- 8 Ocak 2018
- 1.919
- 1.257
- 83
Amin inşallah canım seninde gönlündeki nasip olsun :))Hayırlısı olsun canım yakında anlarız ınsallah gonlunden geçen olsun
Ya sorma nasil 1 usengeclik hemde.benim saclarim belimdeydi uğraşamam diye gidip kestirdim 1 kac hafta onceBende aksine bır rahatlıyorummmm ki sorma cok ıyı gelıyor gevsıyorum sadece uzun sacları kurutmak mesele
Usenme gelmıs sana galıba
Evet şaşırdım şimdi ben gece yatmadan önce alıyorum azcık aç. Napsam yaBılemıyorum ben emınım ac ıcıldıgınden cunku ılk gebelıkte o sekılde kullanmam soylendı ve bıraz arastırırsan demır ılaclarının tok karna alındıgında emılımının bozuldugunu okursun.
Evet ben de araştırmıştım bunu eczacı öyle diyince öyle kullanıyorum iki gündür. Mide yakıypr mu şimdi ben sabah mı alayım gece yatmadan mı1- Demir preparatları aç karna kullanılır, tok karna alınırsa midedeki gıdalar demir emilimini bozar. Yemeklerden 1 saat önce veya 2 saat sonra ve mutlak boş mideye verilmelidir.
2- C vitamini demirin emilimini arttırdığı için mümkünse ilaçtan hemen sonra portakal, mandalina veya domates verilmelidir.
Buda baska bır acıklama;
En iyi demir emilimi aç karnına olmasına rağmen pek çok insan buna katlanamaz ve gıda ile almak ister. Süt ve sütlü mamüller demir emilimini engelleyeceğinden ilaç ile birlikte alınmamalıdır. C vitamini demir emilimini artırırken hemoglobin üretiminde de önemli yer tutar.
Yahu şu batıl inançlar yüzünden ben kestiremedim, ben inanmıyorum ama annem aklıma girdi kestiremiyorum saçımıYa sorma nasil 1 usengeclik hemde.benim saclarim belimdeydi uğraşamam diye gidip kestirdim 1 kac hafta once
BenKızlar selam ;
Baş ağrısı yaşayan var mı sürekli,2 günde bir baş ağrısı yaşıyorum.Sürekli ilaç kullanmak da istemiyorum varmı bitkisel bir tedavisi
İkinci sorum da üçlü tarama için randevu alıcam ,Hacettepe Hastanesinden ,ancak oraya gidip almam gerekiyor,benim erkek kardeşim de tıbbı mümessil Hergün orda zaten,ona dosyamı versem,kimliği versem benim adıma randevu verirlermi sizce ?
Bende bu ikisini kullaniyordum en bastan beri simdi artik folik asit birakma zamani diye degistireceklerİkisinde de demir yazıyor ya kafami karıştırdı iyice ama dediğin gibi yapayım saatimi kurayim 10 a kalkip icip yatayim 12 de kalkayim.
Sağol cnm. Sanada çok geçmiş olsun. Benimde aniden oluyor ben hissediyorum bayılacagimi hemen oturuyorum yada uzanıyorum.
Hiç çarpıntim yok cnm bugun EKG çekildi herhangi bir sıkıntı yok dedi.
Senin geçti mi sıkıntın iyisindir inşallah.
Rahatlik bence oldukcada kisa kestiridm yani simdiye kadar hic kisa kullanmamistim bu kadar.ama hemen uzadi.Yahu şu batıl inançlar yüzünden ben kestiremedim, ben inanmıyorum ama annem aklıma girdi kestiremiyorum saçımırapunzele döndüm resmen neyse şu 3 ay geçsin bende kestireyim.
Ayy cnm benim kendine çok dikkat et. Cook geçmiş olsun. Rabbim şifa versin.Ara ara gözüm kararır hala canım ama iyiyim ben çok şükür geçecek birşey değil siyami ersekten ameliyat demişlerdi ama kesim çözüm olur diyemeyiz yine eski şekilde devam edebilir garanti veremiyoruz dediler bende yaptırmadım. Sadece diğer insanlara göre kalp krizi riskim yüksek doktorların demesiyle çarpıntım olduğu anda en yakın acile gitmem lazım üzüntü aşırı heyecan veya aşırı yorucu aktivitelerden uzak durmam lazım. Bir ara kalp ilacına başlayacak düzeydeydi ama maşallah uzun zamandır sorun yaşamıyorum. Mümkün olduğunca dikkat ediyorum en olumsuz yanı diğer insanlara göre daha çabuk yoruluyorum şimdi birde gebelik olunca iyice yorucu geçiyor ve çalışıyorum
Bende 7 haftalık ken kestirdim saçlarımı hurafelere inanmıyorum uzamıştı iyice 9 ay boyunca daha da uzun olucaktı iyi olduRahatlik bence oldukcada kisa kestiridm yani simdiye kadar hic kisa kullanmamistim bu kadar.ama hemen uzadi.
Ben batil inanclara pek ehemmiyet vermem : )
Tabi banada soyleyen cok oldu.icine sindigi gibi yap
Sizin doktorlarınız ne güzel size vitaminlerinizi vermiş ,bana “sonuçların çok güzel ,folic asiti de kesiyoruz “dedi,şu anda kullandığım hiçbir ilaç yok,sadece toksoplazma varmış bende ;kediden,köpekten uzak dur dedi.Ama haklı olabilirsin,2 günde bir baş ağrısı çekiyorumBeniki gündür demir ilacını alıyorum daha iyi sanırım bebek depolarımızı sömürüyor ve az su içiyoruz
Amin inşallah canım seninde gönlündeki nasip olsun :))
Evet şaşırdım şimdi ben gece yatmadan önce alıyorum azcık aç. Napsam ya
yakıyor mu hatırlamıyorum bu sefer nasıl etkı eder bılmıyorum daha vermedı... ılk kızımda da hemen vermemıstı bıdaha kı gıttıgımde verır ve ozaman anlrım sımdı hatırlayamadım.Evet ben de araştırmıştım bunu eczacı öyle diyince öyle kullanıyorum iki gündür. Mide yakıypr mu şimdi ben sabah mı alayım gece yatmadan mı
Sırt ustü daha cok agri yapiyor. Yan yatinca biraz rahatliyorum. Kontrolume 1 hafta var. Insallah bir an önce gecer bu agrilar.Bel ağrısı bendede var iki gündürsırt üstü yattım mı mahvedip beni hele sabah uyanır uyanmaz ilk işim eşime masaj yaptırmak oluyo
Ahh sorma. Gecen hafta hic agrim yoktu onun icin korktum. Simdi agrim var diye korkuyorum. Işimiz zorBen 10 haftadayım bende de oluyor canım insan korkuyor ağrı oldukça yolunda mı herşey diye bende başından beri var hamileliğin ayakta durdukça daha çok oluyor dinlenince yatınca biraz daha iyi sanki ağrılar
Benim de vardi bunlar sayesinde gecti canimsaol canım pekmez hiç yemedim bak onu yiyim bari
Insallah olmaz ya bence olmayacak gönlünden gecen olsun saglikla gelsin insallahYaa oyle ama dur sımdı heveslenmek ıstemıyorm bılıyosun yanılmalar oluyorrrr
Neyse artık bırdaha gıttıgımde kafamda netlesır
Sagol canım benımmm
Canım ınsallah saglıklaInsallah olmaz ya bence olmayacak gönlünden gecen olsun saglikla gelsin insallah
gitmen lazım canım benimde bir kere geldi ama kesede kanama olmuş ilaçlık bir durum yok dedi ama belli olmaz acile falan git hatta imkânın varsa
Bence mutlaka gıtmelısın
Çok geçmiş olsunKızlar hastanedeyim,doktora kontrole gitmeye kalmadan yoğun kanama başladı,hemen hastaneye yetiştik bebeğim sağlıklıydı en son ultrason muayenesinde kalbi atıyordu iğne serum taktılar ,ama böyle bir kanama Yok pedlere sığmadı ,sabah doktorum gelince yine muayene olucam ne olur dua edin bana ve kahverengi lekeyi kimse hafife almasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?