Ya sağmaua fırsat bulamıyorum ki bulsam sağcam da. Valla benimki baştan beri kötüydü emmesi bir emer bir emmezdi kilo alımı sınırda çıkınca mama ver dedi doktor mama verince iyice memeden uzlaşaştı zorla tekrar tutturdum felan ama şimdi bieügn canı ister emer bşrgün huysuzşanır hiç ememz felan. Gazı olunca çekiştirip bırakıyor onu biliyorum o halini yani ama bu bazen kesinlikle ağzına almıyor direk bağırıyor anlamıyorum valla. Bugüne kadar manasız gün bitmedi sadece geceleri kalkınca çok güzel emiyor sütüm de bol oluyor ya gündüz sütünde mi az bilmiyorum ki. Ben sağına iki memeden 60 cc ancak çıkıyor bazen 90a yakın çıkıyor.
Ama sütün az olsa once bi tutar emer süt bitince aglamaya baslar bence sen hic tutmuyor diyosun. Sagmaya bakma sen ondan daha fazla süt vardir cunku hic bi makine bebegin emmesi gibi sagamaz. Sagmak cok mu vaktini aliyor ki ? Manuel pompa mi elektrikli mi seninki? Ben bi gogsumde oglumu emzirirken digerine pompayi takiyorum o kendi sagiyor oglum emene kadar baya bi süt cikmis oluyor
Ama sütün az olsa once bi tutar emer süt bitince aglamaya baslar bence sen hic tutmuyor diyosun. Sagmaya bakma sen ondan daha fazla süt vardir cunku hic bi makine bebegin emmesi gibi sagamaz. Sagmak cok mu vaktini aliyor ki ? Manuel pompa mi elektrikli mi seninki? Ben bi gogsumde oglumu emzirirken digerine pompayi takiyorum o kendi sagiyor oglum emene kadar baya bi süt cikmis oluyor
Kızım memede öyle düzgün dursa bende bir taraftan pompa takarım da durmuyor zorla tutturuyorum sonra hliç hareket etmiyorum bırakmasın diye. Bu arada elektrikli pompam var da işte gün içinde uyuyunca felan diyorum sağayım fırsat olmuyor ya ev işi ya yemek yapmam gerekiyor veya uykusuz oluyorum uyuyorum felan. Dediğin gibi süt az olsa başta emer sonra bırakır aslında sıkınca bayağı geliyor süt ama kavga ediyor ya çok üzülüyorum hiç öyle güzel sorunsuz emmedi çok isterdim memeye saldırıp kendisi tutsun bir güzel emsin ama hep zorla zorla yani artık sırtım felaket ağrıyor eğilip onu tutturmakla uğraşmaktan. Bazen okadar ağlıyor ki artık emzirme pozisyonunda bile kıyamet koparıyor daha mecbur mama yapıyorum ya hala daha umudum var diyorum belki büyüdkce kendisi severek emer bir umut hergün diyorum inşallah güzel emer
Kızlar benim kız deli gibi elini emiyor kaç gündür bunu öğrendi cadı öyle Bi iştahlı emiyor aç galiba diyorum ama mam d a veriyorum sonrasında yine aynı sizinkiler elini emiyor mu parmağını da değil direk kocaman elini sokuyor ağzına :)
Kızlar bizim bu memede ağlama memeyi tutamama bu ay çok arttı hatta acaba meme reddimi dedim geceleri de kalkmıyor kaldıramıyorum 1haftadır kilosuda değişmemiş kilo alımı durdu. Napıcam bilmiyorum moralim çok bozuk. Biberondan da içmiyo çok üzüldüm.
Kızlar bugün kızım yşne çok az emdi bende ii yapıyordum sağa adım az önce babasına verdim mana yediriyor geldim bende sağmays ama çok az 15 cc zor çıktı iki memede zorla damlıyor ya sütüm mü kesiliyor yoksa of ya
15 cc bile değil of ya neden böyle oldu resmen damla damla zorla geldi iki memeden demek süt yokmuş çocuk ondan 2 emip bırakıyor. Ama neden böyle oldu ki anlamadım gün içinde yemek yedim süt yapıcı çay içtim rezene içtim pekmez felan yedim emmese bile süt yapıcı şeyler yedim. Sabah güzel emmişti öğlen hiç emmedi akşam da öyle emmedi şimdi sağdım dibi bile dolmadı şişenin ya aşırı aşırı azz
Kızlar bizim bu memede ağlama memeyi tutamama bu ay çok arttı hatta acaba meme reddimi dedim geceleri de kalkmıyor kaldıramıyorum 1haftadır kilosuda değişmemiş kilo alımı durdu. Napıcam bilmiyorum moralim çok bozuk. Biberondan da içmiyo çok üzüldüm.
Bence bir hafta daha takip et kilo alımını, az bile emse yetiyordur belki aç olsa geceleri uyuyamaz artık büyüdüler eskisi gibi uzun emmiyor benim kizda değisik pozisyonlarda emzirmeyi dene bir hafta boyunca hala hiç kilo almamışsa ozaman doktora danışırsın canım moralini yüksek tut herşeyden önce
Bence bir hafta daha takip et kilo alımını, az bile emse yetiyordur belki aç olsa geceleri uyuyamaz artık büyüdüler eskisi gibi uzun emmiyor benim kizda değisik pozisyonlarda emzirmeyi dene bir hafta boyunca hala hiç kilo almamışsa ozaman doktora danışırsın canım moralini yüksek tut herşeyden önce
Tamam cnm ben bi hafta sonra yine aynıysa ozaman dr a danışırım işin üzücü tarafı sütüm var çok şükür ama kilo almamış kızım ya yağlı süte ulaşmıyo yada gazdan dolayı iyice ememiyo üzüldüm çok bugün.
Bugün olduğumuz 2 ay aşısı bizde ateş yaptı malesef ateşi en fazla 38 oldu ara ara düştü 37.4 oldu huzursuzlukta vardı uyumadıda artık 1 çay k calpol verdim .Anne sütüne alışkın ya ilk defa değişik bir şey girdi ağzına yüzünü buruşturdu durdu.Şimdi emdi uykuya daldı bakalım.
Tamam cnm ben bi hafta sonra yine aynıysa ozaman dr a danışırım işin üzücü tarafı sütüm var çok şükür ama kilo almamış kızım ya yağlı süte ulaşmıyo yada gazdan dolayı iyice ememiyo üzüldüm çok bugün.
Üzülürsen sütün gerçekten azalır. Makinayla önceden sagınca çok mu çıkıyordu şimdi mi azaldı yoksa ilk defa mı sagdın bende ilk dogum yaptıgım da ablamdan makinasını aldım ablam sağardı çok çıkardı ben sağdım hiç cıkmadı anlamadım yani ama normalde sütüm var kızıma da yetiyor kilo alımı da normal yani makinadan kaynaklı olabilir emince yutkunmasından bilirsin bide doymasa uyumaz
Merhaba hanimlar, cok dertlendim gunlerdir sayfa gezmekten okumaktan, lohusalik yasayan var midir aranizda.. Hadi gelin sayfa actim ordan da yazisalim, gulmeli eglenmeli olsun..
Benim kızda sebepsiz çok ağlıyor ya anlamadım gitti 5 gün sonra tekrar götürdük doktora kilo alımı olmamış Allahtan kaybetmemişte geceleri çok uyumaya başladı kendim kaldırıyorum onda da zorla emmeye çalışıyor ( sen bi şiringayla ağzına vermeyi denesen belki işe yarar
Emmiyor dedigin nasil canim ? Benimkide cogu zaman gaz sancisindan dogru duzgun ememiyor ama kilo alimi guzel. Ama benim icim rahat etmedigi icin mochi aldim sutumu sagiyorum ememedigi zaman biberonla veriyorum sende mama yerine boyle bisey yapsan ? Tabi en iyisini sen ve doktorun bilir ama benimki sadece bi oneri belki sizin farkli bi durumunuz vardir
Kızımın piştiği geçmiyor ne yaptıysam geçmedi hiç altını pis tutmam sürekli değiştiriyorum pamuklu bez kullanıyorum ama yok daha da arttı pişiği daha bir haftalıkken başlamıştı ilk prima kullandım pişik daha da arttı slepy kullandım yine aynı şimdi molfix aldım oda pek işe yarıcak gibi değil sudocream aldım bakalm geçirecek mi ne yapcam bilmiyorm bez bağlamasam olmuyor bağlasam olmuyo valla çok morallerim bozuk
Üzülürsen sütün gerçekten azalır. Makinayla önceden sagınca çok mu çıkıyordu şimdi mi azaldı yoksa ilk defa mı sagdın bende ilk dogum yaptıgım da ablamdan makinasını aldım ablam sağardı çok çıkardı ben sağdım hiç cıkmadı anlamadım yani ama normalde sütüm var kızıma da yetiyor kilo alımı da normal yani makinadan kaynaklı olabilir emince yutkunmasından bilirsin bide doymasa uyumaz
Başından beri sağım yapıyorum gün içinde bir iki kez. sütüm azalmadı çok şükür. Ama böyle kısa süreli emerse azalacak. bnm sıkıntım sütümün çok hızlı gelmesi ve bebeğin ön sütü alıp yağlı sütü almaması. Bebeğim max 5 dk emiyo gündüz. Çok uyuyo geceleri kalkıp emzirmeye çalışıyorum kalkmıyor biberonlarda içmiyo aç olan bebek böyle uyurmu e toksa neden kilo almamış kafam karman çorman oldu
Benim kızda sebepsiz çok ağlıyor ya anlamadım gitti 5 gün sonra tekrar götürdük doktora kilo alımı olmamış Allahtan kaybetmemişte geceleri çok uyumaya başladı kendim kaldırıyorum onda da zorla emmeye çalışıyor ( sen bi şiringayla ağzına vermeyi denesen belki işe yarar