Ne güzel yazmışsın resmen yüzüm güldü çok teşekkür ederim tavsiyen için. Moral çok önemli onu anladım hele ki stres de etkiliyor. Sürekli emziriyorum dediğin gibi.:) Tebrik ederim öncelikle. Şuan az gelen o süt en kıymetli şey. Sütün her zaman yetecek kendin dahil kimseye kanıtlamak zorunda değilsin sadece her aklına geldiğinde emzir.sen güzel düşün güzel şeyler dile, aklını karıştırma yetiyomu ne kadar emdi düşünme bile.
Kolostrum, sıvı altın diğer adı. Yenidoğan Bebek mama içtikçe kiraz kadar kapasitesi olan midede yer kalmayacak ve maalesef o altın değerindeki sütü içemeyecek.ama emerse senin vücudun süt içildi hadi üreteyim(arz-talep meselesi) diyerek süt üretimini arttıracak.kimseyi dinleme yaradılıştan o çocuğun tüm ihtiyacı var sütünde. Emzir aklına her geldikçe bebek gak dese guk dese emzir.Bu kolostrum bikaç gün sonra üretilmeyecek yerine geçiş sütü denen yine kıymetli başka süt gelecek.
Netten''Tomrisin emzirme notları"nı imkanın olursa okumanı tavsiye ederim en azından ilk birkaç notunu. Neden mama değil anne sütü ve nasıl emzirmelisin hepsini anlatmış.
Dinlenmek ve bol sıvı hem iyileşmenize hem süte yardımcı olacaktır. Sevgiler :)
Tamam canımCanim ilk gunler az gelmesi normal eve gittiginde sicak bi dus al goguslerine sicak suyu tut sabunla hafif masaj yapar gibi yap mutlaka faydasi olacak sütün artacaktir Allahin izniyle benim dustan sonra cok artti hastanedeykende yetiyordu sütüm ama oglumdan yutkunma sesi pek duymuyordum az az geldigi icin ama eve gelince yutkunma sesini cok net duyuyorum artik
Sağol kuzumilk ay her gün 3 tane 1 tl büyüklüğünde kaka yapması gerek.ilk aydan sonra da her gün 3-4 kez çişli bez alınacak.
Tamam canım sağol kaka yapıyor günde 3 kezBen de sezeryan oldumm hastanede cok deildi benim sutum 3. Gun artti diyebilirm o da bebegin emmesi ne kadar coksa o kadar cok artiyor ve banyo artiriyor. nasil doydugunu anliycaz die sormustm hemsreye, dudak kurursa doymuyor, idrar boyle hafif koyumsu ise doymuyor, kaka yapacak bol dedi mama vermeye hic cekinme ilk baslar onemli dedi
Stres çok ama çok önemliİlk zaman süt az çıkıyor, bebek emdikçe süt kanalları açılacak, süt memeden çıktığı an tekrar süt üretimin başlar. Önce emzir üstüne mama teklif edebilirsin. Süt için öncelikle stresten olumsuz düşüncelerden uzak duracaksın!!!! Bol sıvı, su tüket ve her imkan bulduğun anda uyu.
Sıpalar yaÖyle öyle benim eşimin de babaanesi vefat etti ben dogum yaptıktan ikş gün sonra ben annemdeyim eşim pek gelmiyo cenazeden dolayı iki gün önce geldi bi gün yattı bizle kız akıllı akıllı durdu o gidince yine basladı ağlamaya
Rica ederim canım ❤ Yeni dogan bebeklerde oluyo sürekli emme isteği emzir emdikçe artacak inşallah benimkide öyle boynum sırtım kopuyo bazen tek emsinler de valla canları sagolsun5. Gün canım. Dün gece ağladı baya hep mama ile besledikler diye sütüm doyurmadı sanırım. Çok zorlandım mama vermedim ama bu gece almayı düşünüyorum içim gidiyor resmen. Sürekli saat başı hep emmek istiyor. Emdiriyorum bende. İnş çoğalır artıkdere otunu denicem canım çok sağol bu arada
Geçmiş olsun canım benim oğlumda sarılık olmuştu doktor tahlil istedi sarılık değerini ölçmek için kan almaya gittik laboratuardaki görevli kan almayın sarılığı artar dedi bol bol besleyin dedi hem mama verdim hem emzirdim çok şükür sarılığı geçti oğlumun bende 12 gün önce doğum yaptımGünaydın arkadaşlar doğum.yapalı 13 gün oldu gecmis yazilari okuyamadim.bebegi sarilik olanlar nasil gecirdi sarılık sorunumuz gecmesi ya da azalması icin önerisi olan var mi.bugun akşam üzeri tekrar acilde kan değerine baktiracam.
Kan almayın sarılığı artar mi dedi? Benim bebeğim 9 günlük ve dün değer 14 yükselmiş gene.surekli kan aldıklarından mi oluyor acaba ya?Geçmiş olsun canım benim oğlumda sarılık olmuştu doktor tahlil istedi sarılık değerini ölçmek için kan almaya gittik laboratuardaki görevli kan almayın sarılığı artar dedi bol bol besleyin dedi hem mama verdim hem emzirdim çok şükür sarılığı geçti oğlumun bende 12 gün önce doğum yaptım
Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin hayirlisi buymus demek ki doktor bilir hic riske atma. Allah kolay dogum nasip etsin.Kızlar benim bugün 40 artı 3 doktor artık beklemeyelim dedi bebek strese giriyor nst de bugün kalp atışları 180 190lardaydı dedi bu iyi değil. Hiç açılma yok rahim kapalı hiçbirşey yok boşuna beklemeyelim dedi belli ki bebek aşağı inmiyor bir sıkıntı var demek ki ya pozisyonu uygun değil ya yerleşemiyor yani var birşey dedi artık bence bekleme felan dedi. Yoksa ben bekleyecektim ama daha korktum kızımı tehlikeye atmak istemiyorum. Sabah 8 de sezeryana gircem dua edin bana da..
Sag salim kucana alirsin ins.Kızlar benim bugün 40 artı 3 doktor artık beklemeyelim dedi bebek strese giriyor nst de bugün kalp atışları 180 190lardaydı dedi bu iyi değil. Hiç açılma yok rahim kapalı hiçbirşey yok boşuna beklemeyelim dedi belli ki bebek aşağı inmiyor bir sıkıntı var demek ki ya pozisyonu uygun değil ya yerleşemiyor yani var birşey dedi artık bence bekleme felan dedi. Yoksa ben bekleyecektim ama daha korktum kızımı tehlikeye atmak istemiyorum. Sabah 8 de sezeryana gircem dua edin bana da..
Evet kan aldırmak değeri yükseltir dedi hiç karışmayın bol bol besleyin dedi çok şükür geçti bizim sarılık biz su an 13 günlügüz ilk günler oğlumun gövdesi bile sarıydı su an hiç yok burun ucu neredeyse limon kadar sarıydı o da geçti.Kan almayın sarılığı artar mi dedi? Benim bebeğim 9 günlük ve dün değer 14 yükselmiş gene.surekli kan aldıklarından mi oluyor acaba ya?
Dün akşam acilde tekrar ölcturdük çok şükür düşmüş 4 küsürlerde cıktı değeri ama kan almakta çok zorlandilar bir kaç kere aldılar yeterli gelmedigi icinEn son ne zaman olctunuz kaç çıktı dediklerinize göre düşmüş olması lazım bizde de hafif var geçer ins
Bugün deniyecem sarımsak olayını neden komik.gelsin ki eski yöntemler bazen daha iyi çare oluyorCok komik gelebilir ulokudugunda ama bir dis sarimsak cengelli igneye batrip cocugun koklayabilecegi yaka olur yastik olur,ben agiz mendiline taktip burnunun yakinina koyuyorum nerye gotursem. Cok ise yaradi kizimda denedi, bi tanidigimin cocuguna hastane dediler ona yaptik degeri dustu inanin ise yaradi. Ben bir de sari renkli gydiripben de sari giyindim ne bileyim belki etkisi oluyodur
Keşke bu yazını kan aldırmadan önce gorseydim bebegimden kan aldırmazdım dün damar bulamadıkları için çok uğraştılar ve en az iki tüpe yakın kan boşa gitti aldıkları kan yeterli gelmediği icin .Geçmiş olsun canım benim oğlumda sarılık olmuştu doktor tahlil istedi sarılık değerini ölçmek için kan almaya gittik laboratuardaki görevli kan almayın sarılığı artar dedi bol bol besleyin dedi hem mama verdim hem emzirdim çok şükür sarılığı geçti oğlumun bende 12 gün önce doğum yaptım
Bugun muaynemiz var sarilik da bakilacak ise yaramissa yazarim sizeBugün deniyecem sarımsak olayını neden komik.gelsin ki eski yöntemler bazen daha iyi çare oluyor
Geçmiş olsun kıyamam ufaciklar zaten bir damla kan var o minicik bedenlerinde birde kan tahlili istiyorlar sarılık her yeni dogan bebekte oluyor gayet normal bir şey. Bunun için 2 günde 1 kan istiyorlar bu doktorlar hep para tuzağı. Allah tan bizim laboratuvardaki görevli eşimin arkadaşı cıktı yoksa aynı işkenceleri bizde yaşayacaktık. Sizin sarılık madem 4 e düşmüş şımdı vücudu o kadar sarı değildir yani hafif bi sarılık doktor bu yüzden neden kan istedi ki?Keşke bu yazını kan aldırmadan önce gorseydim bebegimden kan aldırmazdım dün damar bulamadıkları için çok uğraştılar ve en az iki tüpe yakın kan boşa gitti aldıkları kan yeterli gelmediği icin .
Kan almayın sarılığı artar mi dedi? Benim bebeğim 9 günlük ve dün değer 14 yükselmiş gene.surekli kan aldıklarından mi oluyor acaba ya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?