2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Doğum dua 1
Peygamberimiz (ASM) şöyle tavsiye buyurmuştur:

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)

Doğum dua 2
1. doğuma girmeden önce meryem suresi okunacak.
2.3-5-7-21 sayılarından biri kadar (21 olsa en iyisi ve tilavet secdesi ile) inşikak suresi okunacak. son secdede edilen her dua kabul olurmuş.
3.doğum esnasında da inşirah suresini okumak gerekir.
hurma ile ilgili olanları yamıyorum.

Doğum dua 3
Doğum Anında Tekrarlanacaklar: ( Doğum yapan ve onu bekleyenler tarafından)
1. Lailahe illa ente subhaneke inni kuntuminezzalimin
2. İnşirah suresi
3. Rabbiyesir duası
4. İnşirak suresi ilk üç ayet:
5. Abese suresi 20. Ayet:
Sümmmessebile yesserah (özellikle doğum ve sancı anında tekrarlanmalı)
Anlamı: Sonra ona (doğmasında, hayır ve şerri seçmesinde) yolu kolaylaştırdı

Efendimiz HZ.Fatıma ya doğum için şöyle tavsiye buyurmuştur: doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyetel-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur.

Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın"

(A''raf suresi 54. ayet)Meali : Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah''tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O''nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir.

Hanımlar sezaryen için korkanlar için yazıyorum kesinlikle doktorun eliyle alakalı olduğunu düşünüyorum maşallah diyim benim hiç dikiş acım olmadı dikişimin altı vajinamın dudak yerleri acıdı nedense dikiş acısı oraya vurmuştur dediler ama oda ilk ayağa kalktığımda oldu sonra yavaş yavaş azaldı. Spinal olduğum için çok pişmanım boyun baş ve omuz ağrılarım çok oldu epidurali bilmiyorum ama onda olmuyomuş sanırım çok fazla. Korkanlar içinde anında uyutma özellikleri var beni iki kez uyutup uyandırdılar ve en sonki uyanmamda daha ameliyat bitmemişti 1-2 dk vardı ama inanılmaz rahattım bulutların üstünde gibiydim herkese allah razı olsun sizden deyip durdum hatta ameliyattan çıkarken biri doğuma giriyomuş ona merak etme arkadaşım korkulcak hiç bişey yok demişim ama hatırlamıyorum

Kizlar bende yazamadm internet pakedm yoktu.
Persembe gunu sezeryan ile dogum yaptim. Ikimizde iyiyiz hamdolsun simdi emzirmekle ugrasiyoryz sutum gelmiyor mama takviyesi yapiyoruz.
Benimde agrilarim var tabi kambur yuruyorum

Ama herseye degermis Rabbim kimseye aratmasin cennet kokulusuna kavussun herkes.
Doguracak olanlarida Rabbim bir avazda kurtarsin

Ben bıyıklarımı kaşlarımı geçtiğimiz günlerde ay takvimine göre aldım. Şimdi koluma ve genital için de randevu alıcam gene 31inde gidicem. Faydasını görmüş olman ne güzel. Hatta dün ve bugün de mesela ay takvimine göre ev temizliği günü. Dün ek korktuğum işlerden buzdolabı temizliğini yaptım raflarını çıkarıp yıkayarak çabucak bitti sanki gerçekten doğru bu ay takvimi olayı

Allah bağışlasın canım, elinle göğüslerini sürekli sağ daha çabuk gelir sütün inşallah

Hadi gözün aydın canım teşekkürler anlattıkların için bel ağrısı yada baş ağrısı oldu mu sende peki? Bende kesin olarak spinal olacam galiba

Nedir bu ay takvimi kızlar ilk defa duyuyorum ben anlatabilir misin
Hadi yaa kötü mü o kadar spinal? Kahve falan içtin mi peki canım o baş ağrısı için kahve için mutlaka bol bol diyolar ve de su

Günaydın kızlar 18 saatlik sancinin ardından bebeğim doğdu AllH hepinizi bir avazda kurtarsın çok zor geçti bnmki normal doğum yapıcaksin iz meryem ana eli otundan alın
Allah bağışlasın analı babalı büyütsün epidural yaptırdın mı acaba ?

Nedir bu ay takvimi kızlar ilk defa duyuyorum ben anlatabilir misin

Hadi yaa kötü mü o kadar spinal? Kahve falan içtin mi peki canım o baş ağrısı için kahve için mutlaka bol bol diyolar ve de su
Kahve bi bardak içtim emzirdiğim için çekindim içmeye bol su içiyorum dün akşam çok kötüydüm inşallah bidaha olmaz ağrım sızım

Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Inşallah sütünde bol bol gelir.
Günaydın kızlar 18 saatlik sancinin ardından bebeğim doğdu AllH hepinizi bir avazda kurtarsın çok zor geçti bnmki normal doğum yapıcaksin iz meryem ana eli otundan alın
Gözün aydın canım.Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Çok uzun sürmüş ama sonu güzel olmuş. Sağlıkla buyut inşallah.

S sandyy de ayni durumda.
Kordon hemde 2 tur bende.
Ama bebege bir sorun yaratmiyor ki.kordonla normal dogum yapanda cok.
Tedirgin olma : )
Anne karnında sıkıntı olabilir dedi dr bana kordon için

Benim doktorum endişe etmeden sadece her yemek sonrası 1 saat içinde hareket say dedi..
Hatta bu durumun tek basina normal doğum için risk olmadığını söyledi..
Buna ilave baska seyler olursa risk olduğununda söz etti.
Nitekim bende öyle olduğu için haftaya zorunlu sezeryan oluyorum.
Ama önemli olan bebeklerimize sağlıkla kavuşmamız.

Amin insallah canım

Hayırlı olsun canım çok sevindim

Hayırlı olsun canım çok şükür kurtuldun

Günaydın Jazquelcim, Aminnn

havvaku dan ne haber acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…