- 24 Ekim 2018
- 438
- 539
- 23
Beklemediğin iyi olmuş canim ihmale gelmiyor bu işler. Bizde bugün taburcu olduk şükür evdeyiz.Allah bir daha yaşatmasın.@SemAydanAyla- M Mavi Rapunzel
Arkadaşlar çok teşekkür ederim, buraya durumunuzu yazdığınız için şüpheye düşüp götürdüm çocuğumu bugün doktora. Burundan test yaptılar grip fln çıkmadı ama açık sandığım burun tikaliymis. Hatta emzirirken boğulma sebebi ve surekli kusma sebebi de oymuş. Bir de yenidogan reflüsü varmış. Gaita test sonucu kaldı sadece. 1-2 saate onu da alicam. 4,5 kilo olmuş lokumum maşallah. Gece hiç uyumadı yavrum halsiz düştü baya, burun tıkanıklığını da ciddiye almak lazimmis onu öğrendim.
Canım 14 günlükken gittim 300 gram almıştı doktor dedi güzel beslenmesş böyle devam et. Demek yetiyor sütüm hiç öyle akmadı ama. Kakası felan da sıvı yani rengş felan da normal ne bileyim her gelen birşey söylüyor insan kendini sorguluyor sürekli sütüm yetmiyor mu diye. Her ağlamada diyorlar emzir sütün yetmiyor çocuk ha bire fazla yiyip kusuyor yani çoğu zaman peynir gibş kestirip kusuyor kimş zaman suluSenin bebegin ne kadarlik canim ? Kilo olcumu yapildi mi hic kilo aliyorsa yetiyordur sütün. Bide ben ilk 15 gun falan aventin gogus kalkanini kullanıyordum ve icine süt birikiyordu yani sütüm akiyordu dedikleri gibi. Seninki akiyodur belki farkinda degilsindir oyle bisey kullansan ? Akmiyosa bile dedigim gibi benegin kilo aliyorsa yetiyordur. Benimki kakasini yaparkende cok zorlaniyor hep ikinma halinde ama kabizda degil sivi yapiyor hep ben biraz alistim bu duruma artik 39 gunluk olduk
Bugün içirmedim başka aldım yarın ona başlıcmBir arkadaşım Sağlık ocağının verdiği damlanın onun oğlundan gaz yaptığını söylemişti hatta prospektusunde de yazıyormuş galiba.ben welcare kullanıyorum.
Biz henüz birşey kullanmadık dr umuz çok ağlama krizlerine girerse biogai önermişti zorda kalmadıkça kullanmayın demişti bende kullanmamak için direniyorum zaten gaz damlası kullananların çoğu da fayda görmemiş o yüzden hiç almayayım diyorum. Bizimki de 1200 g almıştı. Kaç kg doğmuştu siznki kaç olmuş 1 aylıkta.Aynen bizimde oyle ustten cikiyo ama hic rahatlatmiyo onu illa popodan cikcak oda cok zorluyo. Metsil kullaniyoruz suan ama fayda etmedi. Doktora aguline surubu soracagim. Bizimki ilk ay 1400 gram almisti. Siz bisey kullaniyor musunuz gazi icin
Selam, Ocak anneleri grubundan geliyorum, Ocak annesi olacakken Kasım annesi oldum. benim de bebeğim sürekli hırıltılı, o hırıltı hiç geçmiyor. 2 gündür kusmaya da başladı. Reflüsü de var. Doktor size ne dedi burun açmak için? Serum fizyolojik sıkıyorum günde 7-8 kere, 3-4 kere de aspiratörle çekiyorum ama etkisi çok az. Naapsam bilemedim.@SemAydanAyla- M Mavi Rapunzel
Arkadaşlar çok teşekkür ederim, buraya durumunuzu yazdığınız için şüpheye düşüp götürdüm çocuğumu bugün doktora. Burundan test yaptılar grip fln çıkmadı ama açık sandığım burun tikaliymis. Hatta emzirirken boğulma sebebi ve surekli kusma sebebi de oymuş. Bir de yenidogan reflüsü varmış. Gaita test sonucu kaldı sadece. 1-2 saate onu da alicam. 4,5 kilo olmuş lokumum maşallah. Gece hiç uyumadı yavrum halsiz düştü baya, burun tıkanıklığını da ciddiye almak lazimmis onu öğrendim.
Bunu kullanan var mi cok tavsye ediyorlar
Tamam işte ne guzel yetiyormus sütün bak illa akmasına gerek yok ki sen o cok bilmislere bakip moralini bozma canim benimkide oyle kusuyo hatta bizim fiskirir tarzda kusmamizda var refluden supheleniyorum 27sinde ultrasonla bakilacakCanım 14 günlükken gittim 300 gram almıştı doktor dedi güzel beslenmesş böyle devam et. Demek yetiyor sütüm hiç öyle akmadı ama. Kakası felan da sıvı yani rengş felan da normal ne bileyim her gelen birşey söylüyor insan kendini sorguluyor sürekli sütüm yetmiyor mu diye. Her ağlamada diyorlar emzir sütün yetmiyor çocuk ha bire fazla yiyip kusuyor yani çoğu zaman peynir gibş kestirip kusuyor kimş zaman sulu
Birde probiyotik kullaniyoruz biz enterogis marka tamamen bitkiselmis bagirsak duzenleyici diye geciyo. gazli bebeklerde probiyotik + gaz damlasi kullanilmasini oneriyolar genelde. Dogum kilosu 3.320. Hastaneden çıkış kilosu 3.080 di tam 1 aylikkende 4.500 kiloyduBiz henüz birşey kullanmadık dr umuz çok ağlama krizlerine girerse biogai önermişti zorda kalmadıkça kullanmayın demişti bende kullanmamak için direniyorum zaten gaz damlası kullananların çoğu da fayda görmemiş o yüzden hiç almayayım diyorum. Bizimki de 1200 g almıştı. Kaç kg doğmuştu siznki kaç olmuş 1 aylıkta.
Çok sevindim canım darısı bize insallah tekrardan geçmiş olsunBeklemediğin iyi olmuş canim ihmale gelmiyor bu işler. Bizde bugün taburcu olduk şükür evdeyiz.Allah bir daha yaşatmasın.
Beklemediğin iyi olmuş canim ihmale gelmiyor bu işler. Bizde bugün taburcu olduk şükür evdeyiz.Allah bir daha yaşatmasın.
Selam, Ocak anneleri grubundan geliyorum, Ocak annesi olacakken Kasım annesi oldum. benim de bebeğim sürekli hırıltılı, o hırıltı hiç geçmiyor. 2 gündür kusmaya da başladı. Reflüsü de var. Doktor size ne dedi burun açmak için? Serum fizyolojik sıkıyorum günde 7-8 kere, 3-4 kere de aspiratörle çekiyorum ama etkisi çok az. Naapsam bilemedim.
Peteğin üstüne ıslak havlu serin, nemi bayağı arttırıyor.Kızlar benim de oğlumun hırıltısı, hapşırık ve öksürüğü vardı dün dr götürdüm dr kaloriferden dedi odanın neminin %50 olması dereceninde 24 olması lazım dedi malesef bizim nem çok düşük %20 lerde falAn oda ısısı ise 27 derece sonra aspire önerdi zaten yapıyordum ama günde bir kez doktor her emzirme öncesi yap dedi çok şükür hasta değilmiş birde benim oğlum kolikdi çok gazı vardı bi ilaç yazdı drmuz artık gazımız yok rahatça çıkarıyor kendi
Benim de kusmasi artmıştı baya, hatta çok nadir kusan çocuk ağız dolusu süt kusmaya başlamıştı. Sebebi hem burnu tıkalı olduğu için genzine akıntı olmasıymış hem de reflüymüş. Reflu yatağında yatsın, başı yüksekte olsun dedi. Bir de serum fizyolojikle temizledi ama aspiratör kullanmadı. O küçük şişeyi birer damla halinde burundan bi saga bi sola damlata damlata bitirdi hızlıca. Sonra oğlum 6-7 kere hapşırdı ve temizlendi burnu. Tüm gün hırıltı yoktu ama gece sol burun deliği yine tıkanmış, bir de süt genzine kaçınca biraz hirildamaya başladı yine. Sanırım boğazını temizleyemedigi için oluyor bu, biraz büyüyene kadar böyle olacak galiba. Ama siz yine doktorunuza sorun, nolur nolmaz. Aspiratör için çok küçükler daha, belki tavsiye etmez doktor.
Yapıyorum ama nem oranı %30 u zor görüyor havalandırıyorum süreklide ama nafilePeteğin üstüne ıslak havlu serin, nemi bayağı arttırıyor.
Herhangi bi yan etkisi var mi , ne kadar oranda artiriyor sutu, biraz bilgi veriir msinBen kullanıyorum çok memnunum. İlk bebeğimi emzirirken de kullanmıştım. Bende en çok işe yarayan bu.
Dr unuz hangi ilacı yazdı acabaKızlar benim de oğlumun hırıltısı, hapşırık ve öksürüğü vardı dün dr götürdüm dr kaloriferden dedi odanın neminin %50 olması dereceninde 24 olması lazım dedi malesef bizim nem çok düşük %20 lerde falAn oda ısısı ise 27 derece sonra aspire önerdi zaten yapıyordum ama günde bir kez doktor her emzirme öncesi yap dedi çok şükür hasta değilmiş birde benim oğlum kolikdi çok gazı vardı bi ilaç yazdı drmuz artık gazımız yok rahatça çıkarıyor kendi
Hangi ilaci verdi doktor benim oglumda cok gazliKızlar benim de oğlumun hırıltısı, hapşırık ve öksürüğü vardı dün dr götürdüm dr kaloriferden dedi odanın neminin %50 olması dereceninde 24 olması lazım dedi malesef bizim nem çok düşük %20 lerde falAn oda ısısı ise 27 derece sonra aspire önerdi zaten yapıyordum ama günde bir kez doktor her emzirme öncesi yap dedi çok şükür hasta değilmiş birde benim oğlum kolikdi çok gazı vardı bi ilaç yazdı drmuz artık gazımız yok rahatça çıkarıyor kendi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?