Ben normalde cok hareketliydim.hic durmazdim canim ve simdi cok cikamadigimdan aksam da yurumesem cildiriyorum evde :)) havalar duzelirse daha uzun yurumeyi planliyorum insallah 1.5 saat gibi :) videoyu topu ayarlayayim yazarim sana haydi basliyoruz diyerek )
Ben de senin hesap, nasıl hamilesin, diyorlardı:). Bugün ben de yürüdüm, havayı azıcık güzel görünce, böyle daha iyi oluyor. Uyku bakımından da rahatlatıyor.
Amin , Allah razı olsun canım.
Alisa ne kadar hoş bir isim bulut da öyle .çok güzel eşleşmiş . Bende bakıyorum şimdi isim için. Rüyalarima giriyor artık çocuğumun ismi yokmuş falan
Alisa güzel ve soylu demek. 3-4 sene önce kızım olursa böyle bir isim koyacağım,demistim :). Bence senin beğendiğin isimler güzel, çok uzaklaşma fistik:).
Kızlar ya benim göbek deliğimin sağ yan tarafında sürekli içten bi gerilme oluyor kasılmamı bu yoksa bebek biryerini yaslıyor yada ittiriyormu anlamıyorum günde 5,10 arası sürekli oluyor
Bende kaşıntı olmaya başladı canım 6sında muaneye gidicem enfeksiyonum vardı zaten bol su iciyorum antibiyotik falanda kullandım ama geçmedi üstüne de mantar mı oldum bilmiyorum
Antibiyotik kullanmak mantara neden oluyor canım. Evde mayalanmış yoğurt yemek çok iyi geliyor bende hamileliğimde 2 kere antibiyotik kullandım ikisindede oldum yoğurt yemeyi pek sevmediğim için.
Belkide gördüğü içindir çünkü hala zofer bulantı ilacı içtiğimi biliyor dozunu azalttım çok şükür ilaç içmezsem hiç bişey yiyemiyorum buda bebeğe zarar muallakta kaldım ilaç içtikçede vicdan yapıyorum içmeyince yemek yiyemiyorum ayağa kalkamıyorum :/
Ya benim teyzem toprak yiyordu ben hatırlıyorumda :) demir eksikliğinden fln olabiliyomuş canım bi doktoruna söyle istersen :))
Hareketler bende de dışardan baya net görünüyor 2 haftadır fln :)) bi kaç kez videoya çekip ablama fln yollamıştım hatta
Bir de happy momda diyorki 27-30 haftalar arası en hareketli zamanlarıymış bebişlerin
Öylemii demekki ondan böyle hareketli bu pıtırcık :)) cuma günü sağlık ocağına gidicem vitamin değerlerine bakılcak o zaman anlarım canım birde pazartesiye devletten randevu aldım eşim fizik tedavi görüyor her gün gidiyoruz hastaneye gitmişken bi bebişi göreyim dedim bakalım kilosu ne kadar bu arada devlette kilosunu söylüyolar demi?
Merhaba hanımlar ikili tarama testimde 1/540 gibi orta değerde bi risk çıkmıştı doktorum bazı testler var dilerseniz yapabilirsiniz ama bu down sendromu olduğu anlamına gelmiyor dedi.çok düşündük testleri yapmak istemedik.bugünde detaylı ultrasonda kalpte parlaklık gördüm dedi bu down sendromu açısından bulgu dedi sonradan geçiyormuş ama bilginiz olsun test yapmak isterseniz yapın yoksa çok düşünmeyin dedi aynı şeyleri yaşayan oldu mu?
Benim kizin da kalbinde parlaklik goruldu ve size soylenenlerin bir benzeri bana da soylendi. Ben doktorun onerdigi diger testi (nifty) yapticagim cunku sigortam karsilayacak ama karsilamasa yaptirmayacaktim, biraz maliyetli bir test. Icinizi rahat tutun bu parlaklik bircok saglikli bebekte de gorulebiliyormus.
Belkide gördüğü içindir çünkü hala zofer bulantı ilacı içtiğimi biliyor dozunu azalttım çok şükür ilaç içmezsem hiç bişey yiyemiyorum buda bebeğe zarar muallakta kaldım ilaç içtikçede vicdan yapıyorum içmeyince yemek yiyemiyorum ayağa kalkamıyorum :/
Mide bulantısı da gerçekten zor. Öyle hafif birşey değil,haklısın. Ben hep ayva üzerine limon, tuz yapıp yedim bulantı hissettikce. Elimde limon ile gezdim, ama senin daha üst düzey anladığım kadarıyla.
Öylemii demekki ondan böyle hareketli bu pıtırcık :)) cuma günü sağlık ocağına gidicem vitamin değerlerine bakılcak o zaman anlarım canım birde pazartesiye devletten randevu aldım eşim fizik tedavi görüyor her gün gidiyoruz hastaneye gitmişken bi bebişi göreyim dedim bakalım kilosu ne kadar bu arada devlette kilosunu söylüyolar demi?
Mide bulantısı da gerçekten zor. Öyle hafif birşey değil,haklısın. Ben hep ayva üzerine limon, tuz yapıp yedim bulantı hissettikce. Elimde limon ile gezdim, ama senin daha üst düzey anladığım kadarıyla.
Ben neler denemedim ki canım zaten ilk3 ay su bile içemedim ayva armut falan yedim sürekli serumla beslendim. Şimdi daha yeni ekmek yiyorum ekmeğin kokusundan tiksinmiştim çaydan bile tiksinmiştim neyse her hal geçicidir demişler İnşâAllah bebeğim sağlıkla doğsun da başka hiç bişey istemiyorum
Merhaba hanımlar ikili tarama testimde 1/540 gibi orta değerde bi risk çıkmıştı doktorum bazı testler var dilerseniz yapabilirsiniz ama bu down sendromu olduğu anlamına gelmiyor dedi.çok düşündük testleri yapmak istemedik.bugünde detaylı ultrasonda kalpte parlaklık gördüm dedi bu down sendromu açısından bulgu dedi sonradan geçiyormuş ama bilginiz olsun test yapmak isterseniz yapın yoksa çok düşünmeyin dedi aynı şeyleri yaşayan oldu mu?
Canım bende ikili test 1:50 çıktı çok yüksek risk nipt testi amniyosentez yaptırmadım. Geçen hafta detaylıda aynılarını doktor bizede söyledi maalesef o yüzden fetal eko istedi onu çektirelim emin olalım dedi. Ekoyuda Pazartesi çektircez nasipse. Yapacak bişey yok elden hiç bişey gelmiyor duadan başka İnşâAllah sağlıklıdır bebeklerimiz kötüyü düşünmeyelim
Ben neler denemedim ki canım zaten ilk3 ay su bile içemedim ayva armut falan yedim sürekli serumla beslendim. Şimdi daha yeni ekmek yiyorum ekmeğin kokusundan tiksinmiştim çaydan bile tiksinmiştim neyse her hal geçicidir demişler İnşâAllah bebeğim sağlıkla doğsun da başka hiç bişey istemiyorum
Bende kaşıntı olmaya başladı canım 6sında muaneye gidicem enfeksiyonum vardı zaten bol su iciyorum antibiyotik falanda kullandım ama geçmedi üstüne de mantar mı oldum bilmiyorum
Boyum 1.73, böyle de çok kilolu durmuyorum ama ben biraz da 15 kg üstü alınınca sezaryen riski artıyormuş, gebelikte tansiyon ortaya çıkıyormuş, onlardan da çekiniyorum.
Valla olacağı varsa oluyo sezaryen de arkadaşım yürüyodu açılması vardi ama bebek dönmemişti sezaryen oldu bende hareketsiz çok hareket edemedim bebek döndü kanal dar dedi sezaryen oldum hayırlı doğumlarımız olsun insallah