Cok sükür icin biraz da olsa rahatlamistir canim. Amniyosentezde temiz cikacak insallah hic uzme kendini moralini bozma olurmu ? Cinsiyet icin birsey dedimi ?
Çok çok sağ ol balım inşallah Allah büyüktür
Ya ben utandım aslında sağlığı yerine cinsiyet tahmini sormaya ama belki bir tahmininiz vardır diye sorunca erkeğe benziyor dedi.
Ben canim ne cekerse yiyorum valla cok ayirmiyorum ama illa dogal olsun diyorsan biz bazen hamburgeri de cipside evde yapiyoruz. Oyle birsey yapabilirsin en azindan istahini köreltir canim.
Sen yazınca hatırladım şimdi canım. İnşallah temiz çıkacak sonuçların canı gönülden duamdasın
Doktor bana fetal dna down sendromu üstünde çok etkili bir test ama bende trisomi 13-18 riski çıkmış bunun kesin tadısını amniyosentez verir dedi. O yüzden amniyosentez e karar kıldık , fetal dna yerine. Bugün gidip sadece görüşme yaptım. 18 Ocak da amniyosentez yapılacak.
sağol canım inşallah sağlıkla atlatıcaz bu günleri de..
Amniyosentez için ücret verecek misin? doktor bana da amniyosentezden bahsetti ama çok üzerinde durmadı. Asıl belirleyici amniyosentezmiş halbuki
Canim ben astim hastasiyim griplerim bir tık daha ağir geciyor bronsite ceviriyor diye cok dikkat etmek zorundayim. Idrar yollari antibiyotiklik degilmis benim tek kullanimlik ilaclardan verdi hatta suan onumde meyveler caylar bilumum şeyler insallah atlatacagim
aa pardon canım yanlış hatırlamışım :) bende astım yok ama benimde aşırı ağır geçiyor bronşite çevirebiliyor biraz suyla sarımsak falan da yutabilirsin canım doğal antibiyotik zencefil tarçın boğaz ağrısına çok iyi geliyor ben onlarsız birde limonsuz geçiremiyorum bide benim antibiyotik direncim oldu hiç işe yaramıyor doktor yazarsa bile yazmayın diyorum
Her hareketi yapamayabilirsin hamile olarak. O sebeple normal plates den farkli daha cok egzersiz gibi.. Ama ben spora gittigim donemde normal zaman da Pilates dersimize hamile bir kadın katılıyordu ve hareketlerde hoca onu uyarıyordu bunda zorladığın yerde bırak vs gibi.. her hareketi yapmıyordu.. Konuşabilirsin orda ki hoca ile.
hımm doğru aslında hocayla birebir görüşmek en iyisi. Doktor bana artık düşük riskin kalmamış yürüyüşlere başlaman lazım hareket etmen gerek dedi. Ben henüz bişeye başlamadım
Bulantıları geçmeyen sayılı kişiler kaldık sanıırm :) Geçen teyzemle konuştuk 5.6. aylarımda geçti dedi şok oldum dedim ben 4 ay dolsun diye gün sayıyordum ne demek 5 6 diye :/ Dedğin gibi sağlıkla gelsinlerde her türlü katlanırızz inş. 4 ay dolunca da tamamen geçer bulantılarımız...
canım ben yaptım da normal pilates paya tempolu ağır oluyor aslında hamile pilatesi hafif hafif yapılan kasları gevşeten rahatlatan bir şey benim şimdi bilgim olduğu için youtube da videolar oluyor onlardan açıp yapıcam son 3 ay başlarım baya doğumu kolaylaştırıyormuş tabi bilmeyenin yardım alarak yapması lazım :)
20 dk uzağımdaki ilçede hamile yogası buldum. ama o da hafta içi çalışma saatlerime denk geliyor. evet normal doğumu kolaylaştırmak için öneriyolar. hatta doğum anında bile pilates topuna oturtuyolar kadınları, yani doğum yaklaşınca daha doğrusu
10-14 haftalar arası bakılıyor ense kalınlığına. 3mm altı normaldir. Bu değerin üstünde çıkıp da sağlıklı olan bir sürü bebek var. Sadece ense kalınlığı tek başına çok anlam ifade etmiyor aslında. Daha sonra 21.haftada tekrar bakılıyor mu bilmiyorum.
sağol canım inşallah sağlıkla atlatıcaz bu günleri de..
Amniyosentez için ücret verecek misin? doktor bana da amniyosentezden bahsetti ama çok üzerinde durmadı. Asıl belirleyici amniyosentezmiş halbuki
SSerylady
geçmiş olsun canım turp içine bal koyup o balı icince öksürüğe falan iyi geliyor aklinda olsun ama tabi ki doktoruna danış öncelikle Jazzquell
süper bunu duymak ne iyi gelmiştir inşallah sağlıklı haberler alacaksın
SSerylady
geçmiş olsun canım turp içine bal koyup o balı icince öksürüğe falan iyi geliyor aklinda olsun ama tabi ki doktoruna danış öncelikle Jazzquell
süper bunu duymak ne iyi gelmiştir inşallah sağlıklı haberler alacaksın
Canim onu biliyorum esimden bal istedim aksama deniyecegim. Suan baslangic oksurugum pek yok iyilesme süreci basladiginda kusana kadar oksurecegim ama biliyorum. Doktoruma daha önce sormustum bu konuyu asiriya kacmamak kaydiyla tavsiye ediyorum demisti
aa pardon canım yanlış hatırlamışım :) bende astım yok ama benimde aşırı ağır geçiyor bronşite çevirebiliyor biraz suyla sarımsak falan da yutabilirsin canım doğal antibiyotik zencefil tarçın boğaz ağrısına çok iyi geliyor ben onlarsız birde limonsuz geçiremiyorum bide benim antibiyotik direncim oldu hiç işe yaramıyor doktor yazarsa bile yazmayın diyorum
Oksijen veriyolarya onun bebege zarara varmi acaba ? Benim simdi fisfislarim var doktor onlari kullanma acil durumda hastaneye gel dedi. Tikanirsam napacagim hic bilmem birde zencefil bal limon karabiber karistirdim onlari yiyorum. Sarimsagi yutuyormusun direk anlamadim ?
Soyle bir aleti var onun patatesi ince ince dogruyoruz onla nerdeyse cips kivaminda pazardan almistim 3 tlye :)) ya sadece tuzlayip yagda yada nane falan susleyip baya soslu yagda kizartiyoruz. Tabi ki daga az zararli olsun cok kitir olmasin diyorsan yagli kagit serip firina da atabilirsin cok güzel oluyor