Ay aynı şeyleri yaşadım. Beb kavga dövüş tutturdum memeye ama az geliyor herhalde ki sinirleniyor mama veriyorum. Ben avent in silikon göğğs ucunu aldım ondan sonra daha iyi kavradı tuttu. Dediğşm gibi şuan midesi daha geniş ama sütüm emmediği zamanlar hep azaldı bende ekektrikli pompa almışım ama bevek gibi çekmez tabiki. Ve evet herkese lafını söyle ben içimde kalıp iyice psikolojimi bozacağıma anneöe bacıma bile söyledim lafımı. Hele ki sütün yok çocuk ondab ağlıyor demeleri nasıl sinir bozucu allahım bide milleti örnek göstermeleriBenim sütümde yok oğlum göğsümü emmiyor ne yapsam tutmuyor mama vermek zorunda kalıyorum hatta elektirikli pompa aldim bu yüzden az da olsa anne sütü alsın diye buna rağmen ağzını açan konuşuyor psikolojim bozuldu yemediğim şey kalmadı sütüm artsın diye ben çok seviyorum ya oğluma mama vermeyi. Bana onu bunu örnek gösteriyorlar yok o bu kadar yıl emzirdi. Ben ne yapayım onun sütü varmış ki emzirmiş insanlara hesap vermekten çok sıkıldım artık bu konuda kimseye taviz vermeyecem bundan sonra ağzını açana tavrım çok sert olacak
Ben de oyle.Lohusaligimda sirf bu yuzden depresyona giricektim.Hormonlardan,bebege adapte olmaya calismaktan degil..Sirf bu dusuncesiz,cahil konusmalardan dolayi.Kayinvalidem cok iyidir severim.Beni dusunur ,bebegimi dusunur ama malesef cahil bir kadin..Ve cok sey bildigini dusunen ama.her seyi yanlis yapan birisi.Ev isimi yapar,yukumu hafifletir ama psikolojik olarak beni yorar. Bebek bile o gun huzursuz olur.Sukur ki haftada 1 kez tas catlasa 2 kez geliyor.Dun aksam geliyor bu sabah gitti.Bebek her agladiginda bu cocuk ac diyor.Dun artik gulme tuttu.Bebek 5 dakika once emdi.Hatta ustune kustu.Agliyor bu bebek aç.Bu üşümus.Bir yeri agriyor.Gozune tulbent koymus.Oyle uyutmaya calisiyor.Yoksa uyumaz mi.Tulbent rahatsiz ediyor.Cocuk uyuyamiyor zaten..Normaldw aksam 8 de uyur.Sonra uyanir tekrar uyur.Ama biei geldiginde kucakta oluyor seviliyor.Ister istemez duzen bozuluyor.I de uyumadi ve hep agladi.Gozunu ortmediginiz icin uyumuyor..Daha neler neler.Trajikomik:)))Ama beni cok geriyor gercekten..Bebegim hep aç,hep üşüyor,hep bir yeri ağriyor.Laf salatasi.Bebege bakabildigi,oyalayabildigi de yok..Şu an icimi bosalttim sanirim:))Ayni ornegi bana da verdi dunBenim sütümde yok oğlum göğsümü emmiyor ne yapsam tutmuyor mama vermek zorunda kalıyorum hatta elektirikli pompa aldim bu yüzden az da olsa anne sütü alsın diye buna rağmen ağzını açan konuşuyor psikolojim bozuldu yemediğim şey kalmadı sütüm artsın diye ben çok seviyorum ya oğluma mama vermeyi. Bana onu bunu örnek gösteriyorlar yok o bu kadar yıl emzirdi. Ben ne yapayım onun sütü varmış ki emzirmiş insanlara hesap vermekten çok sıkıldım artık bu konuda kimseye taviz vermeyecem bundan sonra ağzını açana tavrım çok sert olacak
Zaten benim ağırıma giden o kıyaslanmak sanki onlar iyi anne biz kötü anneyiz elimden geleni yapıyorum bebegimin böbreğinde hafif açıklık var o yüzden fazla zorlamıyorum ağlamasın belki açıklık kapanır diye sütüm yok denecek kadar az tüm gün 2 gogsumden çıkan süt 100 ml geçmiyor yinede azda olsa sağıp biberonla veriyorum. Sürekli sağıyorum 5 gün önce her 2 gogsumden sağınca 60 ml geçmiyordu azda olsa sağmak ise yaradı bebeğin emmiyorsa 1.5 saatte bir sağ sende inş giderek çoğalır mamaya gerek kalmaz artıkAy aynı şeyleri yaşadım. Beb kavga dövüş tutturdum memeye ama az geliyor herhalde ki sinirleniyor mama veriyorum. Ben avent in silikon göğğs ucunu aldım ondan sonra daha iyi kavradı tuttu. Dediğşm gibi şuan midesi daha geniş ama sütüm emmediği zamanlar hep azaldı bende ekektrikli pompa almışım ama bevek gibi çekmez tabiki. Ve evet herkese lafını söyle ben içimde kalıp iyice psikolojimi bozacağıma anneöe bacıma bile söyledim lafımı. Hele ki sütün yok çocuk ondab ağlıyor demeleri nasıl sinir bozucu allahım bide milleti örnek göstermeleri
Canım emzirenlerin çoğunun kafası rahat bana geldi doğum yaptığım zaman elini bir işe sürmedi oğlum altını pisletti 1 kere değiştirdi daha da elini sürmedi ameliyatliyim canım acıyor zaten neymiş oğlum altını açınca afedersin çiş yapıyormuş. Üstüne bizden yemek bekliyor ailemde burda değil uzak benden eşim yine kahvaltı akşam yemeği hazırlıyordu.Ben de oyle.Lohusaligimda sirf bu yuzden depresyona giricektim.Hormonlardan,bebege adapte olmaya calismaktan degil..Sirf bu dusuncesiz,cahil konusmalardan dolayi.Kayinvalidem cok iyidir severim.Beni dusunur ,bebegimi dusunur ama malesef cahil bir kadin..Ve cok sey bildigini dusunen ama.her seyi yanlis yapan birisi.Ev isimi yapar,yukumu hafifletir ama psikolojik olarak beni yorar. Bebek bile o gun huzursuz olur.Sukur ki haftada 1 kez tas catlasa 2 kez geliyor.Dun aksam geliyor bu sabah gitti.Bebek her agladiginda bu cocuk ac diyor.Dun artik gulme tuttu.Bebek 5 dakika once emdi.Hatta ustune kustu.Agliyor bu bebek aç.Bu üşümus.Bir yeri agriyor.Gozune tulbent koymus.Oyle uyutmaya calisiyor.Yoksa uyumaz mi.Tulbent rahatsiz ediyor.Cocuk uyuyamiyor zaten..Normaldw aksam 8 de uyur.Sonra uyanir tekrar uyur.Ama biei geldiginde kucakta oluyor seviliyor.Ister istemez duzen bozuluyor.I de uyumadi ve hep agladi.Gozunu ortmediginiz icin uyumuyor..Daha neler neler.Trajikomik:)))Ama beni cok geriyor gercekten..Bebegim hep aç,hep üşüyor,hep bir yeri ağriyor.Laf salatasi.Bebege bakabildigi,oyalayabildigi de yok..Şu an icimi bosalttim sanirim:))Ayni ornegi bana da verdi dun
Gorumcesinin kizi 1 yasina kadar emzirmis.Ama ben vitamin almiyormusum.Cayima şeker atmadigim ici sütüm cok olmazmis:))))
Maalesef herşeyi onlar biliyor destek olsalar moral verseler belkide sütüm gelecek ama yok illa laf sokacaklar eşim su an şehir dışında gelir gelmez bir kaç gün bi yerlere kaçmayı planlıyorum telefonumu dahi kapatacam o durumdayımBoş konuşan insanlar kendilerini illa birşey söylemek zorunda hissediyorlar bosvermek lazım cevapsız kalmamak lazım 18aylik oğlum var şeker vermiyorum 2 yaşına kadar onu bile sorguluyor lar yok şeker lazımmış ilerde sıkıntı olur cahil insana laf anlatmak zor cahillik diplomayla değil bu arada
Aynı kayınvalide bende de var gelir huzurumu bozar gider :/ bir kere altını değiştireyim demez oyalamayıda bilmez anca sever ağladın mı al annesi ağlıyor der ha öyle aç bu üşüyor bilmem ne o tarz şeyler söyleyemiyor kızcamı biliyor cünkü ev işimi yapar ama yaptığı her iş aceleyle baştan sağma olur yani insanın kendi annesinden başkası yalan gerçektenBen de oyle.Lohusaligimda sirf bu yuzden depresyona giricektim.Hormonlardan,bebege adapte olmaya calismaktan degil..Sirf bu dusuncesiz,cahil konusmalardan dolayi.Kayinvalidem cok iyidir severim.Beni dusunur ,bebegimi dusunur ama malesef cahil bir kadin..Ve cok sey bildigini dusunen ama.her seyi yanlis yapan birisi.Ev isimi yapar,yukumu hafifletir ama psikolojik olarak beni yorar. Bebek bile o gun huzursuz olur.Sukur ki haftada 1 kez tas catlasa 2 kez geliyor.Dun aksam geliyor bu sabah gitti.Bebek her agladiginda bu cocuk ac diyor.Dun artik gulme tuttu.Bebek 5 dakika once emdi.Hatta ustune kustu.Agliyor bu bebek aç.Bu üşümus.Bir yeri agriyor.Gozune tulbent koymus.Oyle uyutmaya calisiyor.Yoksa uyumaz mi.Tulbent rahatsiz ediyor.Cocuk uyuyamiyor zaten..Normaldw aksam 8 de uyur.Sonra uyanir tekrar uyur.Ama biei geldiginde kucakta oluyor seviliyor.Ister istemez duzen bozuluyor.I de uyumadi ve hep agladi.Gozunu ortmediginiz icin uyumuyor..Daha neler neler.Trajikomik:)))Ama beni cok geriyor gercekten..Bebegim hep aç,hep üşüyor,hep bir yeri ağriyor.Laf salatasi.Bebege bakabildigi,oyalayabildigi de yok..Şu an icimi bosalttim sanirim:))Ayni ornegi bana da verdi dun
Gorumcesinin kizi 1 yasina kadar emzirmis.Ama ben vitamin almiyormusum.Cayima şeker atmadigim ici sütüm cok olmazmis:))))
Aynen katılıyorum bende içtim o çaylardan çok iyi geldi kendi kendine gaz çıkarıyor kızımKızlar aktardan rezene, anason ve kimyon aldırmıştım, çocuk sünnet olunca birde gaz sancisiyla uğraşmasın yavrum dedim. Sabah akşam üçünü birer çay kaşığı karıştırıp demleyip içiyorum. Şükür baştan beri aman aman gaz sorunumuz yoktu, biraz pışpış masaj fln çıkıyordu ama bu çaydan sonra çocuk uykusunda çıkarmaya başladı gazını. Gaz sorunu yaşayan kesin denesin, uyku süreside yarim saat kadar uzadı sanırım. Tavsiye ederim
Annem varken annem degistiriyordu bebegin altini cogunlukla.Onunla yarisiyordu degistirmek icin..Annem gitti beze elini surmedi.Bir kere bile degistirmedi..Dun sozde bebegi ozlemis gelmis.Dogru duzgun sevmedi bile.Daha cok evimi,evimde kalmayi ozlemis gibiydi..Ogluna bir seyler gosterme cabasinda.Esim icerdeydi.10 dakika falan kucaginda tuttu kizimi kayinvalidem..Sonra agladi al kizim.aç bu dedi:)))Aldim.Esim geldi.Bebek hep bendeydi annesi daha yeni aldi.Ben baya tuttum dedi eşime.Cocuk gibiAynı kayınvalide bende de var gelir huzurumu bozar gider :/ bir kere altını değiştireyim demez oyalamayıda bilmez anca sever ağladın mı al annesi ağlıyor der ha öyle aç bu üşüyor bilmem ne o tarz şeyler söyleyemiyor kızcamı biliyor cünkü ev işimi yapar ama yaptığı her iş aceleyle baştan sağma olur yani insanın kendi annesinden başkası yalan gerçekten
Evet kesinlikle ben doğduğundan beri içiyorum hatta burayada yazmıştım çok etkili biz de çok sorun yaşamadık bitti hatta tekrar almam lazım anason da uyku yapıyorKızlar aktardan rezene, anason ve kimyon aldırmıştım, çocuk sünnet olunca birde gaz sancisiyla uğraşmasın yavrum dedim. Sabah akşam üçünü birer çay kaşığı karıştırıp demleyip içiyorum. Şükür baştan beri aman aman gaz sorunumuz yoktu, biraz pışpış masaj fln çıkıyordu ama bu çaydan sonra çocuk uykusunda çıkarmaya başladı gazını. Gaz sorunu yaşayan kesin denesin, uyku süreside yarim saat kadar uzadı sanırım. Tavsiye ederim
Maşallah cnm iyi almış biz de cuma asimizi olacağız cuma günleri geliyormuş aşılar perşembe de doktora götüreceğiz bakalım bizimki kaç kilo almisKizlar bugün 2 aylık aşılarımızı olduk çok ağladı içli içli şuan ateş nöbetindeyim bakalım olacak mi oğlumda olmamıştı aşılarda ateş inşallah kızımda da olmaz 2 aylık olanlar boy kilo durumlarınız nasıl biz 4.900 kilo boyda 59 cm 1 kilo almışız bu ay
Bizimki perşembe günü şimdiden çok stres sardı ateş olurmu diye. İlk kızımda ateş olmamıştı çünkü aşıdan önce bi çay kaşığı ateş düşürücü vermiştim bunda da vericem sanırım. Kilo boy da merak ediyorum bakalım kaç çıkıcak. Sizin kilosu bir kilo artmış ne güzelKizlar bugün 2 aylık aşılarımızı olduk çok ağladı içli içli şuan ateş nöbetindeyim bakalım olacak mi oğlumda olmamıştı aşılarda ateş inşallah kızımda da olmaz 2 aylık olanlar boy kilo durumlarınız nasıl biz 4.900 kilo boyda 59 cm 1 kilo almışız bu ay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?