- 24 Ağustos 2017
- 2.345
- 3.703
- 133
- 41
Gerckten 40 dk emziriyor musunuz bizim icin cok uzun sure, yani 10 dk diyelim en uzun 15 dk tek meme emzryorum her seferinde ben yanlis mi yapiyorum acaba
Daha fazla da kalmak istiyor Ben parmagimla biraktirip biraz gazini alip diger memeye geciriyorum. Bu kadar emmeye ragmen yine de kilo almiyor. Sert olan gogusler yumusacik oluyor. Emzik de tutmadi bir yandan beni emzik olarak da kulaniyor.
Ben de oyle yapiyorum..O bile fazla geliyor kusuyor..Gerckten 40 dk emziriyor musunuz bizim icin cok uzun sure, yani 10 dk diyelim en uzun 15 dk tek meme emzryorum her seferinde ben yanlis mi yapiyorum acaba
Doğru olan o bugün fazla kusma ile doktora gittim. Memede en faza 15 dakika tut dedi. Sık emzirme dedi. 2 saat te bir emzir dediGerckten 40 dk emziriyor musunuz bizim icin cok uzun sure, yani 10 dk diyelim en uzun 15 dk tek meme emzryorum her seferinde ben yanlis mi yapiyorum acaba
Benim dr da 30 dk birinde 20-25 dk da digerinde kalsin demisti ama Ben memeden ayirinca en fazla 20 dk duruyor sonra basliyor aglamaya. Gunduz devamli memede kalmak istiyor gece Iyiyiz 2-3 saate bir emziriyorum.Doğru olan o bugün fazla kusma ile doktora gittim. Memede en faza 15 dakika tut dedi. Sık emzirme dedi. 2 saat te bir emzir dedi
Ya ben doktorları anlamıyorım ya artık hepsi birşey söylüyor. Bizimki çok emzirme dedi. Benimki de acayio meme istşyor. Doktor dedi 2 saatten önce emzşrme ama çocuk çok ağlıyor yarım saatte 1 saatte en fazla ağlıyor yani 2 saat durması mümkün değil. Gece venimki 6 saat uyuyor ya gece uyandıramıyprum emzirmek için. Önceki doktorum demişti kaldırma. Bugğn başka doktora gittim diyor kaldır mutlaka 3 saatte bir emzşr. Ama gece uyanmıyor çocuk ya. Buarada bugün 1 aylık oldukBenim dr da 30 dk birinde 20-25 dk da digerinde kalsin demisti ama Ben memeden ayirinca en fazla 20 dk duruyor sonra basliyor aglamaya. Gunduz devamli memede kalmak istiyor gece Iyiyiz 2-3 saate bir emziriyorum.
Motilium diye bir sürüp yazdı ama almayacağım.su damlayı keseceğim bakalım ondan mi? Çünkü onu kullanaliberi basladiYok biz kullanmiyoruz gaz damlası benim kızımda doğduğu günden beri var bu hareket doktor bizde çok sik ve cok sıvı kaka yaptıgı için sindirim enzimi eksikliğinden şüphelenip relaktaz diye bir damla verdi laktaz enzimi içeren onu kullanıyoruz sadece ama bu ağıza gelme olayını bu ay ki kontrolde sorucam doktora bakalım ne diyecek size ne surupu verdi reflu için
Bize de motilium verdi Dr aldık kullandık kusmasında azalma olmadı emzirirken dik tutuyorum artık emzirdikten sonra hemrn gazını almıyorum biraz dik tutuyorum sonra gazını alıyorum hala kusuyor tabi ama daha az kusuyor reflü var kesin artık kabullendikMotilium diye bir sürüp yazdı ama almayacağım.su damlayı keseceğim bakalım ondan mi? Çünkü onu kullanaliberi basladi
Bnmki bugün 47 günlük oldu normalde hiç açık havaya çıkarmadım bugün kanguruya takıp eşimle markete gittik ama dışarda az durdu arabadan markete kadar yürüme süresi yani. Yürüyüş yapmadık. Hasta olacak diye korkuyorum kış bebeği olmak zor. İlk kızım haziran doğumlu birinci haftadan sonra her gün dışardaydık kolay kolay hasta olmaz çok sakınmadım çünkü. Bu bebeğimi de öyle alıştırmak istiyorum ama hiç yumuşak havada yokkiKizlar merhaba.Ben de bir sey soracagim sizlere..Benim bebegim 46 gunluk oldu bugun. 1.5 aylik..Bebeginizi hastane disinda bir yere cikardiniz mi hic???Acik havayi kastediyorum ev oturmalari degil.Onlar sakincali daha cunku.Gecenlerde bir yazi okudim.4 gunlukten itibaren bebekler her gun acik havaya cikarilabikir diyor.Benimki hep evde.Sicak ortamda..Cabuk hastalansin istemiyorum ama bir yandan da korkuyorum.Sizler ne dusunuyorsunuz bu konuda??
Bnm kızım en aç olduğu zamanda bile 15dk durdu mememde genelde 7 8 dakikada doyuruyor kendini kilo alımı da iyi bilmiyorum neden o kadar kısa duruyor hiç uzun durmadı mememde. Ama 45 dakikada biraz fazla geldi bana insanın kolu uyuşur sırtı uyuşur bebeğin çenesi ağrır ememez kiIlk goguste 40-45 dk veya 30 dk kaliyor sonra biraz gazini aliyorum diger gogsumu veriyorum onda da uykuya dalana kadar kaliyor. 30dk-1saat degisiyor. Devamli memede kalmak istiyor. Sagma islemini denedim gogus ucumu yara yapti biraktim. Manuel siparis verdim birde onunla deniyecegim.
hergun degisik seyler yedim Belki yedigimden dolayidir diye ama gecmedi. Daha one sariydi 4 gundur koyu yesile dondu.
Ayrica cevaplar icin tesekkur ederim arkadaslar.
Dün gece 4 te kalktım emzireyim dedim tam 15 dakka uğraştım ayağını sıkıyorum karnını gıdıkkıyorum sallıyorum yok kesinlikle açmadı ağzını en son pes ettim koydum geri beşiğine ne kıymetli uykusu varmış resmen o beni yendiYa ben doktorları anlamıyorım ya artık hepsi birşey söylüyor. Bizimki çok emzirme dedi. Benimki de acayio meme istşyor. Doktor dedi 2 saatten önce emzşrme ama çocuk çok ağlıyor yarım saatte 1 saatte en fazla ağlıyor yani 2 saat durması mümkün değil. Gece venimki 6 saat uyuyor ya gece uyandıramıyprum emzirmek için. Önceki doktorum demişti kaldırma. Bugğn başka doktora gittim diyor kaldır mutlaka 3 saatte bir emzşr. Ama gece uyanmıyor çocuk ya. Buarada bugün 1 aylık olduk
Doktor,sar sarmala günde 10 dakika temiz hava alsın dedi ama daha korkudan çıkarmadım hiç.Hava çok soğuk.46 günlük oldu bugün.Yarın yağmur olmazsa cikaricam birazKizlar merhaba.Ben de bir sey soracagim sizlere..Benim bebegim 46 gunluk oldu bugun. 1.5 aylik..Bebeginizi hastane disinda bir yere cikardiniz mi hic???Acik havayi kastediyorum ev oturmalari degil.Onlar sakincali daha cunku.Gecenlerde bir yazi okudim.4 gunlukten itibaren bebekler her gun acik havaya cikarilabikir diyor.Benimki hep evde.Sicak ortamda..Cabuk hastalansin istemiyorum ama bir yandan da korkuyorum.Sizler ne dusunuyorsunuz bu konuda??
Ben de açık havayı ev oturmasından daha güvenli buluyorum ama henüz 1 aylık olmadığımız için cesaret edemedim. Çok esintili bir yer olmadığı sürece ve üşümemesini sağladığımız sürece sorun olmaz diye düşünüyorumKizlar merhaba.Ben de bir sey soracagim sizlere..Benim bebegim 46 gunluk oldu bugun. 1.5 aylik..Bebeginizi hastane disinda bir yere cikardiniz mi hic???Acik havayi kastediyorum ev oturmalari degil.Onlar sakincali daha cunku.Gecenlerde bir yazi okudim.4 gunlukten itibaren bebekler her gun acik havaya cikarilabikir diyor.Benimki hep evde.Sicak ortamda..Cabuk hastalansin istemiyorum ama bir yandan da korkuyorum.Sizler ne dusunuyorsunuz bu konuda??
Ben de cikarayim diyordum.Kar başladi bugun:))Gerci karliyken hava daha yumusak oluyor.Mikroplar kiriliyor.Doktor,sar sarmala günde 10 dakika temiz hava alsın dedi ama daha korkudan çıkarmadım hiç.Hava çok soğuk.46 günlük oldu bugün.Yarın yağmur olmazsa cikaricam biraz
Haklisiniz.Hava sert olunca insani korkutuyor.Cesaret edemiyor insan ben iyice sarip sarmalayip bir cikarayim diyorum yine de bir 15-20 dakika..Tam kara kışin ortasina geldik.Boyle surekli kapali ortam da icime sinmiyor bagisikligi ve gelisimi icin.Bnmki bugün 47 günlük oldu normalde hiç açık havaya çıkarmadım bugün kanguruya takıp eşimle markete gittik ama dışarda az durdu arabadan markete kadar yürüme süresi yani. Yürüyüş yapmadık. Hasta olacak diye korkuyorum kış bebeği olmak zor. İlk kızım haziran doğumlu birinci haftadan sonra her gün dışardaydık kolay kolay hasta olmaz çok sakınmadım çünkü. Bu bebeğimi de öyle alıştırmak istiyorum ama hiç yumuşak havada yokki
Benimki gunduz 2 saat ya da 1 saatlik surelerde uyuyor.Kalkiyor.Bazen 6 saat hic uyumadan uyanik kaldigi oluyor.Gunduz genelde emerken gogsumde uykuya daliyor.Gece uyumasini istedigimde de ben emzige alistirdim.Hastanede ilk gun emzik verdim.Agzina emzigini veriyorum.Altini degistirip rahatlamasini sagliyorum.Karnini doyuruyorum.Reflu yatagi var ona yatirip hafif hafif ayagimda salliyorum.Sonra besigine koyuyorum.Bazen de besigine yatiriyorum.kendiliginden uykuya dalsin diye bekliyorum.Biraz daha buyusun.Rutine bindiricem.Sallanmaya cok alismasin ıstiyorum.Direkt besik de uyumasi daha iyi.Kızlar sizin bebeklerin gündüz uykusu nasıl sabahtan beri en fazla 20 dakikalik uykular uyuyor hiç uzun uykusu yok surekli ayni döngü içindeyim emzir alt al uyutmaya çalış biraz uyusun geri kalksın sil baştan aynı şeyler birde sizler nasıl uyutuyorsunuz sadece kucakta gezinerek uyuyor bizimki
Ben almayacagim zaten simdilik.gaz ilacini kestim bugun onu kullanali oldu gibi geliyor.peki sizin bidik az mi kusuyor çokmu yani fışkırır gibimi yoksa yatırınca yanağının yanından az birşey mi kusuyorBize de motilium verdi Dr aldık kullandık kusmasında azalma olmadı emzirirken dik tutuyorum artık emzirdikten sonra hemrn gazını almıyorum biraz dik tutuyorum sonra gazını alıyorum hala kusuyor tabi ama daha az kusuyor reflü var kesin artık kabullendik ☹
malesef her dr un gorusu farkli olabiliyor. Senin yazdiklarini daha once okumustum bebislerimizin davranislari ayni. Senin yazdiklarinda kendi cocugumu goruyorum. Benimki de 28 gunluk oldu bugun. Oglusum geceleri Genelde 2-3 saatte uyaniyor emziriyorum uyanmadigi zaman 4 saat uyumasina izin veriyorum altini acinca uyaniyor hemen. Ama fazla kilo almamasi uzuyor beni. Emdigini alttan cikartiyor hemen gunde 12 kez kaka yapan bebek nasil kilo alacak bilmiyorum. Emzirme danismaniandan yardim alacagim buyuk ihtimal.Ya ben doktorları anlamıyorım ya artık hepsi birşey söylüyor. Bizimki çok emzirme dedi. Benimki de acayio meme istşyor. Doktor dedi 2 saatten önce emzşrme ama çocuk çok ağlıyor yarım saatte 1 saatte en fazla ağlıyor yani 2 saat durması mümkün değil. Gece venimki 6 saat uyuyor ya gece uyandıramıyprum emzirmek için. Önceki doktorum demişti kaldırma. Bugğn başka doktora gittim diyor kaldır mutlaka 3 saatte bir emzşr. Ama gece uyanmıyor çocuk ya. Buarada bugün 1 aylık olduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?