Canim benimCanım kacta randevun bilmiyorum ama inşallah sağlıklı haberler alacaksın oğluş iyi ben eminim
Ayy Allahtan ben kisi cikardim ya :)) sen cok kilo almadin diye biliyorum ?Hahahaha beni de biraz şişmanlamış sanıyor olabilirler :)) benim kışın ortasında kapanmayınca mecburen aldım valla kuzum napim
Yapabiliyorsan yogurt ve turevlerinin hepsinin oyle tuketilmesi gerekiyormus doktorum oyle demisti :)) benim hamileligin basindan itibaren mutfakla pek aram yok maalesef mecbur kalmadikca girmiyorum //Ben de hazır içiyorum arada ama kendim mi mayalasam daha sağlıklı olur diye düşünüyorum da ondan sordum canım
Yeni doğan seti cam değildi sanki. Ben küçük cam olan biberonu aldım bugün. İlk başta cam daha iyi olur diye düşünüyorum. :)Kızlar e bebekte bugün indirimde ya aventler. Avent yeni doğan seti almak mantıklı mı?
Aslında benimki hareketliydi MâşâAllah ben hissettim baya ki ultrasonda da belliydi hareketi o hissettiğin hareketi ultrasonda görmekte çok hoş:)ama var amin doktor karnıma bi vurdu arka arkaya hızlıca ultrasonla nasıl sinirlendim ama bişey diyemedim ne acımasızlarBana 2 cikolata bi meyvesuyu ic girmeden evvel dedi doktorum yine de uyursa yapılacak birsey yok dedi bizimki uyuyorsa falan uyanmiyor canim.birde anasi kılıklı :))
Valla bilemedim canım iç karnım geniş heralde 6 aylık olduk tık yokcanım maşallah senin hiç yokk seni görünce kendimi göbişli hissettim şimdi
Cam daha sağlıklı diolar bende cam almayı düşünüyorumYeni doğan seti cam değildi sanki. Ben küçük cam olan biberonu aldım bugün. İlk başta cam daha iyi olur diye düşünüyorum. :)
Ay maşallah sana ne güzel çıkmışsın öyleKızlar karnımın kenarı/ yanlardan belime doğru olan kısım kaşınıyor yoksa çatlıyormuyummm korkum...
Ve şu 3 gündür karnım çok yumuşak sanki boş içi :))
Bize de doktorumuz kalpte parlaklik var dedi, ama kalbin fonksiyonunda bir sorun yokmus, eko cektir falan denmedi, sadece dusuk bir ihtimalde olsa boyle birsey Down sendromlu bebeklerde de gorulebiliyormus, nifty testini onerdi, ben de yaptirmaya karar verdim. Cocuk doktoru olan bir arkadasima da danistim, hatta onunda oglunun karacigerinde parlaklik gorulmus zamaninda ultrasonda, normal saglikli cocuklarda da gorulebiliyor boyle seyler ama icini rahatlatmak icin testi yaptirabilirsin dedi. Duydugum ve okudugum kadariyla bu parlaklik (calcium deposit/kalsiyum birikmesi) bircok organda gorulebiliyor, bazi hastaliklarin isareti olabilecegi gibi bircok saglikli bebekte de gorulebiliyor. Biz iyi dusunelim iyi olsun, ben de ilk duyunca kotu olmustum ama sonra arastirinca rahatladim.Kızlar merhaba
Bugün detaylımız vardı kalpte parlaklık var dedi doktor fetal eko çektirmemi söyledi. İki hafta sonraya randevu aldım canım sıkıldı birazikili testimiz zaten çok yüksekti. Ve bu parlaklık sağlıklı çocuklarda da kromozom bozukluğu olanlarda da olabiliyormuş ama kromozom bozukluğu olanlarda daha sık görülüyormuş İnşâAllah sağlıklıdır bebeğim fetal eko öncesi yorum yapamam dedi. Hayırlısı olsun İnşâAllah
Kızlar şimdi metroya bindim baya kalabalıktı
Birisi bana baktı sana yer vermiyorlar mı dedi
Olsun sorun değil dedim
Hamile var hepiniz oturuyosunuz önceliği var diye bağırdı herkes ayağa kalktı fln ama çok utandımm
Göbek konusunda başı ben çekiyorum galiba 6 kg aldım 6 sıda göbekte
Evet dediginiz gibi bircok saglikli bebekte de boyle gorulebiliyor, hatta sadece kalpte degil diger organlarda da gorulebiliyormus. Bize de kalpte parlaklik var dedi doktor, ilk ben de uzuldum ama arastirinca icim daha rahatladi. Ben fetal DNA testini yaptiracagim cunku sigortam karsiliyor, karsilamasa yaptirmayacaktim, maliyetli bir test, onun yerine ben onu dogunca cocuguma harcarim diye dusundum.Benim de bugün detaylım vardı canım, 3 gün önce acilde devlet hastanesindeki dr biraz detaylı bakmış ve benim bebeğimin de kalbinde parlaklık olduğunu görmüştü ordaki dr bunu gördüğümüz bebekler genelde sağlam doğar ama down sendromlu bebeklerde de görülür Tek başına bunu görmemiz çok birşey ifade etmior bu parlaklıktan 2-3 tane olsa yada başka belirti olsa daha çok şüphelenirdik ama bence bebeğinin bişeyi yok dedi. Bugün Recep Has a gittim o da rapora yazmış ama bundan bahsetmedi bile bebeğin gayet sağlıklı gözküyor istersen fetal dna testi yaptırabilirsin ama bence gerek yok dedi ki benim de ikili testim negatif çıkmıştı ama biyokimyasal riskim yüksekti. Ben kaç gündür araştırıorum pek kötü birşeye rastlamadım genelde sapasağlam doğmuş böyle bebişler üZülme lütfen inşallah herşey güzel olacak
Benim de bir sonraki randevum 6 mart`da, o zaman yapilacak seker yuklemesi. Ilk cocugumda da yaptirmistim ama acmiydim tokmuydum hatirlamiyorum. Buradaki arkaslardan okudugun kadariyla ac gidiliyor ama bana ac gel demediler, ben de acaba soylediler de unuttum mu diye aradim, normal kahvaltinizi yapin sadece cok sekerli yemeyin dediler. Yurtdisindayim, demek ki ulkeler arasi uygulamada fark olabiliyor.Kızlar yarin seker yuklemem var. Gece 12 den sonra bisey yiyip icmiyorum de mi
Bisey yemesem olur da suzuluktan mahvolucam
Bende yarın sabah yapcam banada aç gel hatta su bile içme dedilerBenim de bir sonraki randevum 6 mart`da, o zaman yapilacak seker yuklemesi. Ilk cocugumda da yaptirmistim ama acmiydim tokmuydum hatirlamiyorum. Buradaki arkaslardan okudugun kadariyla ac gidiliyor ama bana ac gel demediler, ben de acaba soylediler de unuttum mu diye aradim, normal kahvaltinizi yapin sadece cok sekerli yemeyin dediler. Yurtdisindayim, demek ki ulkeler arasi uygulamada fark olabiliyor.
Fistigim, benim detaylıyi yapan doktor en iyi 23.hafta demişti, seninki çok uygun. Kız süt içilmez mi?:). Hastasıyım ben.Ben soledim multivitamin aliyorum diye bu ayri bunu da iceceksin dedi saglikli beslenmiyorsun bence diyor :)) süt vs icemiyorum diye saniyorum detayli icinde uygun dedin icim rahatladi acaba erkenmi diyordum hala ben :)
Çok sağol canım İnşâAllah kötü bişey yoktur. Bize başka bişey söylemedi herşey normal dedi. raporda vsd (?) yazmış kalpteki delik şüphesi galiba birde aort>pa (?) yazıyor bu ne anlama geliyor bilmiyorum soru işareti olması şüphe olduğunu gösteriyor güzel düşünmek istiyorum. o yüzden ekoya yönlendirmiş olabilir.Bize de doktorumuz kalpte parlaklik var dedi, ama kalbin fonksiyonunda bir sorun yokmus, eko cektir falan denmedi, sadece dusuk bir ihtimalde olsa boyle birsey Down sendromlu bebeklerde de gorulebiliyormus, nifty testini onerdi, ben de yaptirmaya karar verdim. Cocuk doktoru olan bir arkadasima da danistim, hatta onunda oglunun karacigerinde parlaklik gorulmus zamaninda ultrasonda, normal saglikli cocuklarda da gorulebiliyor boyle seyler ama icini rahatlatmak icin testi yaptirabilirsin dedi. Duydugum ve okudugum kadariyla bu parlaklik (calcium deposit/kalsiyum birikmesi) bircok organda gorulebiliyor, bazi hastaliklarin isareti olabilecegi gibi bircok saglikli bebekte de gorulebiliyor. Biz iyi dusunelim iyi olsun, ben de ilk duyunca kotu olmustum ama sonra arastirinca rahatladim.
Bitek kontrollerde uyuyor benim.oglum yoksa hic durmuyor bütün gun anlayamadik :))S Serylady canım benim gözün aydın güzel geçmiş kontrolün darısı ayrıntılının başına insallah.uykuyu seven bir paşa geliyor ne güzel uyusun büyüsün paşam
M melegim32 T Temmuz07 kızlar internetten çok araştırmayın bilgi karmaşası var kontrollerinizi olun, sıkmayın kendinizide bebişlerinizi de sağlıkla kucagimiza alacagız hepimiz Allahın izni ile
tasarimcibayan canım ya çok şekersin ben burdayım diyo paşam
@RuveydaCihadErolummm Freckless maşallah arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?