2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
ay ne kadar özeniyorum hareketli insanlara ben önceden de ağırdım şimdi yerimden kaldırabilene aşk olsun

bu aralar benimkide baya yer değiştiriyor gibi bazen bi tarafım yusyuvarlak oluyor diyorum kafa burda
Hareketli idim simdi de geziyorum ama eski halimm nerde ahh ahh :)) ama dinlenecekmisim doktorumda ayni seyi soyledi bugün 2 hafta cikmak yok :)

Ayyy nerde keşke hic anlamam ki bir arkadasim kullaniyordu bu markayi al dedi onerdi onu iciyorum daha dogrusu icmeye calisiyorum nefret ediyorum kefirden
Ben de hazır içiyorum arada ama kendim mi mayalasam daha sağlıklı olur diye düşünüyorum da ondan sordum canım

Bu işler zor gerçekten ben de doktor araştırmasındayım oktay bey ilk aklımdaki, senin yorumlarını da takip ediyorum

Hahahaha beni de biraz şişmanlamış sanıyor olabilirler :)) benim kışın ortasında kapanmayınca mecburen aldım valla kuzum napim

Canım kacta randevun bilmiyorum ama inşallah sağlıklı haberler alacaksın oğluş iyi ben eminim

Bugün kontrolüm vardı 23+5 teyiz 600 gr olmuş herşeyine baktı yine çok iyi hiç bi sıkıntı yok dedi .geçen hafta hafta başı aşağıdaydı 2 gündür aşağıda hissediyordum dönmüş kafası yukarda ayaklar aşağıdaydı hareketlerini aşagıda hissedersin dedi. Doktor ultrosonla bakarken bi tekme attı ultrosonun olduğu yere doktorun eli titredi şuan beni tekmelio dedi Tahmimi doğum 23-30 mayıs arası dedi zaman çabuk geçsede kollarımıza alsak mis kokulularımızı bide bugun kağı süsümüzü sipariş ettim

Eklentiler

• Screenshot_2019-02-20-16-09-02.webp
    47,1 KB · Görüntüleme: 52
Kızlar
Şeker yüklemesi sonucum bakar misiniz
Yine doktorun biri sınırda dikkat etmen gerek dedi
Bir diğeri de çok güzel değerlerin dedi
Sizde durum nedir ?
Değerlerin cok guzel canim. Sikma canını
Ben de seker yuklemesi yaptirdim bugun 75lik
Saglik ocagindaki sıkıntı yok dedi ama bence biraz var gibi. 4 kez kan verdim ben ikisi sınırda bakalim ne diyecek kendi doktorum

Sağol canım aklımda o doktor da

canım 23+5 deyiz demişsin takvimin mi farklı haftanımı yanlış yazdın kafam karıştı bi de mayıs sonu doğum tarihi demişler ya sana bi yerde bi yanlışlık var gibi ama
ben şuan 22+5 deyim de oyuzden :)

Hadi gözün aydın canım detaylıda da güzel haberler alacaksın inşallah

Değerlerin cok guzel canim. Sikma canını
Ben de seker yuklemesi yaptirdim bugun 75lik
Saglik ocagindaki sıkıntı yok dedi ama bence biraz var gibi. 4 kez kan verdim ben ikisi sınırda bakalim ne diyecek kendi doktorum
İnşallah güzel çıkar sonucların

Canım benim takvim sata göreydi daha önceki doktorum geç döllenme olduğu ama arayı kapattığını söyşemişti doktorumu değiştirdim o geç döllenmeyi kapatmadığını söyledi onun ölçümlerine göre 23.5 şuan sonradan kapatırmı bilmiyorum

Benim de 27 şubatta detaylım 22+5 oluyor benim de :) uygun bence tam 23. Hafta işte bakalım Benim ilaçlar nasıl olacak

şeker yüklemesi sonrası
suyu içtikten bir saat sonra yapıldı
yemek yemedim
benim 50 gram yükleme sonrası 160 çıkmıştı. fena değil bence sizinki. eğer ölçüm cihazınız varsa iki gün boyunca yemekten hmen önce, ilk lokmadan 1 saat sonra ve 2 saat sonra ölçüm yapıp takip edebilrisiniz. açlık 90 ı geçmemeli. 1 saat sonraki değer 130un altında, 2 saat sonraki değer 120 nin altında olmalıymış. normalde ilk lokmadan 2saat sonra 140 ın altında olması yeterli oluyor ama gebelik döneminde şeker takibini daha katı kurallarla yapıyorlarmış. ben endokrinolojiye gitmiştim. iki gün takip etti, sorun yok bu şekilde devam edebilirsiniz dedi.
benim kendimde farkettiğim şey şuydu; rafine şeker tükettiğimde şekerim daha yavaş düşüyor. ben o yüzden çikolata, kek vb tatlıları azalttım. problem de olmadı.
bu arada 50 gramlık yükleme tarama testi oluyormuş.140 ın üzeri çıkarsa gebelik şekeri açısından değerlendirmeniz gerekioy anlamı çıkıyromuş. kesin tanı için 100 gram yükleme yapılıyormuş. bence sizde problem yoktur. ama dikkatli olmakta fayda var.hem böylelikle kilo kontrolü de daha başarılı olur.

kapı süsü yapıldığına göre isim netleşmişş
geç döllenme bile olsa sat ı baz alalm dedi canım bana doktorum benmde 1 hafta fark var sata göre 29 mayıs ultrasona göre 5 haziran tahmini doğum doktorum mayısta doğar bayramıı bulmaz dedi bana da

Teşekkür ederim
Tatlı hiç yemedim desem hamileliğimden beri :)
Meyve yiyordum sadece günde mesela sabah bir kivi
Akşam bir portakal bir elma ya da muz gibi
Kızartma tatlı vs ile aram hıc yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…