimcimiz olsun canimÇok zor oluyo gerçekten de sadece yemek de değil böyle parfüm deterjan sabun şampuan herşey kokuyo bana. Banyo etmem tam bi işkence :) musluk suyu da kokuyo berbat ediyo beni. Ben de tam tersi bak eskiden sürekli sebze yerdim ot yemeklerine bayılırdım. Şimdi mümkün değil :) suyun kokması berbat canım. Eskiden limon sıkıyodum da düşük tansiyon var bende kendi kendimi az daha evde bayıltıyordum :) takılıyorum artık öyle
Tabiki vardır canımm herkes senin gibimi düşünüyor sanıyosun? Ayrıca bazı insanlar mıncıklamaz sevmez ama gözüyle yer bitirir çocuğu. Bilmiyorum ben çok korkuyorum ya özellikle adetli birinin görmesi çocuğa hiç iyi gelmiyomuş ve ben buna inanıyorum. Bizim komşunun torununa 7 günlükken çok büyük bi bebek mevlüdü yaptılar hiç abartısız 60 kişi vardı hepsi kadın ordaki kadınlardan muhakkak adetli olanda vardır yani. Çocuk abartmıyorum hiç tam 6 ay boyunca nedensiz ağladı sadece annesini emdiği zaman susuyodu. Götürmedikleri doktor kalmadı gaz bile yokmuş ama sürekli ağlıyodu ben buna bağlıyorum valla.Ben cok sakinmayi istemiyorum umuyorum ki yapmam ya ne bilim ufacik cocugu minciklayan varmi ki zaten bir gorurler giderler diye dusunmekteyim. Ama eger dusundugum gibi olmazsa hepsini kovalarim :))
Ben eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyorum normalde hiç evime gelmezler 1 buçuk senede sayılıdır ama çocuk olunca değişir bence dayanamazlar ona diye düşünüyorumm hatta diyorum niye gelmiyosunuz eltim olursa ona gidersen ciddi anlamda darılırım diyorum kayınvalideme ama yok genede gelmez hiç bizim gitmemizi beklerler ama kendileri gelmez.aynen öyle bende söylerim canım ben kendim bile ellemeye korkarım kaldı ki eşim çalışıyor işten gelecek dezenfeke ol öyle gel al kucağına derim valla bizimkiler öyle diyor ama ilk zamanlar bi şekilde söylenir sık sık da gidip gelinmez zaten sürekli uyku emme modunda olacak bebek bizimkiler sonrası için diyor artık sizden çıkmayız diye ona bile irite oluyorum ben sevilir edilir de sizden çıkmayız ne oyuncak mı bu
anladım umarım öyle olur gözüm korkuyor biraz ama zaten annem olacak çok titizdir benden önce annem püskürtür ahahabende bi paylaşamama durumu da var şimdiden kıskanıyorum ya geçer mi acaba az ele avuca gelince de çok mıncıklansın istemem mesela
Benim esimin ailesi esim eltim babannem donusumlu bakiyorlar cok sükür ben de mutfaga giremiyorum yani yemek yapmam falan imkansiz suan Allah sevdiklerimizi korusun basimizdan eksik etmesin resmen kimsem olmasaydi napardim bilmiyorumİnşallah 9 ay sürmez canım ya. Ne bileyim şu uygulamalar var ya orda yazıyodu artık yenilenler bebeğe gidiyo diye ondan üzüldüm öyle. Yapcak bişey yok tabi. Bu hafta ailem gelecek bakalım belki annem dediğin gibi kokusuz yapar. Ben mutfağa hiç giremiyorum
Doktorun ne güzelmiş. Normalde gitti deyip umursamayabilirdi de. Aaaaa memorial yakın mı sana. Koray özbay a gitsene. Benim bulunduğum yere çok yakındı ona gidecektim ama oraya geçmiş. Yerine içime sinen başka hastanenin aynı yerde olduğu yer bulamadım zaten. Şimdi başkasına gidiyorum ama off doktor durumum da karışık benim. canım inşallah hepimiz güzel şeyler yaşayacağızEvet canım o doktorum bambaşka bi insan memorialde ama gebe takibi yapmıyor maalesef düşünsene transfer oldum bitti ama doktorum hala mesajlarıma cevap yazıyor uzunca Rabbim ondan razı olsunİnşâAllah hepimizin bebekleri iyidir canım çok hayallerim var sağ Salim Rabbim sağlıkla nasip etsin korktuklarımızdan emin eylesin Rabbime emanet
Haklisin canim o testler baya tuzlu ama ben olsam borc harc yapardim sanirim. Ama yaptirmayip saglikla kucagina alan cok insan taniyorum kuzum hic sikma canini Rabbim ne derse oAyrıyeten iki doktorlada görüştüm birisi nipty diğeri ise amniyosentez önerdi biri pahalı şuan sırf içim rahatlasın diye o parayı verecek imkanım yok imkanım olsaydı belki amniyosentez de zaten çok riskli o riski göze alacağımı sanmıyorum
Çok sevindim canım olsun vitamin alıyosun yine. Banyolarım tam bi efsane geçiyor :) giriyorum bulandırıyo ağlıyorum kusuyorum ağlarken yıkanmaya devam sonra çıkıyorum titremeye devam :)) limon çok dokunuyo canım denedim de direk kafam gidiyo. Tiksinerek artık bişekilde içiyorum canım naneyi hiç denemedim ama. Evdeyken yine iyi yatakta inleyerek yatıyorum yine. Ama işte dışarı çıkmak esas bana işkenceYemek disinda hicbirseyle sorunum yok yemek kokuyor sadece bana parfüm vs. Kendim kullaniyorum hala deterjan kokusuna bayilirim. Banyoyla da cok sıkıntım yok diyelim. Hamilelikten once pirasayi bana hicbir guc yediremezdi sanirim. Bizimki sebzeci olacak belli :)) ben de düsük tansiyon hastasiyim ama limonun belli bir derecesi birsey yapmiyor tabi her su içmede olsa sıkıntı olur. Nane dene kokusu keskindir suyu bastirir tabi tiksinmiyorsan yada salatalik dene senin benden bayagi kötüymüs yalniz bende kafayi yedim diye dolaniyorum ortalikta Allah yardimcimiz olsun canim
Ya acikcasi Rabbim korur diye düsünüyorum ben tabiki sakinacagiz ama bu kadar ayrintili dusunmek olumsuz düsünmekte negatifi cagirmak gibi geliyor bana bizde ilk zamanlar cok yakinlar disinda kimse gelmez zaten mevlut konusuna da gelince ben onu 5 aylikken falan yapmayi planliyorum. Yada cekirdek aile icinde yapip kimseyi cagirmam canim. O kötü gözlülerden de Allah hepimizi korusunTabiki vardır canımm herkes senin gibimi düşünüyor sanıyosun? Ayrıca bazı insanlar mıncıklamaz sevmez ama gözüyle yer bitirir çocuğu. Bilmiyorum ben çok korkuyorum ya özellikle adetli birinin görmesi çocuğa hiç iyi gelmiyomuş ve ben buna inanıyorum. Bizim komşunun torununa 7 günlükken çok büyük bi bebek mevlüdü yaptılar hiç abartısız 60 kişi vardı hepsi kadın ordaki kadınlardan muhakkak adetli olanda vardır yani. Çocuk abartmıyorum hiç tam 6 ay boyunca nedensiz ağladı sadece annesini emdiği zaman susuyodu. Götürmedikleri doktor kalmadı gaz bile yokmuş ama sürekli ağlıyodu ben buna bağlıyorum valla.
Dışardan yemek gelmesi iyi oluyo canım. Evde pişen yemek kokusu bana gelirse onu da yiyemiyorum başkası yapsa bile. Ayy şu dönem geçse de bebek eşyası almaya başlasak :)Benim esimin ailesi esim eltim babannem donusumlu bakiyorlar cok sükür ben de mutfaga giremiyorum yani yemek yapmam falan imkansiz suan Allah sevdiklerimizi korusun basimizdan eksik etmesin resmen kimsem olmasaydi napardim bilmiyorum
Ay bakalım bende hiç görmediğim için eşimin tarafında hiç bebek görmeye falan gitmedik bilmiyorum nasıl yaparlar nalarlar bende ciddi anlamda suratsız olurum zaten cesaret edemezler herhaldekatlama şekli benımkınden çok rahat oluyor kolay.. ama bızım uc tekerlek ve tekerlerı daha büyük... güle güle kullandın mınnoşunn rahat böyle sistem
yok yarın verır ben kızımda da sıkıntı yaşamadım.. en fazla kabızlık vs olur
Yanı hastaneye gelemeyen eve geldı çalışanlar ben bıraz uzak oturuyorum ama eve gelenler hep benım cok yakınlarım(
atıyorum halam teyzem kuzenlerım cok samımı arkadaslarım vs zaten bı hafta sonra kesıldı dıger samımı akrabalar vs hepsı mevlute geldı..
yanı yukarda da yazdıgım gıbı kımse kucagına almaya tesebbus bıle etmedı kı etmezler mantıksız :)))
yok bende baştan kıskanırım ben yaaa falan dıyordum ama zaten bebıs toparlayana kadar kımse almıyor( benden mı korkuyorlar bılmem)
Bılemıyorum çevrendekıler nasıl oyle hadsız degıllerse sorun yaşamazsın.
ay altlı üstlü oturupta sizin gibi olanı da ilk defa duyuyorum iyimiş ama cidden sürekli gelmelerinden daha iyi hiiç alınma öyle bi durumda eltin düşünsün ahahBen eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyorum normalde hiç evime gelmezler 1 buçuk senede sayılıdır ama çocuk olunca değişir bence dayanamazlar ona diye düşünüyorumm hatta diyorum niye gelmiyosunuz eltim olursa ona gidersen ciddi anlamda darılırım diyorum kayınvalideme ama yok genede gelmez hiç bizim gitmemizi beklerler ama kendileri gelmez.
İyi günlerde kullan canımMerhaba anneler
Eltiler, görümceler, kayınvalideler konuşulmuş.
Benim eltim, gorümcem yok ama kayınvalidem yokluklarını aratmıyor sağ olsunçok fena çok. Anlatsam roman olur.
Bugün bebisimizin ilk eşyasını aldık. Insallah saglikla kullanmakta nasip olur.
canım endıselenme bnmde ıcıme kotu bısey dogmuyor bak ezan okuyor duamdasn ınsaaşlah hepımız saglıkla kucagımza alacagız evlatlarımızı. bn sırf bu stresten dolayı yaptrmadım ensesıne baktık burnuna o kadar. yıne sen bılırsn arastır bnce ama amnıyosentes yaptrmaktansa kan testı varya yurt dısına gonderılıyorTurkuazvesari yaptrmıstı sanırım ondan yaptr hep rısksız hem cok guvnlı dıye bılıyorum. bunlar sadece bır ıhtımal tanı deıl bunu unutma lutfen
evet doktorum doktorluğunun ötesinde şahane bi insanDoktorun ne güzelmiş. Normalde gitti deyip umursamayabilirdi de. Aaaaa memorial yakın mı sana. Koray özbay a gitsene. Benim bulunduğum yere çok yakındı ona gidecektim ama oraya geçmiş. Yerine içime sinen başka hastanenin aynı yerde olduğu yer bulamadım zaten. Şimdi başkasına gidiyorum ama off doktor durumum da karışık benim. canım inşallah hepimiz güzel şeyler yaşayacağız
Senin çıktı mı sonucun canım nerede ve ne kadara yaptırdın?Evet prenatest yaptırdım. %99’9 sonuç veriyor.. genel isimleri bu testlerin fetal dna..Strongmom_
Eşime kalsa hemen araştırmaya başladı yaptıralım diyor ama bakalım hakkımızdan hayırlısı olsun İnşâAllahHaklisin canim o testler baya tuzlu ama ben olsam borc harc yapardim sanirim. Ama yaptirmayip saglikla kucagina alan cok insan taniyorum kuzum hic sikma canini Rabbim ne derse o
Doktorun vitamin vermedi mi canim ? Ben vitamin de kullaniyorum. Banyolarim benim de cok değişik geciyor. Iliksa usuyorum sicak yaparsam buhar oluyor nefes alamiyorum. Suyu basimdan doktugumde basim donuyor niye bilmiyorum. Tiksinme yok ama cok sukur limon kullanma ozaman canim cubuk tarcin ve naneyle icen arkadaslarim vardi. Suyun kokusunu bastirdigi icin tabi ben denemedim. Bu arada disari cikmak bana cok iyi geliyor. Hergun mutlaka cikmaya calisiyorum. Cikmadigim zaman aksine daha kötü oluyorum. Kabiz icin kuru kayisiyi suya atip oylede icebilirsin canim bu aradaÇok sevindim canım olsun vitamin alıyosun yine. Banyolarım tam bi efsane geçiyor :) giriyorum bulandırıyo ağlıyorum kusuyorum ağlarken yıkanmaya devam sonra çıkıyorum titremeye devam :)) limon çok dokunuyo canım denedim de direk kafam gidiyo. Tiksinerek artık bişekilde içiyorum canım naneyi hiç denemedim ama. Evdeyken yine iyi yatakta inleyerek yatıyorum yine. Ama işte dışarı çıkmak esas bana işkence
İyi akşamlar Canım nasılsın nas8l gidiyor hamislik :)kuzum yanlış yazmışım kusura bakma arkadaşa yazacaktım :) iyi akşamlar bu arada canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?