57 gunluguz ben normalde sütün yettiğini düşünüyorum ama bir buçuk gibi uyudum gecede iki kez kalktim dun sabahta sekiz gibi uyandım daha yatıp uyuyamadım aksam altidan gece bire kadar kızım hiç uyumadı sürekli emmek istedi emzirdim yatırdım ellerini emdi sürekli. O arada yarim saat uyumusum gerçekten farketti azda olsa süt oldu. Yanı yemek içmek tek başına yeterli değilmiş onu gördüm uyuyup dinlenmekte gerekiyormuş .milletin lafına takillip çok stres yapmayın duymayın hatta zor ama insanlar psikoloji bozmayı çok seviyor malesef. fırsat buldukça uyumaya çalışın. Inşallah zamanla artarBenim sütümde yok oğlum göğsümü emmiyor ne yapsam tutmuyor mama vermek zorunda kalıyorum hatta elektirikli pompa aldim bu yüzden az da olsa anne sütü alsın diye buna rağmen ağzını açan konuşuyor psikolojim bozuldu yemediğim şey kalmadı sütüm artsın diye ben çok seviyorum ya oğluma mama vermeyi. Bana onu bunu örnek gösteriyorlar yok o bu kadar yıl emzirdi. Ben ne yapayım onun sütü varmış ki emzirmiş insanlara hesap vermekten çok sıkıldım artık bu konuda kimseye taviz vermeyecem bundan sonra ağzını açana tavrım çok sert olacak
Evet oyle gecen gun anneme braktim iki saat filan hatta kaldilar aramadi bile masallahKızlar sanki artık emzirme öğünleri biraz azaldı mı yoksa benim kız mı az emiyor. Az değil aslında ama öncekş gibi her dakika meme değil. Bşraz daha düzeldi.
Su anlattiklarina bakiyorim sasiriyorum cidden, sana gelip karnini doyurmayi nasil bekleyebilir, sana kahvalti hazirlamasi lazim bi de bebegi oyalasin ki sen bi seyler yiyebilesin bizler su an o durumdayiz, bi de nasil hizmet beklerler sasiriyorum benCanım emzirenlerin çoğunun kafası rahat bana geldi doğum yaptığım zaman elini bir işe sürmedi oğlum altını pisletti 1 kere değiştirdi daha da elini sürmedi ameliyatliyim canım acıyor zaten neymiş oğlum altını açınca afedersin çiş yapıyormuş. Üstüne bizden yemek bekliyor ailemde burda değil uzak benden eşim yine kahvaltı akşam yemeği hazırlıyordu.
Zaten bebek geceleri bizi yatırmadığı için haliyle gündüz biraz geç uyanıyorduk o yüzden kahvaltıyı geç hazırlıyordu eşim ona rağmen görümceme onların evinde ac kalmışım demiş. Baktım bana faydası yok bebeği elime dahi vermiyor 5. Gun dedim ben eşimle bebeğe bakabiliyorum kalktı gitti alınmış çokta umrumda. Şimdide sütüme takmış eltilerimi örnek gösterip duruyor sürekli emzir emzir diyor eee süt yok çocuk çekiyor bir şey yok basıyor çığlığı ben lohusalık sendromu geçirmiyorum benimki kaynana sendromu
Benim gorumcem gecenlerde benden waffle yapmami istedi:))Her haftasonu yemekte bizdeler.Kayinvalidem pisirir ben de yardim ederim.Bebekli kadin ben de bir sey yapayim getireyim demez.Elini kolunu sallaya sallaya gelir.Benim bebekle zar zor pisirdigim bana 2 gun yetecek yemegi de coluk cocuk yer giderler..Bir de memnuniyetsiz memnuniyetsiz bakar disaridan yemek soyleyip agirladik diye..Su anlattiklarina bakiyorim sasiriyorum cidden, sana gelip karnini doyurmayi nasil bekleyebilir, sana kahvalti hazirlamasi lazim bi de bebegi oyalasin ki sen bi seyler yiyebilesin bizler su an o durumdayiz, bi de nasil hizmet beklerler sasiriyorum ben
Kimyon bildiğimiz toz kimyon mu yoksa çay formu mu var? Ben rezeneyi sallama çay olarak içiyordum siz aktardan mı aldınız?Kızlar aktardan rezene, anason ve kimyon aldırmıştım, çocuk sünnet olunca birde gaz sancisiyla uğraşmasın yavrum dedim. Sabah akşam üçünü birer çay kaşığı karıştırıp demleyip içiyorum. Şükür baştan beri aman aman gaz sorunumuz yoktu, biraz pışpış masaj fln çıkıyordu ama bu çaydan sonra çocuk uykusunda çıkarmaya başladı gazını. Gaz sorunu yaşayan kesin denesin, uyku süreside yarim saat kadar uzadı sanırım. Tavsiye ederim
YuhBenim gorumcem gecenlerde benden waffle yapmami istedi:))Her haftasonu yemekte bizdeler.Kayinvalidem pisirir ben de yardim ederim.Bebekli kadin ben de bir sey yapayim getireyim demez.Elini kolunu sallaya sallaya gelir.Benim bebekle zar zor pisirdigim bana 2 gun yetecek yemegi de coluk cocuk yer giderler..Bir de memnuniyetsiz memnuniyetsiz bakar disaridan yemek soyleyip agirladik diye..
Tabikide yapmadim.Kayinvalidem vardi.Olmaz bebegi daha kucuk yapamaz.Biraz buyusun dedi.Ben de evet biraz buyusun okula baslasin cocugum okuldayken yaparim dedim:))Yuhwaffle istediği zaman yaptım deme sakın? Ne anlayışsız tipler var
Gececek nasilsa, ne diyelim bu gunlerde kim yanimizda kim halden anliyor o insanlari kaybetmemek lazim.. Kendi basimiza yetebiliyoruz neyse ki, sukredecek cok sey var.. Bende bi kac oyle muamele gordum de zaten zombi gbiyim 3 4 saat uyuyup ancak kendime yetiyorum valla halden anlasinlar lutfenBenim gorumcem gecenlerde benden waffle yapmami istedi:))Her haftasonu yemekte bizdeler.Kayinvalidem pisirir ben de yardim ederim.Bebekli kadin ben de bir sey yapayim getireyim demez.Elini kolunu sallaya sallaya gelir.Benim bebekle zar zor pisirdigim bana 2 gun yetecek yemegi de coluk cocuk yer giderler..Bir de memnuniyetsiz memnuniyetsiz bakar disaridan yemek soyleyip agirladik diye..
Aynen oyle..Ben kasmiyorum zaten.Ama anlayis olmadigini seziyorum.Eskisi gibi agirlanma bekliyorlar.Kimse kusura bakmasin..Gececek nasilsa, ne diyelim bu gunlerde kim yanimizda kim halden anliyor o insanlari kaybetmemek lazim.. Kendi basimiza yetebiliyoruz neyse ki, sukredecek cok sey var.. Bende bi kac oyle muamele gordum de zaten zombi gbiyim 3 4 saat uyuyup ancak kendime yetiyorum valla halden anlasinlar lutfen
Aynı benim kayınvalide hep annem alıyor kucağına diye trip atar alınır vs ama onların akrabası geldiği zaman alır sever ilgileniyormuş gibi gösteriş yapar ne sinir oldum o zamanlar annem varken bile değiştirmedi altını ilk zamanlar gece hep annem Kalktı ben uyuyim diye kapısını kapattı mışıl mışıl uyudu ya bir kere ben kalkayım siz uykusuz kaldınız demedi ben de bütün ev işini onun üstüne yıktım kahvaltıyı hazırlar akşam yemekleri yapar temizliği yapardı annem sadece kızımla ilgilendi saçma sapan konuşmalar yapıyor bazen hiç lafın nereye gideceğini tartmaz Kötü niyetli yapmıyor diye düşünüyorum ama bazen öyle de olsa tahammül edemiyorum neyseki eşim görüyor annesinin hatalarını da bana destek oluyor annesini uyarıyor yani yoksa kavga dövüş hak getire :)Allahtan tek çocuk da görümce elti derdim yokAnnem varken annem degistiriyordu bebegin altini cogunlukla.Onunla yarisiyordu degistirmek icin..Annem gitti beze elini surmedi.Bir kere bile degistirmedi..Dun sozde bebegi ozlemis gelmis.Dogru duzgun sevmedi bile.Daha cok evimi,evimde kalmayi ozlemis gibiydi..Ogluna bir seyler gosterme cabasinda.Esim icerdeydi.10 dakika falan kucaginda tuttu kizimi kayinvalidem..Sonra agladi al kizim.aç bu dedi:)))Aldim.Esim geldi.Bebek hep bendeydi annesi daha yeni aldi.Ben baya tuttum dedi eşime.Cocuk gibi
:))Guler misin aglar misin..Benimle yariş halinde:))Komik ama bebek de surekli aglayinca ayni anda bunlar geriyor insani.Surekli bebegi giydirme derdinde.Papagan gibi üstü ince.Üşütür..Karni aç.Bebek bakimini bundan ibaret zannediyorlar..
Maşallah kuzuya boyu uzun olcakKizlar bugün 2 aylık aşılarımızı olduk çok ağladı içli içli şuan ateş nöbetindeyim bakalım olacak mi oğlumda olmamıştı aşılarda ateş inşallah kızımda da olmaz 2 aylık olanlar boy kilo durumlarınız nasıl biz 4.900 kilo boyda 59 cm 1 kilo almışız bu ay
Kimyon bildiğimiz toz kimyon mu yoksa çay formu mu var? Ben rezeneyi sallama çay olarak içiyordum siz aktardan mı aldınız?
Perşembe günü de bizim aşımız var.Bakalım napicaz..Kizlar bugün 2 aylık aşılarımızı olduk çok ağladı içli içli şuan ateş nöbetindeyim bakalım olacak mi oğlumda olmamıştı aşılarda ateş inşallah kızımda da olmaz 2 aylık olanlar boy kilo durumlarınız nasıl biz 4.900 kilo boyda 59 cm 1 kilo almışız bu ay
Ameliyatımın 5. Günü akşam yemeğini sen yap dedi ben yapamam dışardan isteyecez dedim başladı biz eskiden 3. Gün ayaklaniyorduk diye dedim o devir kapandı ne zaman iyi hissedersem o zaman kalkarımSu anlattiklarina bakiyorim sasiriyorum cidden, sana gelip karnini doyurmayi nasil bekleyebilir, sana kahvalti hazirlamasi lazim bi de bebegi oyalasin ki sen bi seyler yiyebilesin bizler su an o durumdayiz, bi de nasil hizmet beklerler sasiriyorum ben
Ahahha gülerek okudum vallaha aynı benim kayınvalidem oda bana aynı şeyler söylüyor üşüyo diyo bi gün geliyo bunalıyo diyo gazı oldugunu bi türlü inanamadı kadın deli ediyo beni o gelince stres oluyorum gözünü örtüyo benimki de örtmeyince uyumaz diyo emziği vermezsen uyumaz diyo gazı var diyorm anlamıyoBen de oyle.Lohusaligimda sirf bu yuzden depresyona giricektim.Hormonlardan,bebege adapte olmaya calismaktan degil..Sirf bu dusuncesiz,cahil konusmalardan dolayi.Kayinvalidem cok iyidir severim.Beni dusunur ,bebegimi dusunur ama malesef cahil bir kadin..Ve cok sey bildigini dusunen ama.her seyi yanlis yapan birisi.Ev isimi yapar,yukumu hafifletir ama psikolojik olarak beni yorar. Bebek bile o gun huzursuz olur.Sukur ki haftada 1 kez tas catlasa 2 kez geliyor.Dun aksam geliyor bu sabah gitti.Bebek her agladiginda bu cocuk ac diyor.Dun artik gulme tuttu.Bebek 5 dakika once emdi.Hatta ustune kustu.Agliyor bu bebek aç.Bu üşümus.Bir yeri agriyor.Gozune tulbent koymus.Oyle uyutmaya calisiyor.Yoksa uyumaz mi.Tulbent rahatsiz ediyor.Cocuk uyuyamiyor zaten..Normaldw aksam 8 de uyur.Sonra uyanir tekrar uyur.Ama biei geldiginde kucakta oluyor seviliyor.Ister istemez duzen bozuluyor.I de uyumadi ve hep agladi.Gozunu ortmediginiz icin uyumuyor..Daha neler neler.Trajikomik:)))Ama beni cok geriyor gercekten..Bebegim hep aç,hep üşüyor,hep bir yeri ağriyor.Laf salatasi.Bebege bakabildigi,oyalayabildigi de yok..Şu an icimi bosalttim sanirim:))Ayni ornegi bana da verdi dun
Gorumcesinin kizi 1 yasina kadar emzirmis.Ama ben vitamin almiyormusum.Cayima şeker atmadigim ici sütüm cok olmazmis:))))
Çok teşekkür ederim, mesajında aktardan aldığını yazmışsın sonradan gördüm hakkını helal etÜçüde aktarsan tohum şeklinde. Toz kimyon bazen gaz yapacak yemeklere döküp yiyorum. Ama asıl olay tohumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?