2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ay aynı şeyleri yaşadım. Beb kavga dövüş tutturdum memeye ama az geliyor herhalde ki sinirleniyor mama veriyorum. Ben avent in silikon göğğs ucunu aldım ondan sonra daha iyi kavradı tuttu. Dediğşm gibi şuan midesi daha geniş ama sütüm emmediği zamanlar hep azaldı bende ekektrikli pompa almışım ama bevek gibi çekmez tabiki. Ve evet herkese lafını söyle ben içimde kalıp iyice psikolojimi bozacağıma anneöe bacıma bile söyledim lafımı. Hele ki sütün yok çocuk ondab ağlıyor demeleri nasıl sinir bozucu allahım bide milleti örnek göstermeleri

Ben de oyle.Lohusaligimda sirf bu yuzden depresyona giricektim.Hormonlardan,bebege adapte olmaya calismaktan degil..Sirf bu dusuncesiz,cahil konusmalardan dolayi.Kayinvalidem cok iyidir severim.Beni dusunur ,bebegimi dusunur ama malesef cahil bir kadin..Ve cok sey bildigini dusunen ama.her seyi yanlis yapan birisi.Ev isimi yapar,yukumu hafifletir ama psikolojik olarak beni yorar. Bebek bile o gun huzursuz olur.Sukur ki haftada 1 kez tas catlasa 2 kez geliyor.Dun aksam geliyor bu sabah gitti.Bebek her agladiginda bu cocuk ac diyor.Dun artik gulme tuttu.Bebek 5 dakika once emdi.Hatta ustune kustu.Agliyor bu bebek aç.Bu üşümus.Bir yeri agriyor.Gozune tulbent koymus.Oyle uyutmaya calisiyor.Yoksa uyumaz mi.Tulbent rahatsiz ediyor.Cocuk uyuyamiyor zaten..Normaldw aksam 8 de uyur.Sonra uyanir tekrar uyur.Ama biei geldiginde kucakta oluyor seviliyor.Ister istemez duzen bozuluyor.I de uyumadi ve hep agladi.Gozunu ortmediginiz icin uyumuyor..Daha neler neler.Trajikomik:)))Ama beni cok geriyor gercekten..Bebegim hep aç,hep üşüyor,hep bir yeri ağriyor.Laf salatasi.Bebege bakabildigi,oyalayabildigi de yok..Şu an icimi bosalttim sanirim:))Ayni ornegi bana da verdi dun
Gorumcesinin kizi 1 yasina kadar emzirmis.Ama ben vitamin almiyormusum.Cayima şeker atmadigim ici sütüm cok olmazmis:))))

Zaten benim ağırıma giden o kıyaslanmak sanki onlar iyi anne biz kötü anneyiz elimden geleni yapıyorum bebegimin böbreğinde hafif açıklık var o yüzden fazla zorlamıyorum ağlamasın belki açıklık kapanır diye sütüm yok denecek kadar az tüm gün 2 gogsumden çıkan süt 100 ml geçmiyor yinede azda olsa sağıp biberonla veriyorum. Sürekli sağıyorum 5 gün önce her 2 gogsumden sağınca 60 ml geçmiyordu azda olsa sağmak ise yaradı bebeğin emmiyorsa 1.5 saatte bir sağ sende inş giderek çoğalır mamaya gerek kalmaz artık

Canım emzirenlerin çoğunun kafası rahat bana geldi doğum yaptığım zaman elini bir işe sürmedi oğlum altını pisletti 1 kere değiştirdi daha da elini sürmedi ameliyatliyim canım acıyor zaten neymiş oğlum altını açınca afedersin çiş yapıyormuş. Üstüne bizden yemek bekliyor ailemde burda değil uzak benden eşim yine kahvaltı akşam yemeği hazırlıyordu.

Zaten bebek geceleri bizi yatırmadığı için haliyle gündüz biraz geç uyanıyorduk o yüzden kahvaltıyı geç hazırlıyordu eşim ona rağmen görümceme onların evinde ac kalmışım demiş. Baktım bana faydası yok bebeği elime dahi vermiyor 5. Gun dedim ben eşimle bebeğe bakabiliyorum kalktı gitti alınmış çokta umrumda. Şimdide sütüme takmış eltilerimi örnek gösterip duruyor sürekli emzir emzir diyor eee süt yok çocuk çekiyor bir şey yok basıyor çığlığı ben lohusalık sendromu geçirmiyorum benimki kaynana sendromu

Maalesef herşeyi onlar biliyor destek olsalar moral verseler belkide sütüm gelecek ama yok illa laf sokacaklar eşim su an şehir dışında gelir gelmez bir kaç gün bi yerlere kaçmayı planlıyorum telefonumu dahi kapatacam o durumdayım

Dün tam 2 ayımızı doldurduk biz.Başından beri emziriyorum,hiç mama vermedim,şükür sütüm de var.Dün gece kaynanam geldi oğlum memeyi tutmak istemedi.Bunun milyon tane sebebi olabilir.Tutturdu süt mü gelmiyor acaba,açlıktan mı ağlıyor demeye..Cinnet gecirecektim.2 aydır süt varda bu akşam mı kesildi dedim,sustu.Psikolojik şiddet gerçekten berbat!

Kızlar aktardan rezene, anason ve kimyon aldırmıştım, çocuk sünnet olunca birde gaz sancisiyla uğraşmasın yavrum dedim. Sabah akşam üçünü birer çay kaşığı karıştırıp demleyip içiyorum. Şükür baştan beri aman aman gaz sorunumuz yoktu, biraz pışpış masaj fln çıkıyordu ama bu çaydan sonra çocuk uykusunda çıkarmaya başladı gazını. Gaz sorunu yaşayan kesin denesin, uyku süreside yarim saat kadar uzadı sanırım. Tavsiye ederim

Aynı kayınvalide bende de var gelir huzurumu bozar gider :/ bir kere altını değiştireyim demez oyalamayıda bilmez anca sever ağladın mı al annesi ağlıyor der ha öyle aç bu üşüyor bilmem ne o tarz şeyler söyleyemiyor kızcamı biliyor cünkü ev işimi yapar ama yaptığı her iş aceleyle baştan sağma olur yani insanın kendi annesinden başkası yalan gerçekten

Aynen katılıyorum bende içtim o çaylardan çok iyi geldi kendi kendine gaz çıkarıyor kızım

Annem varken annem degistiriyordu bebegin altini cogunlukla.Onunla yarisiyordu degistirmek icin..Annem gitti beze elini surmedi.Bir kere bile degistirmedi..Dun sozde bebegi ozlemis gelmis.Dogru duzgun sevmedi bile.Daha cok evimi,evimde kalmayi ozlemis gibiydi..Ogluna bir seyler gosterme cabasinda.Esim icerdeydi.10 dakika falan kucaginda tuttu kizimi kayinvalidem..Sonra agladi al kizim.aç bu dedi:)))Aldim.Esim geldi.Bebek hep bendeydi annesi daha yeni aldi.Ben baya tuttum dedi eşime.Cocuk gibi
:))Guler misin aglar misin..Benimle yariş halinde:))Komik ama bebek de surekli aglayinca ayni anda bunlar geriyor insani.Surekli bebegi giydirme derdinde.Papagan gibi üstü ince.Üşütür..Karni aç.Bebek bakimini bundan ibaret zannediyorlar..

Rezene cayini lohusaligimdan beri iciyorum.Iyi geliyor gaz icin.Kizim masallah kendi cikariyor gazini cogunlukla.Bir de topuguna kimyon yagi suruyorum..

Kızlar ne kaynanalar varmış yaa ben kayınvalidem le çok yakın oturuyorum çok şükür anne kız gibi olduk kendi kendine bike gelmeye çekinir arar geleyim mi kızım der geldiğinde de iki çocuğum var mutlaka biriyle ilgilenir mutfağım dağınıksa toplar hiç öyle sütün yetmiyı bebek aç yada üşüyo demedi sen güzel bebek bakıyosun kızım der filanca kadının gelini bakamamış hasta etmiş falan der başkasını kötüler beni över rabbim herkese onun gibi kayınanne nasip etsin

Evet kesinlikle ben doğduğundan beri içiyorum hatta burayada yazmıştım çok etkili biz de çok sorun yaşamadık bitti hatta tekrar almam lazım anason da uyku yapıyor

Herkes kayınvalidesini şikayet etmiş benimde yam tersi annem 25 gün kaldı ama dediklerinizin aynısını yaptı hapşursa hasta ettin çocuğu çocuk ağlasa bir yerimi ağlıyor tutamıyon yatıramıyon off off artık dedim kibarca anne ben iyiyim sen sıkıldın artık babam yalnız gönderelim seni .Hoş kayınvalidemde aynı versiyon çok gelmiyor 100 km uzakta yaşlı birazda

benim annem de uzak kayinvalidem de 12 günlüktu yalnız kaldım tecrübeli olduğum için sorun yaşamadım pek yalnız olunca lohusalik sendromu yaşamadım evet çok yoruluyorum iki çocuk olunca ama psikolojim rahat en azından ilk çocuktan biliyorum o durumu kimseyi takmayın kızlar cevabını da verin herkese

Kizlar bugün 2 aylık aşılarımızı olduk çok ağladı içli içli şuan ateş nöbetindeyim bakalım olacak mi oğlumda olmamıştı aşılarda ateş inşallah kızımda da olmaz 2 aylık olanlar boy kilo durumlarınız nasıl biz 4.900 kilo boyda 59 cm 1 kilo almışız bu ay

Kizlar bugün 2 aylık aşılarımızı olduk çok ağladı içli içli şuan ateş nöbetindeyim bakalım olacak mi oğlumda olmamıştı aşılarda ateş inşallah kızımda da olmaz 2 aylık olanlar boy kilo durumlarınız nasıl biz 4.900 kilo boyda 59 cm 1 kilo almışız bu ay

Maşallah cnm iyi almış biz de cuma asimizi olacağız cuma günleri geliyormuş aşılar perşembe de doktora götüreceğiz bakalım bizimki kaç kilo almis

Bizimki perşembe günü şimdiden çok stres sardı ateş olurmu diye. İlk kızımda ateş olmamıştı çünkü aşıdan önce bi çay kaşığı ateş düşürücü vermiştim bunda da vericem sanırım. Kilo boy da merak ediyorum bakalım kaç çıkıcak. Sizin kilosu bir kilo artmış ne güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…