2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314

Bilgilendirme için saol canım.
Yalnız çıkarım,İstanbul Beşiktaştayım burada yer yer bayır var fren sistemi iyi olmalı veya yukarı itersem aynı zamanda hafif olmalı. Ve burada birçok yer arnavut kaldırımı sarsıntılı olacak. Ev konusunda asansörlü sıkıntı olmaz. Eşimle hobi olarak kuş fotoğrafı çekiyoruz bol bol gezilere giderdik belli bir süre sonra bebekte bize katılır dayanıklı olmalı ve boyut olarak arabamız büyük sıkıntı olmaz ama İstanbul trafiği malum çoğunlukla araba otoparkta yatıyor taksiyle ulaşım sağlıyoruz taksiye girebilmeli. Evde 4 kedi var malum tırmık tırmık olayları kumaşı kaliteli olmalı hemen yırtılmamalı kesin keşke çıkacaklar:) Oooo ben baya sıraladım baya bir bakacağım bu gidişle

Normal gittigin doktor yapmiyormu onu ? Yada hastane bunyesinde yapilmiyormu ?
Canım benim gittiğim özel hastanede 830 fiyat verdiler detaylı için. Devlet olarak Şişli Etfale gidiyordum ama orada detaylı yokmuş. Baltalimanı hastanesinin Levent binasında varmış.

Canım baston olup puset takılan hangi model marka var işime yarıyacak en güzel şey bu tarz olucak bilgi verir mısın bize
canım marka konusunda pek bilgim yok ben çok pahalı bir şey bakmadığım için birde beneto yerli üretim baya da bir indirimdeydi onu almıştım modeli bt-290t aldım diğer markalar hakkında pek bir bilgim yok hepsiburada dan filtrelersen seyahat sistem diye çıkıyor modeller çok satılanlar arasında bu vardı mesela chicco herkes öneriyor genelde baya da indirimde
https://www.hepsiburada.com/chicco-...andshell-p-HBV00000AVQP5?magaza=NARLILAR+HOME

Canım benim gittiğim özel hastanede 830 fiyat verdiler detaylı için. Devlet olarak Şişli Etfale gidiyordum ama orada detaylı yokmuş. Baltalimanı hastanesinin Levent binasında varmış.
Ohhh ohhh fiyata bak bune ya bu verilmez ki disarda yaptirmak istesen asagi yukari bu fiyatlarda mi peki ?

ay bebek yağı bir de güya ya bana alerji yapan bebeğe ne yapar kim bilir
Benim gibi alerjik bir bunyeniz varsa misal domates bile yiyemiyorsunuz :) yani icindeki bir madde size iyi gelmemis olabilir ben herseyi once kucuk bi bolgede deneyip oyle kullaniyorum mesela zor oluyor ama napalim

2 3 gün önce trafikte arabamız durunca bi pıt pıt gibi bişi oldu karnımda biraz önce de rasgele elimin durduğu yerde bişi oldu sanırım ama dışardan hissedilmez sanırım demi ben yanılıyorumdur
17.haftada hisseden oluyormus olabilir yani bana ilk gebelikse 20. Haftadan itibaren ikinci vs. Ise 16. Haftadan itibaren hissedilir demisti doktorum :)

Benim gibi alerjik bir bunyeniz varsa misal domates bile yiyemiyorsunuz :) yani icindeki bir madde size iyi gelmemis olabilir ben herseyi once kucuk bi bolgede deneyip oyle kullaniyorum mesela zor oluyor ama napalim
bünyem hassastır ama öyle yediğim içtiğim onca kullandığım kremler falan bile hiç allerji yapmazdı sadece karnımın yanları kaşınıyor göğüsüme falan da sürmüştüm ama oralarda bir şey yok umarım karnım çatladığı için olmuyordur bu kaşıntılar

2 3 gün önce trafikte arabamız durunca bi pıt pıt gibi bişi oldu karnımda biraz önce de rasgele elimin durduğu yerde bişi oldu sanırım ama dışardan hissedilmez sanırım demi ben yanılıyorumdur
benimde oluyor canım özellikle sabah uyanınca ve akşam yatarken pıt pıt diye atıyor sağdan soldan seğirme gibi bir arkadaşında 14. Haftada ultrasonda çok hareketli imiş dr hissediyormusun demiş zayıf olup karnında yağ dokusu az olanlar daha çabuk hissediyormuş ama dediğim gibi seğirme gibi bir şey ayırt etmek çok zor ilerki haftalarda anlarız artık bebek mi değil mi

Aaa ozaman catlak olabilir ama o isilik yaparmi ki bide haftan erken normal catlak kremi alsanya aslinda yada hindistan cevizi kakao az miktarda badem ( kimilerinde killanma yapiyormus ) deneyebilirsin bence ?

Benim uyaninca kasigima sanci giriyor ve bugün ispatladi resmen :) şöyleki ikiliye girdim doktora dedimki kesin uyuyor ve uyanmaz ki.oyle oldu sonra cikolata vs. Yuruyus o bu derken kasigima hafif bir sanci girdi dedim uyandi bir gittik uyanmis kipir kipirdi :)) doktora olabilirmi boyle boyle oldu diyorum zor ihtimal diyor tabi ama bence biz bir sekilde anlasiyoruz :)))

Aaa ozaman catlak olabilir ama o isilik yaparmi ki bide haftan erken normal catlak kremi alsanya aslinda yada hindistan cevizi kakao az miktarda badem ( kimilerinde killanma yapiyormus ) deneyebilirsin bence ?
evet erken de yani öyle göbek falanda yok bir kaç gün önce gazdan çok şişmiştim şu an çok hafif çıkıntı var işte cildimde çok hassas dokunsam kızarır zaten kaşıdıkçada isilik gibi bebek benek oldum anneminde öyle hiç çatlağı yokmuş bende hiç çatlaktan kaşınacağmı düşünmüyordum kafam karıştı ay bilemiyorum niye böyle oldu çatlak kremleri bana hem pahalı hemde gereksiz geliyor ya krem sonuçta ismi çatlak kremi işte ama içinde onca kimyasal da oluyor birazda doğancıyımdır ama çok tüylüyüm zaten doğal yağlarda besler diye almadım bebe yağı alayım ondada güya üstünde alerjen falan yoktur yazıyor ama işte

Ohhh ohhh fiyata bak bune ya bu verilmez ki disarda yaptirmak istesen asagi yukari bu fiyatlarda mi peki ?
Farklı yerlere sormadım canım ama 3 aşağı 5 yukarı o civarlardadır diye tahmin ediyorum. Leventteki hastane için arkadaşa T.C. nomu attım detaylı ultrason için randevu al dedim şimdiden olmuyormuş yılı kapatmaları gerekiyormuş. Ocakta başında hatırlatacağım Ocağım 2. haftasına falan randevu alacak. O yüzden hiç başka hastane bakmadım ne gerek var okadar uçuk rakamlar vermeye.

bencede olabilir ama doktorlar inanmak istemiyor hissettiğmize :)) yani aslında 2. Bebekleri annelerin daha erken hissetmesinin nedeni nasıl bir şey olduğumu bildikleri için daha erken anlıyorlar biz bilmediğimiz için ayırt edemiyormuşuz hele benimde geçen misafirlikte oturuyoruz bende pantolon giydim karnıma gazdan şişti iyice pantolonda sıktı baktım kasıklarımda habire pıt pıt atmalar oluyor bi sağdan bi soldan açtım düğmeyi oturdum bi süre sonra geçti ben sıkıştım dedi resmen

Bebe yaginda alerjene dikkat ederler diye dusunuyorum bende yani yapmamasi lazim. Bu catlak olayi cok degisik ama ben ayak parmagima kadar yaglanip pehlivan gibi gezmeyi dusunuyorum. Bio oil aldim bir zarari olmadigini dusunuyorum. Tabiki her fikre saygim var . Arti aktardan bir karisim aldim bittikce ikisini kullanacagim ben sadece 2 kilo aldim ama gobegim belli doktorumda bu kilo gobegi degil cok zayif oldugundan normal dedi bilemiyorum tabiki ama henuz hic kasinti yok cok sukur

Biz isim konusunda baya anlasmazliga düstük ne olacak bilmiyorum :))
O isim konusu hep bebek doğduktan sonra kesinlik kazanıyor :)) bizde de öyle olmuştu
Ya adil bir şekilde kura çekmeniz gerek ya da alttan alttan istediğin ismi ısındırmaya çalış :) sonra biri isim yazılı bir hastane çıkışı alsın :))) eşinde ikna olur belki böylelikle ... Gece gece lığım tuttu
Bu arada sağlıkla gelsin küçük prensin canım

O fiyatlara ben de cikamam hani 350 falan en babasi diyordum ben oyle olursa hastaneyi ogrendigim iyi oldu bende direk oraya giderim gerci bana cok uzak ama sadece orada mi varmis ?

O fiyatlara ben de cikamam hani 350 falan en babasi diyordum ben oyle olursa hastaneyi ogrendigim iyi oldu bende direk oraya giderim gerci bana cok uzak ama sadece orada mi varmis ?
Başka hangilerinde var bilmiyorum ama Şişli Etfalde olmadığı kesin bana oradaki doktor söyledi orada var git randevu al dedi. İsmine aldanma sen Şişli tarafında değil miydin? Hastane Levent metrosunun hemen dibinde canım

Ya benim begendigim ismi hic begenmiyor hani boyle arada falan degil direk nefret etti diyebilirim :)) ne yapsam yemez artik ama kura cekimi hosuma gitti tabi hepsine kendi istedigim ismi yazacagim :))) bu arada cok tesekkur ederim canimcim arada bir seytanlik iyidir. Ki bende severim :))

Birsey merak ediyorum bebek arabasini cok gerekli goruyormusunuz kanguru vs ile idare edemezmiyiz acaba ?
Ben kendi deneyimimi aktaracak olursam 0-4 ay kanguruyla çıktım dışarı, bebek arabasını da 4 aydan sonra aldım canım.
İlk 3-4 ay çok gerekli değil bebek arabası eğer dışarı da çok vakit geçirmezseniz.
Arabanız var ise oto koltuklu ( ana kucağı ) bir model seçin. Ama arabanız yoksa tam yatabilen ve hafif bir bebek arabası tercih edin.
Ben bebek arabası alırken ilerisi odaklı aldım, belirttiğim markanın bebek arabası piyasanın hem sağlam , hemde kullanım ağırlık açısından en iyi bebek arabalarından biri. Otobüsle vs yolculuk yapılacaksa tek başına kaldırıp indirebilirsin bebek varken içinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…