Teşekkür ederim senden okuyunca bir cesaret geldi herkes bir şey söylüyor kafa karışıyor. En iyisi ıyi kötü kendin deneyip bulmak :))Birinin bebegı yasamıs ınsanlarda hemen öyle bır hıkaye uydurma oluyor galıba :)
burda şöyle oluyormus böyleymıs denilen coğu seyı resmen kızımla çürüttüm bu da demek oluyor kı bebeklerın keyfı nasıl ısterse öyle davranıyor.
Kızıma bılerek emzık tutturdum kı bu 6 aylık uyku duzenınde vs ınanılmaz yardımcı oluyor cunku bebekler bellı bır zaman sonra sadece diş agrıları ıcın annelerın memelerıyle oyalanıyor.
Kızım cok erken konustu masallahı vardı ınan kı gören herkes ay masallah bu kız nasıl guzel dılli konusuyor vs dıye sasırıyorlardı. Tabı kı kızımla ıletısımım hep cok ıyıydı oyuzden erken ve guzel konustugunu dusunuyorum.
Yanı alakası bıle yokk :) hatta emzık oldugu halde okadar benı emme delısıydı kı anlatamam :)
Baskalarını bosverın sen bebegıne bakacaksın ona gore verırsın ya da bırakırsın.
Zeytin yağı organik ıyi gelir diyorlar ne bileyim :)) nasıl olacak bir denerim hoşuma gitmezse başka seçenekler düşünürüm artiktecrübeli anne değilim. ama ayşe öner, bebek hemşiresinden duyduğumu söyleyeyim. ilk 40 gün bebeğe emzik vermeyin dedi. o da emziğe alışacağından falan değil de, başka bi neden söylemişti. sonrasında bebeğin emme refleksi yüksekse verilebilirmiş. kesinlikle vermeyin demedi yani.
zeytinyağı konusunda bilgim yok ama, yağlı yağlı olmaz mı ya bebek
Vermedi ilaç gündüz yine idare ediyorum gece kötü oluyo öksürük falanda başladı. Az önce diyetisyenden çıktım güya kişiye özel bi liste verdi hiç benlik değil napcam bilmiyorum hiç 7. Aylık bi gebeye benzemiyorsun dedi şeker sonuçlarım referans aralığında normal çıkmış onları henüz doktora göstermedim. İnsülin veremem demişti zaten. Ayrıca ikinci yüklemeyi de bünyen kaldırmaz dedi doktorlarda ne yapacağını şaşırdıInsallah kuzum gecer bu zor gunlerinkimisinin hamileliği cok zor geciyor gercekten benim ufak tefek agrilarim oluyor o bile zorluyor bazen yemek yeme durumun bulantilarin hala duzelmedimi ? Bebisin kilosu nasil ? Ben grip oldugumda bana ilac vermislerdi haftam erkendi bilemiyorum tabi ama kotuyse durumun verirler bence diye dusunuyorum seker yuklemesini cok ciddiye almamistim ama ben cok zor dayandim kusmamak icin o yuzden onu yaptiramamani anliyorum
Benimde bu hafta başından itibaren başladı karnım sertleşiyor ve alt kısımda bazende ağrı oluyor ve kısa süre sonra geçiyor gerçekten bazen korkutuyor beniKizlar benim hazirlik yalanci kasilmalarin epey oldu baslayali yeni yeni hissedenler varmis.lutfen o sirada karniniza dokunmayın ovmayin tetiklemeyin. Derin nefes alip verin 30 saniye surecek ve yavasca geviseyecektir.
O kadar cin bir hafizam vardir ki hamilelikten beri herseyi unutuyorum ben : (
Ne güzel yazmışsın canım bende yeğenlerimden tecrübe ettim dediklerini gerçekten emzik bebek için çok önemli inş benim bebişimde ister yoksa çok zorBirinin bebegı yasamıs ınsanlarda hemen öyle bır hıkaye uydurma oluyor galıba :)
burda şöyle oluyormus böyleymıs denilen coğu seyı resmen kızımla çürüttüm bu da demek oluyor kı bebeklerın keyfı nasıl ısterse öyle davranıyor.
Kızıma bılerek emzık tutturdum kı bu 6 aylık uyku duzenınde vs ınanılmaz yardımcı oluyor cunku bebekler bellı bır zaman sonra sadece diş agrıları ıcın annelerın memelerıyle oyalanıyor.
Kızım cok erken konustu masallahı vardı ınan kı gören herkes ay masallah bu kız nasıl guzel dılli konusuyor vs dıye sasırıyorlardı. Tabı kı kızımla ıletısımım hep cok ıyıydı oyuzden erken ve guzel konustugunu dusunuyorum.
Yanı alakası bıle yokk :) hatta emzık oldugu halde okadar benı emme delısıydı kı anlatamam :)
Baskalarını bosverın sen bebegıne bakacaksın ona gore verırsın ya da bırakırsın.
teşekkürler canımçilekten almışsın.. çok güzel model güle güle kullansın inşallah
Canımmm Rabbim sağlıkla büyümelerini nasip etsin çok geçmiş olsun tez zamanda toparlasınlar İNŞAALLAHMerhaba arkadaslar grubun ilk dogum haberini vereyim. Benim ikizler cok aceleci davrandilar ve dun dogumum oldu. Cok kucukler kuvezdeler dua edin insallah saglikla buyurler.
oyle büyük konusmayın arkadsım :)) bütün hayatım boyunca ille de tek cocuk olucak deyip dolaşan ben kızım yasındayken tekrar hamileydim :)) araları iki yaş bile olmamıs oluyor düşün.. ama avantajları var mı dersenn kesinlikle hem masraf hem tecrübe anlamında baya faydalı ama tabi tercih meselesiii.. ikisinin bıcır bıcır oyunlar kurup oynadıgını düşünerek korkularımı azaltmaya calısıyorum :))Bende ya yakin zamanda yaparim yada cocuk yapmam cunku o rahatliga alisinca birdaha zor gelir bebekle ugrasmak
Büyük konusmak degilde ilk cocuk 6 yasina gelince baya uzak kalmis olurum ve yasta kemale erer istemem diye dusunuyorum tabiki emin degilim ben biri 2 3 yasindayken bitane daha isterim Allah nasip ederse yoksa tek.cocukta guzel kalirim yapmam gibi is hayatina girince cikmam zaten kolay.kolayoyle büyük konusmayın arkadsım :)) bütün hayatım boyunca ille de tek cocuk olucak deyip dolaşan ben kızım yasındayken tekrar hamileydim :)) araları iki yaş bile olmamıs oluyor düşün.. ama avantajları var mı dersenn kesinlikle hem masraf hem tecrübe anlamında baya faydalı ama tabi tercih meselesiii.. ikisinin bıcır bıcır oyunlar kurup oynadıgını düşünerek korkularımı azaltmaya calısıyorum :))
bence kalmadın ben ılk dogumumda 29/30 haftalrda doktorumu degıstırmıstım oda couk ıyıydı ama hastane degıstırdım oyuzden bızım aılede begenılen bır doktora gıttım ve ılk ıkısıne gttım sonra devam ettım degıstırmıs oldum. Suan mesela hala ona gıdıyorum ve cok guvenıyorum dogumumu yıne onda yapıcam ınsallahKızlar 30. haftamdayım doktor değiştiricem sanırım. Çok geç mi kaldım, kabul eder mi yeni doktor bilginiz var mı?
Gittiğim hastane tadilata gireceğinden, doğumum başka ilçede olacak. eşim de değiştirelim deyip diyor. Bakalım hayırlısı
tabı kı oyle yok bıberon şöylee yok emzık böylee yok cocuk böyle yemelı yok şöylee yemelı hersey senın bebegıne gore poposu bıle kendı keyfıne gore:) he tamam bellı başlı gaz cıkarma yontemlerı uuyku yontemlerı vs va bır suru sey var o ayrı ama cogu seyde bebegının keyfı bılır :)Teşekkür ederim senden okuyunca bir cesaret geldi herkes bir şey söylüyor kafa karışıyor. En iyisi ıyi kötü kendin deneyip bulmak :))
Zeytin yağı organik ıyi gelir diyorlar ne bileyim :)) nasıl olacak bir denerim hoşuma gitmezse başka seçenekler düşünürüm artik
Bencede bence cooook buyuk kurtarıcı hıcte bır zararını görmedım cok sukurNe güzel yazmışsın canım bende yeğenlerimden tecrübe ettim dediklerini gerçekten emzik bebek için çok önemli inş benim bebişimde ister yoksa çok zor
Insallah herseyin duzene girer kuzum diyetisyenin verdigi listeye gore beslenmek baya zor ama yapanda yapiyorVermedi ilaç gündüz yine idare ediyorum gece kötü oluyo öksürük falanda başladı. Az önce diyetisyenden çıktım güya kişiye özel bi liste verdi hiç benlik değil napcam bilmiyorum hiç 7. Aylık bi gebeye benzemiyorsun dedi şeker sonuçlarım referans aralığında normal çıkmış onları henüz doktora göstermedim. İnsülin veremem demişti zaten. Ayrıca ikinci yüklemeyi de bünyen kaldırmaz dedi doktorlarda ne yapacağını şaşırdı
Masallah ya 20 yasinda kocaman adamÇekirdek aileni büyüt.
Ben küçük evlendim ve oğlum 20 yaşında.
O zamanlar isteniyordu.
Şimdi şartlar gereği büyükler birazda sorumluluktan kaçtıkları için istemiyorlar.
Sen kendini toparlayınca bebisine aldığın eşyalarla kaç çocuk büyür tahmin edemezsin.
Ins benim gibi geç kalmazsın annesi.
Bu hayatta en kötü şey kardessiz ve yalnız kalmak.
Bir gün bizler ölcez ve onlar birbirine destek olacak inş : )
Bütün hamileler duamda.
Rabbim hepimize kazasız belasız doğum ve lohusalık nasip etsin canım
En onemlileri almissin sen canim camasir falan kolayOnu aldık çıktı aradan korse de arkadaşım verdi :) ama ne pijama ne çamaşır hiçbirşeyim yok
Esime soledim bugün gidelim diye ama hic yanaşmadı kalirsa alirim artik güle güle kullaninMağazadanbence almalısın
Degil kabiz ilaci bu bana epey iyi gelmisti ama doktor tavsiyesi olmadsn almayin tabikiannemler burdaki arkadaşlar da altı beyaz olsun dedi bari sen demeyeydin sen gri severdin çimqi :/ fotoda siyah gibi duruyor ama güzel bir gri. uyku setini de grili pembeli seçtim takım halinde baya hoşuma gitti. ama kafam karıştı :)
magnezie dediğin ne ilacı? aynı zamanda magnezyum mu?
Evet etrafimdaki çoğu gebeye gore rahat bir hamilelik geciriyorum çok şükür bebek çok asagi baski yapmiyor nefes alip vermek de zorlamiyor sadece basi çok asagida yüzünü gostermiyor yaramazBizimki tam ters pozisyonda duruyor ayaklar aşağıda bir tekmeliyor cikacak.gibi hissediyorum bu pozisyon zormus cocugu tasimasi en rahat pozisyon yan olanmis doktorum oyle dedi bizimki de saolsun hic yan durmadıbirde 34.den sonra daha zor donuyorlarmis hareket alanlari kisitlandigi icin umarim zamaninda dönerler kuzucuklar
Zayıf olacaktir belki canim siz zayifsaniz size benziyordur bizimde boyu onden gidiyor boyuna gore kilosu cok normal dedi doktor ama bize geride falan demediKizlar simdi doktordan geldim yine boyumuz onden gidiyor gobek cevremiz 1 hafta geriden geliyor. Doktor sorun yok dedi ama yinede kafama takiliyor. 29+2 olduk bugun 1334gr olmusuz.. 2 kilolari bir gorsem rahatlicam
Kizlar simdi doktordan geldim yine boyumuz onden gidiyor gobek cevremiz 1 hafta geriden geliyor. Doktor sorun yok dedi ama yinede kafama takiliyor. 29+2 olduk bugun 1334gr olmusuz.. 2 kilolari bir gorsem rahatlicam
Ayyy ne guzel insallah hep boyle sorunsuz gecerEvet etrafimdaki çoğu gebeye gore rahat bir hamilelik geciriyorum çok şükür bebek çok asagi baski yapmiyor nefes alip vermek de zorlamiyor sadece basi çok asagida yüzünü gostermiyor yaramaztabi yerleri daraldikca çok donemiyorlar ama bazi kuzucuklar napip edip dönüyorlarmış son dk bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?