2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Benim durum da senin gibi, bebegin durumu Iyi, benim hic sancim ve acilmam yok. Suni sanciyi cok onermiyorum dogal olmasi tercihim dedi. Ama 41 bitiminde gelmez ise suni sanci veririz dedi.

Benimde pazartesi son. İstersen suni vereşim dedi ama ben suni istemiyorum muhtemelen sezeryan olur benimde hiç bir belirti yok suyu iyş kendisi de aşağı inmemiş baskı yapıyor ama daha inmemiş dedi

Benim durum da senin gibi, bebegin durumu Iyi, benim hic sancim ve acilmam yok. Suni sanciyi cok onermiyorum dogal olmasi tercihim dedi. Ama 41 bitiminde gelmez ise suni sanci veririz dedi.

4 kiloyu geçmeyeceğinden emin olsam ben de 41i bekleyeceğim ama riske de girmek istemiyorum, cidden zor bir durummuş. Şu an bile zor sigiyor karnima hissediyorum, delecek artik gobegimi, ustelik cok az kilo aldım ben. Hayırlısı demekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden.

Benimde pazartesi son. İstersen suni vereşim dedi ama ben suni istemiyorum muhtemelen sezeryan olur benimde hiç bir belirti yok suyu iyş kendisi de aşağı inmemiş baskı yapıyor ama daha inmemiş dedi

Suni sancı bizim kendi sancimizin aynısıymış diye okumuştum. Sadece süreyi kısalttığı için sancı aralarında pek dinlenemiyormuşuz. Ama yine de korkutucu tabi :)

Saglicakla gelsin bebisler. Benim dr ultrason da gorundugunden az doguyor bebisler dedi. Onun icin Ben benimkinin 4 alti olacagini dusunuyorum. Ben aldigim kiloyu hic soylemiyim . Aldi basini gitti, veremezsem eger emzirmeye uygun bir diyet bulmam gerekecek .

Benim eşim 4,5 kilo doğmuş, ben de 4 kilo. O yüzden benimki iri eminim. Eşim 1.90 boyunda, bende 1.75 yani doktorun dediğine göre bebegin küçük olma ihtimali yok :)
Son hafta diye ben de bıraktım ipin ucunu artık :) şekerli şeyler eve sokmazdım şimdi ne bulursam yiyorum.

İri olmasinin nasil bir sakincasi oluyor

Yok senin bebek kesin 4 veya 4 e yakin dogar. Dr un dedigi gibi sizin bebegin kucuk dogma ihtimali yok.

Anladm canm yağı temizlemek gerekiyor mu sonrasında ?ben lamsinoh krem almıştım onda temizlemeden emzirebiliyorsun ilk gün kullandım sadece emzirdikden sonra kalan sütü sür dediler göğsün her tarafına yara olmasın diye öyle yapıyorum şimdi acısı var ama yara olmadı

Normal doğum için zor olur dedi. Hemde bebek çıkarken iri olduğu için sakat kalabilir dedi hani zorladığımız için felan. Doktorlar korkutuyor herşey söylüyorlar böyle yani
Aynen canm bende normali çok beklemiştim ama nasip olmadı benim bebek de inmedi aşağıya çok şiddetli sancı cektim suni sancıda veremedi bunyüzden hiç dayanamazsın diye eliyle bebeğin başına baktı kanala ne tarafta duruyor diye ben ısrarcı oldum biraz normal doğurcam diye çok zor bir doğum olur vakumla çekeriz falan filan işte bir sürü laf söyledi açılmada ilerlemeyince bebeği riske atamadık.Bu arada benim bebekte iriydi ben ultrosan göre az çıkar diyordum hiç de öyle olmadı 4 kilo doğdu :)))

Merhaba arkadaşlar bugün doktor kontrolüm vardı 35.haftada kilosu 2.600-700 civarı demişti bugün 2.850 çok iyi kilosu dedi sizce çok az değil mi 2 haftada aldığı kilo ? Ben 3u geçmiştir diye düşünmüştüm
Birde ben suan 37+1'im birkaç gündür karnımda acı vardı resmen 2 günde çatlamış karnımın altı sabah görünce şok oldum resmen..

Nstde böyle çıktı doktor hafiften sancıların başlamış dedi böyle olması normal mi bu haftada ? 38i doldurur muyum sanki bugün yarın doğum olacak gibi bir psikolojiye girdim anlayanlar bir bakabilir mi ?

Ilk bebeğim iriydi. 39 artı 4te doktor açılma yok haftaya gel diye eve gönderirken ben bugün normali denemek istiyorum suni ver bana dedim. Şaşırdı ama kabul etti. Diğer hafta normal için hiç sansim kalmıyordu çünkü. Suniyi taktıktan sonra alttan muayene edince sen ve yan odadaki geBeden hiç umudum yok parmak ucu kadar bile değil açıkliğin dedi. Sonra bir hızla açılmam oldu ki yatisimdan 2 saat sonra bebegim kucagimdaydi. 4.400kg 54 cm dogdu. Tabi oncesinde dr tum riskleri siraladi omuz takilmasi olabilir filan gibi. Hepsini kabul ettim .O bunlari soylemek zorunda. Isi bu. Sen kendine güveniyorsan dene. Ben genlerime güveniyordum. Annem ve ablalarım da hep iri bebek doğurmuştu. Benim kendi doğum kilom da yuksekmis. Bunlar bir kriter

Kızlar yarın hastaneye gidiyorum. Bugün gttim 3 cm açılmam varmış yarın suni sancı vericez açılman ilerlemez se iki gün dinlenircez sonra pazartesi yeniden denixez dedi. 41+3 olduk. Kızım 3 kilo. Herşey çok iyi dedi. Suni sancı nın bizim kendi sancımızdan farkı nedir tam olarak. Sabah 8 de aç gel dedi. Sabaha da bişi kalmadı sanırım korkuyorum

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım..Suni sancının kendi sancından bir farkı yok sadece aralardaki dinlenme süreci daha kısa oluyor.Hocanın anlattığı şeyi söyleyeyim mesela doğum anında vücut diyelim ki 2 mg oksitosin salgiliyor bu sancı dediğimiz şey buna uygun olarakta 2 mg endorfin salgiliyor vücut bu da ağrı kesici oluyor ama sana suni sancı ile 5 mg oksitosin yani sancı veriyorlar ama vücut yine 2 mg ağrı kesici salgiliyor bunun sonucunda da biraz daha fazla ağrı hissediyorsun..Yani aslında sadece dinlenme süresi kısalıyor sancıların arasındaki dinlenme süresi 2 dakika değil de 15 saniye falan oluyor..
Umarım anlatabilmişimdir ☺

Canım çok teşekkür ederim sana amin inşallah saüsağlim hepimiz kavuşuruz. Çok iyi anlattın gerçekten çok sağol anlayabildim. İnşallah güzel haberler ile gelirim buraya. Allah hepimize güzel sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah

K
Benimkine bak 37+4te 80lere çıkmış bi ara sancı mı kasılma mı artık neyse o zikzak :)
Şu an 38+1im hiçbişey hissetmiyorum. Çok rahatım. 2 gündür karnımın alt tarafında acı oluyordu ayağa kalkınca, o da geçti. Çok enerjik hissediyorum. Cumartesi tekrar gidicem bakalım bişey çıkacak mı :)

Benim son 3 4 nst hep böyle çıkıyor ama tık yok korkma yami sancıların çıkması çok birşey ifade etmiyor sanırım yani enazından bende öyle oldu bende kaç haftadır bekliyoruö kesin doğurcam diye ama yok

Ya doğum yapanlar bişey dicem..Bebeğim bugün 9 günlük oldu ve altını her degistirdigimde bezi kakalı.Daha hiç sadece cisli bez almadım altından.Normal mi bu?Çok fazla kaka yapması yani?Emzirirken bir yandan da altını dolduruyor

Rica ederim canım benim amin inşallah hayırlısıyla sağ salim kucağımıza alalım hepimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…