2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Simdi bizde araba yok muhtemelen toplu tasimada rahat kullanacagim tekte gidip gelebilecegim. Ki 5. Katta oturuyorum asansör yok :) indirip cikabilecegim cok guclu sayilmam hafif bir model gerekir. Kanguru alicam marka tavsiyesi alirim araba markasi neydi not alamadim ben onu bakacagim ? Mamas diye bir araba onermisler de o nasil bir fiyat arkadas 4500 e arabami olur. Son olarak bir arabada en baba fiyat nedir verilebilecek ?

ya evet içeriğine baktım pek bir şey yok allerjende içermez diyor büyük ihtimal ben normal yağda sürsem kaşınırım yapısından dolayı sanırım bide havasız kalıyor göbek yoksa elime koluma da sürüyorum göbeğime sürünce bio oil doğal zaten öyle biliyorum ben çok severim bitkisel şeyleri o yüzden de pek kremlere falan para vermek istemedim ama işte zeytin yağı bile benim tüylerimi acayip besliyor araştırıyorum beslemeyen bir yağ ama sanırım oda yağ yapısından dolayı beni kandıracak olmadı bu bebekler için olan vücut losyonlarından alıcam maksat sürekli nemlendirmek zaten çatlak konusunda annenizde yoksa sizde de olma diyorlar anneminde çok az alt kısımlarda iki üç çatlağı vardı hatta oralara daha yoğunluklu sürüyorum ahah bende neredeyse 4 aylık oldum ama hafif bir şey var belli belirsiz

Kızlar ben kendi oluşturduğum ihtiyaç listesini sizlerle paylaşayım.
Ben bu listeyi oluştururken minimum seviye de tuttum, özellikle bebek giyimi.
Çünkü kızımda abarttım ve giyemediği bir çok şeye heves ederek onca para verdim ve neredeyse hepsi sağa,sola gitti.
Şimdi sadece benim için acil olan şeyleri listeye ekledim bunun sebebi de yaz ayında doğması.
Evde çok kalacağımı sanmıyorum :) bebeği alıp çıkar alışveriş yapar eksiklerini alırım zaten.
Listemde bazı ürünlerin markaları var, ben memnun kaldığım ve iyi gördüğüm için ekledim, siz tercihiniz doğrultusunda değiştirin.

Bebek İçin

*Philips Avent Natural Cam Biberon
*Chicco Basic Termometre Mn1 33894
*Uni Baby Yenidoğanlar Islak Mendil
*Bübchen Hassas Ciltler İçin Bebek şampuanı (Sebamed
Bebek Bakım Seti)
*Prima Premium Care 1 Beden Yenidoğan Bebek Bezi
*Otribebe Nazal Burun Aspiratörü
*Bepanthol Baby Pişik Önleyici Merhem
*Hava Nemlendici Buhar Makinası
*Baby Bird Bebek Bakım Seti
*Bebek Bakım Örtüsü
*Bebek küvet seti
*Bebek yıkmama filesi ve yıkama süngeri
*Bebek sıvı çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı ( Toz olan deterjanları makinada 60c altı eritmiyor)
*Silikon mama kaşığı
*Biberon temizleme fırçası
*Emzik ve emzik tutucu
*Bebek anakucağı ( oto koltuklu ve ya portbebe tarzı)
*Bebek bakım çantası
*
*2 adet hastene çıkış seti ( yeni doğan)
*5 adet yandan çıtçıtlı badi
*3 adet tulumlu takım
*3 adet patikli alt
*3 adet üst
* Çorap
*2 adet battaniye ( yaz bebeği olacağı için müslin, nohut ve ya penye battaniye olabilir.. Not:hastane çıkışlarında penye battaniye bulunur.)
* Şapka ve eldiven

Anne İçin

*Lansinoh Ultra İnce Göğüs Pedi
*Lansinoh GÖĞÜS POMADI
*Lierac Phytolastil Solute çatlak önleyici krem
*Depend lohusa pedi
*Doğum sonrası korse
*Humana Still-Tee
*2 adet lohusa pijama takımı ( 1 tanesi gecelik olabilir)
*Lohusa tacı ve terliği
*Kapı süsü, ikram için çikolata
*Emzirme sütyeni ve atleti
*Çorap

Birsey merak ediyorum bebek arabasini cok gerekli goruyormusunuz kanguru vs ile idare edemezmiyiz acaba ?
Canım nasılsın? Maşallah bebeğin ıyımıs çok sevindim Oğlusun olacakmıs hayırlı olsunnn

Ayrıca evettt bebekkk arabası kesınlıkleeee bana gore en en en gereklı ıhtıyac... benım ıcın tartışmaya bıle kapalı :)

Kızlar şu hamile yastığı konusunda ne düşünüyorsunuz ben çok deli yatıyorum birde gece tuvalet falan hiç uyanmam. sırtüstü yatmak tehlikeliymiş sola dönük yatın yazıyor her yerde. Ben sabah uyanıyorum sırtüstü Yarın AVM gideceğim Mothercare var bakacağım varsa almayı düşünüyorum. İşe yarar mı acaba?

Böyle şeyler yasak

Yaa ben baska biyerde okumustum.iste cok gerekli degil vs. Diye yazilmisti. Baya sasirmistim. Bide ben bizim yigenin bebek arabasini hic kullanamiyordum. O sebepten benim icin uygun bisey olmasi gerek. Kanguru besik ve araba icin marka onerisi alirim bu arada. Gec alacagiz diyordum ama esim bu buyukleri bir an once halledelim diyor. Bu arada cok cok tesekkur ederim. Oglus butun teyzelerine selam yolluyor :))

Internet e yaz canım resimlerinden anlarsın zaten fikir olur sana da
Ben baktimda hangisi daha kullanislidir diye kullananlardan fikir almak istedim acikcasi ama oda sanirim degisken bir durum kimi baston kimi travel sistem daha kullanisli demis burda gordugum.markalari telefona kaydediyorum. Sonra detayli incelicem en son alirim sanirim :))

Canım baston kullanıyorum ben şimdi oğluma 3.5 yaşında çok rahat kullanımı ama yeni doğan bebek için uygun değil travel de puseti bebek arabasına takip cikartiyorsun arkadaşların bazıları attı modellerden alanlar onlar daha çok kullanisli bebek arabasını almaya gittiğinde sür hafif olup olmadigini anlarsın

Gözüm kapalı tavsiye edebileceğim tek bebek arabası ciddi anlamda Chicco Lite way, git bak sür dene.
Bende de araba yoktu canım, asansör olmasına rağmen elektrik olmadığı zamanlar bende 5 kat indirip, çıkartıyordum kadın başıma :) o yüzden sana da kesinlikle tavsiye ederim. Diğer model arabalar evet gayet güzel görsel açıdan çok şık lakin araba boş haliyle 11 kilo, bebek ve altına yerleştirdiğin şeylerde 20 kilo yapar inan hem itmek sıkıntı hem taşımak. Hafif araba her daim iyidir. Kanguru içinde tavsiye edebileceğim ürün solomom baby doğumdan itibaren kullana bilirsin.
Bebek arabası da inan bütçene bakıyor biraz 180 tl ye de bebek arabası var dediğin gibi 5 bine de.

Ben de beşiktaşta 1.5 sene yaşadımm çok severim orayı :) yokuşlarını da bilirim ayrıca orada valoniayı çok özlüyorum
Canım satıcı şunu söylemişti ; tekerleri büyük olanlr engebeli yollar için daha iyiymiş bu da aklında bulunsun zaten arabaya koyarken o büyük tekerlerde tek tuşla çıkıyor kumaş için dediğim gibi mamas papas baya iyiydi teker boyutuda dediğim gibi büyüktü sanki senin için o uygun olur gibi geldi bana

Son aylarda hayat kurtarici diye duydum. Ben hala yüzüstü yatiyorum. Zaten bir sure sonra rahatsiz olup yatamayacakmisim. Belki bende ozaman bakarim diye dusundum hatta aliekspresten mi alsam dedim bakim cantasiyla beraber ikisine ama erken diye almamistim belki.onumuzdeki ay alirim diyordum

Az öncede yazmıştm ama yineleyeyim aslnda olay tamamen senin yaşam tarzınla alakalı
Bebeğinle tek başına çıkar mısın
Binanda asansör var mı yani hem bebek arabası hem bebeği indirip çıkaracaksın
Ben travelin daha konforlu olduğunu sadece bastona göre daha ağır olduğunu duydum o yüzden tercihim travel olcak zaten baktığm modeller 6.5-7 kg heralde rahat kullanabilirim diye düşünüyorum
Bastonda alsan ilk başta pusetli bişey alman gerekiyor sanırım bastonda puset oluyor mu tam bi bilgim yok o konuda

Benim alacagim araba hafif olmali yoksa mumkun degil oyle indir kaldir yapamam yani senin araba markasini not aldim. Fiyati da acikcasi digerlerine gore iyi ama bu baston galiba değil mi birkac arkadas onermemis onu ? Ilk aylarda kullanilmiyormus sanirim . Kanguru markasi icin cok tesekkurler onu da not aldim. Evet butceye bagli ama gidipte 5000 de verilmez diye düşünüyorum ne bileyim. :))

Tamamdir suan aradaki farki cozdum ve ona gore bakacagim tesekkurler :)

Ben kullandım canım 4. aydan itibaren gayette kullanışlı ya şimdi herkes kendi kullandığını önereceği için diğer belirtilen modeller üzerinde fikir çürütülmeye kadar gidecek iş :) En iyisi sen büyük bir mağazaya git ve modelleri dene öyle al. İçine sinen olacaktır elbette.

Benim amacim azda olsa bir fikrim olmasi idi sayenizde oldu tesekkur ediyorum :) simdi buna gore kendime uygun birsey bulurum. Ve en azindan ne istedigimi biliyorum suan oda cok onemli :)

Benim amacim azda olsa bir fikrim olmasi idi sayenizde oldu tesekkur ediyorum :) simdi buna gore kendime uygun birsey bulurum. Ve en azindan ne istedigimi biliyorum suan oda cok onemli :)
Senin adına sevindim canım :) bak bebek arabalarını değerken içine en az 5 kilo ağırlık koy ve sür, kaldır deneyim sahibi olacaksındır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…