2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    280

Allah analı babalı büyütsün inşallah canım sağlıkla kucağına almışsın ya önemli olan o bu zor günler çok çabuk geçecek sen kızına odaklanmaya çalış inşallah çok çabuk toparlarsın
 
Sütün var mı Peki sıkınca geliyo mu
Evet sıkınca geliyo ilk günler göğüslerim sertti şimdi yumuşadı sanırım meme terbiyesi deniyor buna yumuşak ama sıkınca süt geliyo ama memeyi emerken damağına vuruyo ses çıkarıyo sanki vakumlamıyo da emzik gibi emiyo. Az önce iki göğsümü de emzirdim ama yine aç biberonla verdim resmen biberona saldırdı
 
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün insallah. Bende sezaryen oldum ikş gündür akıntı oluyo sezaryen yerimde bugun gittim pansuman yaptı antibiyotik yaptı yara yerime korkulacak bişey yok dedi pazartesi tekrar çağırdı pansumana yani baya zor sezaryen
 
Arkadaşlar bende aralık annesi olacağım derken 19 kasımda normal doğum yaptım. Kasım annesi olmak varmış yani.Bebeğim 2500 gr doğdu çok şükür emiyor ama gözlerinin etrafında sarılık var gibi..İlk güne göre uyuması git gide azalıyor.Daha fazla uyanık kalabiliyor.Göbeğimizde 4.gün düştü.Göbek düştükten sonra yıkadık .Tabi banyo rahatlattığı için uykuya daha çok döşeniyor minik kuş.
 
Maşallah kuzuya.bende aynı senin gibiyim erken geldi oğlum.sarilik olduk biz fototerapi görüyoruz şuan.goz etrafi ve içine dikkat et birde burnuna bastırınca sarı mi iz kalıyor ona bak.size hastaneden çıkmadan önce sarılık testi yaptılar mi hiç?
 
Dogum yaptiiimm, yapabildim desemd aha dogru olur cok korkuyordum, cok.. kKizima kavustum canim kziim 3700 gr 53 cm dogduu, planli sezeryandi benimki ve bir cm acilmam vardi☺☺☺
Hayirli olsun arkadaslar. Allah anali babali buyutsun evlatlarinizi. Darisi bizlerin basina insallah
 
Amin canım Allah yavrularımıza sağlık versin oğlun da tez zamandan iyi olur inşallah.
 
Amin kuzum inşallah. Allah kolay doğumlar nasip etsin herkse
 
Evet canım baya zormuş. Hiç istemedim ama mecbur olunca. Yemin ederim ağlaya ağlaya götürdüler beni masaya.
 
Geçmiş olsun canım inşalllah düzelir bir an önce .Sarılığın tek çözümü sürekli emzirip kakadan atmasını sağlamak malesef ilk oğlumda olmuştu sarılık ıslak mendille bacaklarına vurarak uyandırıyorduk zorla . Yok canım test yapmadılar ben 3 gece kaldım hastanede günlük çocuk doktoru geldi kontrol etti.Her gün kilo artırımına baktılar kilo almış vermemiş.Hatta doktor kaçıncı çocuk dedi tecrübeli anne falan dedi.Oradan anlaşılır mi bilemedim sarılık olup olmadığı. Kanıda ilk gün aldılar onda zaten bakmazlar sanırım.Birde internette anne bebek kan grubu uyuşmazlığı diyordu bizim ikimizinki aynı çıktı.Bakalım inşallah olmaz sürekli emziriyorum altını açıp ıslak mendil sürünce uyanıyor genelde.
 
Doğum maceramı şöyle anlatayım. İlçemde ki doktor idrarda protein kaçağı var diye Ankaraya sevk etti.Doğumum Ankara şehir hastanesinde oldu.Bana 24 saat 5 litrelik şişeye idrar topla dediler yukarı servise çıkardılar.Tabi ben bir gün önce gölün etrafını gezdim yolculuk yaptım birde doktor iki kere alttan bakınca suyum geldi 4 cm açık var dediler suni sancı verdiler. Doktorlar tabi bu kadar çabuk suni sancının etki göstereceğini bilemediler ben tek başımayım hiç gelip bakmadılar sancılar 15 dk falan az azdı sonra yarım saat içinde bir sıklaştı ben kıvrandım ama Allahım ben böyle giderse ölürüm bu sancılardan dedim.Inanın belki 6 kere falandır bu ağır sancı girdi çıktı .Demekki dedim her sancı 1 cm açmış .Sonra aşağıda bir ağırlık hissettim hemen doktorları çağırdım koşun bebek geliyor .Doktor bir geldi elini soktıu sakın ıkınma dedi içeriden bebeğin kafasını tuttu.2 ıkınmada çıktı. Dikiş yok dedi sadece bebek çıkarken yırttığı yerler varmış orayı diktiler. Doktorlar çok şen şakraktı aferin en hızlı sen doğurdun ayak üstü geldin doğurup gittin falan diye laf attılar. Ama o sancılarda aklımdan geçen sezeryan olup kurtulmak en güzeli diye geçirdiydim. Sonra beni odaya çıkardılar iki kişilikti oda.Yanımda sezrryanlı bir kız vardı onu görünce dedimki iyiki sezeryan olmamışım .Ben hemen kalktım ayağa dikişte yok ya acıda yok .Yanı sancıyı çektim sonrasında rahat ettim.
 
Normal doğumdan umudumu kestim ve sezaryen için gün aldım. salı günü sabah yatışım yapılacak. Bari bölgesel anestezi olsun da bebeğimi hemen göreyim istemiştim ama doktorum miyomları da alacağı için genel anestezi önerdi. Moralim çok bozuk. Hala iki günün var belki de kendisi gelir diyorlar ama ben hiç öyle hissetmiyorum.
Sezaryen isteyerek umarım doğru kararı vermişimdir. İlk gebeliğim, üstümde bir baskı hissediyorum artık doğurayım diye. Hem yoruldum hem de mekonyum vb. risklerden korkmaya başladım. Off of.
 
Arkadaşlar sütü gelmeyenler, özellikle sezaryen olanlar, bir şey öğrendim denemeye değer. Bildiğimiz yaş mayayı biraz ılık suda eritip burnunuzu tıkayıp için. Evet muhtemelen tadı ve kokusu kötü ama çok işe yaradığını duydum çevremden hemen hepsi de sezaryenli üstelik. Bir deneyin isterseniz. Zaten malt içecekleri filan aynı mantık.
 
Korkma canım beni de son dk sezeryana aldılar 8 cm açıklık varken hemde. Herşeyin hayırlısı Allahtan. Yavruna kavuşunca ağrı acı yanında hiç kalıyor. Ben salı gününe kadar hastanedryim. Bebeğimi bile bir gün sonra gördüm. Direkt beni de genel anesteziye aldılar. Sütüm de hala yok ama stres yaparsak daha da kötü. Sen içini ferah tut dua et bol bol
 
Bizdede anne bebek kan uyuşmazlığı sarılığı varmış.benim 0+ oğlumun a+ .geçiyor Allah'a şükür düşüşe geçmiş bilirubin değeri
 
Valla mantıklı.günde kaç kez içilebilir ki biliyormusun?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…