Yok canım antalyadayım ben mine erdoğan yılmaz diye bi doktora gidiyorum instagramdan sayfasına bakabilirsin. İkiz gebelikte bi kadını normal doğurtmuş ve biri makat geliş ve kesiksiz epiduralsiz doğum yaptırmış bunu görünce çok şaşırdım. Normalde acı çekmeye ne gerek var sezaryen oluveririm diyordum şuan bakış açım çok çok değişti. Eğer Allah bize bi evlat veriyorsa bunun karşılığı olmalı bence oda şiddetli çekilen en fazla bi kaç saatlik sancı belki o sancıları çekerken günahlarımızdan da arınırız :)Sen de bursalıydin dimi ?
Kime gidiyorsun
Sancı korkunçm değilYok canım antalyadayım ben mine erdoğan yılmaz diye bi doktora gidiyorum instagramdan sayfasına bakabilirsin. İkiz gebelikte bi kadını normal doğurtmuş ve biri makat geliş ve kesiksiz epiduralsiz doğum yaptırmış bunu görünce çok şaşırdım. Normalde acı çekmeye ne gerek var sezaryen oluveririm diyordum şuan bakış açım çok çok değişti. Eğer Allah bize bi evlat veriyorsa bunun karşılığı olmalı bence oda şiddetli çekilen en fazla bi kaç saatlik sancı belki o sancıları çekerken günahlarımızdan da arınırız :)
Zor valla canım frenlemesem hergün isteyecek. Dünde başladı açık saçık konuşmaya bak dedim sus çabuk kızımız bizi duyabiliyormuş artık daha doğmadan kızın terbiyesini bozacan dedimHadi ya senin işin de zor
Artık gerçekten iyi doktorlar kesiksiz doğum yaptırma taraftarı ve öylede yapıyorlar. Zaten epiduralde olsa da olmasada o an orayı iğneyle uyuşturdukları için hissetmiyosun kaç kişi tanığım normal doğum yaptı dikişleri hiç hissetmedim dediler. Sezaryeni asla kötülemiyorum şu zamandaki sezaryenlerde kolay oluyor artık ama inan normal doğumlarda öyle. En azından denenmesi gerektiğini düşünüyorum mesela teyzemin gelini normal kontrol için hastaneye gitmiş 6 cm açıklığı varmış hiç hissetmemiş sonra suni sancı yapmışlar onuda hissetmemiş çok ilginç epidural yaptılar gayet iyi gidiyordu zaten o zaman hiç hissetmiyodu sadece bekliyodu açılmayı tam açılması olurken bebek döne döne geliyorya kordon dolanmış sezaryene aldılar böylede olabiliyor ama eğer normal doğum yapsaydı sadece ıkınmak kalıcaktı o kadar kolay ilerledi doğumu allah herkese böyle kolay doğumlar nasip etsin :)Sancı korkunçm değil
O kesik dikiş atma olayı ve o ana şahit olma korkum var
Canım sezeryanda daha fazla dikiş olacak tabi tercih meselesi ama her türlü anne olunuyor sonuçta Allah hayirlisini nasip etsinSancı korkunçm değil
O kesik dikiş atma olayı ve o ana şahit olma korkum var
AhahahaahZor valla canım frenlemesem hergün isteyecek. Dünde başladı açık saçık konuşmaya bak dedim sus çabuk kızımız bizi duyabiliyormuş artık daha doğmadan kızın terbiyesini bozacan dedimBunun modu düştü hemen
Ben gunde 1 kez yesem tansiyonum düser yerlerde sürünürüm resmen ben ihtiyacim oldukca iciyorum diyelim ama bu aralar iyi degildim o yuzden ictim hep yapacak birseyim yok boyle devam edecegim. Sonucta iyi kotü 3 ayi atlattik yakinda bunlarda gececek illaki insallahBen ilk zamanlar çok kustum canım 10. Haftaya kadar sonra kusmalar yavaşladı ama hergün yine yarım zofer içiyorum akşamları bişeyler yemem gündüz öğleden sonra saat 4-5 gibi oluyor oda çok az günde bi kez ne yiyorsam o başka bişey yok
Evt 1.5 yaş iyi aslında bizde sorun olan benim oğlan aşırı bağımlıy di. Sürekli emdiği için büyük sıkıntı oldu. Ama en büyük pişmanlığım hamile olduğum halde emzirmedigim. Keşke kimseyi dinlemesydimYa emzirme 1,5taş ideal aslında:) ben sadece 2ay emmişim kendim istememişim ama bağışıklığım düşük tabii:) eşim maşallahhh 1,5sene emmiş sapasağlam
Öyleymiş cnm benim oğlan çok kötü oldu sürekli emiyordu birden kesince de çok zayifladi18 ay emzirmek de az değil canım ben de 20 aylıkken kestim, ilk mesajında farketmemişim süreyi
Ne kadar şanslısın aslında bir bilsenZor valla canım frenlemesem hergün isteyecek. Dünde başladı açık saçık konuşmaya bak dedim sus çabuk kızımız bizi duyabiliyormuş artık daha doğmadan kızın terbiyesini bozacan dedimBunun modu düştü hemen
Panik atak vs. Bir durumun varsa doktorlar yaptirmiyolar canim ama onun disinda keske herkes normal dogum yapsa ben normal istiyorum. Ama kuyruk sokumumdaki bir sikintidan olmayabilir dediler kac gundur ona uzuluyorum mesela gerci 37. Haftada kesin belli olacak ama insan takiyor isteBen çok korkuyorUm evet sağlıklı ama yapamam mümkün değil :)
Yapıyorlardır canım da bakalım benim durumum biraz daha hassas korkuyorum.Normal gittigin doktor yapmiyormu onu ? Yada hastane bunyesinde yapilmiyormu ?
Benim tansiyon zaten yerlerde bugün eşime beni biraz dışarı çıkar çok bunaldım dedim en yakın markete girdik az daha bayılıyordum öyle kötü oldum ki eve zor attım kendimi gidip gelmem 10 dk sürdü yani 2-3 dk yürüyemedim geçecek İnşâAllah bebeklerimiz iyi olsunda biraz daha sabır. Yine bişey yiyemedim içtim ilaçBen gunde 1 kez yesem tansiyonum düser yerlerde sürünürüm resmen ben ihtiyacim oldukca iciyorum diyelim ama bu aralar iyi degildim o yuzden ictim hep yapacak birseyim yok boyle devam edecegim. Sonucta iyi kotü 3 ayi atlattik yakinda bunlarda gececek illaki insallah
Çok bilgim yok ama zehirler falan diyorlar yalan mıEvt 1.5 yaş iyi aslında bizde sorun olan benim oğlan aşırı bağımlıy di. Sürekli emdiği için büyük sıkıntı oldu. Ama en büyük pişmanlığım hamile olduğum halde emzirmedigim. Keşke kimseyi dinlemesydim
Kızlar peki kıyafetleri nasıl alalım ?
Haziran'da nasipse doğacak..İzmir çok sıcak oluyor ilk ay evde kalıp 2. Ay yazlığa gitmeyi düşünüyoruz ama 2 saatlik yol nasıl olur korkuyorum bebek için..
Biz bile nefessiz kalıyoruz sıcaklardan en azından deniz havasının olduğu yerler daha serin oluyor..
Bir akıl verseniz.
Ya kuzum okurken öyle duygulandım ki İnan gözlerim doldu ne kadar güzel yazmışsın Rabbim hepimize sağlıklı günlerde bu listeyi almayı nasip etsin İnşâAllah heveslerimizi alalım herşeyden. Ben daha hiç bişeye bakmadım sadece gebelik testim pozitif çıkınca bi tane ıslak mendil almıştım:)Kızlar ben kendi oluşturduğum ihtiyaç listesini sizlerle paylaşayım.
Ben bu listeyi oluştururken minimum seviye de tuttum, özellikle bebek giyimi.
Çünkü kızımda abarttım ve giyemediği bir çok şeye heves ederek onca para verdim ve neredeyse hepsi sağa,sola gitti.
Şimdi sadece benim için acil olan şeyleri listeye ekledim bunun sebebi de yaz ayında doğması.
Evde çok kalacağımı sanmıyorum :) bebeği alıp çıkar alışveriş yapar eksiklerini alırım zaten.
Listemde bazı ürünlerin markaları var, ben memnun kaldığım ve iyi gördüğüm için ekledim, siz tercihiniz doğrultusunda değiştirin.
Bebek İçin
*Philips Avent Natural Cam Biberon
*Chicco Basic Termometre Mn1 33894
*Uni Baby Yenidoğanlar Islak Mendil
*Bübchen Hassas Ciltler İçin Bebek şampuanı (Sebamed
Bebek Bakım Seti)
*Prima Premium Care 1 Beden Yenidoğan Bebek Bezi
*Otribebe Nazal Burun Aspiratörü
*Bepanthol Baby Pişik Önleyici Merhem
*Hava Nemlendici Buhar Makinası
*Baby Bird Bebek Bakım Seti
*Bebek Bakım Örtüsü
*Bebek küvet seti
*Bebek yıkmama filesi ve yıkama süngeri
*Bebek sıvı çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı ( Toz olan deterjanları makinada 60c altı eritmiyor)
*Silikon mama kaşığı
*Biberon temizleme fırçası
*Emzik ve emzik tutucu
*Bebek anakucağı ( oto koltuklu ve ya portbebe tarzı)
*Bebek bakım çantası
*
*2 adet hastene çıkış seti ( yeni doğan)
*5 adet yandan çıtçıtlı badi
*3 adet tulumlu takım
*3 adet patikli alt
*3 adet üst
* Çorap
*2 adet battaniye ( yaz bebeği olacağı için müslin, nohut ve ya penye battaniye olabilir.. Not:hastane çıkışlarında penye battaniye bulunur.)
* Şapka ve eldiven
Anne İçin
*Lansinoh Ultra İnce Göğüs Pedi
*Lansinoh GÖĞÜS POMADI
*Lierac Phytolastil Solute çatlak önleyici krem
*Depend lohusa pedi
*Doğum sonrası korse
*Humana Still-Tee
*2 adet lohusa pijama takımı ( 1 tanesi gecelik olabilir)
*Lohusa tacı ve terliği
*Kapı süsü, ikram için çikolata
*Emzirme sütyeni ve atleti
*Çorap
Benim eşim de kesinlikle dokunmam sana diyor. Tedaviyle oldu. Bir sey olur diye cok korkuyor.Dün ben söylemesi ayıp baya romantik bir ortam yarattım ama olmadı
Bebekten utanıyorum diyor benimki de
Ya birşey olursa falan diyor
Biz ilkinde yatak odasından oturma odasına 1 ayda geçmiştik :))Ayy ne güzel yaa tatil planları falan bizimki hayatta evden çıkarmam onu dışarda mikrop kapar falan 1 yaşında çıkar diyor kafayı yiyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?